X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    siostra bardzo sobie chwaliła maseczki z glinki i z siemienia lnianego z takich domowych sposobów :)

a ja bardzo lubie taką maść himalaya, niby na zadrapania o wysypki, antyseptyczna, ale jak smarowałam na krostki to zawsze szybciej sie goiły

http://www.magiczne-indie.pl/masci-i-olejki-przeciwbolowe/150-krem-antyseptyczny-kojaco-oslaniajacy-20g-himalaya-antiseptic-cream.html?gclid=CPjVq_vl070CFWvjwgodwEwATQ
    dzięki serdeczne, jutro może skocze do jakiejś drogerii :)

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet nie napiszę ile mam na plusie, ale dużo i tez muszę bardzo uważać. Chciałabym się chociaż w 16 zamknąć, ale na razie waga bardzo szybko idzie w górę mimo że dużo się ruszam, nie jem nic słodkiego, chleba itp :/

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Mika 28, dermatolog zapisał Ci w ciąży epiduo ? Ja przed staraniami używałam tego żelu i dermatolog zawsze mnie uczulała żeby nie stosować tego w ciąży, bo ponoć jest szkodliwe.

No Ja się jej pytałam i powiedziała mi że w ciąży to moze być dopiero użyłam 2 razy bo co drugi dzień sobie to stosuje ale jak będę u ginka za 5 dni to go spytam od razu o to moze on mi coś zapisze Ja kiedyś stosowałam epiduo no ale w ciąży nie byłam

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A co chodzi z tą grupą? Bo przeczytałam tylko ostatnie trzy strony - za dużo produkujecie kobiety :P

Założyłyśmy zamkniętą grupę na FB (Wrześniowe maluszki 2014 z Bellybestfriend) , więc jak masz ochotę się dołaczyć zapraszamy : https://www.facebook.com/groups/265723450273465/

Na razie jest nas tam 18 :)
    Grupa będzie widoczna do końca tygodnia, więc jak ktoś ma chęć może się dołączyć. Potem postanowiłyśmy grupę całkiem utajnić, tak że jej istnienie będzie widoczne tylko dla członków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2014, 19:49

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do jedzenia to ja bardzo uczuliłam się na wszelką chemię w jedzeniu i zanim zjem sprawdzam czy ma konserwanty, sztuczne barwniki itd. Jak ma, to do kosza:) zrezygnowałam prawie całkowicie z białego pieczywa i smażonego i na ostatniej wizycie miałam 1,1 kg na plusie (to było tydzień temu mniej więcej) więc jak na razie ok. Też mi się wydaje, że po sobie schudłam tylko brzuszek się uwydatnił. I ręce mi zeszczuplały na pewno. Oby tak dalej. Moim marzeniem jest nie przekroczyć 12 kg do końca. Codziennie staram się spacerować chociaż 2 razy, żeby tlenu łapać, bo siedzenie w domu nie jest zdrowe. Na razie (odpukać) choróbska mnie mijają bokiem.:)

Koleżankę spotkałam dziś i powiedziała, że mój brzuszek to na syna wygląda, ja jej na to, że myślę, że córcia będzie, a ona do mnie, że zobacze, że syn. No ciekawe co tam we wtorek nam ginek powie:)

betina89 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Patu Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    co do jedzenia to ja bardzo uczuliłam się na wszelką chemię w jedzeniu i zanim zjem sprawdzam czy ma konserwanty, sztuczne barwniki itd. Jak ma, to do kosza:) zrezygnowałam prawie całkowicie z białego pieczywa i smażonego i na ostatniej wizycie miałam 1,1 kg na plusie (to było tydzień temu mniej więcej) więc jak na razie ok. Też mi się wydaje, że po sobie schudłam tylko brzuszek się uwydatnił. I ręce mi zeszczuplały na pewno. Oby tak dalej. Moim marzeniem jest nie przekroczyć 12 kg do końca. Codziennie staram się spacerować chociaż 2 razy, żeby tlenu łapać, bo siedzenie w domu nie jest zdrowe. Na razie (odpukać) choróbska mnie mijają bokiem.:)

Koleżankę spotkałam dziś i powiedziała, że mój brzuszek to na syna wygląda, ja jej na to, że myślę, że córcia będzie, a ona do mnie, że zobacze, że syn. No ciekawe co tam we wtorek nam ginek powie:)

mi tez mówiły dziewczyny ze brzuszek na chłopca i sie nie sprawdziło :)

justyna14 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja muszę się wyżalić... nie dość że jak wróciłam do domu to nie udało mi się nawet na minutę zasnąć :( i się nie udało odespać szpitala... teraz Mąż wychodzi do pracy a ja jak głupia ryczę jakby mi się jakaś krzywda działa.. ech teraz to by się coś na poprawę humoru przydało a w domu nie ma nic.. ach te hormony..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    a ja muszę się wyżalić... nie dość że jak wróciłam do domu to nie udało mi się nawet na minutę zasnąć :( i się nie udało odespać szpitala... teraz Mąż wychodzi do pracy a ja jak głupia ryczę jakby mi się jakaś krzywda działa.. ech teraz to by się coś na poprawę humoru przydało a w domu nie ma nic.. ach te hormony..
    spokojnie w domu jest komputer a tam forum lub fb no i MY!!!

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Uspokój się... zrób sobie cos pysznego, chocby kakao, włącz telewizor albo weź cos do czytania i pomyśl że jesteś w domu. W końcu! I że teraz już maleństwo jest bezpieczne i jesteście u siebie :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz prawie caly tydzien jestem sama, maz na szkoleniu za granica, ale na szczesscie w piatek wraca :) Ja wlasnie ogladam lige mistrzow i mam nadzieje,ze Bayern wygra. Zamiast piwa herbatka i zamiast chipsow owoce :)
    Zycze wam milego wieczoru :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Ja juz prawie caly tydzien jestem sama, maz na szkoleniu za granica, ale na szczesscie w piatek wraca :) Ja wlasnie ogladam lige mistrzow i mam nadzieje,ze Bayern wygra. Zamiast piwa herbatka i zamiast chipsow owoce :)
    Zycze wam milego wieczoru :)
    A my z prawie mężem na kanapie tez mecz ogladamy :-) On wciaga orzeszki a ja zaraz jakąś lekką kolację muszę zjeść :-)

afrykanka, Kaarolina lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    A my z prawie mężem na kanapie tez mecz ogladamy :-) On wciaga orzeszki a ja zaraz jakąś lekką kolację muszę zjeść :-)

Ja tez zawsze z mezulkiem ogladam, ale dzisiaj sama. Assantea dzieki za przypomnienie o orzeszkach, zapomnialam, ze mam :)
    Mam nadzieje, ze kibicujecie Bayernowi ;)

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tego zdjęcia,to dziewczynkę można odróżnić tylko tym,ze 2 dziurki są blisko siebie ;)

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea ty z lubuskiego jestes ?

1usat5od00spirqc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na usg lekarz jak pokazywal siusiaczka mowil ze na pewno siusiak zebym spojzala jak sie świeci. I tak mysle ze moze w takim juz wyksztalconym ptaszku w tym 19 tc jest juz widoczne cos w srodku jakies proncie czy cuś bo faktycznie swiecil sie jak kosc nosowa na genetycznym :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• assantea Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Mam nadzieje, ze kibicujecie Bayernowi ;)
    Oczywiście! :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Assantea ty z lubuskiego jestes ?
    z lubuskiego. A Ty też w tych rejonach mieszkałaś?

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Oj o magnez mi chodziło, pomyliłam się:-) biorę Plus Ale widzę że tu też go malutko. Myślisz że dodatkowy magnez by mi pomógł? Jaki jest najlepszy dla kobiet w ciąży?

assantea, ja prawie od początku ciąży przyjmuję magne B6 i mam go przyjmować do końca 3 razy dziennie. Nie sprawdzałam jego poziomu w organizmie, ale moja lekarka kazała mi go cały czas przyjmować, żeby macica był rozluźniona i żeby nie pojawiały się skurcze.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze,ze kibicujecie wlasciwej druzynie :)

Ja z okolic Gorzowa i konczylam nawet AWF Gorzowski w 2004 :)

1usat5od00spirqc.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mojego męża też już od poniedziałku nie ma i wróci zapewne w piątek jak to delegacja... zostają tylko weekendy wspólne i ostatnio tyle roboty że już od pół roku tak wyjeżdża raz na 3 dni raz na tydzień i z kim mam oglądać te mecze? hehe :P
    dobrze że te weekendy są bo rady bym nie dała :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 458 459 460 461 462 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ