Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) Jak to ucieklyscie na Fb ;) Wam powiem forum szaleje :/ Wsziedzie to samo :P Kazde forum i z czasem Fb i sie robia dwa obozy. Przeciez tamten oboz was nie chroni od trolii?? Rownie dobrze, to co tam wstawiacie moze za jakis czas trafic do neta. Zapraszajac ludzi z neta i im tak ufac, po nicku czy nazwisku, jak nie wiadomo czy jest prawdziwe? Juz na jednym watku byla wariatkia, ktora miala Fb i byla taka wiarygodna, ze byla we wszytkich obozach zamknietych na Fb. Coz ja Fb nie mam i nie mam zamiaru miec, tym bardziej falszywego konta czy niby falszywego itd. Weglug psychologow to ponoc nienormalne, ze sie nia ma Fb bo wszyscy maja :P A jak ktos nie idzie za masowka i nie robi tak jak wszyscy to jest inny :P

A co do ciazy to u mnie wszystko dobrze ;) Widze dalej w tabeli przewaga niebieskiego. Juz tak pewnei bedzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 09:45

madiiiii, karm3lka, stardust87 lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    teraz muszę czekać na przyjęcie tak?

na razie nie widze prosby o dołązenie. Spróbuj jeszcze raz kliknąć dołącz.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    e.. ceny kosmiczne? Teraz mają promocję na tzw BASICI czyli body, dresiki, koszulki itd, że 2 szt za 30 zł. To chyba nie jest dużo. A jeśli chodzi o te ciuchy dla noworodków to H&M ma najlepszej jakości, wielokrotnie sprawdzane bezpieczeństwo użytkowania, nie stosują ciężkiej chemii do farbowania i są zrobione z ekologicznej bawełny. Ja bardzo polecam ciuszki z H&M dla noworodków (bo dla tych późniejszych dzieci to już różnie bywa :P)

Akurat body i takie skarpetki są tanie, chodziło mi bardziej o różne zestawy np tygrysek gdzie był pajacyk, czapeczka i body za chyba 60zł (nawet nie pamiętam ile dokładnie)
    Ale jeśli chodzi o jakość to rzeczywiście zgodzę się z Tobą, są fajne i nawet w praniu nic im nie jest, chyba ostatnio wstawiłam zdjecie, kupiłam spodenki, body i czapeczkę "żabka" za 39zł i po wypraniu byłam zszokowana, bo są w takim stanie że nawet jednego rozciągnięcia nie zauważyłam a prałam je na próbę w 90 stopniach :O

• Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wypłatę :) tylko zdziwiłam się bo nie z ZUS-u, ale od pracodawcy. Wiecie dlaczego tak ? Myślałam że na L4 płaci ZUS.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe my się nigdzie nie wybieramy :)
    Zostajemy na belly...jak na razie :)
    A Ty już 21 tydzień...matko kochana :)
    Ale to u was szybko leci :P...u mnie to jakoś tak wolniutko te tygodnie mijają :P

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie gapcio nawet się nie przywitałam...dzień dobry :D

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka mi też płaci pracodawca, nie wiem dlaczego, może potem jakoś się z zusem rozliczają.
    A mnie mało obchodzi to czy ktoś jest trollem czy nie, jak nie ma swojego życia i fascynuje go taka dziecinada to proszę bardzo :D to tylko świadczy o tej osobie, nie o nas :)

Migotka22, Szonka, madiiiii lubią tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nigdzie nie wybieram :)
    Ehh, zazdroszczę Wam tych ruchów. Mnie ostatnio Pani doktor powiedziała, że powinnam poczuć je trochę wcześniej ze względu na drobną budowę, a tu cisza i ciiiiisza...
    Mam nadzieję, że i nasz bobasek w końcu zapuka :)

Powiedzcie mi, gdzie jeszcze poza H&M, C&A są fajne ciążowe ubrania?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Nescafe my się nigdzie nie wybieramy :)
    Zostajemy na belly...jak na razie :)
    A Ty już 21 tydzień...matko kochana :)
    Ale to u was szybko leci :P...u mnie to jakoś tak wolniutko te tygodnie mijają :P

Mi też wolno lecą. Chciałabym już być chociaż po 30 ;) a tu jeszcze jedynka z przodu :)

A ja sie dziś w nocy obudziłam taka zaspana i tak sobie pomyslalam, ze jeszcze trochę i jak się w nocy przebudzę to bedę musiala wstać, nakarmić i przewinąć malucha, a potem jak przysnę to znowu pobudka i trochę sie ucieszyłam, ze to jeszcze nie teraz ;)

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Też się nigdzie nie wybieram :)
    Ehh, zazdroszczę Wam tych ruchów. Mnie ostatnio Pani doktor powiedziała, że powinnam poczuć je trochę wcześniej ze względu na drobną budowę, a tu cisza i ciiiiisza...
    Mam nadzieję, że i nasz bobasek w końcu zapuka :)

Powiedzcie mi, gdzie jeszcze poza H&M, C&A są fajne ciążowe ubrania?

Jak jesteś z Warszawy to wiem ze przy Grochowskiej jest sklep z odzieżą ciążową. Jeszcze tam nie byłam, ale wybieram się :)

http://www.9miesiecy.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:12

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do L4 i ZUS to wydaje mi się, że przez 1. miesiąc albo 3 miesiące płaci pracodawca chorobowe, a dopiero później ZUS - tzn tak chyba kojarzę, z tego co mi w pracy mówili

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka oj ja też już bym chciała być po 30, a ja na szarym końcu :P
    Tak właśnie policzyłam w naszej tabelce iiiii :) 17 chłopców, 6 dziewczynek :D

Powiedzcie mi czy kojarzycie dziewczynę o nicku Kingaka? Dopisała się na Fb, a ja jej wcale nie kojarzę. Pytam tak z ciekawości?

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze 33 dni płaci pracodawca, potem zus. jednakże w dużych firmach pracodawca może wypłacać nadal, a zus zwraca pracodawcy. więc i tak to zus płaci, ale może być przelew od pracodawcy.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:

Powiedzcie mi czy kojarzycie dziewczynę o nicku Kingaka? Dopisała się na Fb, a ja jej wcale nie kojarzę. Pytam tak z ciekawości?

w naszej tabelce nie ma zadnej kingi

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez pierwszy miesiąc l-4 płaci pracodawca, później przejmuje Was ZUS :)
    Powiedzcie mi, czy któraś z Was bierze jeszcze duphaston? Ja nadal mam dawkę 3x 2 , a jak czytałam z tej ulotki, co później dziecko może mieć, to trochę sie boję.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik a to dlatego mi firma nadal płaci :) moja jest duża :)
    betina89 ja wróciłam do duphastonu, zalecenie ze szpitala. Ale nie biorę go 3 razy dziennie tylko 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:26

• Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:

Nie kojarzę. I właśnie zastanawiałam się czy jej nie usunąć z grupy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik właśnie wiem, ale na Fb dołączyła do grupy i tak się zastanawiam?

Szonka ja nie wiem, zapytałam bo kompletnie nie kojarzę i w naszej tabelce też jej nie ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:26

relganlikx65a1ud.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy oplaci sie wyslac paczke 20kg uzywanych ciuszkow dla chlopca od 0 do 6 miesiecy z anglii do kanady za 70£. Mam brata kilku letniego i moja mama przechowala jego rzeczy, sa przesliczne w idealnym stanie I jest ich tyle ze juz nic bym nie musiala kupic! Teraz tylko musze potwierdzic plec i moze to powysylam. Powiem wam ze niestety w polsce nie ma duzego wyboru a jak juz cos jest to kosztuje tyle co dla doroslego, a przy naszych zarobkach to chyba nie kazdy moze sobie pozwolic na kupno jednej sukienki na trzy razy za sto zl.., nie rozumiem czemu tak jest

201703012752.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak gatunkowo, ale fajne i nie drogie ciuszki w Pepco często mozna znaleźć :)

betina89 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ