X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc :) Jak to ucieklyscie na Fb ;) Wam powiem forum szaleje :/ Wsziedzie to samo :P Kazde forum i z czasem Fb i sie robia dwa obozy. Przeciez tamten oboz was nie chroni od trolii?? Rownie dobrze, to co tam wstawiacie moze za jakis czas trafic do neta. Zapraszajac ludzi z neta i im tak ufac, po nicku czy nazwisku, jak nie wiadomo czy jest prawdziwe? Juz na jednym watku byla wariatkia, ktora miala Fb i byla taka wiarygodna, ze byla we wszytkich obozach zamknietych na Fb. Coz ja Fb nie mam i nie mam zamiaru miec, tym bardziej falszywego konta czy niby falszywego itd. Weglug psychologow to ponoc nienormalne, ze sie nia ma Fb bo wszyscy maja :P A jak ktos nie idzie za masowka i nie robi tak jak wszyscy to jest inny :P

A co do ciazy to u mnie wszystko dobrze ;) Widze dalej w tabeli przewaga niebieskiego. Juz tak pewnei bedzie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 09:45

madiiiii, karm3lka, stardust87 lubią tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    teraz muszę czekać na przyjęcie tak?

na razie nie widze prosby o dołązenie. Spróbuj jeszcze raz kliknąć dołącz.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    e.. ceny kosmiczne? Teraz mają promocję na tzw BASICI czyli body, dresiki, koszulki itd, że 2 szt za 30 zł. To chyba nie jest dużo. A jeśli chodzi o te ciuchy dla noworodków to H&M ma najlepszej jakości, wielokrotnie sprawdzane bezpieczeństwo użytkowania, nie stosują ciężkiej chemii do farbowania i są zrobione z ekologicznej bawełny. Ja bardzo polecam ciuszki z H&M dla noworodków (bo dla tych późniejszych dzieci to już różnie bywa :P)

Akurat body i takie skarpetki są tanie, chodziło mi bardziej o różne zestawy np tygrysek gdzie był pajacyk, czapeczka i body za chyba 60zł (nawet nie pamiętam ile dokładnie)
    Ale jeśli chodzi o jakość to rzeczywiście zgodzę się z Tobą, są fajne i nawet w praniu nic im nie jest, chyba ostatnio wstawiłam zdjecie, kupiłam spodenki, body i czapeczkę "żabka" za 39zł i po wypraniu byłam zszokowana, bo są w takim stanie że nawet jednego rozciągnięcia nie zauważyłam a prałam je na próbę w 90 stopniach :O

• Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dostałam wypłatę :) tylko zdziwiłam się bo nie z ZUS-u, ale od pracodawcy. Wiecie dlaczego tak ? Myślałam że na L4 płaci ZUS.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nescafe my się nigdzie nie wybieramy :)
    Zostajemy na belly...jak na razie :)
    A Ty już 21 tydzień...matko kochana :)
    Ale to u was szybko leci :P...u mnie to jakoś tak wolniutko te tygodnie mijają :P

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale ze mnie gapcio nawet się nie przywitałam...dzień dobry :D

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka mi też płaci pracodawca, nie wiem dlaczego, może potem jakoś się z zusem rozliczają.
    A mnie mało obchodzi to czy ktoś jest trollem czy nie, jak nie ma swojego życia i fascynuje go taka dziecinada to proszę bardzo :D to tylko świadczy o tej osobie, nie o nas :)

Migotka22, Szonka, madiiiii lubią tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się nigdzie nie wybieram :)
    Ehh, zazdroszczę Wam tych ruchów. Mnie ostatnio Pani doktor powiedziała, że powinnam poczuć je trochę wcześniej ze względu na drobną budowę, a tu cisza i ciiiiisza...
    Mam nadzieję, że i nasz bobasek w końcu zapuka :)

Powiedzcie mi, gdzie jeszcze poza H&M, C&A są fajne ciążowe ubrania?

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Nescafe my się nigdzie nie wybieramy :)
    Zostajemy na belly...jak na razie :)
    A Ty już 21 tydzień...matko kochana :)
    Ale to u was szybko leci :P...u mnie to jakoś tak wolniutko te tygodnie mijają :P

Mi też wolno lecą. Chciałabym już być chociaż po 30 ;) a tu jeszcze jedynka z przodu :)

A ja sie dziś w nocy obudziłam taka zaspana i tak sobie pomyslalam, ze jeszcze trochę i jak się w nocy przebudzę to bedę musiala wstać, nakarmić i przewinąć malucha, a potem jak przysnę to znowu pobudka i trochę sie ucieszyłam, ze to jeszcze nie teraz ;)

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Też się nigdzie nie wybieram :)
    Ehh, zazdroszczę Wam tych ruchów. Mnie ostatnio Pani doktor powiedziała, że powinnam poczuć je trochę wcześniej ze względu na drobną budowę, a tu cisza i ciiiiisza...
    Mam nadzieję, że i nasz bobasek w końcu zapuka :)

Powiedzcie mi, gdzie jeszcze poza H&M, C&A są fajne ciążowe ubrania?

Jak jesteś z Warszawy to wiem ze przy Grochowskiej jest sklep z odzieżą ciążową. Jeszcze tam nie byłam, ale wybieram się :)

http://www.9miesiecy.pl/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:12

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do L4 i ZUS to wydaje mi się, że przez 1. miesiąc albo 3 miesiące płaci pracodawca chorobowe, a dopiero później ZUS - tzn tak chyba kojarzę, z tego co mi w pracy mówili

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka oj ja też już bym chciała być po 30, a ja na szarym końcu :P
    Tak właśnie policzyłam w naszej tabelce iiiii :) 17 chłopców, 6 dziewczynek :D

Powiedzcie mi czy kojarzycie dziewczynę o nicku Kingaka? Dopisała się na Fb, a ja jej wcale nie kojarzę. Pytam tak z ciekawości?

Gosia19 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze 33 dni płaci pracodawca, potem zus. jednakże w dużych firmach pracodawca może wypłacać nadal, a zus zwraca pracodawcy. więc i tak to zus płaci, ale może być przelew od pracodawcy.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:

Powiedzcie mi czy kojarzycie dziewczynę o nicku Kingaka? Dopisała się na Fb, a ja jej wcale nie kojarzę. Pytam tak z ciekawości?

w naszej tabelce nie ma zadnej kingi

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    przez pierwszy miesiąc l-4 płaci pracodawca, później przejmuje Was ZUS :)
    Powiedzcie mi, czy któraś z Was bierze jeszcze duphaston? Ja nadal mam dawkę 3x 2 , a jak czytałam z tej ulotki, co później dziecko może mieć, to trochę sie boję.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik a to dlatego mi firma nadal płaci :) moja jest duża :)
    betina89 ja wróciłam do duphastonu, zalecenie ze szpitala. Ale nie biorę go 3 razy dziennie tylko 2.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:26

• Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:

Nie kojarzę. I właśnie zastanawiałam się czy jej nie usunąć z grupy.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik właśnie wiem, ale na Fb dołączyła do grupy i tak się zastanawiam?

Szonka ja nie wiem, zapytałam bo kompletnie nie kojarzę i w naszej tabelce też jej nie ma...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 10:26

relganlikx65a1ud.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam sie czy oplaci sie wyslac paczke 20kg uzywanych ciuszkow dla chlopca od 0 do 6 miesiecy z anglii do kanady za 70£. Mam brata kilku letniego i moja mama przechowala jego rzeczy, sa przesliczne w idealnym stanie I jest ich tyle ze juz nic bym nie musiala kupic! Teraz tylko musze potwierdzic plec i moze to powysylam. Powiem wam ze niestety w polsce nie ma duzego wyboru a jak juz cos jest to kosztuje tyle co dla doroslego, a przy naszych zarobkach to chyba nie kazdy moze sobie pozwolic na kupno jednej sukienki na trzy razy za sto zl.., nie rozumiem czemu tak jest

201703012752.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem jak gatunkowo, ale fajne i nie drogie ciuszki w Pepco często mozna znaleźć :)

betina89 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 460 461 462 463 464 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ