X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Fipsik a to dlatego mi firma nadal płaci :) moja jest duża :)
    betina89 ja wróciłam do duphastonu, zalecenie ze szpitala. Ale nie biorę go 3 razy dziennie tylko 2.

U nas są aż dwie osoby, więc na bank będzie mi płacił zus. pytanie ile miesięcy będę czekać na pierwszą wypłatę. Jak im wisisz grosza to komornika wyslą, ale sami to zwlekają strasznie ze wszystkim.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo, dziękuję bardzo! :) Całkiem fajne te ubrania, ciekawa jestem jak z cenami...Do tej pory nie kupowałam nic typowo ciążowego, ale w spodniach robi się coraz ciaśniej, także chyba już pora ;)
    Szonka wrote:
    Jak jesteś z Warszawy to wiem ze przy Grochowskiej jest sklep z odzieżą ciążową. Jeszcze tam nie byłam, ale wybieram się :)

http://www.9miesiecy.pl/

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Zastanawiam sie czy oplaci sie wyslac paczke 20kg uzywanych ciuszkow dla chlopca od 0 do 6 miesiecy z anglii do kanady za 70£. Mam brata kilku letniego i moja mama przechowala jego rzeczy, sa przesliczne w idealnym stanie I jest ich tyle ze juz nic bym nie musiala kupic! Teraz tylko musze potwierdzic plec i moze to powysylam. Powiem wam ze niestety w polsce nie ma duzego wyboru a jak juz cos jest to kosztuje tyle co dla doroslego, a przy naszych zarobkach to chyba nie kazdy moze sobie pozwolic na kupno jednej sukienki na trzy razy za sto zl.., nie rozumiem czemu tak jest

jesli są łądne i dobre gatunkowo to myślę, że warto :) nie kupisz tylu dobrch ubran za tą cene

Nelus lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo znalazłam fajne koszule nocne do szpitala :P

http://allegro.pl/marcela-koszula-100-bawelna-krata-panterka-xl-i4120192911.html

http://allegro.pl/marcela-koszula-kr-rekaw-taro-xl-i4095782587.html

Migotka22, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim :) Ja dalej kaszlę i męczę się z katarem...:(
    Nelus wrote:
    Zastanawiam sie czy oplaci sie wyslac paczke 20kg uzywanych ciuszkow dla chlopca od 0 do 6 miesiecy z anglii do kanady za 70£. Mam brata kilku letniego i moja mama przechowala jego rzeczy, sa przesliczne w idealnym stanie I jest ich tyle ze juz nic bym nie musiala kupic! Teraz tylko musze potwierdzic plec i moze to powysylam. Powiem wam ze niestety w polsce nie ma duzego wyboru a jak juz cos jest to kosztuje tyle co dla doroslego, a przy naszych zarobkach to chyba nie kazdy moze sobie pozwolic na kupno jednej sukienki na trzy razy za sto zl.., nie rozumiem czemu tak jest
    Ja za wysłanie paczki ok. 11 kg z Polski do Kanady zapłaciłam jakieś 120 zł, z tym że paczka płynie statkiem. Myślę, że jak ciuszki są zadbane i naprawdę nie będziesz musiała nic więcej kupować, to nie ma co patrzeć na koszt wysyłki ;)

Nelus lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Oo, dziękuję bardzo! :) Całkiem fajne te ubrania, ciekawa jestem jak z cenami...Do tej pory nie kupowałam nic typowo ciążowego, ale w spodniach robi się coraz ciaśniej, także chyba już pora ;)
    ja kupiłam w h&m legginsy ciążowe i beżowe ciążowe spodnie. Kupiłam odrobinę większe więc na brzuszku mam jeszcze luz ale jestem zachwycona komfortem noszenia spodni z wszytym pasem. Ogólnie wśród Moich koleżanek panuje teoria ze "nie opłaca się" na czas ciąży kupować specjalnych ubrań. Zupełnie się z tym nie zgadzam. Może nie farbujmy włosów, nie dbajmy o siebie, załóżmy wór pokutny bo będziemy matkami i nic nam do szczęścia już nie powinno być potrzebne. Owszem, kupowanie tony ubrań w czasie ciąży jest zbędnym wydatkiem bo pod koniec i tak mniej wychodzimy z domu ale te kilka podstawowych rzeczy dla naszego nastroju i przede wszystkim komfortu powinnyśmy mieć. Choć można i tak jak jedna z moich znajomych nosić spodnie rozpiete i przewiązane jakimś sznurkiem ("bo pod długim swetrem i tak nie widać") i być dumnym z siebie ze ani jednej nowej rzeczy w ciąży się nie kupiło:-)

Ot takie moje refleksje w to czwartkowe przedpołudnie;-)

Fipsik, stardust87, madiiiii, afrykanka, aleksa.wawa, dba, jovi81 lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze można nosić dresy męża jak się z domu wychodzi (znałam takie!!!)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:

Nie wiem jak z cenami, ale wydaje mi się, ze może byc taniej jak w H&M. Tam na Grochowskiej mają też komis i mozna kupić używane ciuszki ciąowe.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• betina89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super te koszule do karmienia;D

Gosia19 lubi tę wiadomość

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kobietk :)
    gratuluje wczorajszych wizyt bo widze ze byly owocne :) ja na poznamie plci musze czekac do 29.04 :( chyba bede ostatnia ale wydaje mi sie ze zasilimy grono chlopcow :) mam tak mega silne przeczucie jak nigdy w zyciu :) ale zobaczymy.
    Dzis dostalam list z ulotka gdzie mozna prywatnie w uk wykonac usg!!!! Ahh sie wkurzylam. Jak trzeba mi bylo na poczatku to caly net przekopalam i NIC nie byli a teraz mi ulotki przysylaja :/ grrr

Widzialam ze pojawil sie tez problem skurczy i brania magnezu... Jako te madrzejsże w temacie pytam was jaka dawke bierzecie??? Ja biore 500 raz dziennie magnez z b6.
    I wogole macie tak ze tak nisko na dole twardnieje (chyba macica) i ewidentnie czuc jej zarys.... I czasem jest tez tak ze na dole z prawej lub lewej strony czuje takie jak by zgrubienie, taka kule i zastanawiam sie czy to jest mozliwe ze to maluszek????!
    Moze to glupie ale musze kogos zapytac bo wizyte bede miala dopiero w maju :(

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunęłam Kingę z grupy. To miala być mała grupa dla osób, które kojarzymy. A skoro nikt jej nie kojarzy to trudno. Po to założyłyśmy grupę, zeby nie było podczytywaczy tylko osoby, ze tak powiem zaufane :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam przeczucia co do córeczki :P

• aswalda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    gratuluje wczorajszych wizyt bo widze ze byly owocne :) ja na poznamie plci musze czekac do 29.04 :( chyba bede ostatnia ale wydaje mi sie ze zasilimy grono chlopcow :) mam tak mega silne przeczucie jak nigdy w zyciu :) ale zobaczymy.
    Dzis dostalam list z ulotka gdzie mozna prywatnie w uk wykonac usg!!!! Ahh sie wkurzylam. Jak trzeba mi bylo na poczatku to caly net przekopalam i NIC nie byli a teraz mi ulotki przysylaja :/ grrr

Widzialam ze pojawil sie tez problem skurczy i brania magnezu... Jako te madrzejsże w temacie pytam was jaka dawke bierzecie??? Ja biore 500 raz dziennie magnez z b6.
    I wogole macie tak ze tak nisko na dole twardnieje (chyba macica) i ewidentnie czuc jej zarys.... I czasem jest tez tak ze na dole z prawej lub lewej strony czuje takie jak by zgrubienie, taka kule i zastanawiam sie czy to jest mozliwe ze to maluszek????!
    ja mam dokładnie to samo, z tym twardnieniem od kilku dni. też się zapytam teraz o magnez i pewnie mi każe zrobić najpierw poziom we krwi. Myślę, że mi brakuje, bo mam skurcze w nogach i jakby to powiedzieć oko mi "skacze" :/

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

ja biore 100 mg 2 razy dziennie, według wskazówek na opakowaniu. plus witaminy, tam jest 50 mg. czyli razem 250.
    i tez zdarzają mi się takie twardnienia brzucha. czytałam ze to normalne, mam nadzieje :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    ja mam dokładnie to samo, z tym twardnieniem od kilku dni. też się zapytam teraz o magnez i pewnie mi każe zrobić najpierw poziom we krwi. Myślę, że mi brakuje, bo mam skurcze w nogach i jakby to powiedzieć oko mi "skacze" :/

skurcze w nogach tez miałam, juz mi przeszło na szczęście :) oj cudowny ten magnez dla mnie :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie nie wyobrażam chodzić w tych samych ubraniach. Obcisłe i niedopasowane doprowadzają mnie do szału, także jak dla mnie zakupy to konieczność, jeśli mam normalnie funkcjonować w ciąży. A w lato to już w ogóle muszę mieć maximum wygody.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za info dziewczyny :) no nic... Bede czekac do wizyty ale nie wydaje mi sie ze sie tu wiele dowiem :P pewnoe dopiero w Pl... :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:

tak to maluszek i też czuje gdzie dokładnie jest (taka gula jajowata się robi którą czuć i widać).
    Właśnie wczoraj jak mąż dotykał to chodziła dzidzia za jego dłonią z prawej na lewą :)

7w3d 💔
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kingaka- Kinkin
    teraz sie skapnelam, ze na fb napisalam zły nick.
    pisalam juz w skasowanym komenatrzu na fb, bo tak myslalam, ze mnie nie kojarzycie.
    nie mam czasu tak odpisywac na biezaco, ale jestem w ciazy na takim etapie jak Wy i milo poczytac wskazowki, ktore piszecie. kilka razy pisalam na forum, ale moje posty zostawaly czasami bez odpowiedzi- ciezko sie wbic w Wasza rozmowe :)

Migotka22, aswalda lubią tę wiadomość

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin wrote:
    Kingaka- Kinkin
    teraz sie skapnelam, ze na fb napisalam zły nick.
    pisalam juz w skasowanym komenatrzu na fb, bo tak myslalam, ze mnie nie kojarzycie.
    nie mam czasu tak odpisywac na biezaco, ale jestem w ciazy na takim etapie jak Wy i milo poczytac wskazowki, ktore piszecie. kilka razy pisalam na forum, ale moje posty zostawaly czasami bez odpowiedzi- ciezko sie wbic w Wasza rozmowe :)

No i inna bajka :D
    Kinkin kojarzę :P

Dopisz się do tabelki bo chyba cię tam nie ma?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:34

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 461 462 463 464 465 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ