X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ufff Justyna to mnie uspokoilas troszke :)

Ale to smieszne ze tak czuc te nasze maluszki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nic nie czuję, ani ruchów, ani twardej macicy, ani "guli" jak to piszecie. Brzuch miękki, nic w nim nie ma.. Wciskam się mocno to tylko jelita mi przechodzą w inne miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:42

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jezeli macie sie czuc niekomfortowo z powodu mojego "podczytywania", to dla mnie nie ma problemu, bo faktycznie sie niedużo udzielam :)
    jesli ta grupa na belly bedzie zyc, to zostane sobie tutaj.

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik oj jest, jest :D...jeszcze całkiem mały, ale i dość duży człowieczek :D

Kinkin to nie o to chodzi. Po prostu żadna z nas nie kojarzyła nikogo o nicku Kingakin.

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry :)
    Ja dzis tylko na chwile bo wczoraj tak mnie pochlonelo forum i FB ze nic nie zrobilam :P
    A dzis na 15:30 ide na zabieg usunięcia znamienia, ktore zmienilo swoją formę w trakcie ciaży i strasznie swędzi wiec pani dermatolog zaproponowala usuniecie. Troche sie boje, ale skoro lekarze mowia ze to rutynowy zabieg to musze im zaufac.

Co do magnezu to ja od pierwszych dni ciazy łykałam 2x1 Magne B6 firmy Sanofi i czulam sie super. Potem zaczelam łykac 1x1 i odczuwalam lekkie bole brzucha no i zaczely mi dretwiec rece po nocy wiec szybko wrocilam do dwoch tabletek dziennie i jest ok :)
    Polecam magnez bo na pewno nie zaszkodzi.

A tak na marginesie to moj szkrab tak dzis buszuje ze cos niesamowitego :) juz od dobrych 30 min czuje non stop szturchanie :)

A dla dziewczyn ktore jeszcze nic nie czuja mam rade aby sprobowaly przetrzymać sie troche na pelnym pecherzu. Ja zazwyczaj czuje dzidzka jak mam pecherz na full. A najczesciej to czuje jak zmywam i jestem lekko pochylona nad zlewem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:56

• aswalda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinkin to fakt, że cieżko się wbić, wiem po sobie. Podczytuj ile chcesz przecież każdy może a Ty do naszej grupy tym bardziej należysz bo przecież jesteś wrześniówką :)ja sama Cię nie kojarzę, bo należę do forum od niedawna dlatego witam się serdecznie :D

ja już też jestem po zakupach ciążowych, pierwsze ciążowe legginsy zakupione juhu!

Kinkin lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinkin wrote:
    jezeli macie sie czuc niekomfortowo z powodu mojego "podczytywania", to dla mnie nie ma problemu, bo faktycznie sie niedużo udzielam :)
    jesli ta grupa na belly bedzie zyc, to zostane sobie tutaj.

Grupa na pewno będzie życ :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien dobry kobietk :)
    gratuluje wczorajszych wizyt bo widze ze byly owocne :) ja na poznamie plci musze czekac do 29.04 :( chyba bede ostatnia ale wydaje mi sie ze zasilimy grono chlopcow :) mam tak mega silne przeczucie jak nigdy w zyciu :) ale zobaczymy.
    Dzis dostalam list z ulotka gdzie mozna prywatnie w uk wykonac usg!!!! Ahh sie wkurzylam. Jak trzeba mi bylo na poczatku to caly net przekopalam i NIC nie byli a teraz mi ulotki przysylaja :/ grrr

Widzialam ze pojawil sie tez problem skurczy i brania magnezu... Jako te madrzejsże w temacie pytam was jaka dawke bierzecie??? Ja biore 500 raz dziennie magnez z b6.
    I wogole macie tak ze tak nisko na dole twardnieje (chyba macica) i ewidentnie czuc jej zarys.... I czasem jest tez tak ze na dole z prawej lub lewej strony czuje takie jak by zgrubienie, taka kule i zastanawiam sie czy to jest mozliwe ze to maluszek????!
    Moze to glupie ale musze kogos zapytac bo wizyte bede miala dopiero w maju :(
    Też mam wyraźnie zarysowaną macicę. Często też twardą, szczególnie jak pęcherz pełny :P I gule też mam - raz z lewej raz prawej, zależy gdzie maluch się umieści. Śmiesznie to wygląda, bo po prawej stronie od pępka taki mega "guz" a po lewej od pępka prawie płaski brzuch :P Jakbym autentycznie guza tam jakiegoś miała :P

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kinkin Koleżanka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    Grupa na pewno będzie życ :)

No i gitara ;)

Migotka22 lubi tę wiadomość

9ewngzu303gw9x57.png[/url]
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wrzucam zdjęcia ciuszków zakupionych wczoraj przez moją mamę. A że jest zakupoholiczką to ciężko było oczekiwać, że przyjedzie z jednym bodziakiem. Tak więc w skład "zestawu" wchodzą: 2 dresiki, 3 bodziaki, pajac, skarpetki, 2 kocyki, 2 ręczniczki z kapturkiem i komplet pościeli. Ciuszki w rozmiarach od 50-56 do 74 (bo przecież dla mojej mamy nie ważny rozmiar, ważne że ładne :P) A w związku z tym, że zakazałam kupować błękitnych ciuszków to wszystko jest w tonacji beż/brąz. Aczkolwiek stwierdzam, że bure to nasze dziecię będzie i muszę dokupić trochę żółtych/zielonych/czerwonych ciuszków, bo dzidzi w deprechę popadnie w takich ciuchach szarych...

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce9aea3a485c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/98a7bc004353.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79e350ccf58d.jpg

betina89, Migotka22, afrykanka, aleksa.wawa, Gosia19, Patu, madiiiii, Paula55, Kaarolina, jovi81 lubią tę wiadomość

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam slonecznie:)
    Mam pytanie do was. Chce sie doloaczyc do was na fb pod normalnym imieniem I nazwiskiem.Czy nikt z moich znajomych I przyjaciol nie ma wgladu do tego co bede pisac?tymbardziej,ze wiekszosc nie wie ze jestem w ciazy.:)

A teraz czekam na upragniona pizze:)

1usat5od00spirqc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/koszula-do-porodu-karmienia-100-bawelna-rozm-s-m-i4111260033.html tu są tanie koszule;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 Mama ma gust :) i gatunkowo są super. a ja się chyba do lumpka wybiorę poszperać, zaczęłam mieć wprawdzie jakieś uprzedzenia ale chyba się jednak przełamię i pójdę :)

stardust87 lubi tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    http://allegro.pl/koszula-do-porodu-karmienia-100-bawelna-rozm-s-m-i4111260033.html tu są tanie koszule;D
    rzeczywiście cena zaskakująca i zachęcająca. Ale ja chyba bym wolała coś takiego
    http://www.lovemum.pl/products/koszulka-do-karmienia-lupoline-melanz
    żeby chociaż troszkę seksownie wyglądać po porodzie. Jakoś nie lubię tych kolorowych, "śmiesznych" koszul nocnych dla kobiet w ciąży i karmiących..

• Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    No to wrzucam zdjęcia ciuszków zakupionych wczoraj przez moją mamę. A że jest zakupoholiczką to ciężko było oczekiwać, że przyjedzie z jednym bodziakiem. Tak więc w skład "zestawu" wchodzą: 2 dresiki, 3 bodziaki, pajac, skarpetki, 2 kocyki, 2 ręczniczki z kapturkiem i komplet pościeli. Ciuszki w rozmiarach od 50-56 do 74 (bo przecież dla mojej mamy nie ważny rozmiar, ważne że ładne :P) A w związku z tym, że zakazałam kupować błękitnych ciuszków to wszystko jest w tonacji beż/brąz. Aczkolwiek stwierdzam, że bure to nasze dziecię będzie i muszę dokupić trochę żółtych/zielonych/czerwonych ciuszków, bo dzidzi w deprechę popadnie w takich ciuchach szarych...
    Fajowe ciuszki, szkoda tylko, że nie są bardziej kolorowe ;) A mama przypadkiem nie kupowała ich w lidlu ? Bo mi się zdaje, że jakiś czas temu kupiłam taki sam pajacyk jak ten na drugim zdjęciu, ale oddałam jak odkryłam, że nie rozpina się całkiem na dole, przy nóżkach.

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 11:24

aswalda, le'nutka lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana wrote:
    Fajowe ciuszki, szkoda tylko, że nie są bardziej kolorowe ;) A mama przypadkiem nie kupowała ich w lidlu ? Bo mi się zdaje, że jakiś czas temu kupiłam taki sam pajacyk jak ten na drugim zdjęciu, ale oddałam jak odkryłam, że nie rozpina się całkiem na dole, przy nóżkach.
    A nie mam pojęcia. Łazi ona po tych sklepach i kupuje co jej w ręce wpadnie :P Te z osiołkiem są z firmy Eneduo, a te z pieskiem są z Lupilu - nie wiem gdzie można je kupić.
    A ten pajacyk odpina się do samego końca (oprócz stópek).

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    turkawka wrote:
    hej, ja tez należę do skrytych podczytywaczy, mimo że jestem jedną z pierwszych "wrześniówek" - jak cos to zerknijcie na pierwszą stronę ;) (na ovu też się udzielałam przez długi czas starań, może któraś mnie kojarzy) i mam nadzieję, że to forum dalej będzie żyć, bo nigdzie się stąd nie wybieram. mimo, że teraz się tu nie udzielam czynnie to czytam co dzień - chyba wpadłam w nałóg i dobrze robi mi myśl, że jak cos to zawsze mogę się tu udzielić i o coś zapytać. a że trudno się przebić to inna sprawa.. tak czy owak mam nadzieję, że forum mimo wszystko przetrwa i serdecznie Was wszystkie pozdrawiam ps. aaa no i niech nikt przypadkiem nie odbierze tego jako jakiś atak czy coś takiego, bo absolutnie nic złego nie mam na myśli, ani nikomu nic nie zarzucam :) wyrażam jedynie cicha nadzieję PEACE

Ja tu zostaję - mimo konta na fb w grupie. A kojarzę Cię po avatarku :)

• AniaDS Ekspertka

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Dziewczyny, co do magnezu, to moja lekarz prowadząca powiedziała, że nie ma obawy o przedawkowanie go, więc zażywam 3x2 dziennie magneB6 + witaminy dla ciężarnych Pharmaton matruelle, gdzie też jest magnez.
    Najważniejsze jest to, aby nie dopuścić właśnie do "twardnienia" macicy i żadnych skurczy.
    Też się trochę obawiałam, że może przesada z tą ilością magnezu, ale mnie uspokoiła i kazała brać do końca ciąży.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy identyczny dresik (ten z pieskiem) i skarpetki od teściowej. Też z Lidla :D
    stardust87 wrote:

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce9aea3a485c.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/98a7bc004353.jpg

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79e350ccf58d.jpg

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
‹‹ 462 463 464 465 466 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ