Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDobry
Ja dzis tylko na chwile bo wczoraj tak mnie pochlonelo forum i FB ze nic nie zrobilam
A dzis na 15:30 ide na zabieg usunięcia znamienia, ktore zmienilo swoją formę w trakcie ciaży i strasznie swędzi wiec pani dermatolog zaproponowala usuniecie. Troche sie boje, ale skoro lekarze mowia ze to rutynowy zabieg to musze im zaufac.
Co do magnezu to ja od pierwszych dni ciazy łykałam 2x1 Magne B6 firmy Sanofi i czulam sie super. Potem zaczelam łykac 1x1 i odczuwalam lekkie bole brzucha no i zaczely mi dretwiec rece po nocy wiec szybko wrocilam do dwoch tabletek dziennie i jest ok
Polecam magnez bo na pewno nie zaszkodzi.
A tak na marginesie to moj szkrab tak dzis buszuje ze cos niesamowitegojuz od dobrych 30 min czuje non stop szturchanie
A dla dziewczyn ktore jeszcze nic nie czuja mam rade aby sprobowaly przetrzymać sie troche na pelnym pecherzu. Ja zazwyczaj czuje dzidzka jak mam pecherz na full. A najczesciej to czuje jak zmywam i jestem lekko pochylona nad zlewemWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2014, 12:56
-
kinkin to fakt, że cieżko się wbić, wiem po sobie. Podczytuj ile chcesz przecież każdy może a Ty do naszej grupy tym bardziej należysz bo przecież jesteś wrześniówką :)ja sama Cię nie kojarzę, bo należę do forum od niedawna dlatego witam się serdecznie
ja już też jestem po zakupach ciążowych, pierwsze ciążowe legginsy zakupione juhu!Kinkin lubi tę wiadomość
-
Kinkin wrote:jezeli macie sie czuc niekomfortowo z powodu mojego "podczytywania", to dla mnie nie ma problemu, bo faktycznie sie niedużo udzielam
jesli ta grupa na belly bedzie zyc, to zostane sobie tutaj.
Grupa na pewno będzie życMigotka22 lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Dzien dobry kobietk
gratuluje wczorajszych wizyt bo widze ze byly owocneja na poznamie plci musze czekac do 29.04
chyba bede ostatnia ale wydaje mi sie ze zasilimy grono chlopcow
mam tak mega silne przeczucie jak nigdy w zyciu
ale zobaczymy.
Dzis dostalam list z ulotka gdzie mozna prywatnie w uk wykonac usg!!!! Ahh sie wkurzylam. Jak trzeba mi bylo na poczatku to caly net przekopalam i NIC nie byli a teraz mi ulotki przysylajagrrr
Widzialam ze pojawil sie tez problem skurczy i brania magnezu... Jako te madrzejsże w temacie pytam was jaka dawke bierzecie??? Ja biore 500 raz dziennie magnez z b6.
I wogole macie tak ze tak nisko na dole twardnieje (chyba macica) i ewidentnie czuc jej zarys.... I czasem jest tez tak ze na dole z prawej lub lewej strony czuje takie jak by zgrubienie, taka kule i zastanawiam sie czy to jest mozliwe ze to maluszek????!
Moze to glupie ale musze kogos zapytac bo wizyte bede miala dopiero w majuI gule też mam - raz z lewej raz prawej, zależy gdzie maluch się umieści. Śmiesznie to wygląda, bo po prawej stronie od pępka taki mega "guz" a po lewej od pępka prawie płaski brzuch
Jakbym autentycznie guza tam jakiegoś miała
Paula55 lubi tę wiadomość
-
No to wrzucam zdjęcia ciuszków zakupionych wczoraj przez moją mamę. A że jest zakupoholiczką to ciężko było oczekiwać, że przyjedzie z jednym bodziakiem. Tak więc w skład "zestawu" wchodzą: 2 dresiki, 3 bodziaki, pajac, skarpetki, 2 kocyki, 2 ręczniczki z kapturkiem i komplet pościeli. Ciuszki w rozmiarach od 50-56 do 74 (bo przecież dla mojej mamy nie ważny rozmiar, ważne że ładne
) A w związku z tym, że zakazałam kupować błękitnych ciuszków to wszystko jest w tonacji beż/brąz. Aczkolwiek stwierdzam, że bure to nasze dziecię będzie i muszę dokupić trochę żółtych/zielonych/czerwonych ciuszków, bo dzidzi w deprechę popadnie w takich ciuchach szarych...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce9aea3a485c.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/98a7bc004353.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79e350ccf58d.jpgbetina89, Migotka22, afrykanka, aleksa.wawa, Gosia19, Patu, madiiiii, Paula55, Kaarolina, jovi81 lubią tę wiadomość
-
Witam slonecznie:)
Mam pytanie do was. Chce sie doloaczyc do was na fb pod normalnym imieniem I nazwiskiem.Czy nikt z moich znajomych I przyjaciol nie ma wgladu do tego co bede pisac?tymbardziej,ze wiekszosc nie wie ze jestem w ciazy.
A teraz czekam na upragniona pizze:) -
stardust87 Mama ma gust
i gatunkowo są super. a ja się chyba do lumpka wybiorę poszperać, zaczęłam mieć wprawdzie jakieś uprzedzenia ale chyba się jednak przełamię i pójdę
stardust87 lubi tę wiadomość
-
betina89 wrote:http://allegro.pl/koszula-do-porodu-karmienia-100-bawelna-rozm-s-m-i4111260033.html tu są tanie koszule;D
http://www.lovemum.pl/products/koszulka-do-karmienia-lupoline-melanz
żeby chociaż troszkę seksownie wyglądać po porodzie. Jakoś nie lubię tych kolorowych, "śmiesznych" koszul nocnych dla kobiet w ciąży i karmiących.. -
stardust87 wrote:No to wrzucam zdjęcia ciuszków zakupionych wczoraj przez moją mamę. A że jest zakupoholiczką to ciężko było oczekiwać, że przyjedzie z jednym bodziakiem. Tak więc w skład "zestawu" wchodzą: 2 dresiki, 3 bodziaki, pajac, skarpetki, 2 kocyki, 2 ręczniczki z kapturkiem i komplet pościeli. Ciuszki w rozmiarach od 50-56 do 74 (bo przecież dla mojej mamy nie ważny rozmiar, ważne że ładne
) A w związku z tym, że zakazałam kupować błękitnych ciuszków to wszystko jest w tonacji beż/brąz. Aczkolwiek stwierdzam, że bure to nasze dziecię będzie i muszę dokupić trochę żółtych/zielonych/czerwonych ciuszków, bo dzidzi w deprechę popadnie w takich ciuchach szarych...
A mama przypadkiem nie kupowała ich w lidlu ? Bo mi się zdaje, że jakiś czas temu kupiłam taki sam pajacyk jak ten na drugim zdjęciu, ale oddałam jak odkryłam, że nie rozpina się całkiem na dole, przy nóżkach.
-
nick nieaktualny
-
Zaczarowana wrote:Fajowe ciuszki, szkoda tylko, że nie są bardziej kolorowe
A mama przypadkiem nie kupowała ich w lidlu ? Bo mi się zdaje, że jakiś czas temu kupiłam taki sam pajacyk jak ten na drugim zdjęciu, ale oddałam jak odkryłam, że nie rozpina się całkiem na dole, przy nóżkach.
Te z osiołkiem są z firmy Eneduo, a te z pieskiem są z Lupilu - nie wiem gdzie można je kupić.
A ten pajacyk odpina się do samego końca (oprócz stópek). -
turkawka wrote:hej, ja tez należę do skrytych podczytywaczy, mimo że jestem jedną z pierwszych "wrześniówek" - jak cos to zerknijcie na pierwszą stronę
(na ovu też się udzielałam przez długi czas starań, może któraś mnie kojarzy) i mam nadzieję, że to forum dalej będzie żyć, bo nigdzie się stąd nie wybieram. mimo, że teraz się tu nie udzielam czynnie to czytam co dzień - chyba wpadłam w nałóg i dobrze robi mi myśl, że jak cos to zawsze mogę się tu udzielić i o coś zapytać. a że trudno się przebić to inna sprawa.. tak czy owak mam nadzieję, że forum mimo wszystko przetrwa i serdecznie Was wszystkie pozdrawiam ps. aaa no i niech nikt przypadkiem nie odbierze tego jako jakiś atak czy coś takiego, bo absolutnie nic złego nie mam na myśli, ani nikomu nic nie zarzucam
wyrażam jedynie cicha nadzieję PEACE
Ja tu zostaję - mimo konta na fb w grupie. A kojarzę Cię po avatarku -
Witam wszystkich bardzo serdecznie,
Dziewczyny, co do magnezu, to moja lekarz prowadząca powiedziała, że nie ma obawy o przedawkowanie go, więc zażywam 3x2 dziennie magneB6 + witaminy dla ciężarnych Pharmaton matruelle, gdzie też jest magnez.
Najważniejsze jest to, aby nie dopuścić właśnie do "twardnienia" macicy i żadnych skurczy.
Też się trochę obawiałam, że może przesada z tą ilością magnezu, ale mnie uspokoiła i kazała brać do końca ciąży. -
Mamy identyczny dresik (ten z pieskiem) i skarpetki od teściowej. Też z Lidla
stardust87 wrote:No to wrzucam zdjęcia ciuszków zakupionych wczoraj przez moją mamę. A że jest zakupoholiczką to ciężko było oczekiwać, że przyjedzie z jednym bodziakiem. Tak więc w skład "zestawu" wchodzą: 2 dresiki, 3 bodziaki, pajac, skarpetki, 2 kocyki, 2 ręczniczki z kapturkiem i komplet pościeli. Ciuszki w rozmiarach od 50-56 do 74 (bo przecież dla mojej mamy nie ważny rozmiar, ważne że ładne) A w związku z tym, że zakazałam kupować błękitnych ciuszków to wszystko jest w tonacji beż/brąz. Aczkolwiek stwierdzam, że bure to nasze dziecię będzie i muszę dokupić trochę żółtych/zielonych/czerwonych ciuszków, bo dzidzi w deprechę popadnie w takich ciuchach szarych...
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/ce9aea3a485c.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/98a7bc004353.jpg
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/79e350ccf58d.jpg♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm