Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
stardust piękne ciuszki
bardzo ładne
a ręczniczki z kapturiem tez koniecznie musze gdzies upatrzec.
a pisząc w grupie na fb znajomi nie widzą tego. ewentualnie mogą zobaczyc ze dołączyłas do danej grupy, ale mozesz ustawic w swoich ustawieniach prywatnosci zeby nie było widac do jakich grup nalezysz i po kłopocieKaarolina, afrykanka lubią tę wiadomość
-
dziewczyny głupoty piszecie o przebijaniu się na forum - każda pisze co chce i tyle z przebicia
Stardust87 śliczne ciuszki, mój typ
Ja to mam szczęście, koleżanka przed wyprowadzką dała mi swoje ciuchy których nie nosiła - rozm. M i L więc akurat na ciążęluźne tuniki, sukienka trapezowa, idealne dla mnie
także niewiele będę kupować ubrań w ciąży
Ubranka z Lupilu są sprzedawane w lidlu i w NiemczechMigotka22 lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:rzeczywiście cena zaskakująca i zachęcająca. Ale ja chyba bym wolała coś takiego
http://www.lovemum.pl/products/koszulka-do-karmienia-lupoline-melanz
żeby chociaż troszkę seksownie wyglądać po porodzie. Jakoś nie lubię tych kolorowych, "śmiesznych" koszul nocnych dla kobiet w ciąży i karmiących..
ładna ale jednak po szpitalu bym nie paradowała w takiej seksownej;D -
Kurde a ja sie balam ze mozna przedawkowac magnez albo sobie zaszkodzic
Ale dziewczyna z sierpniowek powiedziala ze to co sie nie wchlania wysiusiamy
Wiec lepiej wziac wiecej niz mniej
Stardust super te ciuszkija jeszcze nic ńie dostalam dla dzidzia od rodzinki bo jestesmy daleko
Za to dostalam mega pake chlopiecych ubranek i czesc mam do oddania bo wiem ze ich nie wykozystam...
Tylko zastanawiam sie ile by kosztowala wysylka do pl.. Chyba ze bede cos jeszcze dla siebie wysylac to wyjdzie taniej
A jak sie okaze ze bedzie dziewuszka to juz wogole tych ubranek bede musia oddac pelno.... Bo po co mi
-
dba wrote:dziewczyny głupoty piszecie o przebijaniu się na forum - każda pisze co chce i tyle z przebicia
Stardust87 śliczne ciuszki, mój typ
Ja to mam szczęście, koleżanka przed wyprowadzką dała mi swoje ciuchy których nie nosiła - rozm. M i L więc akurat na ciążęluźne tuniki, sukienka trapezowa, idealne dla mnie
także niewiele będę kupować ubrań w ciąży
Ubranka z Lupilu są sprzedawane w lidlu i w Niemczech
Kochana nie do konca masz racje...ja kilka razy pisalam cos wczesniej i totalnie zero odzewu... Wiec rozumiem dziewczyny ze tylko podczytuja
Ale teraz juz jest spokoczuje sie pelnowartosciowym czlonkiem wrzesniowek
akuszerka89, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-s-m-i4120570410.html kupiłam słodki fiolet. Tal właśnie siedzę i myślę, że kurde muszę powoli podstawowe rzeczy kupować. Koleżanka mi opowiadała, że jej znajoma w 7 mieś. urodziła... Więc tak myślę, że przy tych moich studiach, budowie domu i sprawami z tym związanymi może mi czas za chwile uciec i pójdę do szpitala z niczym
Paula55 lubi tę wiadomość
-
wydaje mi się, że każda miała post, który został pominięty, bo nie da się odpowiedzieć na wszystko. Ważne, że jeśli któraś ma problem, to jesteśmy i zawsze wspieramy i doradzamy! Za to jestem mega wdzięczna:)
Patu, betina89, stardust87 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
betina89 wrote:http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-s-m-i4120570410.html kupiłam słodki fiolet. Tal właśnie siedzę i myślę, że kurde muszę powoli podstawowe rzeczy kupować. Koleżanka mi opowiadała, że jej znajoma w 7 mieś. urodziła... Więc tak myślę, że przy tych moich studiach, budowie domu i sprawami z tym związanymi może mi czas za chwile uciec i pójdę do szpitala z niczym
betina89 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
nick nieaktualny
-
betina89 wrote:http://allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazowa-do-karmienia-s-m-i4120570410.html kupiłam słodki fiolet. Tal właśnie siedzę i myślę, że kurde muszę powoli podstawowe rzeczy kupować. Koleżanka mi opowiadała, że jej znajoma w 7 mieś. urodziła... Więc tak myślę, że przy tych moich studiach, budowie domu i sprawami z tym związanymi może mi czas za chwile uciec i pójdę do szpitala z niczym
tez sobie obiecywałam, że w 7 miesiący wyprawka będzie kompletna, a jak widze jak mi szybko czas ucieka a ile rzeczy brakuje to cos zaczynam ostro w to wątpic -
turkawka nie mam pojęcia o tym problemie no i skoro lekarz się nie przejął to Ty też nie powinnaś, a tym bardziej czytać wujka google
ruchy dziecka pierworódki odczuwają później, nawet ok 20tyg więc masz czas
ja pierwszego pomimo szczupłej sylwetki poczułam późno
turkawka lubi tę wiadomość
-
turkawka wrote:no dobra to zapytam nieśmiało i tak trochę z innej beczki, czy któraś z Was ma problem z naprostowaniem się tyłozgięcia macicy? wiem - brzmi to głupio i pewnie tragizuje ale chodzi mi o to, że: teoretycznie tyłozgięcie nie ma wpływu na ciążę i teoretycznie macica powinna się naprostować do jakiego 16 tyg. a mi podczas ostatniej wizyty tj. w 18tyg. lekarz stwierdził, że jeszcze jest odchylona, ale jakoś się tym faktem nie przejął. więc ja głupia poczytałam w goglach i teraz się zamartwiam bo tam są różne katastroficzne wizje. tym bardziej, że z czuciem dzidzia mam ten sam problem co Flipsik... a usg dopiero 22-go
Gdybyś była jakimś ciężkim przypadkiem o których w wujku google czytałaś, to na pewno lekarz by Ci coś powiedział.turkawka lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
afrykanka wrote:Witam slonecznie:)
Mam pytanie do was. Chce sie doloaczyc do was na fb pod normalnym imieniem I nazwiskiem.Czy nikt z moich znajomych I przyjaciol nie ma wgladu do tego co bede pisac?tymbardziej,ze wiekszosc nie wie ze jestem w ciazy.
A teraz czekam na upragniona pizze:)afrykanka lubi tę wiadomość
-
Ja mam pytanko w zaleceniach lekarskich z wypisu mam ze powinnam brac 2x1 po 250 witamin z DHA Jakie polecacie bo musze sie wybrac do apteki i nie wiem jakie kupic i jaki magnez bo mam coraz wieksze skurcze a u na w aptekach to jakies niekompetentne farmaceutki sprzedaja i wole miec jakies konkretne nazwy ?? bo znowu mi jakies gowno wcisna.. Sorki za ostatni zwrothttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina wrote:Ja mam pytanko w zaleceniach lekarskich z wypisu mam ze powinnam brac 2x1 po 250 witamin z DHA Jakie polecacie bo musze sie wybrac do apteki i nie wiem jakie kupic i jaki magnez bo mam coraz wieksze skurcze a u na w aptekach to jakies niekompetentne farmaceutki sprzedaja i wole miec jakies konkretne nazwy ?? bo znowu mi jakies gowno wcisna.. Sorki za ostatni zwrot
-
Kaarolina wrote:Ja mam pytanko w zaleceniach lekarskich z wypisu mam ze powinnam brac 2x1 po 250 witamin z DHA Jakie polecacie bo musze sie wybrac do apteki i nie wiem jakie kupic i jaki magnez bo mam coraz wieksze skurcze a u na w aptekach to jakies niekompetentne farmaceutki sprzedaja i wole miec jakies konkretne nazwy ?? bo znowu mi jakies gowno wcisna.. Sorki za ostatni zwrot
"1 kapsułka zawiera: DHA 160 mg, EPA 32 mg, witamina C 80 mg, niacyna 18 mg, witamina E 10 mg, kwas pantotenowy 6 mg, witamina B6 2 mg, witamina B2 1,6 mg, witamina B1 1,4 mg, kwas foliowy 400 mcg, witamina B12 2,6 mcg, witamina D3 10 mcg, biotyna 50 mcg, magnez 75 mg, mangan 1 mg, żelazo 27 mg, cynk 10 mg, jod 200 mcg, selen 60 mcg, miedź 1 mg.
olej rybi, tlenek magnezu, kwas L-askorbinowy, żelazo elementarne w postaci Ferrpnylu, siarczan cynku, emolient, amid kwasu nikotynowego, d-alfa-tokoferol, emolient, D-pantotenian wapnia, siarczan manganu, siarczan miedzi, cyjanokobalamina, chlorowodorek pirydoksyny, monoazotan tiaminy, ryboflawina, kwas pteroilomonoglutaminowy, cholekalcyferol, jodek potasu, selenian sodu, D-biotyna;
Składnik otoczki kapsułki: żelatyna, glicerol- plastryfikator, czarny tlenek żelaza-barwnik, czerwony tlenek żelaza- barwnik."Kaarolina lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
magnez brałam przed ciążą Maglek B6 ma w składzie:
"Substancjami czynnymi leku są: magnezu mleczan 500 mg (51 mg Mg2+) i pirydoksyny chlorowodorek (wit. B6) 5 mg – w 1 tabletce.
Inne składniki leku to: celuloza mikrokrystaliczna, skrobia kukurydziana żelowana, skrobia kukurydziana żelowana."
7w3d 💔