Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hmm ja czesem tez mam wrazenie ze zmienia teoszke ksztalt
może nie sama wielkosc ale bardziej ksztalt...
A ja sie tak ucieszylam dzis ze az za bardzo chyba
Pierwszy raz od dlugiego czasu wymiotowalambuuu. Nie mam pijecia czemu
betina89 lubi tę wiadomość
-
betina89 wrote:Chciałam Wam dziś zrobić zdjęcie brzuszka, bo wczoraj był taki piękny, wyraźny że aż bluzkę którą kupiłam pół roku temu miałam za krótką. A dziś patrzę a brzuszek jakby mniejszy no i ta bluzka już nie jest krótka. Od czego to zależy? Może do tego jak dziecko się wypchnie?? Bo wczoraj wcale dużo nie zjadłam, hmmm no poczekam może za tydzień Wam zrobię fotki, to już będzie połowa;)
Betinko ja ci na to pytanie nie odpowiem bo nie mam pojęcia, ale u mnie brzuszek widać jak coś zjem, rano jak wstaje to nawet mąż się krzywi, że nic nie widać
A ostatnio brat jak do mnie przyjechał to patrzył, patrzył i stwierdził, że kłamię z tą ciążą
Czasami jak leżę to widać taki jakby balonik i nic poza tym -
Patrzcie jakie ładne koszule do karmienia:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-ciazowa-do-karmienia-m38-s-m-l-xl-i4132097279.html
http://allegro.pl/rozpinana-koszula-do-karmienia-dn-s-m-l-xl-i4159123408.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-regina-kolory-s-i4161884441.html
Tylko chyba szkoda by mi było wziąć taką do porodu...Tak się zastanawiam, czy nie wziąć dwóch: jednej tańszej, drugiej fajniejszejMigotka22 lubi tę wiadomość
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Witajcie dziewczynki. Co do wyrywania zęba to ja polecam wybrać się do chirurga szczękowego. Daje dobre znieczulenie a potem zaszywa dziure, że się ładnie wszystko goi. Gorzej jak się trafi na zwykłego dentystę, zwłaszcza kobiete, bo jak trudno wyrwac zeba to taka kobietka może sobie nie poradzić. Miałam taka sytuacje, masakra, rozgrzebała mi zeba i musiałam z tym rozwalonym dziąsłem do chirurga jechać.
Jeśli chodzi o ruchy to ja dopiero od kilku dni czuję i w dodatku rano, po drugom śniadanku. Ale dziś jakoś słabo dzidziuś się rusza, może ze dwa razy.
Jeśli zaś chodzi o Prenalen to ja tez miałam i mi nie pomógł nic a nic ale niektórzy go sobie chwalą.madiiiii lubi tę wiadomość
-
A co do brzuszka to u mnie też różnie bywa. Jak się nie mogłam wypróżnić przez 2 dni, był mega duży. Ale potem znowu zmalał. To chyba normalne♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
cześć kobitki
mi się wydaje, że na przeziębienia warto stosować kilka preparatów, a nie tylko jeden.
Ja brałam : prenalen (syrop), syrop z cebuli, czosnek z miodem i mlekiem, inhalacje z soli, Oscillococcinum (można w ciąży brać), oraz przez pierwsze 3 dni po 1 tabl paracetamolu. I wyszłam z choróbskano i do tego piłam herbaty owocowe z sokiem z malin.
wczoraj popłakałam się wieczorem, dzisiaj trochę lepiej z moją psychiką... -
Straszny mam kompleks co do mojego brzucha....ale aż śmiesznie że kompleks ,że brzuch mały hahaha Choć gin. jak tylko weszła to od razu: "o jaki już brzuszek mamy", rodzice też twierdzą, że jest a ja nie wiem chyba mam lustra wyszczuplające hihihih
Migotka22 wrote:Betinko ja ci na to pytanie nie odpowiem bo nie mam pojęcia, ale u mnie brzuszek widać jak coś zjem, rano jak wstaje to nawet mąż się krzywi, że nic nie widać
A ostatnio brat jak do mnie przyjechał to patrzył, patrzył i stwierdził, że kłamię z tą ciążą
Czasami jak leżę to widać taki jakby balonik i nic poza tymMigotka22 lubi tę wiadomość
-
Ooo, to mnie pocieszyłaś, bo moja babeczka jest własnie chirurgiem szczękowym! Także mam nadzieję, że pójdzie gładkoiwo_na wrote:Witajcie dziewczynki. Co do wyrywania zęba to ja polecam wybrać się do chirurga szczękowego. Daje dobre znieczulenie a potem zaszywa dziure, że się ładnie wszystko goi. Gorzej jak się trafi na zwykłego dentystę, zwłaszcza kobiete, bo jak trudno wyrwac zeba to taka kobietka może sobie nie poradzić. Miałam taka sytuacje, masakra, rozgrzebała mi zeba i musiałam z tym rozwalonym dziąsłem do chirurga jechać.
Jeśli chodzi o ruchy to ja dopiero od kilku dni czuję i w dodatku rano, po drugom śniadanku. Ale dziś jakoś słabo dzidziuś się rusza, może ze dwa razy.
Jeśli zaś chodzi o Prenalen to ja tez miałam i mi nie pomógł nic a nic ale niektórzy go sobie chwalą.♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
-
Haha brzuś ma jeszcze czas urosnąć
Ale nie powiem bo chciałabym żeby był już duży...
Dobrze, że maluch się już rusza bo inaczej to wpadłabym w depresję
Brzucha brak, mdłości nie miałam, wymiotować też nie wymiotowałam, a zamiast tyć to chudnę...miałam już -4kg, a teraz jest -1kg.
Betinko poza pępkiem czyli nad?Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 10:40
-
nick nieaktualnyDzień dobry mamusie
Jutro wkroczymy w 6 miesiąc według kalendarza księżycowego
Brzuch rośnie. Chociaż szczerze mówiąc wcześniej wyskoczył jak z procy, a teraz jakoś tak powolutku rośnie. Waga, no cóż wciąż 3kg na plusie od początku ciąży. Zaczynam się martwić, czy dzidzi nie zaszkodzę tym, że totalnie nie przybieram. Pierwszy raz w życiu chcę przytyć, ale jakoś mi się to nie udaje
Oto apartamencik misiaczka. Rośniemy. Zdecydowanie rośniemy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 16:41
Migotka22, madiiiii, Ewi25, betina89, Szonka, Kaarolina, AniaDS, hela, kark, Paula55, akuszerka89, jovi81, doti77, verynice, stardust87, aswalda, le'nutka lubią tę wiadomość
-
betina89 wrote:Straszny mam kompleks co do mojego brzucha....ale aż śmiesznie że kompleks ,że brzuch mały hahaha Choć gin. jak tylko weszła to od razu: "o jaki już brzuszek mamy", rodzice też twierdzą, że jest a ja nie wiem chyba mam lustra wyszczuplające hihihih
To ja mam odwrotniekompleks wielkiego brzucha. Mam wrażenie, że jak mówię ze to 21tydz. to każdy myśli dopiero połowa, a brzuch jak pod koniec ciąży
Więc i tak źle i tak niedobrze
A mi juz mocno brzuszek wyszedł i widzę, że szybko rośnie. Zrobiła mi się spora piłeczka wypchnięta do przodu i już nie da się ukryć że jestem w ciąży.Migotka22, betina89 lubią tę wiadomość
-
tak, tak nad pępkiem
Ja sobie tego wyczuć nie umiem;D Ale zauważyłam, że jak zawsze siedziałam to jak byłam zgarbiona to do środka wchodziła mi taka krecha"czyt. fałdka" a teraz to jest twarde i nic się do środka nie wbija:)
Migotka22 wrote:
Betinko poza pępkiem czyli nad? -
A to dzisiejszy domek mojego lokatora
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 11:12
Gosia19, Migotka22, Ewi25, betina89, Kaarolina, madiiiii, AniaDS, hela, kark, Patu, Paula55, akuszerka89, jovi81, doti77, verynice, stardust87, aswalda, Beataa25 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymadiiiii wrote:Patrzcie jakie ładne koszule do karmienia:
http://allegro.pl/koszula-koszulka-ciazowa-do-karmienia-m38-s-m-l-xl-i4132097279.html
http://allegro.pl/rozpinana-koszula-do-karmienia-dn-s-m-l-xl-i4159123408.html
http://allegro.pl/koszula-nocna-do-karmienia-regina-kolory-s-i4161884441.html
Tylko chyba szkoda by mi było wziąć taką do porodu...Tak się zastanawiam, czy nie wziąć dwóch: jednej tańszej, drugiej fajniejszej
W moim szpitalu do porodu preferują tylko koszule szpitalne -
Ja do pierwszego porodu miałam szpitalną, a do drugiego swoją (ten sam szpital). Ja bym wolała szpitalną, bo ta moja po porodzie nadawała się tylko do wyrzucenia. Więc jak kupujecie do porodu nową to radzę wybrać jak najtańszą, albo w ogóle zabrać jakąś starą, której nie szkoda bedzie wyrzucić.