WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czucie ruchów w pierwszej ciąży może nastąpić do 26 tygodnia chyba i to jest całkiem normalne :)

• aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka ja też mam właśnie łożysko na przedniej ścianie i pocieszam sie że może dlatego jeszcze nic nie czuje,ale jutro zaczynam 20 tydzień wiec to chyba juz czas i dlatego sie martwię zwłaszcza że większość z Was dawno juz czuje:(

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aluska Kark ma racje, dzidziusia mozna poczuc dopiero w 26 tyg w pierwszej ciazy, wiec mamy jeszcze duzo czasu. Najwazniejsze, ze na wizytach kontrolnych jest wszystko w porzadku z dzidzia.

1usat5od00spirqc.png
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak byłam 2 tygodnie temu to wszystko było jak najbardziej ok więc mam nadzieję że nic się nie zmieniło od tego czasu.Postaram się troche uspokoić i dziękuje dziewczyny za słowa otuchy:*

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze czulam wdzystko dikladnie co sie dzieje u mnie w srodku moze dlatego teraz odczuwam te bole, sa plusy i minusy bo czulam bardzo wczesnie malego ale cala reszte mam w gratisie, ruszylam sie wykapac postepy sa ;) biedny maz remont ciagle robi i nawet obiadu mu zona nie zrobila ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z ta dlugoscia szyjki to kazdej z was mowili ile ma? Bo moj nigdy o tym nic nie mowil, nie zauwazylam tez zeby cos mierzyl przez usg, a dowcipne mialam tylko do prenatalnych bo je jyz mialam przez brzuch.

64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aluśka1987 wrote:
    Afrykanka ja też mam właśnie łożysko na przedniej ścianie i pocieszam sie że może dlatego jeszcze nic nie czuje,ale jutro zaczynam 20 tydzień wiec to chyba juz czas i dlatego sie martwię zwłaszcza że większość z Was dawno juz czuje:(
    Ja też poczułam Małego ostatnio w święta i znowu jest cisza więc też nie mogę sie cieszyć tymi ruchami Malucha :-)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po kolacji,leżę w łóżku.Miała z Was która może takie kłucia,pieczenie w prawym boku pod żebrami?Ja takie coś mam.W poniedziałek wizyta rano to się okaże co to może być.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za kazdym razem mam usg dowcipne a nie przez brzuch, podobno dowcipne pozwala na dokladne "ogledziny' lozyska, szyjki. Ja ostatnio zapytalam o dlugosc szyjki i mialam 3,89 mm i lekarz powiedzial, ze wszystko jest w porzadku. Badanie nigdy nie boli, nie mam plamien i lekarz jest zawsze bardzo delikatny.

Ja jak na razie czuje sie super, ale ruchow jeszcze nie czuje. Na wszystko przyjdzie czas.
    Moj brzuszek zaczal wlasnie rosnac i jestem strasznie dumna z niego :)

hela lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mnie pierwszy raz mierzyła ale długości nie powiedziała, sama zapytałam o długość.
    hela wrote:
    Z ta dlugoscia szyjki to kazdej z was mowili ile ma? Bo moj nigdy o tym nic nie mowil, nie zauwazylam tez zeby cos mierzyl przez usg, a dowcipne mialam tylko do prenatalnych bo je jyz mialam przez brzuch.

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj to na pewno zapytam lekarza o to przy nastepnej wizycie, choc pewnie gdyby bylo cos nie tak to by powiedzial, albo moze "recznie" jest w stanie wyczuc czy ok?

64xp62y.png
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkich,

Co do długości szyjki, to ja nie znam wymiarów, ale 2 razy już mi moja lekarka powiedziała, że jest ok.
    Ja dzisiaj zaczęłam 20 tydzień (wg belly 21) i też ruchów Maluszka ani widu, ani słychu, choć właśnie jak tak sobie siedzę, to mam wrażenie, że czuję bardzo delikatne łaskotki, ale nie jestem pewna ;-)

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie czuję ruchów,bałam się ze coś się dzieje ale dziś była u mnie położna i sprawdziła tętno.Dzidziuś tak się ruszal,że ciężko było złapać tętno ale jest. Teraz czekam do poniedziałku żeby poznać płeć,a na ruchy muszę poczekać.

• assantea Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aluśka1987 wrote:
    Ja poczułam dokładnie pierwszego dnia 20 tygodnia:-) ale teraz też tylko wieczorem przed samym snem się odzywa

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie czuję wyraźne ruchy dziecka,nie wierzę :) jakby mi coś w brzuchu pływalo i się odbijalo,w końcu! :)

afrykanka, AniaDS, assantea, le'nutka, kark, stardust87, Kaarolina, Io, Patu, betina89, madiiiii, verynice lubią tę wiadomość

• Quatriona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny! Dziś wreszcie piątek! Można będzie jutro odpocząć:)
    Jeśli chodzi o ruchy dziecka to ja bobasa czuje coraz częściej, szczególnie w pracy jak siedzę długo w jednej pozycji:) wieczorami też dokazuje, bardzo żywa ta moja córka:) Życzę wszystkim miłego dnia.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój już ma stałe pory i jest mu obojętne czy jestem głodna czy najedzona, czy stoję, chodzę, leżę czy siedzę - jak się obudzi i chce mnie pokopać to to robi ;)

stardust87, Kaarolina lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Coś dospać ostatnio nie mogę :| a później nieprzytomna chodzę. No trudno.
    Co do ruchów dzidzi to ja poczułam je dość późno - jakoś w 19 tygodniu, ale teraz czuję je codziennie i to o stałych porach :) śmieszne, bo np wybija 10 rano i dzidź się budzi :P najgorsze że co noc szaleje między 3 a 4, a podobno pory aktywności przenoszą się na życie poza brzuchem więc lekko z nim nie będzie :P
    No nic. Pora na kawę. Miłego dnia ;)
    a są dziś jakieś wizyty?

kark lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Mój już ma stałe pory i jest mu obojętne czy jestem głodna czy najedzona, czy stoję, chodzę, leżę czy siedzę - jak się obudzi i chce mnie pokopać to to robi ;)
    Hahaha Ale się zagrałyśmy z tematem stałych pór :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie!
    U Nas piękne słoneczko :) i mam nadzieję że dzisiejszy dzień będzie znacznie lepszy niż wczorajszy :) Pozazdrościć tych regularnych ruchów ja pewnie będę czekać i czekać aż Mały będzie mnie tak regularnie okopywał ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ