Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kark wrote:To nie dba pisała
? A to przepraszam bardzo za pomyłkę, pocieszę Cię, że dziś zastanawiałam się przy podpisywaniu czy w moim nazwisku jest ń czy n (mimo, że jestem mężatką od 6 lat), więc pomylenie was jest całkiem "normalne"
Tak myślałam, jakiś głupi ten program. Aż się boję co gość mi na mojego maila odpisze
Nie nie, pisala Dba ja tylko odpisałam za nia bo jestem tam zarejestrowana
Witam wszystkie i miłego dnia życzę -
Witam panie
Piękny dziś dzień się zapowiadaDobrze, że już piątek.
Jeżeli chodzi o ruchy maluszka to jestem strasznie ciekawa kiedy tatuś poczuje pierwsze kopniaczki. Moja Lenka czasami kopie bardzo wyraźnie, ale mąż mówi, że jeszcze tego nie czuje. Na samym początku podobno poczuł dwa razy ruchy małej ale teraz już nic. Nie mówiąc o tym, że ona uspokaja się kiedy on tylko dotyka brzucha
-
aluśka1987 wrote:Dziewczyny czy jest wśród Was jeszcze taka która nie czuje ruchów?bo z tego co czytam każda z Was już czuje i to od dawna,a ja już pomału zaczynam wariować
ja jeszcze nie czuje ruchów, ale lekarz mnie uspakajał że jeszcze będzie czas na to. -
witam mamusie,
u nas na wczorajszej wizycie wszystko oklekarz bardzo zadowolony - Franek ma się dobrze waży 376g i wyprzedza swoimi wszystkimi parametrami wiek o 1,5 tyg. chłop jak dąb, chyba dobrze że będę miała cc bo chłopak wdał się w tatusia ( waga urodzeniowa męża 4375g ). Przyplątała się tylko jakaś infekcja i czekam na wyniki wymazu z pochwy i posiew moczu. Jesteśmy szczęśliwi
betina89, stardust87, Szonka, Kaarolina, madiiiii, Paula55, Gosia19, Patu, le'nutka, AniaDS, kark, afrykanka, verynice lubią tę wiadomość
-
Też polecam syrop z cebuli. Trochę wali, ale warto
Poza tym na drogi oddechowe bardzo, bardzo dobry jest propolis. Kropelki do płukania lub tabletki propolisowe.
Ja dzisiaj wieczorem idę na wyrwanie korzenia. Straaasznie się boję. Miała któraś z Was ekstrakcję zęba?♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
madiiiii wrote:Też polecam syrop z cebuli. Trochę wali, ale warto
Poza tym na drogi oddechowe bardzo, bardzo dobry jest propolis. Kropelki do płukania lub tabletki propolisowe.
Ja dzisiaj wieczorem idę na wyrwanie korzenia. Straaasznie się boję. Miała któraś z Was ekstrakcję zęba?
Nic się nie martw - ze znieczuleniem nic nie czućmadiiiii lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry
Co do ruchow moje dziecie tez sie codziennie pieknie ruszaod dwoch dni nawet w pracy czuje
A jak w swieta bylam w domku to co chwile hihotalam i podskakiwalam bo tak sie wiercil
A ja dziewczeta dzis ostatni dzien do pracyjeee!!! Mega sie ciesze ale wiem ze bedzie tez troche przykro... Nie tylko mi....
Jade za niedlugo po pudlo cykierkow moze to troche pomoze
A poki co glowa mnie bolisprobuje poratowac sie kawa....
betina89, kark lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za słowo otuchy
Mam nadzieję, że nie będzie aż tak źle, bo naczytałam się na jakiś głupich forach, że boli, krew się leje...itd.
Dodatkowo boję się, że stres zaszkodzi bobaskowi. Ehhh, błędne koło.
stardust87 wrote:Nic się nie martw - ze znieczuleniem nic nie czuć♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
ja też tak miałam przez weekend, aż mąż się ze mnie śmiał bo miałam śmieszne odruchy;D Dobrze, że to jest takie fajne uczucie a nie że boli
Paula55 wrote:Dzien dobry
Co do ruchow moje dziecie tez sie codziennie pieknie ruszaod dwoch dni nawet w pracy czuje
A jak w swieta bylam w domku to co chwile hihotalam i podskakiwalam bo tak sie wiercil
Migotka22, Paula55, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Chciałam Wam dziś zrobić zdjęcie brzuszka, bo wczoraj był taki piękny, wyraźny że aż bluzkę którą kupiłam pół roku temu miałam za krótką. A dziś patrzę a brzuszek jakby mniejszy no i ta bluzka już nie jest krótka. Od czego to zależy? Może do tego jak dziecko się wypchnie?? Bo wczoraj wcale dużo nie zjadłam, hmmm no poczekam może za tydzień Wam zrobię fotki, to już będzie połowa;)
-
Ja bralam na kaszel sok z cebuli ale nic nie pomógł. Kupiłam prenalen i przeszło w ciągu 3 dni. A mama mi polecala kłaść na klatce piersiowej utluczone ciepłe ziemniaki zawiniete w sciereczke lub gaze żeby się nie poparzyc ale nie próbowałam. I jeszcze sok malinowy ciepły ale nie gorący