Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny parafrazując staropolskie przysłowie "szczęśliwi kilogramów nie liczą"
hela, nenka śliczne i zgrabne brzuszki
migotka z niecierpliwością będę czekać na twój brzusio
verynice cudne ciuszki, chyba takie typowo dorosłe
Co do pieluszek wielorazowych. Pampersy przez swoją "budowę" są jak najbardziej odpowiednie dla niemowląt - dziecko POWINNO być własnie takie rozkraczone. Jest to jak najlepsza pozycja. A co do dobra dziecka - pampers wchłania tę wilgoć, i dziecko ma względnie suchą dupcię. A przy tetrówce niestety nie. Przecież taki noworodek to potrafi co pół h sikać. Pomijam kwestie kupy, bo to rzecz jasna w czym by ludek nie był to trzeba natychmiast zmienićMyśleliśmy nad tymi wielorazowymi, ale stanęło na pampersach, dziecko i tak pochłania mnóstwo czasu... dobra, pranie zajmie chwilę, no ale musisz takie pieluchy namoczyć, wysuszyć, wyprasować. Nie mówię o praniu wszystkiego innego - ciuszków, pościeli, rożka itp, bo przez tetrę to wszystko przesiąknie
A do zasypiania, ulewania napewno zakupię z 10 szt, nie więcej
dba to dobrze że wracacie do zdrowia
Kaarolina ty to już masz pół wyprawkizazdroszczę, bo ja tak naprawdę jestem na zerze, ale postanowiłam że bynajmniej po majówce zacznę coś kompletować bo narazie to chyba skupiam się na komodzie, łóżeczku i pokoiku dla maleńkiej niuni.
Migotka22, verynice, BlackLuna lubią tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Nenka albo wręcz przeciwnie...smakuje
Quatriona imię to ma się przede wszystkim wam ma podobać
Ja znam jedną Kalinę, bardzo sympatyczna, miła i inteligentna dziewczyna
Wiem tylko nie umiem się zdecydować... Jeszcze podoba mi się Hania i Gabriela...Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Gosia19 są otulacze do tetry, teraz pieluszki wielorazowe to coś innego niż kiedyś. Hela wyśle Ci info i linki jak wrócę do domu, bo na laptopie męża to zapisałam
poza tym często dziewczynkom po porodzie trzeba zakładać na pampersa tetre, żeby bioderka miały dobry rozstaw, także pod tym kątem nie zachwalam pampersów.
Ja cały czas pod kroplówką więc nie ma prawa mnie bolećniech tylko spróbuje!
Gosia19, kark lubią tę wiadomość
-
ta tetra to juz co innego niz te wielorazowe co robia
wiadomo ze jesli chodzi o sam poczatek to chyba bede uzywala jednorazowek chociaz to zalezy od dziecka niektore robia kilkanascie razy dziennie a np coreczka mojej kolezanki az tak nie walila w pampersy wiec zalezy od dzieciatka
nie mowie ze nigdy nie bede uzywac zwyklych ale jest duzo plusow dla tych wielorazowych, a jak ma sie ich duzo to i pranie itp nie sa straszne
wiec pewnie jak moj maluch bedzie mnie bombardowal kilkanascie razy to na zwyklych polecimy na poczatku a pozniej wielorazowe
dba dzieki wielkie troche jest tych pieluszek i nie mam pojecia ktore lepsze itdWiadomość wyedytowana przez autora: 28 kwietnia 2014, 17:10
-
nick nieaktualnyNo i wróciłam z polowkowego,liczyłam na córkę,a tu synek.
Chyba wojna idzie bo sami synowie heh
http://vlep.pl/m34g0q.jpgGosia19, hela, BlackLuna, verynice, Migotka22, Kaarolina, kark, aswalda, rabarbarka, stardust87, afrykanka, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
Quatriona, Bardzo ładne imię, znaczy "najpiękniejsza" to imię jest stosunkowo rzadkie, a jednak nie dziwaczne. No a ze sławnych Kalin, to oczywiście Jędrusik
też się zastanawialiśmy mieliśmy 3 typy i każde na K bo tatuś się uparł, że chce żeby miała takie same inicjały jak on :)Kaja, Kornelia, Kalina starasz córka miała jednak głos decydujący i wybrała imię : Kornelia
i tak już zostało
Quatriona lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:no mam nadzieję że się Nam uda szybko zrzucić
i mam nadzieję że w końcu mi hormony wrócą do normy
ja mam motywacje nie wspominam już o chrzcinach bo do tego czasu na pewno jeszcze będę wyglądać jak pączuś ale na maj w przyszłym roku by się przydało chociaż połowę bo starsza córa ma komunieno z tymi hormonami to kiepsko jest..ja tez mam nadzieje ze nie będę musiała po porodzie wracać do leczenia bo chyba sobie daruję za taką cenę..;/
-
justysia90, gratuluję synusia:) ja zawsze mówiłam, że płeć na samym końcu kochać będziemy tak samo nieważne czy synek czy córka, ważne żeby było zdrowe i szczęśliwe :)a tak poza tym na "start" chłopaka a kolejna będzie dziewuszka
Migotka22, justysia90 lubią tę wiadomość
-
Witam
Tak w temacie pieluszek to szwagier powiedział nam że 5.05 w Lidlu ma być jakaś super promocja na pieluszki Pampers. Ja nie orientuję się jeszcze w cenach ale oni są na bieżąco i mówią, że cena będzie super. Poniżej wstawiam link. My chyba kupimy pare paczek skoro taka promocja. Zwłaszcza, że pieluszki będą w przyszłości jednym z największych wydatków.
http://www.lidl.pl/cps/rde/SID-97A10494-9E36AA55/www_lidl_pl/hs.xsl/oferta.htm?id=275
hela, aswalda, madiiiii, verynice lubią tę wiadomość
-
a ja się pochwale moim rannym brzucholem
a i Krzysiu dzisiaj coś często się odzywa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:37
Migotka22, Ewi25, Szonka, hela, kark, betina89, aswalda, stardust87, nenka, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualny
-
No mnie i mężowi też się najbardziej Kubuś podoba i pewnie tak zostanie.
Na razie czekam do 8 maja, czy maluszek znowu się w dziewczynkę nie zmieni
Szonka ja mam 9 kg na plusie.Aż mi się płakać chce. Na początku waga szła ok, ale ostatnio przyspieszyła i leci ekspresowo. Potrafi mi przybyć 0,5 kg w jeden dzień! Już nie wiem co robić. Staram się jeść 5 małych posiłków, ale prawda jest taka, że ostatnio ciągle jestem głodna. Żeby było gorzej to przed zajściem w ciążę, a po odstawieniu tabletek przybyło mi 13 kg w 6 miesięcy. Teraz wyglądam jak szafa i czasami łapię z tego powodu strasznego doła. Po ciąży będę musiała zrzucić 20-30 kg i boję się, że nie dam rady. Ogólnie to nie powinnam zachodzić w ciąże jak tyle wazyłam, ale tak mi zależało na dzieciątku, że nie chciałam czekać aż mi się uda schudnąć.