WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Hej ;) ale stron miałam do przeczytania wow

Akuszerka wyprawka super! Śliczne rzeczy ;)
    Ja chyba nie kupuje laktatora po urodzeniu najwyżej dokupie jak będzie potrzebny. A jak z higiena takiego używanego? Da się odpowiednio wyczyścić?

Też tak myślałam przy pierwszym dziecku. Nie kupiłam laktatora przed porodem, skończyło się to tak, że miałam mega zastój pokarmu z gorączką ok 40 stopni, z tego zrobił mi sie w piersi ropień w piersi i skończyłam na zabiegu w szpitalu w stanie zagrożenia życia (oczywiście sytuacja nie przebiegała z dnia na dzień, ale 2 tyg. po urodzeniu córka była w szpitalu, a ja z nią i przez to ja zaniedbałam siebie i tak poszła mi w tym czasie z piersi infekcja na całe ciało, jak mnie lekarz na ip zobaczył to przeraził się, powiedział, ze taka sytuacja grozi juz sepsą i natychmiast na sale operacyjną i hospitalizacja). Teraz dla mnie laktator (i to dobry) to podstawa.

A co do używanego jak najbardziej da się go wyczyścić, wystarczy umyć, wyparzyć i jest jak nowy ;) chociaż ja jednak wole nowy, bo dla mnie laktator jest jak majtki. Też można uprać i są jak nowe, ale po kimś bym nie założyła ;)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• rabarbarka Ekspertka

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Hej mamusie :)

u nas kolejny piękny, słoneczny dzień :) zaraz wstaję i jadę na rynek po świeże warzywa i pieczywko :) A potem przyjeżdża koleżanka w 7 miesiącu ciąży i idziemy się grzać na ogródek na słoneczko :)

Jakieś wizyty dziś? Jeśli tak to trzymam kciuki!

Zazdroszczę tego wygrzewania się w słoneczku... ja męczę się w pracy a za oknem taka piękna wiosna:( Dzisiaj mamy wizytę o 16.00:) Zobaczymy naszą maleńką ślicznotkę:) No i wypytam o ten twardniejący brzuchol i kłucie w pochwie... Już jednego lekarza pytałam, ale drugiego też przemagluję... :P

Miłego, słonecznego dnia brzuchatki... Odpoczywajcie i łapcie wit D.:)

relgdf9h54y1o8s7.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba cudownie ze choc na tyle cie uwolnili :) przesylam slicznie swiecace sloneczko do was :)

Ja wlasnie nie chce jakiegos meda drogiego... Znalzlam z firmy Canpol easy start :) uzywanego tez bym nie kuoila a nie chce przeplacac. Nast sprawa jest taka ze w pl kupie go polowe taniej wiec musze juz powoli zamawiac...
    I takie kupowanie po uodzeniu tez mnie nie urzadza bo tak jak pisala Szonka.... Dziecko sie urodzi to uwierzcie mi ze ostatnia rzecza o ktorej bedziemy chcieli i mialy glowe myslec beda zakupy... Wtedy kupuje sie byle szybko....
    A pokarm trzeba naprawde na biezaco odciagac w razie czego bo to samo kolezanki mi mowily....nie zycza nikomu zapalenia piersi :/
    Ale dziekuje za opinie jak zawsze jestescie niezastapione :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poza tym co dzis w nocy sie stalo....
    Obudzilam sie na siku :) ale czuje ze cos brzuch nie taki... Macam go po ciemku a tu przez cala szerokosc brzuszka taka bula, taki walek...hahah. Moje dziecko tak sie ulozylo w poprzek i wypielo ze znowu bylam w szoku :P
    Akrobata bedzie czy co :P

A my dzis mamy usg i obysmy sie dowiedzieli kto tak buszuje w tym moim brzuchu ;)

akuszerka89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka, po prostu maleństwo rośnie :) Ja też miałam takie wrażenie twardej macicy, gdy nagle brzuszek się zaokrąglił. Takie samo miałam wczoraj podczas wizyty, ale lekarka podczas badania stwierdziła, że brzuch jest miękki. Także spokojnie :)

Co do laktatora, dostałam ręczny AVENT od teściowej. Żałuję tylko, że wcześniej nie spytała, jaki jest dobry, bo wolałabym, żeby dołożyła się do elektrycznego. Dziewczyny już doświadczone, wystarczy taki ręczny, przynajmniej na początek?
    Migotka22 wrote:
    Hej dziewczynki
    Nie spałam całą noc :/ Mam jakis taki ciężki brzuszek, macica niby nie jest twarda jak dotykam, ale jak położę się na brzuchu to czuje taki kamień :(
    I tak cały czas, nie tak jak przy skurczach, że twardnieje i potem puszcza.
    Nie wiem co mam robić :(
    Trochę się denerwuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 09:48

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Migotka, po prostu maleństwo rośnie :) Ja też miałam takie wrażenie twardej macicy, gdy nagle brzuszek się zaokrąglił. Takie samo miałam wczoraj podczas wizyty, ale lekarka podczas badania stwierdziła, że brzuch jest miękki. Także spokojnie :)

Co do laktatora, dostałam ręczny AVENT od teściowej. Żałuję tylko, że wcześniej nie spytała, jaki jest dobry, bo wolałabym, żeby dołożyła się do elektrycznego. Dziewczyny już doświadczone, wystarczy taki ręczny, przynajmniej na początek?

Ja miałam właśnie ten ręczny avent i byłam barzdo zadowolona. Tak naprawdę t laktatora nie używasz tak często (chyba że często wychodzisz i odciągasz dla dziecka pokarm). Dla mnie ręczy jest akurat. Ja używałam laktatora tylko zeby ulżyc sobie przy nawale i jak chciałam gdzieś wyjść i ten avent doskonale spełnił swoja role.

madiiiii lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana ja mysle ze wystarczy... Tylko to jest kwestja wygody :)
    Ja sie poprostu nasluchalam ze sciagsnie pokarmu nie jest takie proste i recznym trzeba sie nameczyc ;)
    I tylko dlatego tak napieram na elektryczny ;)

madiiiii lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madii mam nadzieję, że jest tak jak mówisz...jednak ten ciężki brzuch zaczyna mnie bardzo martwić :(
    Niby nie boli, ale czuje takie kłucia...no wszystko tak w dole brzucha

relganlikx65a1ud.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mnie uspokoiłyście :) Też się naczytałam, że ręczne laktatory są niewygodne, ale szkoda by mi było teraz kupować elektryczny, gdy mam już nowiusieńki ręczny. W sumie nie nastawiam się na jakieś częste odciąganie pokarmu, jeśli nie będzie potrzeby.

Migotka, ja takie kłucia w dole brzuszka też czasami czuję, nawet wczoraj wracając z wizyty. Bobasek robi sobie miejsce i wszystko się tam rozciąga. Ale jeśli będziesz spokojniejsza, to umów się na wizytę, bo szkoda by było, żebyś się denerwowała :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez non stop czuje brzuchol :)
    A to mnie ciagnie, rano mnie kluito dosc mocno ale w koncu wszystko pracuje...
    Jakos musi rosnac sobie wiec i my to czujemy.
    Ja jz tyle razy slyszalam ze jesli bol nie jest mocno skurczowy i jesli nie ma plamien/ krwawiem to nie ma co panikowac.

Ale skoro wy macie mozliwsc chodzic do lekarzy lub dzwońc to moze skozystajcie zamiast sie zadreczac. Ciaza ma byc radosna rzecza a nie powodem do zadreczania :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)

mnie zaczelo kluc krocze wieczorem, ale przespalam cala noc... rano znow nic :) a brzuszek juz wiekszy :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj moj tez rosnie :P
    Zaraz znow bedziemy sie tu chwalic fotami ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    Noc przespana ale plecy bolą na maxa

• hela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xprbqb.jpg

a to moj gulek kochany hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 11:20

Paula55, akuszerka89, betina89, Szonka, kark, stardust87, verynice, Kaarolina, Gosia19, nenka, aswalda lubią tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenka bierz meza i niech masuje plecki ;) jak dla mnie najlepszy masaz to jakimis pileczkami np tenisowymi - ulga na maxa, albo moze basen tak jak stardust doradzala? :)

64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    xprbqb.jpg

a to moj gulek kochany hehe ;)

Jaaaa hela bosko :) jak obcy haha. Ja sie zawsze smieje jak tak sie wypycha ;)
    Tylko nie moge go zlapac nigdy :P
    Taka mala "rzecz" a cieszy ;)

hela lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• ofcooo Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy polecacie może jakiś sklep z mebelkami dla naszych maluszków?
    chciałabym kupić łóżeczko, komodę z przewijakiem i drugą komodę (szafa podobno dla takiego maluszka sie nie opłaca ;))

patrzyłąm w ikei, ale nie podobaja mi sie te zestawy :(

te na internecie, które są fajne kosztują 3-4 tysiące :( więc nie stac nas na nie.

czy Wy juz kupiłyście jakieś mebelki i gdzie/ w jakiej cenie?

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuje normalne dwie komody z szufladami :) byleby pasowaly odcieniem do pozostalych mebli ;)

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Jaaaa hela bosko :) jak obcy haha. Ja sie zawsze smieje jak tak sie wypycha ;)
    Tylko nie moge go zlapac nigdy :P
    Taka mala "rzecz" a cieszy ;)

złapany przypadkiem, kolezance mialam wyslac zdjecie brzuszka i akurat sie nastawil maly model hehe

64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 29 kwietnia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha dobry ten twoj model :) kurde patrze i patrze i musze na mojego polowac :P

Ja poki sie nie przeprowadzimy to bede miala wlasnie te komody z Ikei :) i tak juz mamy dwie wiec poprostu zrobie miejsce :)
    A jak sie przeprowadzimy to wtedy bede myslec :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 544 545 546 547 548 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ