Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Patu wrote:Hej
ale stron miałam do przeczytania wow
Akuszerka wyprawka super! Śliczne rzeczy
Ja chyba nie kupuje laktatora po urodzeniu najwyżej dokupie jak będzie potrzebny. A jak z higiena takiego używanego? Da się odpowiednio wyczyścić?
Też tak myślałam przy pierwszym dziecku. Nie kupiłam laktatora przed porodem, skończyło się to tak, że miałam mega zastój pokarmu z gorączką ok 40 stopni, z tego zrobił mi sie w piersi ropień w piersi i skończyłam na zabiegu w szpitalu w stanie zagrożenia życia (oczywiście sytuacja nie przebiegała z dnia na dzień, ale 2 tyg. po urodzeniu córka była w szpitalu, a ja z nią i przez to ja zaniedbałam siebie i tak poszła mi w tym czasie z piersi infekcja na całe ciało, jak mnie lekarz na ip zobaczył to przeraził się, powiedział, ze taka sytuacja grozi juz sepsą i natychmiast na sale operacyjną i hospitalizacja). Teraz dla mnie laktator (i to dobry) to podstawa.
A co do używanego jak najbardziej da się go wyczyścić, wystarczy umyć, wyparzyć i jest jak nowychociaż ja jednak wole nowy, bo dla mnie laktator jest jak majtki. Też można uprać i są jak nowe, ale po kimś bym nie założyła
-
verynice wrote:Hej mamusie
u nas kolejny piękny, słoneczny dzieńzaraz wstaję i jadę na rynek po świeże warzywa i pieczywko
A potem przyjeżdża koleżanka w 7 miesiącu ciąży i idziemy się grzać na ogródek na słoneczko
Jakieś wizyty dziś? Jeśli tak to trzymam kciuki!
Zazdroszczę tego wygrzewania się w słoneczku... ja męczę się w pracy a za oknem taka piękna wiosna:( Dzisiaj mamy wizytę o 16.00:) Zobaczymy naszą maleńką ślicznotkęNo i wypytam o ten twardniejący brzuchol i kłucie w pochwie... Już jednego lekarza pytałam, ale drugiego też przemagluję...
Miłego, słonecznego dnia brzuchatki... Odpoczywajcie i łapcie wit D. -
Dba cudownie ze choc na tyle cie uwolnili
przesylam slicznie swiecace sloneczko do was
Ja wlasnie nie chce jakiegos meda drogiego... Znalzlam z firmy Canpol easy startuzywanego tez bym nie kuoila a nie chce przeplacac. Nast sprawa jest taka ze w pl kupie go polowe taniej wiec musze juz powoli zamawiac...
I takie kupowanie po uodzeniu tez mnie nie urzadza bo tak jak pisala Szonka.... Dziecko sie urodzi to uwierzcie mi ze ostatnia rzecza o ktorej bedziemy chcieli i mialy glowe myslec beda zakupy... Wtedy kupuje sie byle szybko....
A pokarm trzeba naprawde na biezaco odciagac w razie czego bo to samo kolezanki mi mowily....nie zycza nikomu zapalenia piersi
Ale dziekuje za opinie jak zawsze jestescie niezastapione
-
Poza tym co dzis w nocy sie stalo....
Obudzilam sie na sikuale czuje ze cos brzuch nie taki... Macam go po ciemku a tu przez cala szerokosc brzuszka taka bula, taki walek...hahah. Moje dziecko tak sie ulozylo w poprzek i wypielo ze znowu bylam w szoku
Akrobata bedzie czy co
A my dzis mamy usg i obysmy sie dowiedzieli kto tak buszuje w tym moim brzuchuakuszerka89 lubi tę wiadomość
-
Migotka, po prostu maleństwo rośnie
Ja też miałam takie wrażenie twardej macicy, gdy nagle brzuszek się zaokrąglił. Takie samo miałam wczoraj podczas wizyty, ale lekarka podczas badania stwierdziła, że brzuch jest miękki. Także spokojnie
Co do laktatora, dostałam ręczny AVENT od teściowej. Żałuję tylko, że wcześniej nie spytała, jaki jest dobry, bo wolałabym, żeby dołożyła się do elektrycznego. Dziewczyny już doświadczone, wystarczy taki ręczny, przynajmniej na początek?
Migotka22 wrote:Hej dziewczynki
Nie spałam całą nocMam jakis taki ciężki brzuszek, macica niby nie jest twarda jak dotykam, ale jak położę się na brzuchu to czuje taki kamień
I tak cały czas, nie tak jak przy skurczach, że twardnieje i potem puszcza.
Nie wiem co mam robić
Trochę się denerwujeWiadomość wyedytowana przez autora: 29 kwietnia 2014, 09:48
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
madiiiii wrote:Migotka, po prostu maleństwo rośnie
Ja też miałam takie wrażenie twardej macicy, gdy nagle brzuszek się zaokrąglił. Takie samo miałam wczoraj podczas wizyty, ale lekarka podczas badania stwierdziła, że brzuch jest miękki. Także spokojnie
Co do laktatora, dostałam ręczny AVENT od teściowej. Żałuję tylko, że wcześniej nie spytała, jaki jest dobry, bo wolałabym, żeby dołożyła się do elektrycznego. Dziewczyny już doświadczone, wystarczy taki ręczny, przynajmniej na początek?
Ja miałam właśnie ten ręczny avent i byłam barzdo zadowolona. Tak naprawdę t laktatora nie używasz tak często (chyba że często wychodzisz i odciągasz dla dziecka pokarm). Dla mnie ręczy jest akurat. Ja używałam laktatora tylko zeby ulżyc sobie przy nawale i jak chciałam gdzieś wyjść i ten avent doskonale spełnił swoja role.madiiiii lubi tę wiadomość
-
No to mnie uspokoiłyście
Też się naczytałam, że ręczne laktatory są niewygodne, ale szkoda by mi było teraz kupować elektryczny, gdy mam już nowiusieńki ręczny. W sumie nie nastawiam się na jakieś częste odciąganie pokarmu, jeśli nie będzie potrzeby.
Migotka, ja takie kłucia w dole brzuszka też czasami czuję, nawet wczoraj wracając z wizyty. Bobasek robi sobie miejsce i wszystko się tam rozciąga. Ale jeśli będziesz spokojniejsza, to umów się na wizytę, bo szkoda by było, żebyś się denerwowała♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
Ja tez non stop czuje brzuchol
A to mnie ciagnie, rano mnie kluito dosc mocno ale w koncu wszystko pracuje...
Jakos musi rosnac sobie wiec i my to czujemy.
Ja jz tyle razy slyszalam ze jesli bol nie jest mocno skurczowy i jesli nie ma plamien/ krwawiem to nie ma co panikowac.
Ale skoro wy macie mozliwsc chodzic do lekarzy lub dzwońc to moze skozystajcie zamiast sie zadreczac. Ciaza ma byc radosna rzecza a nie powodem do zadreczania
-
czy polecacie może jakiś sklep z mebelkami dla naszych maluszków?
chciałabym kupić łóżeczko, komodę z przewijakiem i drugą komodę (szafa podobno dla takiego maluszka sie nie opłaca)
patrzyłąm w ikei, ale nie podobaja mi sie te zestawy
te na internecie, które są fajne kosztują 3-4 tysiącewięc nie stac nas na nie.
czy Wy juz kupiłyście jakieś mebelki i gdzie/ w jakiej cenie? -
Paula55 wrote:Jaaaa hela bosko
jak obcy haha. Ja sie zawsze smieje jak tak sie wypycha
Tylko nie moge go zlapac nigdy
Taka mala "rzecz" a cieszy
złapany przypadkiem, kolezance mialam wyslac zdjecie brzuszka i akurat sie nastawil maly model hehe