Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzień dobry.
Ja planuję kupić laktator elektryczny, pewnie przyda się, a w razie czego wątpię, że będę miała czas i siły biegać za nim po porodzie
W ramach uodparniania się, co wieczór zjadam kanapkę z czosnkiem. Wczoraj kupiłam jakiś inny czosnek chyba, bo całą noc było mi ciężko i niedobrze aż do teraz, normalnie słabo miChyba mam cały dzień z głowy przez to.
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczynki! ja dzisiaj okropne samopoczucie mam:(rano aka biegunka myslałam że mi brzuch rozerwie z resztą do tej pory mnie boli(nie wiem od czego nic takiego nie zjadłam,może oprócz pizzy mrożonej)a teraz jestem taka słaba,kręci mi się w głowie,masakra:(życzę udanych wizyt i samych dobrych wiadomości:*
-
trochę źle się czułam po odstawieniu kroplówki,miałam kołatanie serca itd... ale na razie jest dobrze. Pielęgniarka powiedziała, że jak się będę gorzej czuć to mam przyjść, zrobią znowu ekg.
Ja laktator będę wcześniej kupować, zresztą u mnie szybciej mleko spływało jak ściskałam pierś, po prostu strumień mleka leciał
-
Paula55 wrote:Hehe dba nie kazdy ma takie szczescie jak ty
Kurcze oby to serducho ci sie ustabilizowaloi obyscie sie lepiej poczuli oboje
A ja zaraz sie zbieram. Im blizej tym wiekszego stresa mamtrzymajcie kciuki
Trzymamy, trzymamy:) Wszystko będzie dobrze...
ja dopiero na 16.00 ale żołądek już mam ściśnięty lekko, mimo, że jestem dobrej myśli... Odkąd wyraźnie czuję jak mała myszkuje w moim brzuchu czarne myśli jakoś rzadziej mnie nachodząmiłego popołudnia wszystkim!
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Hej dziewczynki
Nie spałam całą nocMam jakis taki ciężki brzuszek, macica niby nie jest twarda jak dotykam, ale jak położę się na brzuchu to czuje taki kamień
I tak cały czas, nie tak jak przy skurczach, że twardnieje i potem puszcza.
Nie wiem co mam robić
Trochę się denerwujeJa też mam cały czas twardy brzuch. Ale moja gin mówiła, że to mięśnie brzucha a nie macica i że mam się nie martwić. A w związku z tym, że wyszedł Ci brzuszek to po prostu mięśnie są bardziej napięte i pewnie dlatego twarde.. Jak nie boli to się nie martw. Tylko kochana, przerzuć się na boczek z tego brzucha proszę, bo dzidzi jest już naprawdę duże, ciężko mu się ukryć przed naciskiem Twojego ciała
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Kochane!!
Jak wiecie piszę pracę licencjacką na temat " Nastoletnie matki w opinii starszych kobiet". Do zakończenia tej pracy brakuje mi jeszcze wywiadów.
A mianowicie:
1)Potrzebuję 2 dziewczyny w wieku ok 14-18 lat, które aktualnie są w ciąży i udzieliłyby mi odpowiedzi na pytania do mojego wywiadu. Z góry mówię, że pytania te nie są bardzo osobiste. <<<<i na tych mi najbardziej zależy
2)Potrzebuję 2 kobiet powyżej 19 r.ż. , które były w ciąży jako 14-18 latka i chętnie udzieliłyby mi odpowiedzi na pytania do mojego wywiadu.
Osoby, które należą do tych grup, lub znające takie proszę o kontakt. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Wywiady będą wykorzystane tylko i wyłącznie w mojej pracy licencjackiej. -
hela wrote:ja planuje kupic dwie komody szer 70cm wys 100 i gl 40, maja po 4 szuflady wiec chyba sie zmieszcze? czy nie bardzo? nie jestem jeszcze swidoma ile tego bedzie
Cholera...
Ale kosmetyki będę miała pod przewijakiem, a pieluchy i kocyki w szufladzie pod łóżeczkiem. Myślicie, że się nie zmieszczę w jedną komodę? -
Migotka22 wrote:Ja nie śpię na brzuchu, przerzuciłam się na brzuszek jak pierwszy raz miałam skurcz macicy(czyli już parę dni temu). Kładłam się na brzuszek żeby sprawdzić czy jest twarda...no i kamień
A jeszcze mały się nie rusza, a ja siedzę i panikujęA małe śpi. Moje też się dziś prawie w ogóle nie rusza. Przed chwilą dopiero kopa dostałam, tak to cały dzień cisza..
-
A ja zrobiłam renament w szafach i znalazłam przez to miejsce dla małej
wwygospodarowalam jej cała dużą komode plus jeszcze jedną szafke. Od razu poukładałam ciuszki 56 i 62 tam i wszystko pięknie się pomiescilo
mała juz ma swoją osobną komode a więc nie będziemy narazie jej kupować tylko jak juz będzie miała swój pokoik to kupimy mebelki
ale jestem szczęśliwa ze ma juz swoje miejsce a nie ciuszki po kartonach