X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziadków to nie ma co słuchać. Moi np uznali, że Lenka nie będą mówić tylko Helenka bo tak im się podoba, a jak się okazało, że jest chłopak i zaproponowaliśmu imię Kubuś to uznali, że Kuba to imię dla psa. Masakra. Powiedzieli mi, że oni się nie wtrącają w to jakie imie dam, ale jak im się nie spodoba to będą do dziecka mówić inaczej. Dla ścisłości mówię o moich dziadkach.
    W to, że będą mówić inaczej to niestety wierzę bo zrobili tak z siostrzenicą mojej babci. Miała na imię Ania, ale oni uparcie mówili do niej Kasia. Teraz już wszyscy mówią do niej Kasia.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mamusie po pierwsze to dzień dobry! A po drugie życze Wam wszystkim miłego wolnego dnia :) Odpocznijcie sobie i wykorzystajcie słoneczko bo jutro ma się pogoda zepsuć :) :) :)

Ja dziś grilluję :)

Paula55, Io, karolcia:)))) lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo ja tez wlasnie mowie o naszych dziadkach a nie o rodzicach hehe :)
    Ciekaw jestem jak moi dziadkowie zareaguja :P bo jeszcze im nie mowilismy :P

Ale szalu bym dostala jak by mi dziadkowie mowili inaczej niz ma na imie. Po to sie daje imie zeby sie tak do dziecka zwracac!
    U nas nauczyli sie za dwanych czasow Anity potem Filipa to teraz Tiago tez im wejdzie do glowy :)

Verynice udanej majoweczki :) u mnie pogoda pid psem niestety :(

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :)

ja wczoraj z moimi przyjaciółkami zabalowaliśmy do 1 nad ranem :) tak się śmiałyśmy i wogóle że młody to chyba z 6 kopniaków mi zafundował a teraz chyba śpi bo cisza i spokój jest :D ale mam dziś lenia, trzeba jednak się ruszyć z domu bo pogoda jest wręcz przepiękna :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też się wścieknę, jeśli będą mówić inaczej. Niestety moi dziadkowie są strasznie uparci i nic do nich nie dociera. Do tej pory są przekonani, że urodzę bliźniaki bo oni tak chca i co z tego, że ginekolog mówi, że jest jedno dziecko. ;)
    Ja myślę, że u Was przyzwyczają się do imienia i zaakceptują. Moja koleżanka ma dwóch bratanków, obaj mieszkają w Irlandii. Jeden ma na imię Milan, a drugi Alec. Cała rodzina uważała, że imiona dziwne ale jakoś się pryzwyczaili. :)

U mnie tez pogoda piękna i dzisiaj w planach grill :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I tak tez mysle :)
    Ale twoi to pojechali haha.. Co im sie z blizniakami ubzduralo??? :)

Oo Milan tez mi sie bardzo podobalo ale narzeczony nie zaakceptowal :/

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beataa25 wrote:
    Dzień dobry :)
    Jak to miło zacząć dzień od jakiejś fajnej lektury, w tym wypadku forum belly ;) Co do wyprawek to ja mam to szczęście że gdy będę rodzić tuta, wybierając się do szpitala potrzebuję tylko pastę i szczoteczkę do zębów :D Całą resztę zapewniają na miejscu bez żadnych dodatkowych opłat, no wiadomo tylko na wypis trzeba mieć przygotowane rzeczy dla dziecka :)
    Ale ogólnie to zastanawiam się i martwię już trochę jak to będzie. Bo tutaj jest tak dziwnie gdy zaczynają się skurcze pierwsze co trzeba zrobić to zadzwonić do szpitala i powiedzieć im na jakim się jest etapie. Pierwsza ich odpowiedz przeważnie brzmi weź Alvedon (coś jak nasz apap) i jak nic sie nie zmieni zadzwoń za godzinę. Następnie dzwoni się jeszcze raz i znowu to samo pytanie i wtedy jak stwierdzą no faktycznie może baba zaczyna rodzić mówią czy możesz przyjechać do szpitala, bo może też tak być że akurat miejsca nie będzie i odeślą Cię do jakiegoś innego. Także boje się tego właśnie, bo moją kuzynkę ze szpitala odesłali do domu, jak wróciła to znowu stwierdzili że jeszcze czas ale ona się uparła i już została czekając na poczekalni i za jakieś kilkanaście minut zaczęła rodzić. Masakra jakaś.

Na to nie ma reguły, jeśli wody będą zielone albo krwiste to trzeba bezzwłocznie udać się do szpitala, a jak przezroczyste to wszystko można robić na spokojnie, bez pośpiechu. :)
    Ze szpitalami też bywa różnie, jedni od odejścia wód zostawiają kobietę na obserwacji a drudzy każą przyjeżdżać jak zaczną się pierwsze regularne skurcze

• Io Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tymi bliźniakami to chodzi o to, ze moi dziadkowie martwią się, że nie dożyją drugiego dziecka (wiem, że to strasznie głupie bo są jeszcze przed 80)więc najlepiej jakby od razu było dwoje :P Od kilku lat nam za każdym razem życzyli bliźniaków, nie zwracając uwagi na to co my o tym myślimy. No ale o moich dziadkach to można książki pisać.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe :) no rzeczywiscie ciezkie przypadki haha :) ale luzik :) przekonaja sie ze jest jedno jak sie urodzi :)
    U nas dziadkowie T sa starsi (77 i 78 lat) ale sa naprawde ogarnieci psyczicznie... W sensie ze dziadek dopiero w zeszlym roku skonczyl pracowac i komputer ze skypem bez problemu obsluguje :) wiec i glupie proste imie zapamieta :)

A wogole to teraz ogladalam w dd tvn i bylo o podrozy z malym dzieckiem :)
    Tez planujemy wychodzic z malym jak najwczesniej :) a w wieku niecalych 3 mies chcemy jechac do pl samochodem :)
    Im wiecej widze takich ludzi i programow tym bardziej sie upewniam ze chciec to moc ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello Brzusie :D
    No i mamy kolejny miesiąc. Czas biegnie nieubłaganie, ale może to i dobrze bo już za chwilkę będziemy tuliły nasze maluszki :)

Paula55, verynice lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe jak ja kocham brytyjskie niespodzianki :)
    Wlasnie listonosz wrzucil mi przez drzwi paczuszke... Myslalam ze to cienie do oczu ktore wczoraj zamowilam a tu co???
    Malutki prezencik dla mojego synka i dla mnie :)
    Jest mala krowka przytulanka, ulotki dla mnie i dzienniczek ciazy ze wskazowkami i miejscem na wypisanie najwazniejszych informacji i co tygodniowe spostrzezenia :) milo :)

bf01l4.jpg

kark, Gosia19, Ewi25, madiiiii, Beataa25, verynice lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jedyny ciężki przypadek to babcia mojego M. Ale pod względem wiary. Np. mi nie składa życzeń na urodziny (zazwyczaj mam w czasie wielkiego postu), bo ona wtedy już jest w innym wymiarze i nie myśli o niczym innym tylko o zmartwychwstaniu za te kilka dni czy tygodni. Nie była na naszym ślubie cywilnym, bo to dla niej nic nie znaczy, a jak mówię, że np. mamy 6-tą rocznicę (ja liczę od cywilnego) to babcia mówi, że wtedy nie byłam jeszcze żoną M i mamy 5-tą rocznicę. A jak powiedzieliśmy, że córkę nazywamy Antonia to pierwsze co to sprawdziła w książce czy na pewno jest taka święta... -_-'
    Ale ona ma widzenia, syn prorocze, kilka razy dziennie w mszy uczestniczy, a mojego M raz solą dla heretyków sypała :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2014, 10:39

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha o kurde kark to dopiero jest przypadek hahha :) masakra :)
    Moi dziadkowie od mamy sa super :) mimo ze maja swoje lata to niezle imprezuja w klubie emertya. Udzielaja sie w miescie, maja duzo znajomosci :)
    Od taty znow mamy inny kontakt. Tez sa w porzadku ale juz taki dystans jest troszke... Ale to sa typowi dziadkowie ktorzy maja chmare wnukow i kilku prawnukow :)

Zas moj T ma jednych dziakow i strasznie ich szanuje. Oni tez sa bardzo religijńi (ale bez przesady) bo mieszkaja w "koscielnym" miasteczku z klasztorem w ktorym dziadek pracowal kilkadziesiat lat... Byl na spotkaniu z naszym
    JP II wiec wiara jest bardzo dla nich wazna.
    Balam sie jak zareaguja na wiesc o ciazy przed slubem ale byli przeszczesliwi :) a slub i tak juz byl zaplanowany wiec...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    U nas jedyny ciężki przypadek to babcia mojego M. Ale pod względem wiary. Np. mi nie składa życzeń na urodziny (zazwyczaj mam w czasie wielkiego postu), bo ona wtedy już jest w innym wymiarze i nie myśli o niczym innym tylko o zmartwychwstaniu za te kilka dni czy tygodni. Nie była na naszym ślubie cywilnym, bo to dla niej nic nie znaczy, a jak mówię, że np. mamy 6-tą rocznicę (ja liczę od cywilnego) to babcia mówi, że wtedy nie byłam jeszcze żoną M i mamy 5-tą rocznicę. A jak powiedzieliśmy, że córkę nazywamy Antonia to pierwsze co to sprawdziła w książce czy na pewno jest taka święta... -_-'
    Ale ona ma widzenia, syn prorocze, kilka razy dziennie w mszy uczestniczy, a mojego M raz solą dla heretyków sypała :P
    haha teraz musisz obserwować swojego męża czy diabła nie ma w sobie :D :D :D
    a tak w ogóle dzień dobry. Mi już ciężko myśleć o tym, że wyjdę wcześniej, wczoraj miałam bóle krzyżowe, które promieniowały na brzuch, znowu się stawiał. Rano znowu bolał kręgosłup, ale dali no-spę i paracetamol i da się przeżyć. Ból na razie minął.
    Udanej majówki Wam życzę kobitki :* korzystajcie jak możecie :*

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba wlasnie mylam naczynia i myslalam o tobie ze sie nic nie odzywasz :P
    Kurde nie dobrze ze znow mialas bole :( ty to sie nacierpisz :/

W takim razie zdrowka zycze i oby bole nie wracaly juz :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• dba Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tutaj mam takie nastroje, że masakra... Hormony dają się we znaki, co chwilę płaczę. Ale teraz już jest nieco lepiej. Dzisiaj przyjęli dziewczynę w 24tyg, dziecko mało się rozwija, ma mięśniaki na macicy, mówi, że strasznie to przeżywa i się dołuje, ja jej powiedziałam, że najwyżej razem będziemy płakać :D

• Io Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dba - Głowa do góry! Musi być dobrze.

Kark - to niezła ta babcia. Moi dziadkowie to przy niej pikuś ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    ja tutaj mam takie nastroje, że masakra... Hormony dają się we znaki, co chwilę płaczę. Ale teraz już jest nieco lepiej. Dzisiaj przyjęli dziewczynę w 24tyg, dziecko mało się rozwija, ma mięśniaki na macicy, mówi, że strasznie to przeżywa i się dołuje, ja jej powiedziałam, że najwyżej razem będziemy płakać :D

ja kiedyś jak leżałam w szpitalu na ginekologii (wykrywali mi pcos) to leżała ze mną dziewczyna, która była już 7 razy w ciąży a dopiero pierwsze bedzie rodziła, całą ciąże musiała przeleżeć w szpitalu ale dzielnie walczyła, jejku ile kobieta czasami jest w stanie poświecić aby tylko mieć dziecko... tak mi jej szkoda było...znowu inna czekała na inseminację, a ostatnia miała dziwną przypadłość że nie mogła się kochać z mężem bo jakby jej mięśnie tam nie funkcjonowały i pod wpływem rozkoszy nie rozciągała się i jego członek nie mógł się zmieścić i wiem że jej zakładali jakiś krążek żeby jakoś pomóc. Dokładnie nie pytałam bo głupio mi było :/...Czasami tak się zastanawiam, że ile ludzi na świecie tak każdy ma inny problem :/

qb3c82c3gptozz8t.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Pospałam do 9,potem śniadanko i poszłam z mężem na spacer pieszo,a syn za nami na rowerze.Teraz ochoty dostałam na zapiekanki,bo już dawno nie jadłam,wiec do kuchni zmykam.Udanych majówek i wspaniałego samopoczucia.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 1 maja 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Ja dzis koncze malowanie, wczoraj grill pozniej meczyk wiec udany dzien ;)

Dba ja tez mam miesniaki na tylnej scianie ale mowili ze to w niczym nie przeszkadza, a ta dziewczyna ze wzgl na te miesniaki ma problemy?

Moja babcia to jest juz prze 80tka a obcykana niezle nawet fejsa ma. Ogarnia neta przelewy itp wiec podziwiam. A dzlrudzy dziadkowie to taki swoj swiat maja pozytywny jakby na haju byli hehe

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ