Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyKarolaaa91 wrote:Wczoraj jak rozwoziliśmy zaproszenia na cywilny, to żona brata mojego przyszłego męża mówiła, że z pierwszym dzieckiem często tak jest, że długo nie widać za to z kolejnymi dziećmi od razu
Fipsik, ja miałam w poprzedniej ciąży równy wzrost, a rozstępy i tak wyszły. Pod koniec ciąży miałam brzuch raczej normalnej wielkości, porównując do brzucha szwagierki, która jest teraz w 7 miesiącu drugiej ciąży.
Zresztą same oceńcie, to mój brzuch w pierwszej ciąży w 38tc, 2 tygodnie przed porodem:
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 10:23
Kaarolina, Io, afrykanka, akuszerka89, Ewi25 lubią tę wiadomość
-
mi sie wydaje, ze piersi w pewnym momencie staną w miejscu i juz takie piękne sterczące zostaną
haha było by chyba zbyt pięknie
moje są pełniejsze ale już chyba nie powiekszają swojej wielkości- zawsze miałam duży biust. Karmienie piersią pewnie zweryfikuje wygląd naszych piersi.
Co do brzusia to podziwiam kobiety, które z ciąży wychodzą bez śladu na swoim ciele- jak one to robią?!ja mam też małe rozstępy po okresie dojrzewania, ale wtedy nie pielęgnowałam swojego ciała tak jak teraz, nie przypominam sobie żebym się intensywnie smarowała, więc mam nadzieję, że trochę wpłynie na wygląd mojej skóry. Fajnie by było jakby do końca brzuszek rósł tak powoli, bo wiadomo, że troszkę łatwiej jest z mniejszym brzuszkiem niż z dużym- mam na myśli poruszanie się, spanie itd.
U mnie również robi się szaro i buro
Fipsik wrote:A ja jestem ciekawa co z tymi brzuchami wyjdzie na koniec.
Czy dziewczyny, które już mają wielkie balony:
a) zastopuje się wzrost i teraz pomału będą rosły?
b) nadal taki szybki wzrost i we wrześniu będą jak słonice?
A dziewczyny z małymi brzuszkami:
a) czy zostanie mały wzrost i do końca będą małe, lekkie i zwinne?
b) Czy nagle wystrzelą brzuchy i wtedy pewne będą wielkie rozstępy, itp?
Chyba dobrze być po środku ze średnim równym wzrostem -
Super brzusio jak na dwa tygodnie przed porodem!
kark wrote:To ja jestem jakaś dziwna, bo z córką miałam już widoczny, a teraz dalej wygląda jakbym przytyła.
Fipsik, ja miałam w poprzedniej ciąży równy wzrost, a rozstępy i tak wyszły. Pod koniec ciąży miałam brzuch raczej normalnej wielkości, porównując do brzucha szwagierki, która jest teraz w 7 miesiącu drugiej ciąży.
Zresztą same oceńcie, to mój brzuch w pierwszej ciąży w 38tc, 2 tygodnie przed porodem:
kark lubi tę wiadomość
-
Karolaaa91 wrote:Karola ,a to Twoje pierwsze dzieciątko? Wczoraj jak rozwoziliśmy zaproszenia na cywilny, to żona brata mojego przyszłego męża mówiła, że z pierwszym dzieckiem często tak jest, że długo nie widać za to z kolejnymi dziećmi od razu
ale wiadomo, że to kwestia, że indywidualna.
Wasze brzuszki takie okrąglutkie, a mój jeszcze taki lekko szpiczastyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 11:22
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Pieknie u ciebie na tym filmie widać dzieciątko
i ma takie usteczka jak serduszko!
Ja więcej u tego lekarza nie zrobię tego badania, żadnego nie zrobię poszukam innego lekarza na trzeci trymestr. U Ciebie bardzo spokojnie wszystko widać, a u mnie jeden wielki chaos i trzeba się domyślać co jest na tym filmie widoczne, a na Twoim nawet w 2D świetnie widać kształty dziecka.
verynice wrote:Ja na wizycie ostatniej miałam elementy 3d i 4d, proszę oto filmik z tego USG
https://vimeo.com/93010049
i jest tak jak piszesz, że widać ruchy dziecka w czasie rzeczywistym...
Aaaa no i dzień dobry kochaniutkie :*verynice lubi tę wiadomość
-
Śliczne te brzusie
No i jaka cenna zawartość
Ja mam jutro USG 4 D ale mam przeczucie, że moje maleństwo nie będzie chciało współpracować. Już na 3 z kolei USG leży sobie do góry nogami i to jeszcze odwrócone plecami. Zastanawiam się czy on się nie odwraca w ogole czy po prostu mamy pecha na USG. Zastanawiam się jak zmotywować to moje leniwe dziecię do zmiany pozycji bo na poprzednim USG lekarz powiedział, że w tej pozycji nie da się zbadać jego serduszka. Mąż żartuje że dzisiaj muszę stanąć na głowie to może się odwróci. -
Paula, kupiłaś już laktator? Bo jak jesteś zdecydowana na ten elektryczny Canpolu to polecam kupić tam gdzie ja kupiłam. Bez przesyłki kosztował mnie 145zł, a widzę teraz na opakowaniu (bo właśnie przyszedł), że sugerowana cena detaliczna to aż 220zł. I na allegro też tańszych nie znalazłam. Jak coś to tu masz linka
http://www.aptekagemini.pl/canpol-laktator-elektryczny-12-201.htmlPaula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIo wrote:Śliczne te brzusie
No i jaka cenna zawartość
Ja mam jutro USG 4 D ale mam przeczucie, że moje maleństwo nie będzie chciało współpracować. Już na 3 z kolei USG leży sobie do góry nogami i to jeszcze odwrócone plecami. Zastanawiam się czy on się nie odwraca w ogole czy po prostu mamy pecha na USG. Zastanawiam się jak zmotywować to moje leniwe dziecię do zmiany pozycji bo na poprzednim USG lekarz powiedział, że w tej pozycji nie da się zbadać jego serduszka. Mąż żartuje że dzisiaj muszę stanąć na głowie to może się odwróci.
Zjedz przed badaniem dość dużą ilość czekoladyIo lubi tę wiadomość
-
Ja też dziś w kiepskim nastroju. Wczoraj wieczorem też jakieś dziwne skurcze miałam, wzięłam nospę i na szczęście przeszło, ale jakoś mnie dziwnie mdli. Dziś mam wizytę i tradycyjnie się stresuję, tym bardziej ze nie wiem co mi lekarz powie na te plamienia
mam nadzieję że z maluszkiem wszystko w porządku.
Co do rozstępów to myslę, że to raczej genetyczna sprawa. Ja po dwóch ciążach nie mam żadnych rozstępów mimo że przytyłam 15 i 16 kg. Mam nadzieję że i tym razem sie uda. -
Gosia19 wrote:Zjedz przed badaniem dość dużą ilość czekolady
w końcu ma być po kim taki uparty
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
pytanko: zamówiłam te butelki, dostałam e-maila, że dziś kurier je dostarczy, ale niestety mam pilną sprawe i od 12 do 15 nie będzie nikogo w domu. Czy kurier z 7 przyjedzi jeszcze raz czy ja będę musiała to z wawy odebrać czy jak? Wiecie jak to wygląda? Paczka jest opłacona.
Ewi25 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
justyna14 wrote:pytanko: zamówiłam te butelki, dostałam e-maila, że dziś kurier je dostarczy, ale niestety mam pilną sprawe i od 12 do 15 nie będzie nikogo w domu. Czy kurier z 7 przyjedzi jeszcze raz czy ja będę musiała to z wawy odebrać czy jak? Wiecie jak to wygląda? Paczka jest opłacona.
Kurier powinien jeszcze raz dostarczyć. Do mnie zawsze kurier dzwoni i pyta czy jestem w domu, albo kiedy będę. Jak nie dostarczy to powinien być drugiego dnia. -
Ja z pierwszą dzidzią też długo miałam mały brzuszek dopiero w siódmym miesiącu wyskoczył i na brzuszku pojawiło mi się kilka rozstępów a teraz brzuch już mam duży przynajmniej tak mi się wydaje ale Karola Ty to masz duży brzusio ten twój bobas sobie uwił legowisko wygodnie mu tam jest
a może lekarz się pomylił i bedą dwa bobasy? bo Ja panią z bliźniakami widziałam i Ona w tych tygodniach też miała taki brzuch spory
ale potem Ci chyba przystopuje ten brzusio
a tu ciuszek jeden bo nie chce mi sie więcej tych zdjęć robić zakupiłam w Anglii za parę funtówA tam tanie ciuchy i obkupiłam starszą córkę w spodnie bluzki w spineczki w spodenki sukienki ech tyle tam było że się za taką kasę aż chciało kupować
a to mój brzuchacz
Io, kark, akuszerka89, Ewi25, le'nutka, aswalda lubią tę wiadomość
-
witam wszystkie mamusie
ja mialam migrene przez caly poniedzialek i pol wtorku:( a normalna kawa mi pomogla.
Jesli chodzi o rozstepy, to u mnie w rodzinie nikt nie mial w czasie ciazy. Ja na razie tez nie mam, skora mnie nie swedzi. Smaruje sie bio oil codziennie, ale moj brzuszek jest jeszcze malutki. Mam nadzieje,ze rozstepy mnie omina.
Moja malutka ostatnio nie chciala pokazac co ma miedzy nozkami i w dodatku spala, wiec lekarz zaczal energicznie brzuch naciskac ( wygladalo to smiesznie, bo caly czas bylo robione usg, oczywiscie nic nie bolalo) i mala sie obudzila i zaczela zmieniac pozycje. -
afrykanka wrote:witam wszystkie mamusie
ja mialam migrene przez caly poniedzialek i pol wtorku:( a normalna kawa mi pomogla.
Jesli chodzi o rozstepy, to u mnie w rodzinie nikt nie mial w czasie ciazy. Ja na razie tez nie mam, skora mnie nie swedzi. Smaruje sie bio oil codziennie, ale moj brzuszek jest jeszcze malutki. Mam nadzieje,ze rozstepy mnie omina.
Moja malutka ostatnio nie chciala pokazac co ma miedzy nozkami i w dodatku spala, wiec lekarz zaczal energicznie brzuch naciskac ( wygladalo to smiesznie, bo caly czas bylo robione usg, oczywiscie nic nie bolalo) i mala sie obudzila i zaczela zmieniac pozycje.poszedł w Tatusia
kark lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
Dzięki za rade. Na pewno zjem czekolady żeby zobaczyć jak się wierci
Może bedziemy mieli szczęście i pokaże swoja buzię, a nie tylko pupę
Kurier zazwyczaj dzwoni jak cię nie zastanie. Jeżeli sklep podał ci w mailu nr paczki to możesz zadzwonić do firmy kurierskiej i zapytać czy dadzą ci numer do kuriera to wtedy możesz gdzieś do niego podjechać i sama odebrać paczkę. Jak przywozili mi paczkę UPS to kurier mnie nie zastał i zadzwonił. Umówiłam się z nim na miescie i podjechałam po paczkę. Wczoraj była do mnie paczka z DPD, ale też mnie nie było w domu, więc załatwiłam sobie numer do kuriera i zgarnęłam paczkę na mieście. Niektóre firmy po jednym nieudanym doręczeniu zwracają paczkę nadawcy. Najlepiej zadzwoń do firmy i zapytaj. Zawsze mogą ci przełożyć dostawę na jutro.