WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Wczoraj jak rozwoziliśmy zaproszenia na cywilny, to żona brata mojego przyszłego męża mówiła, że z pierwszym dzieckiem często tak jest, że długo nie widać za to z kolejnymi dziećmi od razu :-)
    To ja jestem jakaś dziwna, bo z córką miałam już widoczny, a teraz dalej wygląda jakbym przytyła.

Fipsik, ja miałam w poprzedniej ciąży równy wzrost, a rozstępy i tak wyszły. Pod koniec ciąży miałam brzuch raczej normalnej wielkości, porównując do brzucha szwagierki, która jest teraz w 7 miesiącu drugiej ciąży.
    Zresztą same oceńcie, to mój brzuch w pierwszej ciąży w 38tc, 2 tygodnie przed porodem:
    2nsc9qo.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 10:23

Kaarolina, Io, afrykanka, akuszerka89, Ewi25 lubią tę wiadomość

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi sie wydaje, ze piersi w pewnym momencie staną w miejscu i juz takie piękne sterczące zostaną :-) haha było by chyba zbyt pięknie :-) moje są pełniejsze ale już chyba nie powiekszają swojej wielkości- zawsze miałam duży biust. Karmienie piersią pewnie zweryfikuje wygląd naszych piersi.

Co do brzusia to podziwiam kobiety, które z ciąży wychodzą bez śladu na swoim ciele- jak one to robią?! :-) ja mam też małe rozstępy po okresie dojrzewania, ale wtedy nie pielęgnowałam swojego ciała tak jak teraz, nie przypominam sobie żebym się intensywnie smarowała, więc mam nadzieję, że trochę wpłynie na wygląd mojej skóry. Fajnie by było jakby do końca brzuszek rósł tak powoli, bo wiadomo, że troszkę łatwiej jest z mniejszym brzuszkiem niż z dużym- mam na myśli poruszanie się, spanie itd.

U mnie również robi się szaro i buro :-/

Fipsik wrote:
    A ja jestem ciekawa co z tymi brzuchami wyjdzie na koniec.
    Czy dziewczyny, które już mają wielkie balony:
    a) zastopuje się wzrost i teraz pomału będą rosły?
    b) nadal taki szybki wzrost i we wrześniu będą jak słonice?

A dziewczyny z małymi brzuszkami:
    a) czy zostanie mały wzrost i do końca będą małe, lekkie i zwinne?
    b) Czy nagle wystrzelą brzuchy i wtedy pewne będą wielkie rozstępy, itp?

Chyba dobrze być po środku ze średnim równym wzrostem ;)

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś

Super brzusio jak na dwa tygodnie przed porodem! :-O
    kark wrote:
    To ja jestem jakaś dziwna, bo z córką miałam już widoczny, a teraz dalej wygląda jakbym przytyła.

Fipsik, ja miałam w poprzedniej ciąży równy wzrost, a rozstępy i tak wyszły. Pod koniec ciąży miałam brzuch raczej normalnej wielkości, porównując do brzucha szwagierki, która jest teraz w 7 miesiącu drugiej ciąży.
    Zresztą same oceńcie, to mój brzuch w pierwszej ciąży w 38tc, 2 tygodnie przed porodem:
    2nsc9qo.jpg

kark lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Karola ,a to Twoje pierwsze dzieciątko? Wczoraj jak rozwoziliśmy zaproszenia na cywilny, to żona brata mojego przyszłego męża mówiła, że z pierwszym dzieckiem często tak jest, że długo nie widać za to z kolejnymi dziećmi od razu :-) ale wiadomo, że to kwestia, że indywidualna.

Wasze brzuszki takie okrąglutkie, a mój jeszcze taki lekko szpiczasty :-)
    No ogólnie do tej pory na tak zaawansowanym etapie ciąży jestem po raz pierwszy bo niestety swoje pierwsze maleństwo straciłam w ósmym tygodniu ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 11:22

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pieknie u ciebie na tym filmie widać dzieciątko :-) i ma takie usteczka jak serduszko!

Ja więcej u tego lekarza nie zrobię tego badania, żadnego nie zrobię poszukam innego lekarza na trzeci trymestr. U Ciebie bardzo spokojnie wszystko widać, a u mnie jeden wielki chaos i trzeba się domyślać co jest na tym filmie widoczne, a na Twoim nawet w 2D świetnie widać kształty dziecka.

verynice wrote:
    Ja na wizycie ostatniej miałam elementy 3d i 4d, proszę oto filmik z tego USG
    https://vimeo.com/93010049
    i jest tak jak piszesz, że widać ruchy dziecka w czasie rzeczywistym...

Aaaa no i dzień dobry kochaniutkie :*

verynice lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczne te brzusie :) No i jaka cenna zawartość :)

Ja mam jutro USG 4 D ale mam przeczucie, że moje maleństwo nie będzie chciało współpracować. Już na 3 z kolei USG leży sobie do góry nogami i to jeszcze odwrócone plecami. Zastanawiam się czy on się nie odwraca w ogole czy po prostu mamy pecha na USG. Zastanawiam się jak zmotywować to moje leniwe dziecię do zmiany pozycji bo na poprzednim USG lekarz powiedział, że w tej pozycji nie da się zbadać jego serduszka. Mąż żartuje że dzisiaj muszę stanąć na głowie to może się odwróci. ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, kupiłaś już laktator? Bo jak jesteś zdecydowana na ten elektryczny Canpolu to polecam kupić tam gdzie ja kupiłam. Bez przesyłki kosztował mnie 145zł, a widzę teraz na opakowaniu (bo właśnie przyszedł), że sugerowana cena detaliczna to aż 220zł. I na allegro też tańszych nie znalazłam. Jak coś to tu masz linka
    http://www.aptekagemini.pl/canpol-laktator-elektryczny-12-201.html

Paula55 lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Śliczne te brzusie :) No i jaka cenna zawartość :)

Ja mam jutro USG 4 D ale mam przeczucie, że moje maleństwo nie będzie chciało współpracować. Już na 3 z kolei USG leży sobie do góry nogami i to jeszcze odwrócone plecami. Zastanawiam się czy on się nie odwraca w ogole czy po prostu mamy pecha na USG. Zastanawiam się jak zmotywować to moje leniwe dziecię do zmiany pozycji bo na poprzednim USG lekarz powiedział, że w tej pozycji nie da się zbadać jego serduszka. Mąż żartuje że dzisiaj muszę stanąć na głowie to może się odwróci. ;)

Zjedz przed badaniem dość dużą ilość czekolady :)

Io lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś w kiepskim nastroju. Wczoraj wieczorem też jakieś dziwne skurcze miałam, wzięłam nospę i na szczęście przeszło, ale jakoś mnie dziwnie mdli. Dziś mam wizytę i tradycyjnie się stresuję, tym bardziej ze nie wiem co mi lekarz powie na te plamienia :( mam nadzieję że z maluszkiem wszystko w porządku.

Co do rozstępów to myslę, że to raczej genetyczna sprawa. Ja po dwóch ciążach nie mam żadnych rozstępów mimo że przytyłam 15 i 16 kg. Mam nadzieję że i tym razem sie uda.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Zjedz przed badaniem dość dużą ilość czekolady :)
    u mnie nawet czekolada nie pomaga Nasz Uparciuch się odwraca i nie chce się pokazać ;) w końcu ma być po kim taki uparty :D

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pytanko: zamówiłam te butelki, dostałam e-maila, że dziś kurier je dostarczy, ale niestety mam pilną sprawe i od 12 do 15 nie będzie nikogo w domu. Czy kurier z 7 przyjedzi jeszcze raz czy ja będę musiała to z wawy odebrać czy jak? Wiecie jak to wygląda? Paczka jest opłacona.

Ewi25 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pytanko: zamówiłam te butelki, dostałam e-maila, że dziś kurier je dostarczy, ale niestety mam pilną sprawe i od 12 do 15 nie będzie nikogo w domu. Czy kurier z 7 przyjedzi jeszcze raz czy ja będę musiała to z wawy odebrać czy jak? Wiecie jak to wygląda? Paczka jest opłacona.

Kurier powinien jeszcze raz dostarczyć. Do mnie zawsze kurier dzwoni i pyta czy jestem w domu, albo kiedy będę. Jak nie dostarczy to powinien być drugiego dnia.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z pierwszą dzidzią też długo miałam mały brzuszek dopiero w siódmym miesiącu wyskoczył i na brzuszku pojawiło mi się kilka rozstępów a teraz brzuch już mam duży przynajmniej tak mi się wydaje ale Karola Ty to masz duży brzusio ten twój bobas sobie uwił legowisko wygodnie mu tam jest :) a może lekarz się pomylił i bedą dwa bobasy? bo Ja panią z bliźniakami widziałam i Ona w tych tygodniach też miała taki brzuch spory :) ale potem Ci chyba przystopuje ten brzusio :)
    a tu ciuszek jeden bo nie chce mi sie więcej tych zdjęć robić zakupiłam w Anglii za parę funtów :) A tam tanie ciuchy i obkupiłam starszą córkę w spodnie bluzki w spineczki w spodenki sukienki ech tyle tam było że się za taką kasę aż chciało kupować :)
    24xjuph.jpg
    a to mój brzuchacz :)
    bis8cp.jpg

Io, kark, akuszerka89, Ewi25, le'nutka, aswalda lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka dzięki za odp. Oby tak zrobił, bo nie chce potem latać do wawy za butelkami :)

7w3d 💔
  • afrykanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam wszystkie mamusie :)

ja mialam migrene przez caly poniedzialek i pol wtorku:( a normalna kawa mi pomogla.

Jesli chodzi o rozstepy, to u mnie w rodzinie nikt nie mial w czasie ciazy. Ja na razie tez nie mam, skora mnie nie swedzi. Smaruje sie bio oil codziennie, ale moj brzuszek jest jeszcze malutki. Mam nadzieje,ze rozstepy mnie omina.

Moja malutka ostatnio nie chciala pokazac co ma miedzy nozkami i w dodatku spala, wiec lekarz zaczal energicznie brzuch naciskac ( wygladalo to smiesznie, bo caly czas bylo robione usg, oczywiscie nic nie bolalo) i mala sie obudzila i zaczela zmieniac pozycje.

1usat5od00spirqc.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ojej przepraszam za takie mega duże zdjęcia ostatnio jak wklejałam były małe a teraz nie wiem co tu się stało :(

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika jak olbrzymie foty:)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    witam wszystkie mamusie :)

ja mialam migrene przez caly poniedzialek i pol wtorku:( a normalna kawa mi pomogla.

Jesli chodzi o rozstepy, to u mnie w rodzinie nikt nie mial w czasie ciazy. Ja na razie tez nie mam, skora mnie nie swedzi. Smaruje sie bio oil codziennie, ale moj brzuszek jest jeszcze malutki. Mam nadzieje,ze rozstepy mnie omina.

Moja malutka ostatnio nie chciala pokazac co ma miedzy nozkami i w dodatku spala, wiec lekarz zaczal energicznie brzuch naciskac ( wygladalo to smiesznie, bo caly czas bylo robione usg, oczywiscie nic nie bolalo) i mala sie obudzila i zaczela zmieniac pozycje.
    mój ginek też tak robił i nic nie dało, mój leniuszek tylko rączko lekceważąco machnął :) poszedł w Tatusia :)

kark lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rade. Na pewno zjem czekolady żeby zobaczyć jak się wierci :) Może bedziemy mieli szczęście i pokaże swoja buzię, a nie tylko pupę ;)

Kurier zazwyczaj dzwoni jak cię nie zastanie. Jeżeli sklep podał ci w mailu nr paczki to możesz zadzwonić do firmy kurierskiej i zapytać czy dadzą ci numer do kuriera to wtedy możesz gdzieś do niego podjechać i sama odebrać paczkę. Jak przywozili mi paczkę UPS to kurier mnie nie zastał i zadzwonił. Umówiłam się z nim na miescie i podjechałam po paczkę. Wczoraj była do mnie paczka z DPD, ale też mnie nie było w domu, więc załatwiłam sobie numer do kuriera i zgarnęłam paczkę na mieście. Niektóre firmy po jednym nieudanym doręczeniu zwracają paczkę nadawcy. Najlepiej zadzwoń do firmy i zapytaj. Zawsze mogą ci przełożyć dostawę na jutro.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lo tak zrobie, juz dzownie, bede spokojniejsza

7w3d 💔
‹‹ 592 593 594 595 596 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ