WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łożysko na przedniej ścianie - wysoko to jak najbardziej ok :D

assantea lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Wróciłam od lekarza. Z Ignasiem wszystko w porządku. Waży 482g i jak zwykle zakrywa buźkę ten mój wstydniś:-)

Dziewczyny co oznacza stwierdzenie że łożysko umiejscowione jest na ścianie przedniej - wysoko? To dobrze czy źle? Pierwszy raz lekarz cokolwiek mi o łozysku powiedział i z tego wszystkiego zapomniałam spytać.

według mnie jest dobrze umiejscowione może być na tylnej i przedniej ścianie nie może być tylko przodujące bo wtedy może być problem a lekarza nie zapytałaś?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    według mnie jest dobrze umiejscowione może być na tylnej i przedniej ścianie nie może być tylko przodujące bo wtedy może być problem a lekarza nie zapytałaś?
    ja jakoś rozum u lekarza tracę i zawsze zapomnę o coś zapytać :-)

afrykanka lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro nic niepokojącego nie powiedział to jest na pewno dobrze :) jedynie łożysko może tłumić kopniaki dzidzi ale nie zawsze tak musi być :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja tez jestem szczupla, ale wczesniej mi sie zrobila oponka na brzuchu i wygladalam komicznie: chude rece i nogi i oponka. Jak zaczelam brac metformine to w 4 miesiace schudlam 6 kg i raptownie powrocilam do swojej normalnej wagi.

Betina te pieluszki sa przeurocze :) JAk ja sie ciesz, ze juz niedlugo bede w Polsce:)

Ja to w ogole chyba sie troche cofam, nie tylko pod wzgledem pisowni ;) no i strasznie zapominalska jestem.

betina89 lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    skoro nic niepokojącego nie powiedział to jest na pewno dobrze :) jedynie łożysko może tłumić kopniaki dzidzi ale nie zawsze tak musi być :)
    No właśnie bardzo delikatnie czuję mojego Młodego. I to dosłownie ze dwa, trzy razy dziennie - jak się położę- i to na płasko. Może faktycznie ułożenie łozyska ma u mnie wpływ na odczucia.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to kogos interesuje ale sa swietne warsztaty dla przyszlych mam w Sosnowcu w silesja expo 16.05 i w galerii bronowice w krakowie 10-11.05. Ja wybieram sie na jedne i drugie

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• afrykanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea ja mam lozysko na przedniej scianie i bardzo rzadko czuje mala, bo to tlumi jej ruchy niestety.

Ewi ta dieta jest niskoglikemiczna, podam linki to przejrzysz sobie tabelki z dozwolonym jedzeniem i z zabronionym

http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-niski-indeks-glikemiczny
    http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-sredni-indeks-glikemiczny
    http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-wysoki-indeks-glikemiczny

1usat5od00spirqc.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

trochę mi zajęło żeby nadrobić zaległości w czytaniu.
    Wczorajsze USG 4D troche mnie rozczarowało ;-( myślałam, że więcej zobacze ale cóż- mały też się rączkami zasłaniał. Na pewno jest chłopcem :-) waży 489 gram i ma się dobrze, troszkę był znudzony naszym podglądaniem, ziewał i zasysał paluszka :-) pięknie to wygląda :-) najważniejsze, że wszystko jest okey i lekarza nic nie niepokoi :-)

co do ślubów to ja swój cywilny mam 14 czerwca ;-) a kościelny za rok we wrześniu:-) teraz to przyjęcie dla rodziny a za rok już normalna impreza dla wszystkich, a mały akurat bedzie miał mniej wiecje roczek :-)

truskawki znalazłam polskie, jejkuu co za zapach się ciągnął za nimi, cena powala bo 26zł za kilogram :-o ale jutro podjade i kupie bo ten zapach mmmmm ....

Kaarolina, aswalda, kark, verynice lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łożyska to moje też jest na przedniej ściania i ostatnio coraz częsciej czuje jego stuknięcia i narazie nie wyobrażam sobie żeby mógł kopać jeszcze mocniej :-O

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lekarz mnie chyba oszukał....pisze w internecie, że usg 4D to pokazanie ruchu dziecka w czasie rzeczywistym, wiec mi sie wydawało, że przełączy widok na to 4d i bede cały czas widziała jak dziecko sie rusza w tej danej chwili co robi, a on tak jakby łapał zdjęcie dziecka przełączał je na ten pomaranczowy obraz i próbował pokaxzac z ktorejs strony tak zeby było cos widac, a ja myslałam ze to bedzie wiecie tak jakby tam kamerke w środku włączyć i widziec na żywo co się dzieje no chyba, ze za duzo oczekiwałam od tego badania.

Któraś miała 4d? Możecie podzielić się wrazeniami?

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wczoraj tez 4d i jestem rozczarowana ale to ze wzgledu na to ze Nasz Krzys nie chcial wspolpracowac i odwracal sie plecami i zaslanial sie raczkami ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och mój Mały za każdym razdem buzię zakrywa. lekarz kombinuje, stuka, każe mi sie przekręcać na bok ale nic to nie daje :-)

Kaarolina lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    aswada - gdyby katar nadal Ci dokuczał i ogólnie przeziębienie, to mi pomogły leki: Euphorbium do nosa, sinulan forte tabletki, amolowe pastylki na gardło, wapno i rutinoscorbin. Tak na prawdę to te pierwsze dwa zdziałały cuda, wolno ale skutecznie. Są trochę drogie, bo kosztują odpowiednio 30 i 33 zł, ale na prawdę warto :)
    A moja paczuszka ma przyjść jutro, już nie mogę się doczekać na te maleńkie cudeńka, może małża namówię na przyniesienie już łóżeczka do sypialni? :D
    Dzieki, te kropelki wlasnie mam :)

co do metforminy, tez bralam na wystepowanie owulacji i jak tylko powiedzialam o ciazy ginowi to mi kazal odstawic i teraz po tym co piszecie sie zastanawiam czy to bylo dobre
    Ja przy niej nic nie chudlam mimo diety...
    Jutro tez mam 4d i sie zastanawiam czy bedzie widac dobrze Syncia. Oby bylo wszystko dobrze.Dobranoc Mamusie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 22:34

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i pamietam jak kupowalam miesiac temu w aptece leki i chcialam cos na przeziebienie,to mi Pani farmaceutka powiedziala,ze nie wolno w ciazy brac rutinoscorbin bo ma cos w skladzie,tylko nie pamietam co. Wylacznie zeby brac wit C

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Aha i pamietam jak kupowalam miesiac temu w aptece leki i chcialam cos na przeziebienie,to mi Pani farmaceutka powiedziala,ze nie wolno w ciazy brac rutinoscorbin bo ma cos w skladzie,tylko nie pamietam co. Wylacznie zeby brac wit C

witam wszystkich,
    Co do rutinoscorbin, to nie powinien w ciąży szkodzić, bo ja musiałam go brać przez miesiąc jak pojawił mi się krwiak podkosmówkowy, a to było w pierwszym trymestrze.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z witaminą C też uważajcie, ja kupiłam, brałam kilka dni i po tym czasie się zorientowałam, że pisze, żeby nie brać w ciąży :/

Ja od wczoraj od 16 mam migrenę. Poszłam spać specjalnie wcześniej, o 20, teraz wstałam i dalej głowa łupie. Chyba zwariuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 06:18

• Szonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:

O masz, a mi lekarz powiedział, żeby na krwawienia z nosa i pękające naczynka właśnie brać rutinoscorbin. I weź tu człowieku bądź mądry :/

A tak w ogóle to witam was z ranka :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Ten lekarz mnie chyba oszukał....pisze w internecie, że usg 4D to pokazanie ruchu dziecka w czasie rzeczywistym, wiec mi sie wydawało, że przełączy widok na to 4d i bede cały czas widziała jak dziecko sie rusza w tej danej chwili co robi, a on tak jakby łapał zdjęcie dziecka przełączał je na ten pomaranczowy obraz i próbował pokaxzac z ktorejs strony tak zeby było cos widac, a ja myslałam ze to bedzie wiecie tak jakby tam kamerke w środku włączyć i widziec na żywo co się dzieje no chyba, ze za duzo oczekiwałam od tego badania.

Któraś miała 4d? Możecie podzielić się wrazeniami?

Ja na wizycie ostatniej miałam elementy 3d i 4d, proszę oto filmik z tego USG
    https://vimeo.com/93010049
    i jest tak jak piszesz, że widać ruchy dziecka w czasie rzeczywistym...

Aaaa no i dzień dobry kochaniutkie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 07:55

Zaczarowana, aswalda, hela lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dziewczynki :) ale szaro dziś u nas. Aż się nie chce z łóżka wychodzić.. :|

O, mam równe 4 miesiące do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 08:17

verynice, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ