X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Łożysko na przedniej ścianie - wysoko to jak najbardziej ok :D

assantea lubi tę wiadomość

relgh3715xtq0i4d.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    Wróciłam od lekarza. Z Ignasiem wszystko w porządku. Waży 482g i jak zwykle zakrywa buźkę ten mój wstydniś:-)

Dziewczyny co oznacza stwierdzenie że łożysko umiejscowione jest na ścianie przedniej - wysoko? To dobrze czy źle? Pierwszy raz lekarz cokolwiek mi o łozysku powiedział i z tego wszystkiego zapomniałam spytać.

według mnie jest dobrze umiejscowione może być na tylnej i przedniej ścianie nie może być tylko przodujące bo wtedy może być problem a lekarza nie zapytałaś?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    według mnie jest dobrze umiejscowione może być na tylnej i przedniej ścianie nie może być tylko przodujące bo wtedy może być problem a lekarza nie zapytałaś?
    ja jakoś rozum u lekarza tracę i zawsze zapomnę o coś zapytać :-)

afrykanka lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    skoro nic niepokojącego nie powiedział to jest na pewno dobrze :) jedynie łożysko może tłumić kopniaki dzidzi ale nie zawsze tak musi być :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi ja tez jestem szczupla, ale wczesniej mi sie zrobila oponka na brzuchu i wygladalam komicznie: chude rece i nogi i oponka. Jak zaczelam brac metformine to w 4 miesiace schudlam 6 kg i raptownie powrocilam do swojej normalnej wagi.

Betina te pieluszki sa przeurocze :) JAk ja sie ciesz, ze juz niedlugo bede w Polsce:)

Ja to w ogole chyba sie troche cofam, nie tylko pod wzgledem pisowni ;) no i strasznie zapominalska jestem.

betina89 lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    skoro nic niepokojącego nie powiedział to jest na pewno dobrze :) jedynie łożysko może tłumić kopniaki dzidzi ale nie zawsze tak musi być :)
    No właśnie bardzo delikatnie czuję mojego Młodego. I to dosłownie ze dwa, trzy razy dziennie - jak się położę- i to na płasko. Może faktycznie ułożenie łozyska ma u mnie wpływ na odczucia.

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to kogos interesuje ale sa swietne warsztaty dla przyszlych mam w Sosnowcu w silesja expo 16.05 i w galerii bronowice w krakowie 10-11.05. Ja wybieram sie na jedne i drugie

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• afrykanka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea ja mam lozysko na przedniej scianie i bardzo rzadko czuje mala, bo to tlumi jej ruchy niestety.

Ewi ta dieta jest niskoglikemiczna, podam linki to przejrzysz sobie tabelki z dozwolonym jedzeniem i z zabronionym

http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-niski-indeks-glikemiczny
    http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-sredni-indeks-glikemiczny
    http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-wysoki-indeks-glikemiczny

1usat5od00spirqc.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny,

trochę mi zajęło żeby nadrobić zaległości w czytaniu.
    Wczorajsze USG 4D troche mnie rozczarowało ;-( myślałam, że więcej zobacze ale cóż- mały też się rączkami zasłaniał. Na pewno jest chłopcem :-) waży 489 gram i ma się dobrze, troszkę był znudzony naszym podglądaniem, ziewał i zasysał paluszka :-) pięknie to wygląda :-) najważniejsze, że wszystko jest okey i lekarza nic nie niepokoi :-)

co do ślubów to ja swój cywilny mam 14 czerwca ;-) a kościelny za rok we wrześniu:-) teraz to przyjęcie dla rodziny a za rok już normalna impreza dla wszystkich, a mały akurat bedzie miał mniej wiecje roczek :-)

truskawki znalazłam polskie, jejkuu co za zapach się ciągnął za nimi, cena powala bo 26zł za kilogram :-o ale jutro podjade i kupie bo ten zapach mmmmm ....

Kaarolina, aswalda, kark, verynice lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łożyska to moje też jest na przedniej ściania i ostatnio coraz częsciej czuje jego stuknięcia i narazie nie wyobrażam sobie żeby mógł kopać jeszcze mocniej :-O

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten lekarz mnie chyba oszukał....pisze w internecie, że usg 4D to pokazanie ruchu dziecka w czasie rzeczywistym, wiec mi sie wydawało, że przełączy widok na to 4d i bede cały czas widziała jak dziecko sie rusza w tej danej chwili co robi, a on tak jakby łapał zdjęcie dziecka przełączał je na ten pomaranczowy obraz i próbował pokaxzac z ktorejs strony tak zeby było cos widac, a ja myslałam ze to bedzie wiecie tak jakby tam kamerke w środku włączyć i widziec na żywo co się dzieje no chyba, ze za duzo oczekiwałam od tego badania.

Któraś miała 4d? Możecie podzielić się wrazeniami?

atdci09kamv7205a.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam wczoraj tez 4d i jestem rozczarowana ale to ze wzgledu na to ze Nasz Krzys nie chcial wspolpracowac i odwracal sie plecami i zaslanial sie raczkami ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    och mój Mały za każdym razdem buzię zakrywa. lekarz kombinuje, stuka, każe mi sie przekręcać na bok ale nic to nie daje :-)

Kaarolina lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    akuszerka89 wrote:
    aswada - gdyby katar nadal Ci dokuczał i ogólnie przeziębienie, to mi pomogły leki: Euphorbium do nosa, sinulan forte tabletki, amolowe pastylki na gardło, wapno i rutinoscorbin. Tak na prawdę to te pierwsze dwa zdziałały cuda, wolno ale skutecznie. Są trochę drogie, bo kosztują odpowiednio 30 i 33 zł, ale na prawdę warto :)
    A moja paczuszka ma przyjść jutro, już nie mogę się doczekać na te maleńkie cudeńka, może małża namówię na przyniesienie już łóżeczka do sypialni? :D
    Dzieki, te kropelki wlasnie mam :)

co do metforminy, tez bralam na wystepowanie owulacji i jak tylko powiedzialam o ciazy ginowi to mi kazal odstawic i teraz po tym co piszecie sie zastanawiam czy to bylo dobre
    Ja przy niej nic nie chudlam mimo diety...
    Jutro tez mam 4d i sie zastanawiam czy bedzie widac dobrze Syncia. Oby bylo wszystko dobrze.Dobranoc Mamusie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 22:34

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aha i pamietam jak kupowalam miesiac temu w aptece leki i chcialam cos na przeziebienie,to mi Pani farmaceutka powiedziala,ze nie wolno w ciazy brac rutinoscorbin bo ma cos w skladzie,tylko nie pamietam co. Wylacznie zeby brac wit C

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • AniaDS Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Aha i pamietam jak kupowalam miesiac temu w aptece leki i chcialam cos na przeziebienie,to mi Pani farmaceutka powiedziala,ze nie wolno w ciazy brac rutinoscorbin bo ma cos w skladzie,tylko nie pamietam co. Wylacznie zeby brac wit C

witam wszystkich,
    Co do rutinoscorbin, to nie powinien w ciąży szkodzić, bo ja musiałam go brać przez miesiąc jak pojawił mi się krwiak podkosmówkowy, a to było w pierwszym trymestrze.

5djy0dw4bdolsu1h.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z witaminą C też uważajcie, ja kupiłam, brałam kilka dni i po tym czasie się zorientowałam, że pisze, żeby nie brać w ciąży :/

Ja od wczoraj od 16 mam migrenę. Poszłam spać specjalnie wcześniej, o 20, teraz wstałam i dalej głowa łupie. Chyba zwariuję.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 06:18

• Szonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:

O masz, a mi lekarz powiedział, żeby na krwawienia z nosa i pękające naczynka właśnie brać rutinoscorbin. I weź tu człowieku bądź mądry :/

A tak w ogóle to witam was z ranka :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Ten lekarz mnie chyba oszukał....pisze w internecie, że usg 4D to pokazanie ruchu dziecka w czasie rzeczywistym, wiec mi sie wydawało, że przełączy widok na to 4d i bede cały czas widziała jak dziecko sie rusza w tej danej chwili co robi, a on tak jakby łapał zdjęcie dziecka przełączał je na ten pomaranczowy obraz i próbował pokaxzac z ktorejs strony tak zeby było cos widac, a ja myslałam ze to bedzie wiecie tak jakby tam kamerke w środku włączyć i widziec na żywo co się dzieje no chyba, ze za duzo oczekiwałam od tego badania.

Któraś miała 4d? Możecie podzielić się wrazeniami?

Ja na wizycie ostatniej miałam elementy 3d i 4d, proszę oto filmik z tego USG
    https://vimeo.com/93010049
    i jest tak jak piszesz, że widać ruchy dziecka w czasie rzeczywistym...

Aaaa no i dzień dobry kochaniutkie :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 07:55

Zaczarowana, aswalda, hela lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) dziewczynki :) ale szaro dziś u nas. Aż się nie chce z łóżka wychodzić.. :|

O, mam równe 4 miesiące do porodu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 08:17

verynice, kark lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 590 591 592 593 594 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ