Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
assantea wrote:Wróciłam od lekarza. Z Ignasiem wszystko w porządku. Waży 482g i jak zwykle zakrywa buźkę ten mój wstydniś
Dziewczyny co oznacza stwierdzenie że łożysko umiejscowione jest na ścianie przedniej - wysoko? To dobrze czy źle? Pierwszy raz lekarz cokolwiek mi o łozysku powiedział i z tego wszystkiego zapomniałam spytać.
według mnie jest dobrze umiejscowione może być na tylnej i przedniej ścianie nie może być tylko przodujące bo wtedy może być problem a lekarza nie zapytałaś? -
Mika 28 wrote:według mnie jest dobrze umiejscowione może być na tylnej i przedniej ścianie nie może być tylko przodujące bo wtedy może być problem a lekarza nie zapytałaś?
afrykanka lubi tę wiadomość
-
Ewi ja tez jestem szczupla, ale wczesniej mi sie zrobila oponka na brzuchu i wygladalam komicznie: chude rece i nogi i oponka. Jak zaczelam brac metformine to w 4 miesiace schudlam 6 kg i raptownie powrocilam do swojej normalnej wagi.
Betina te pieluszki sa przeuroczeJAk ja sie ciesz, ze juz niedlugo bede w Polsce:)
Ja to w ogole chyba sie troche cofam, nie tylko pod wzgledem pisownino i strasznie zapominalska jestem.
betina89 lubi tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:skoro nic niepokojącego nie powiedział to jest na pewno dobrze
jedynie łożysko może tłumić kopniaki dzidzi ale nie zawsze tak musi być
-
Assantea ja mam lozysko na przedniej scianie i bardzo rzadko czuje mala, bo to tlumi jej ruchy niestety.
Ewi ta dieta jest niskoglikemiczna, podam linki to przejrzysz sobie tabelki z dozwolonym jedzeniem i z zabronionym
http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-niski-indeks-glikemiczny
http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-sredni-indeks-glikemiczny
http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-wysoki-indeks-glikemiczny -
Czesc dziewczyny,
trochę mi zajęło żeby nadrobić zaległości w czytaniu.
Wczorajsze USG 4D troche mnie rozczarowało ;-( myślałam, że więcej zobacze ale cóż- mały też się rączkami zasłaniał. Na pewno jest chłopcemważy 489 gram i ma się dobrze, troszkę był znudzony naszym podglądaniem, ziewał i zasysał paluszka
pięknie to wygląda
najważniejsze, że wszystko jest okey i lekarza nic nie niepokoi
co do ślubów to ja swój cywilny mam 14 czerwcaa kościelny za rok we wrześniu:-) teraz to przyjęcie dla rodziny a za rok już normalna impreza dla wszystkich, a mały akurat bedzie miał mniej wiecje roczek
truskawki znalazłam polskie, jejkuu co za zapach się ciągnął za nimi, cena powala bo 26zł za kilogram :-o ale jutro podjade i kupie bo ten zapach mmmmm ....
Kaarolina, aswalda, kark, verynice lubią tę wiadomość
-
Ten lekarz mnie chyba oszukał....pisze w internecie, że usg 4D to pokazanie ruchu dziecka w czasie rzeczywistym, wiec mi sie wydawało, że przełączy widok na to 4d i bede cały czas widziała jak dziecko sie rusza w tej danej chwili co robi, a on tak jakby łapał zdjęcie dziecka przełączał je na ten pomaranczowy obraz i próbował pokaxzac z ktorejs strony tak zeby było cos widac, a ja myslałam ze to bedzie wiecie tak jakby tam kamerke w środku włączyć i widziec na żywo co się dzieje no chyba, ze za duzo oczekiwałam od tego badania.
Któraś miała 4d? Możecie podzielić się wrazeniami? -
akuszerka89 wrote:aswada - gdyby katar nadal Ci dokuczał i ogólnie przeziębienie, to mi pomogły leki: Euphorbium do nosa, sinulan forte tabletki, amolowe pastylki na gardło, wapno i rutinoscorbin. Tak na prawdę to te pierwsze dwa zdziałały cuda, wolno ale skutecznie. Są trochę drogie, bo kosztują odpowiednio 30 i 33 zł, ale na prawdę warto
A moja paczuszka ma przyjść jutro, już nie mogę się doczekać na te maleńkie cudeńka, może małża namówię na przyniesienie już łóżeczka do sypialni?
co do metforminy, tez bralam na wystepowanie owulacji i jak tylko powiedzialam o ciazy ginowi to mi kazal odstawic i teraz po tym co piszecie sie zastanawiam czy to bylo dobre
Ja przy niej nic nie chudlam mimo diety...
Jutro tez mam 4d i sie zastanawiam czy bedzie widac dobrze Syncia. Oby bylo wszystko dobrze.Dobranoc Mamusie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 22:34
-
Aha i pamietam jak kupowalam miesiac temu w aptece leki i chcialam cos na przeziebienie,to mi Pani farmaceutka powiedziala,ze nie wolno w ciazy brac rutinoscorbin bo ma cos w skladzie,tylko nie pamietam co. Wylacznie zeby brac wit C
-
aswalda wrote:Aha i pamietam jak kupowalam miesiac temu w aptece leki i chcialam cos na przeziebienie,to mi Pani farmaceutka powiedziala,ze nie wolno w ciazy brac rutinoscorbin bo ma cos w skladzie,tylko nie pamietam co. Wylacznie zeby brac wit C
witam wszystkich,
Co do rutinoscorbin, to nie powinien w ciąży szkodzić, bo ja musiałam go brać przez miesiąc jak pojawił mi się krwiak podkosmówkowy, a to było w pierwszym trymestrze. -
nick nieaktualnyZ witaminą C też uważajcie, ja kupiłam, brałam kilka dni i po tym czasie się zorientowałam, że pisze, żeby nie brać w ciąży
Ja od wczoraj od 16 mam migrenę. Poszłam spać specjalnie wcześniej, o 20, teraz wstałam i dalej głowa łupie. Chyba zwariuję.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 06:18
-
aswalda wrote:Aha i pamietam jak kupowalam miesiac temu w aptece leki i chcialam cos na przeziebienie,to mi Pani farmaceutka powiedziala,ze nie wolno w ciazy brac rutinoscorbin bo ma cos w skladzie,tylko nie pamietam co. Wylacznie zeby brac wit C
O masz, a mi lekarz powiedział, żeby na krwawienia z nosa i pękające naczynka właśnie brać rutinoscorbin. I weź tu człowieku bądź mądry
A tak w ogóle to witam was z ranka -
Karolaaa91 wrote:Ten lekarz mnie chyba oszukał....pisze w internecie, że usg 4D to pokazanie ruchu dziecka w czasie rzeczywistym, wiec mi sie wydawało, że przełączy widok na to 4d i bede cały czas widziała jak dziecko sie rusza w tej danej chwili co robi, a on tak jakby łapał zdjęcie dziecka przełączał je na ten pomaranczowy obraz i próbował pokaxzac z ktorejs strony tak zeby było cos widac, a ja myslałam ze to bedzie wiecie tak jakby tam kamerke w środku włączyć i widziec na żywo co się dzieje no chyba, ze za duzo oczekiwałam od tego badania.
Któraś miała 4d? Możecie podzielić się wrazeniami?
Ja na wizycie ostatniej miałam elementy 3d i 4d, proszę oto filmik z tego USG
https://vimeo.com/93010049
i jest tak jak piszesz, że widać ruchy dziecka w czasie rzeczywistym...
Aaaa no i dzień dobry kochaniutkie :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 07:55
Zaczarowana, aswalda, hela lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
dziewczynki
ale szaro dziś u nas. Aż się nie chce z łóżka wychodzić..
O, mam równe 4 miesiące do poroduWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 08:17
verynice, kark lubią tę wiadomość