Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDzięki hela, ale na tamtej stronie znalazło mi 0 wycieczek
Patrzyłam do tej pory na www.wakacje.pl, ale cena za nas 3 wychodzi koło 4000zł, więc szukam jeszcze czegoś w Polsce, bo mąż zwariuje jak mu do dziś nie dam znać gdzie jedziemy
A swoją drogą zaczęłam robić listę zakupów, których muszę jeszcze dokonać przed porodem i natknęłam się na ciekawy artykuł. Wcześniej chyba ktoś wrzucał taki z kremami i olejkami na rozstępy, a ja dziś znalazłam z chusteczkami:
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.htmlverynice, deidre lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry
Wczoraj biegałam z rodzicami za wózkiem i chociaż bałam się, że będę miała problem ze znalezieniem odpowiedniego, to jednak już po wizycie w pierwszym sklepie wiedziałam, który wózek mi się podobaMąż zatwierdził wybór i razem wybraliśmy kolor. Cenowo też spełnia nasze oczekiwania i liczyliśmy się mniej więcej z takim wydatkiem.
Wybraliśmy Baby design lupo comfort 2 w 1 http://www.babydesign.eu/lupo-comfort/wozki-babydesign# kolor beżowy i fotelik http://www.babydesign.eu/dumbo/foteliki-babydesign .
Nie miałam wczoraj dobrego dnia pod względem samopoczucia, jakoś tak głowa mnie bolała i bardzo zmęczona byłam od rana, więc poszłam wcześniej spać, nawet nie zdążyłam zdać Wam relacjiDziś jest już lepiej.
Widzę, że wzięło Was na wspomnienia ślubneMy drugą rocznicę będziemy mieli w lipcu i do teraz na myśl o tych wszystkich rocznych przygotowaniach, o tym dniu, uroczystości, weselu łezka kręci mi się w oku. Ja należę raczej do płaczek
i byłam pewna, że podczas błogosławieństwa, przysięgi i podziękowań będę wyła jak bóbr, ale dałam radę i wszystko wyszło jak należy
Nie lubię być kamerowana, ale zawsze chciałam mieć i fotografa i kamerzystę na weselu bezdyskusyjnie. Kamerzysta i fotograf w ogóle mi nie przeszkadzali, wręcz powiem, że zapomniałam o ich obecności. Myślę, że warto wydać na to pieniądze i czasem nawet trochę dołożyć pieniążków żeby pamiątka była naprawdę fajna. My mieliśmy 2 kamerzystów i fotografa, mamy super teledysk z ujęciami z przygotowań, kościoła i sesji zdjęciowej, zdjęcia z każdego etapu, pięknie wykonany album. I naprawdę nie żałujemy ani jednej złotówki wydanej na to. Niektórzy mówią, że po co film, że tego się potem nie ogląda, a u nas np. film jest oglądany dość często, lubimy wspominać, jak nie z Mężem, to z mamą, bratową
A jak fajnie będzie potem dzieciakom pokazywać tę pamiątkę
verynice, mycha89 lubią tę wiadomość
-
Stardust ja wedlug tego kalkulatora jestem troche powyzej 12 tyg. Ja sie niczym nie martwie i ty tez nie powinnas. Ostatnim razem pytalam doktora odnosnie prawidlowego przyrosty wagi i czy nie jest szkodliwe jesli ja tak malo przytylam. Odpowiedz lekarza: dziecko sobie zawsze poradzi i "wyciagnie" od mamusi co jemu potrzebne.Powiedzial rowniez zeby sie normalnie odzywiac , tzn. nie jesc za dwoje tylko dla dwoch, gdzie ta druga istotka potrzebuje nie za wiele. Kobieta w ciazy powinna jesc to co zawsze plus 300-500 kalorii wiecej ( w zaleznosci od tyg. ciazy).
Doktorek stwierdzil, ze duzo kobiet sie opycha niezdrowymi rzeczmi, (ciaza jako wymowka) potem przytyja 30 kg i marudza, ze nie moga schudnac i ze choroby sie do nich przyplataly.
Co innego jest jesli dziewczyny sie zdrowo odzywiaja, a waga rosnie szybko.Nie powinny sobie nic zarzucac, widocznie maja taki metabolizm. Kazda jest innanajwazniejsze, ze wy wiecie, ze macie zbilansowana diete, wiec : nie obzerac sie
( chociaz ja mam takie dni, ze jem bez przerwy) ale i tez nie glodzic.
madiiiii lubi tę wiadomość
-
Mycha przepiekny teledysk. Piosenke uwielbiam
Pieknie wygladaliscie.
Ja mam z mezem tylko cywilny, bo nie bylo czasu na organizowanie koscielnego, przed wyjazdem do Afryki.
Ja juz mam wiekszosc :opracowana" co do koscielnego, tylko czasu brakuje. Podejrzewam, ze slub bedzie jak wrocimy z Afryki, do Niemiec lub Szwajcarii. Problem w tym, ze nie wiemy kiedy wrocimy.I nny problem to maz jest ewangelikiem i jak pytalam o slub ekumeniczny, to takowy raczej na papierku istnieje, a gorzej z wykonaniem. ( ksiadz ewentualnie by sie zgodzil, zeby pastor wyglosil piekne zyczenie dla nowozencow i powiedzila pare slow). To nie jest slub ekumeniczny !!!! Maz w ogole to jet Niemcem, wiec jeszcze tlumacz musi byc. Kosciol strasznie robi pod gorke niestety.mycha89 lubi tę wiadomość
-
afrykanka wrote:
Ja mam z mezem tylko cywilny, bo nie bylo czasu na organizowanie koscielnego, przed wyjazdem do Afryki.
Ja juz mam wiekszosc :opracowana" co do koscielnego, tylko czasu brakuje. Podejrzewam, ze slub bedzie jak wrocimy z Afryki, do Niemiec lub Szwajcarii. Problem w tym, ze nie wiemy kiedy wrocimy.I nny problem to maz jest ewangelikiem i jak pytalam o slub ekumeniczny, to takowy raczej na papierku istnieje, a gorzej z wykonaniem. ( ksiadz ewentualnie by sie zgodzil, zeby pastor wyglosil piekne zyczenie dla nowozencow i powiedzila pare slow). To nie jest slub ekumeniczny !!!! Maz w ogole to jet Niemcem, wiec jeszcze tlumacz musi byc. Kosciol strasznie robi pod gorke niestety.
Nie jest tak źle... moja siostra brała ślub ekumeniczny z ewangelikiem (też niemcem) i mieli z tym mniej problemów niż ja z mężem, mimo, że oboje jesteśmy katolikami. Był polski ksiądz i niemiecki pastor, który trochę mówił po polsku. Obaj odprawiali mszę, kazanie i życzenia były przetłumaczone na bieżąco a to wszystko na wsi zabitej dechami i to 18 lat temu - kiedy to dla niektórych taki ślub był nie do pomyślenia! Ogólnie uroczystość była piękna... Był tylko jeden warunek, na który mój szwagier przystał bez oporów- musiał się zobowiązać, że dzieci będą wychowywane w wierze katolickiej. Dotrzymał zresztą słowa... Ich córka jest ministrantką- czego w pl też jeszcze nie ma:( Na szczęście wszystko powoli zmienia się na lepsze (szkoda tylko, że tak poooowoooli)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 14:52
afrykanka lubi tę wiadomość
-
Ja na temat kosciola i ksiezy wole soe nie wypowiadac...
Sama jestem osoba wiezaca ale kosciol mi do tego nie jest potrzebny!!
Po tym co ksieza wyprawiaja to sami sobie dorobili ze ludzien uciekaja....
Teraz moj chrzesniak w sob ma komunie i jak sie dowiedzialam co wyprawia ksiadz to wlosy mi deba stanely
I jak mozna jednej z matek dziecka komuńijnego na zebraniu powiedziec:
- ty siedz cicho bo ja troche o tobie wiem i moge sie tym podzielic....
Nosz kur***!!!
Wszystko to tylko dobra wola i wszystko jest do zrobieniaafrykanka, mycha89 lubią tę wiadomość
-
Czesc rabarbarka.
Problem w tym,ze moj maz sie nie zgodzi, aby dzieci byly wychowywane tylko w religii katolickiej i ja tez nie.Nie lubie takiej ingerencjii w moje zycie. My chcielibysmy raz do jednego kosciola a raz do drugiego kosciola.( maz pochodzi z bardzo starej rodziny hrabiowskiej, od 12 wieku maja udokumentowane drzewo genealogiczne, czytaj ewangelicy od zawsze). W Niemczech w niektorych bundeslandach to polowa malzenstw jest mieszana i do kosciola chodza na zmiane, kosciol nie ma im tego za zle. Tylko w Polsce sa dziwne przepisy.
Jako ze dzidzia w drodze, to i o chrzscie trzeba pomyslec. Ostatnio sprawdzilam, ze jezeli chce chrzcic dziecko w obrzadku katoilckim, to niestety ale jego czesc rodziny nie moze zostac chrzestnymi, ale jedynie swiadkami chrztu, a to nie to samo. Jezeli dziecko bedzie chrzczone w obrzadku ewangelickim, to nie ma problemu aby katolicy byli chrzestnymi i nawet do komunii moga przystapic.
Jak na razie to nie wyglada za ciekwie. -
a o to Nasz 21t5d i M1 Naszego Krzysia rośnie jak na drożdżach
a co do teledysków ślubnych zazdroszczę Wam bo niestety My o tym nie pomyśleliśmy ale za to mieliśmy Kamerzystę na ślubie i mam cudowną pamiątkę w formie filmu i ciągle w kółko ją oglądamWiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 09:39
Gosia19, stardust87, madiiiii, verynice, akuszerka89, betina89, iwo_na, kark, Io, Mika 28, aswalda, Patu, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina wrote:dba z obu imion ja wybrałabym Michałka
Nasz też miał być ale sporo teraz Maluszków Michałków u Nas w rodzinie
mało nadawane imię, a ja się w takich lubuję
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
afrykanka wrote:Czesc Ewi
Ja caly czas biore.
nie kazał lekarz odstawiać ani nic? bo ja dziś byłam u endokrynologa i kazał mi odstawić od dziś, mówił że powinnam już z miesiać temu odstawć to ja mu na to że do pana na wizytę prywatną czeka się półtora miecha a jasnowidzem nie jestem. Nie szkodzi metformina dziecku? co twój lekarz mówi?