X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Verynice piekny filmik :) Co to jest za piosenka? , piosenkarka ma bardzo delikatny glos i piekny glos.
    Wygladaliscie cudownie :)

Jejku nie pamiętam :( :( :( Ale podobno to piosenka ze "zmierzchu" ale nawet nie wiem z której części :) :)

Aaaa tak w ogóle to dzień dobry ;) Marcel też już puka od rana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:00

afrykanka lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Kaarolina już zdrowa,bo tez zakatarzona byłaś?

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :)
    Po pierwsże kark gratuluje wizyty i tego ze plec na 100% potwierdzona a syneczek zdrowy :) cudownie od rana czytac takie wiesci :)

A my pospalismy do 8 :) teraz kawka, herbatka :)
    Wczoraj pierwszy raz kapalam sie w wannie bo w domu nie mamy i balam sie jak syn zareaguje...
    Oczywiscie woda nie byla tak ciepla jak zawsze :P nasypalam sobie borowinki do wanny na kregoslup i wchodze...
    Posiedzialam chwile patrze a tu moj syn tak sie pcha ze myslalam ze mi brzuch peknie :P
    Taka ogromna gula z jednej str hahaha. Ale potem sie rozgoscil i lezal soboe grzecznie :)

Zycze wszystkim milutkiego dnia :)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    A Ty Kaarolina już zdrowa,bo tez zakatarzona byłaś?

No niestety zasmarkana dalej jestem wczoraj gin chcial mi antybiotyk znowu przepisac bo mam sporo podwyzszone CRP ale przypomnialam Mu ze juz 3 bralam i troche sie boje kolejnego... ale w czerwcu jak mi CRP nie spadnie nie obejdzie sie bez antybiotyku... teraz domowymi sposobami sie lecze ;)

aswalda lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) my znowu kolejne pomysły na imię mamy :D a więc podoba mi się Seweryn i Michał :)

verynice, kark, afrykanka lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przeziębienie dobre są domowe sposoby, ja codziennie jem jedną łyżeczkę miodu, takiego prawdziwego,a nie ze sklepu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki :)

• Io Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Ja dzisiaj na 11 wizyta. Oby wszystko było dobrze.
    No i dzisiaj czekam na paczkę z moimi zakupami z internetu. :):):)

Gosia19, Paula55, aswalda lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ze swojej strony Michała polecam, uparte to cholerstwo jak nie powiem co, ale żyć bez niego nie mogę :P

Hela, to masz super, u nas w grę wchodzą lotniska jedynie Kraków albo Katowice, a jak patrzę na ceny to to są chyba dwa najdroższe :/

Aha, wczoraj byłam w aptece z tanimi lekami i pani mi powiedziała, że za Oilatum 500ml musiałabym dać 53,90zł O.o Jakie u was są ceny? Bo ja poszperałam na allegro i znalazłam ofertę, że wychodzi prawie litr za cenę 0,5 litra z apteki. Jakby ktoś był zainteresowany:
    http://allegro.pl/oilatum-emulsja-do-kapieli-500ml-500ml-418-i4194612969.html

madiiiii lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja gdzies znalazlam w dobrej cenie oliatum tylko wez mnie zabij a sobie noe moge przypomniec.
    Musze na moich listach poszpreac i napisze.

O jak mamusie powstawaly wszystke :)

Powodzenia na wizytach ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• doti77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej..A ja dzisiaj popijam kawe cappucino.Jakos w nocy usnąć nie mogłam,chyba gdzies koło 2 mi sie udało,tak synek dokazywał.Zimno na zewnątrz,ale już byłam dotlenic się.Syn jutro jedzie na wycieczkę klasową do Bochni.Mega szczęśliwy.Prosi nas mnie i męża ,żebyśmy mu pozwolili wziąźć komórkę,którą dostał od taty,dodam,ze to używana komórka,bo chce zdjęcia i nagrywać na wycieczce,hmm musimy to przemysleć.Dzisiaj rzeszowiankę w butelkach gosciu nam przywiezie,mmm uwielbiam,co prawda ma troche gazu,ale malutko.Smaki obłedne,kiwi,pomarańcza,ananas,brzoskwinia,gruszka.....Musze jeszcze do niego zadzwonic,zeby odłożył nam ulubione smaki,bo jak tu dojeżdża to kurczę juz poprzebierane.Udanego dnia...

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w ten jakże piękny i słoneczny dzień :)
    Io trzymam kciuki za wizytę :)
    Kurde tak czytam ze już tyle nakupiłyście i jeszcze te pampersy to się martwię czy ja ze wszystkim zdąże ale w sumie to jeszcze 4 miesiące, połowa ciąży na dobrą sprawę.
    Jakiś czas tem była mowa o kremie/maści na brodawki, ja sama się napaliłam żeby kupić. Ale moja siostra, matka 7 miesięcznego szkraba poradziła mi aby się wstrzymać, bo nie każda potrzebuje a szkoda wydawać kase na darmo. Takie coś zawsze można sobie dokupić. Więc nie warto chyba panikować, w sklepach towaru pod dostatkiem, aby kasa była :)

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie. Do tych ktore kupowaly te pampersy na promocji w lidlu,..
    Moj narzeczony teraz czyta komentarze kobiet z zeszlego roku z takiej promocji i jest mama skarg ze te z promocji sa duuuzo gorszej jakosci niz jak sie normalnie kupuje.
    Ze sie porozpadaly przy zakladaniu, ze sa duzo ciensze,...
    Spr juz swoje???

Gdzies podobno malym druczkem bylo napisane w specyfikacji ze zawieraja mniej tego i tego tylko nikt tego nie czytal...
    Ciekawa jestem jak jest teraz :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki,

ja z tego co się orientowałam to pieluchy i kosmetyki na allegro wychodzą taniej niż nie jedna promocja w sklepach... wiadomo że płaci się za przesyłkę ale za zakup do 30 paczek pampersów płacisz za kuriera 15zł :) tak taż chyba uczynię,

resztę rzeczy kupuję w UK i nie wiem jak oceniają to inne dziewczyny które mieszkają w UK ale mnie krew zalewa że opłaca mi bardziej się w funtach kupować niż w naszym kochanym kraju. Porównujemy ceny z siostrą tych samych produktów i tu i tam i to jest dla mnie szok... potem się dziwią że przyrost naturalny u nas jest jaki jest :(

koniec marudzenia - miłego dnia <3

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, a myślałam, że udało mi się znaleźć najtańsza ofertę na allegro :D Ja za Oilatum 500ml zapłaciłam 35,90.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 09:29

kark lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswada - gdyby katar nadal Ci dokuczał i ogólnie przeziębienie, to mi pomogły leki: Euphorbium do nosa, sinulan forte tabletki, amolowe pastylki na gardło, wapno i rutinoscorbin. Tak na prawdę to te pierwsze dwa zdziałały cuda, wolno ale skutecznie. Są trochę drogie, bo kosztują odpowiednio 30 i 33 zł, ale na prawdę warto :)
    A moja paczuszka ma przyjść jutro, już nie mogę się doczekać na te maleńkie cudeńka, może małża namówię na przyniesienie już łóżeczka do sypialni? :D

kark, aswalda lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, jasne, że pozwólcie ;)
    Dorosły chłopak, a jaki będzie dumny, że mu ufacie i, ze sprzęt ma taki :P

Jovi, my dla córki się nie zorientowaliśmy, ale czy dla brata, czy chrześniaka męża czy mojego zawsze prezentem były pampersy właśnie z allegro. Zazwyczaj kupowaliśmy 6-cio paki i wychodziły z przesyłką taniej niż właśnie mega promocje w markecie :)

jovi81 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi a ja mam wrecz odmiennie zdanie.
    Ja w uk chyba kupie tylko lzeczko i te produkty kosmetyczne ktore sie oplaca czyli platki kosmetyczne hahhaa.
    Reszte na 80% zamowie w pl.
    Jesli chodzi o kosmetyki uparlam sie na babydream bo sa skladowo najlepsze. I ew hipp. A jak patrzylam u nas to cena oliwki hipp to jakies £6 czyli jak nie liczyc 30 zl. W rossmanie koszt to kilkanascie zl :)

Tak samo koszule dla mnie, wozek dla malucha, i wszystko inne...
    Na allego mimo ze placisz za przesylke wychodzi mi taniej niz na ebay :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje zamówione butelki do karmienia Lovi! :D Ale się podekscytowałam! Już bym karmić nimi chciała! Chociaż zamierzam karmić piersią :P

Io, Paula55, akuszerka89, Gosia19, kark, verynice, Kaarolina, aswalda lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ