X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Verynice piekny filmik :) Co to jest za piosenka? , piosenkarka ma bardzo delikatny glos i piekny glos.
    Wygladaliscie cudownie :)

Jejku nie pamiętam :( :( :( Ale podobno to piosenka ze "zmierzchu" ale nawet nie wiem z której części :) :)

Aaaa tak w ogóle to dzień dobry ;) Marcel też już puka od rana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 08:00

afrykanka lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ty Kaarolina już zdrowa,bo tez zakatarzona byłaś?

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczyny :)
    Po pierwsże kark gratuluje wizyty i tego ze plec na 100% potwierdzona a syneczek zdrowy :) cudownie od rana czytac takie wiesci :)

A my pospalismy do 8 :) teraz kawka, herbatka :)
    Wczoraj pierwszy raz kapalam sie w wannie bo w domu nie mamy i balam sie jak syn zareaguje...
    Oczywiscie woda nie byla tak ciepla jak zawsze :P nasypalam sobie borowinki do wanny na kregoslup i wchodze...
    Posiedzialam chwile patrze a tu moj syn tak sie pcha ze myslalam ze mi brzuch peknie :P
    Taka ogromna gula z jednej str hahaha. Ale potem sie rozgoscil i lezal soboe grzecznie :)

Zycze wszystkim milutkiego dnia :)

kark lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    A Ty Kaarolina już zdrowa,bo tez zakatarzona byłaś?

No niestety zasmarkana dalej jestem wczoraj gin chcial mi antybiotyk znowu przepisac bo mam sporo podwyzszone CRP ale przypomnialam Mu ze juz 3 bralam i troche sie boje kolejnego... ale w czerwcu jak mi CRP nie spadnie nie obejdzie sie bez antybiotyku... teraz domowymi sposobami sie lecze ;)

aswalda lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) my znowu kolejne pomysły na imię mamy :D a więc podoba mi się Seweryn i Michał :)

verynice, kark, afrykanka lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczynki :)

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na przeziębienie dobre są domowe sposoby, ja codziennie jem jedną łyżeczkę miodu, takiego prawdziwego,a nie ze sklepu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie brzuchatki :)

• Io Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny :)

Ja dzisiaj na 11 wizyta. Oby wszystko było dobrze.
    No i dzisiaj czekam na paczkę z moimi zakupami z internetu. :):):)

Gosia19, Paula55, aswalda lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja ze swojej strony Michała polecam, uparte to cholerstwo jak nie powiem co, ale żyć bez niego nie mogę :P

Hela, to masz super, u nas w grę wchodzą lotniska jedynie Kraków albo Katowice, a jak patrzę na ceny to to są chyba dwa najdroższe :/

Aha, wczoraj byłam w aptece z tanimi lekami i pani mi powiedziała, że za Oilatum 500ml musiałabym dać 53,90zł O.o Jakie u was są ceny? Bo ja poszperałam na allegro i znalazłam ofertę, że wychodzi prawie litr za cenę 0,5 litra z apteki. Jakby ktoś był zainteresowany:
    http://allegro.pl/oilatum-emulsja-do-kapieli-500ml-500ml-418-i4194612969.html

madiiiii lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja gdzies znalazlam w dobrej cenie oliatum tylko wez mnie zabij a sobie noe moge przypomniec.
    Musze na moich listach poszpreac i napisze.

O jak mamusie powstawaly wszystke :)

Powodzenia na wizytach ;)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• doti77 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,hej..A ja dzisiaj popijam kawe cappucino.Jakos w nocy usnąć nie mogłam,chyba gdzies koło 2 mi sie udało,tak synek dokazywał.Zimno na zewnątrz,ale już byłam dotlenic się.Syn jutro jedzie na wycieczkę klasową do Bochni.Mega szczęśliwy.Prosi nas mnie i męża ,żebyśmy mu pozwolili wziąźć komórkę,którą dostał od taty,dodam,ze to używana komórka,bo chce zdjęcia i nagrywać na wycieczce,hmm musimy to przemysleć.Dzisiaj rzeszowiankę w butelkach gosciu nam przywiezie,mmm uwielbiam,co prawda ma troche gazu,ale malutko.Smaki obłedne,kiwi,pomarańcza,ananas,brzoskwinia,gruszka.....Musze jeszcze do niego zadzwonic,zeby odłożył nam ulubione smaki,bo jak tu dojeżdża to kurczę juz poprzebierane.Udanego dnia...

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki w ten jakże piękny i słoneczny dzień :)
    Io trzymam kciuki za wizytę :)
    Kurde tak czytam ze już tyle nakupiłyście i jeszcze te pampersy to się martwię czy ja ze wszystkim zdąże ale w sumie to jeszcze 4 miesiące, połowa ciąży na dobrą sprawę.
    Jakiś czas tem była mowa o kremie/maści na brodawki, ja sama się napaliłam żeby kupić. Ale moja siostra, matka 7 miesięcznego szkraba poradziła mi aby się wstrzymać, bo nie każda potrzebuje a szkoda wydawać kase na darmo. Takie coś zawsze można sobie dokupić. Więc nie warto chyba panikować, w sklepach towaru pod dostatkiem, aby kasa była :)

Io lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do was pytanie. Do tych ktore kupowaly te pampersy na promocji w lidlu,..
    Moj narzeczony teraz czyta komentarze kobiet z zeszlego roku z takiej promocji i jest mama skarg ze te z promocji sa duuuzo gorszej jakosci niz jak sie normalnie kupuje.
    Ze sie porozpadaly przy zakladaniu, ze sa duzo ciensze,...
    Spr juz swoje???

Gdzies podobno malym druczkem bylo napisane w specyfikacji ze zawieraja mniej tego i tego tylko nikt tego nie czytal...
    Ciekawa jestem jak jest teraz :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie mamuśki,

ja z tego co się orientowałam to pieluchy i kosmetyki na allegro wychodzą taniej niż nie jedna promocja w sklepach... wiadomo że płaci się za przesyłkę ale za zakup do 30 paczek pampersów płacisz za kuriera 15zł :) tak taż chyba uczynię,

resztę rzeczy kupuję w UK i nie wiem jak oceniają to inne dziewczyny które mieszkają w UK ale mnie krew zalewa że opłaca mi bardziej się w funtach kupować niż w naszym kochanym kraju. Porównujemy ceny z siostrą tych samych produktów i tu i tam i to jest dla mnie szok... potem się dziwią że przyrost naturalny u nas jest jaki jest :(

koniec marudzenia - miłego dnia <3

kark lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo, a myślałam, że udało mi się znaleźć najtańsza ofertę na allegro :D Ja za Oilatum 500ml zapłaciłam 35,90.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2014, 09:29

kark lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswada - gdyby katar nadal Ci dokuczał i ogólnie przeziębienie, to mi pomogły leki: Euphorbium do nosa, sinulan forte tabletki, amolowe pastylki na gardło, wapno i rutinoscorbin. Tak na prawdę to te pierwsze dwa zdziałały cuda, wolno ale skutecznie. Są trochę drogie, bo kosztują odpowiednio 30 i 33 zł, ale na prawdę warto :)
    A moja paczuszka ma przyjść jutro, już nie mogę się doczekać na te maleńkie cudeńka, może małża namówię na przyniesienie już łóżeczka do sypialni? :D

kark, aswalda lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doti, jasne, że pozwólcie ;)
    Dorosły chłopak, a jaki będzie dumny, że mu ufacie i, ze sprzęt ma taki :P

Jovi, my dla córki się nie zorientowaliśmy, ale czy dla brata, czy chrześniaka męża czy mojego zawsze prezentem były pampersy właśnie z allegro. Zazwyczaj kupowaliśmy 6-cio paki i wychodziły z przesyłką taniej niż właśnie mega promocje w markecie :)

jovi81 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jovi a ja mam wrecz odmiennie zdanie.
    Ja w uk chyba kupie tylko lzeczko i te produkty kosmetyczne ktore sie oplaca czyli platki kosmetyczne hahhaa.
    Reszte na 80% zamowie w pl.
    Jesli chodzi o kosmetyki uparlam sie na babydream bo sa skladowo najlepsze. I ew hipp. A jak patrzylam u nas to cena oliwki hipp to jakies £6 czyli jak nie liczyc 30 zl. W rossmanie koszt to kilkanascie zl :)

Tak samo koszule dla mnie, wozek dla malucha, i wszystko inne...
    Na allego mimo ze placisz za przesylke wychodzi mi taniej niz na ebay :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszły moje zamówione butelki do karmienia Lovi! :D Ale się podekscytowałam! Już bym karmić nimi chciała! Chociaż zamierzam karmić piersią :P

Io, Paula55, akuszerka89, Gosia19, kark, verynice, Kaarolina, aswalda lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ