Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa też pampersy zamówię na allegro, są tanie i nawet znalazłam fajną ofertę 186szt za 107zł (tą są te zielone z przedziałem od 4 do 9kg) nad tymi new born się zastanawiam ale chyba na próbę zakupię jedną paczkę (43szt)
Z kosmetykami różnie bywa, jedne opinie mają pozytywne drugie negatywne. Ja jednak postawię na Nivea baby (jeśli uczuli zmienię na HIPP). Z ilością też nie będę szaleć, bo wystarczy żel do mycia, krem do twarzy, krem na każdą pogodę i oliwka pielęgnacyjna. Szamponu raczej nie będę używać, bo na początek też dziecko nie ma tylu włosków (bynajmniej u mnie to jest rodzinne) -
Wy o pieluchach, a ja bym o wadze chciała. Czy jak dzidzi rośnie zdrowo i jest w normie, a ja jestem wagowo "poniżej" normy to mam się martwić? Bo znalazłam na II trymestrze linka do kalkulatora wagi w ciąży
http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html?smgputicaid=6125b3
i moja waga obecna jest na poziomie 8tyg!Fakt, że schudłam na początku ciąży, ale nawet jak wpiszę tę wagę z pierwszej wizyty u gin, to jestem wagowo w 16 tygodniu i nie wiem czy nie szkodzę glutkowi taką wagą
-
nick nieaktualnyJa mogę sie wypowiedzieć na temat innych produktów na promocji, kilka razy zdarzyło mi sie kupić coś na promocji i było gorsze niż bez promocji, albo coś wyprodukowane do dużej sieciówki,np tesco, wiadomo że muszą na czymś zbić cene. Dla przykładu opisze 2 przykłady, np wędliny dla biedronki produkowane przez znaną firme,są gorszej jakości,z gorszego mięsa niż te produkowane dla sklepu osiedlowego. Albo np.jogurt naturalny powinien składać sie z 2 składników: mleko,i bakterie, a np w biedronce co z tego że jogurt nat kosztuje 1 zł jak zawiera mleko w proszku,to ja mam go gdzieś. Hnteresuje sie zdrowym jedzeniem ale od strony kupowania i czasami jest masakra. Ale wracając do tematu to nieraz kupiłam naprawde coś fajnego na promocji, więc promocja promocji nierówna.
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Wy o pieluchach, a ja bym o wadze chciała. Czy jak dzidzi rośnie zdrowo i jest w normie, a ja jestem wagowo "poniżej" normy to mam się martwić? Bo znalazłam na II trymestrze linka do kalkulatora wagi w ciąży
i moja waga obecna jest na poziomie 8tyg!Fakt, że schudłam na początku ciąży, ale nawet jak wpiszę tę wagę z pierwszej wizyty u gin, to jestem wagowo w 16 tygodniu i nie wiem czy nie szkodzę glutkowi taką wagą
Moja teściowa mówiła że jej koleżanki córka od początku ciąży potrafiła nic nie jeść, ciągle wymiotowała, mdlała, ale piła sam sok marchewkowy i wiesz co? każdy był zdziwiony że potem urodziła synka z wagą 4200g (ona sama urodziła się z wagą 3100) -
Aniqa wrote:Ja mogę sie wypowiedzieć na temat innych produktów na promocji, kilka razy zdarzyło mi sie kupić coś na promocji i było gorsze niż bez promocji, albo coś wyprodukowane do dużej sieciówki,np tesco, wiadomo że muszą na czymś zbić cene. Dla przykładu opisze 2 przykłady, np wędliny dla biedronki produkowane przez znaną firme,są gorszej jakości,z gorszego mięsa niż te produkowane dla sklepu osiedlowego. Albo np.jogurt naturalny powinien składać sie z 2 składników: mleko,i bakterie, a np w biedronce co z tego że jogurt nat kosztuje 1 zł jak zawiera mleko w proszku,to ja mam go gdzieś. Hnteresuje sie zdrowym jedzeniem ale od strony kupowania i czasami jest masakra. Ale wracając do tematu to nieraz kupiłam naprawde coś fajnego na promocji, więc promocja promocji nierówna.
) i jeśli chodzi o Biedronkę, to produkty produkowane przez Łowicz dla Biedronki mają dużo bardziej surowe normy, niż jak Łowicz produkuje pod swoim logo. Poza tym z Biedronki mają bez przerwy niezapowiedziane kontrole i wszystko dokładnie sprawdzają..
-
Gosia19 wrote:Moja teściowa mówiła że jej koleżanki córka od początku ciąży potrafiła nic nie jeść, ciągle wymiotowała, mdlała, ale piła sam sok marchewkowy i wiesz co? każdy był zdziwiony że potem urodziła synka z wagą 4200g (ona sama urodziła się z wagą 3100)
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Wy o pieluchach, a ja bym o wadze chciała. Czy jak dzidzi rośnie zdrowo i jest w normie, a ja jestem wagowo "poniżej" normy to mam się martwić? Bo znalazłam na II trymestrze linka do kalkulatora wagi w ciąży
-
stardust87 wrote:Wy o pieluchach, a ja bym o wadze chciała. Czy jak dzidzi rośnie zdrowo i jest w normie, a ja jestem wagowo "poniżej" normy to mam się martwić? Bo znalazłam na II trymestrze linka do kalkulatora wagi w ciąży
Myślę, że jak maluszek rozwija się prawidłowo to nie masz czym się martwić. Ja bym sie raczej cieszyła, po ciąży szybko wrócisz do siebieJa np. wagowo wg. tej kalkulacji jestem teraz na 28 tyg. i to w górnej granicy
Myślę, że to jest większy problem. Bo jak sie za dużo tyje może przyplatać się cukrzyca i inne atrakcje.
-
nick nieaktualny
-
Witam się po baaardzo długim weekendzie świąteczno-majowym. U nas stuknęło 50%, rozpoczynamy drugą połówkę 21 tygodniem. Na wadze 4 kilo na plusie, pomału przechodzą wymioty (przeszło na ulewanie i cofanie co jakiś czas), za to dokucza mi ból spojenia łonowego i stawów biodrowych, ale to pewnie od tego, że dużo chodzę i maszeruję. Do lekarza idę dopiero 14 maja, połówkowe 20 maja. Może w końcu dowiemy się jaka płeć.
A oto mój wielki bebzol
Gosia19, jovi81, Aniqa, madiiiii, kark, stardust87, afrykanka, justyna14, aswalda, Ewi25, betina89, Io, Patu, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
Stardust ja jak sie rano waze to pokazuje mi 0,5 kg wiećej niz przed ciaza... A na usg mi powiedzieli ze dziecko ma idealne wymary wiec sie nie martwie
Kazdy mowi ze widocznie tak duzo nie przybedzie albo przybedzie na sam koniec
Kurde z tymi promocjami to czasem mozna soe naciac wiec ja juz sama nie wiem :p
-
Mi wychodzi waga na poziomie 16 tyg, a ciągle mi się wydaje, że za bardzo tyję
Głupia mózgownica chyba ciągle nie może uwierzyć, że to rośnie bobasiątko
Stardust, nie przejmuj się! Jeśli drastycznie nie chudniesz to wszystko jest w najlepszym porządku
Aczkolwiek moja mama znała babkę, która właśnie całą ciążę bardzo mocno traciła na wadze. Lekarze uznali nawet, że dziecko jest zagrożeniem dla jej życia i sugerowali usunięcie ciąży. Mimo wszystko wytrwała do końca♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
nick nieaktualnyB.ładny brzuszek,ja mam mniejszy ale czekam cierpliwie, mi na szczęście nie było dane doświadczyć nieprzyjemności ciążowych, ani raz nie wymiotowałam i ani raz mnie nie zemdliło, na szczęście, i już nawet mnie denerwowało jak ktoś pytał czy już wymiotowałam.
-
nick nieaktualnystardust87 wrote:Bo znalazłam na II trymestrze linka do kalkulatora wagi w ciąży
i moja waga obecna jest na poziomie 8tyg!
Wczoraj lekarz patrzył na wagę i powiedział, że mam się martwić jakbym teraz, w 2 trymestrze grubła 2kg na tydzień albo 0,5kg na miesiąc
-
ja waze 0,3 kg wiecej niz przed ciaza. Na poczatku schudlam 2 kg, wiec w sumie przyylam juz 2,3 kg. Mi jeden lekarz powiedzial, ze do 20 tyg. nic nie musze tyc, a nawet moge chudnac bez nerwow, a drugi, ze dopiero po 24 tyg waga dziecka jest na tyle duza, ze powinno byc juz cos widac w mojej wadze.3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
verynice wrote:Oj dziewczyny, ja tak przeżywałam bo jestem histeryczką i zawsze płakałam na ślubach w czasie gdy młodzi szli do ołtarza, i byłam przekonana że też będę ryczeć no i że się rozryczę w czasie przysięgi
a powiem Wam, że było spoko
W klimacie weselnym - oto nasz teledysk z wesela - https://vimeo.com/79553456
Obejrzałam;) Fajna pamiątka;) Pięknie wglądałaś! Podsyłam link do mojego teledysku:
http://www.youtube.com/watch?v=52LszIFEJEM&feature=youtu.beverynice, Ewi25, Io, aleksa.wawa lubią tę wiadomość
-
hejka laski
Kark sprawdz sobie travelplanet.pl tam widzialam duzo fajnych okazji z katowicmoze akurat cos znajdziesz, albo jachcenawakacje.pl
super teledyski dziewczyny! Mycha ta fura mi dojela mowe! niezly wypas!!!
ja niestety nie moge sie pochwalic filmikiem choc moj ojciec juz zrobil jakisale za to mam piekne zdjecia
wiec zawsze cos
a koscielny jeszcze sobie zrobimy
mycha89 lubi tę wiadomość