X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do tych pampersów z Lidla to nie mam pojecia. Nie mam też porównania, wiec pewnie dopiero przy przewijaniu wyjdzie.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ciekawe. Moze sie wypowiedza tez inne mamy ktore je wczesniej stosowaly :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pampersy zamówię na allegro, są tanie i nawet znalazłam fajną ofertę 186szt za 107zł (tą są te zielone z przedziałem od 4 do 9kg) nad tymi new born się zastanawiam ale chyba na próbę zakupię jedną paczkę (43szt)

Z kosmetykami różnie bywa, jedne opinie mają pozytywne drugie negatywne. Ja jednak postawię na Nivea baby (jeśli uczuli zmienię na HIPP). Z ilością też nie będę szaleć, bo wystarczy żel do mycia, krem do twarzy, krem na każdą pogodę i oliwka pielęgnacyjna. Szamponu raczej nie będę używać, bo na początek też dziecko nie ma tylu włosków (bynajmniej u mnie to jest rodzinne) :) :P

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy o pieluchach, a ja bym o wadze chciała. Czy jak dzidzi rośnie zdrowo i jest w normie, a ja jestem wagowo "poniżej" normy to mam się martwić? Bo znalazłam na II trymestrze linka do kalkulatora wagi w ciąży
    http://dzieci.pl/kalkulator-wagi-w-ciazy.html?smgputicaid=6125b3
    i moja waga obecna jest na poziomie 8tyg! :( Fakt, że schudłam na początku ciąży, ale nawet jak wpiszę tę wagę z pierwszej wizyty u gin, to jestem wagowo w 16 tygodniu i nie wiem czy nie szkodzę glutkowi taką wagą :|

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę sie wypowiedzieć na temat innych produktów na promocji, kilka razy zdarzyło mi sie kupić coś na promocji i było gorsze niż bez promocji, albo coś wyprodukowane do dużej sieciówki,np tesco, wiadomo że muszą na czymś zbić cene. Dla przykładu opisze 2 przykłady, np wędliny dla biedronki produkowane przez znaną firme,są gorszej jakości,z gorszego mięsa niż te produkowane dla sklepu osiedlowego. Albo np.jogurt naturalny powinien składać sie z 2 składników: mleko,i bakterie, a np w biedronce co z tego że jogurt nat kosztuje 1 zł jak zawiera mleko w proszku,to ja mam go gdzieś. Hnteresuje sie zdrowym jedzeniem ale od strony kupowania i czasami jest masakra. Ale wracając do tematu to nieraz kupiłam naprawde coś fajnego na promocji, więc promocja promocji nierówna.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Wy o pieluchach, a ja bym o wadze chciała. Czy jak dzidzi rośnie zdrowo i jest w normie, a ja jestem wagowo "poniżej" normy to mam się martwić? Bo znalazłam na II trymestrze linka do kalkulatora wagi w ciąży
    i moja waga obecna jest na poziomie 8tyg! :( Fakt, że schudłam na początku ciąży, ale nawet jak wpiszę tę wagę z pierwszej wizyty u gin, to jestem wagowo w 16 tygodniu i nie wiem czy nie szkodzę glutkowi taką wagą :|

Moja teściowa mówiła że jej koleżanki córka od początku ciąży potrafiła nic nie jeść, ciągle wymiotowała, mdlała, ale piła sam sok marchewkowy i wiesz co? każdy był zdziwiony że potem urodziła synka z wagą 4200g (ona sama urodziła się z wagą 3100) :)

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniqa wrote:
    Ja mogę sie wypowiedzieć na temat innych produktów na promocji, kilka razy zdarzyło mi sie kupić coś na promocji i było gorsze niż bez promocji, albo coś wyprodukowane do dużej sieciówki,np tesco, wiadomo że muszą na czymś zbić cene. Dla przykładu opisze 2 przykłady, np wędliny dla biedronki produkowane przez znaną firme,są gorszej jakości,z gorszego mięsa niż te produkowane dla sklepu osiedlowego. Albo np.jogurt naturalny powinien składać sie z 2 składników: mleko,i bakterie, a np w biedronce co z tego że jogurt nat kosztuje 1 zł jak zawiera mleko w proszku,to ja mam go gdzieś. Hnteresuje sie zdrowym jedzeniem ale od strony kupowania i czasami jest masakra. Ale wracając do tematu to nieraz kupiłam naprawde coś fajnego na promocji, więc promocja promocji nierówna.
    Ale nie wszystkie produkty takie są. Mój teść jest w radzie nadzorczej firmy Łowicz (tej od mleka, nie od dżemów i obiadów :P) i jeśli chodzi o Biedronkę, to produkty produkowane przez Łowicz dla Biedronki mają dużo bardziej surowe normy, niż jak Łowicz produkuje pod swoim logo. Poza tym z Biedronki mają bez przerwy niezapowiedziane kontrole i wszystko dokładnie sprawdzają..

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    Moja teściowa mówiła że jej koleżanki córka od początku ciąży potrafiła nic nie jeść, ciągle wymiotowała, mdlała, ale piła sam sok marchewkowy i wiesz co? każdy był zdziwiony że potem urodziła synka z wagą 4200g (ona sama urodziła się z wagą 3100) :)
    Czyli się nie martwić?..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Nie szkodzisz, miałam te same pytanie do lekarza, ogólnie zawsze mało ważyłam,z przed ciąży 50 kg,teraz 54, przyrost wagi jest indywidualny,w tych normach biorą średnie wagowe, jedna dziewczyna przytyje pare kg a inna z 20 kg. Być może zwiększysz wage dopiero w późniejszych msc jak dziecko będzie intensywniej rosło.

• Szonka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:

Myślę, że jak maluszek rozwija się prawidłowo to nie masz czym się martwić. Ja bym sie raczej cieszyła, po ciąży szybko wrócisz do siebie :) Ja np. wagowo wg. tej kalkulacji jestem teraz na 28 tyg. i to w górnej granicy :( Myślę, że to jest większy problem. Bo jak sie za dużo tyje może przyplatać się cukrzyca i inne atrakcje.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Czyli się nie martwić?..

Hehehe, ciężarnej nie dogodzisz, jedna narzeka, że za gruba, druga za chuda :D
    Ale spokojnie, dopóki lekarz mówi, że z dzieckiem wszystko w porządku, to nie ma się czym martwić :)

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po baaardzo długim weekendzie świąteczno-majowym. U nas stuknęło 50%, rozpoczynamy drugą połówkę 21 tygodniem. Na wadze 4 kilo na plusie, pomału przechodzą wymioty (przeszło na ulewanie i cofanie co jakiś czas), za to dokucza mi ból spojenia łonowego i stawów biodrowych, ale to pewnie od tego, że dużo chodzę i maszeruję. Do lekarza idę dopiero 14 maja, połówkowe 20 maja. Może w końcu dowiemy się jaka płeć.
    A oto mój wielki bebzol :/
    2wm2tkp.jpg

Gosia19, jovi81, Aniqa, madiiiii, kark, stardust87, afrykanka, justyna14, aswalda, Ewi25, betina89, Io, Patu, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stardust ja jak sie rano waze to pokazuje mi 0,5 kg wiećej niz przed ciaza... A na usg mi powiedzieli ze dziecko ma idealne wymary wiec sie nie martwie :)
    Kazdy mowi ze widocznie tak duzo nie przybedzie albo przybedzie na sam koniec :P

Kurde z tymi promocjami to czasem mozna soe naciac wiec ja juz sama nie wiem :p

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi wychodzi waga na poziomie 16 tyg, a ciągle mi się wydaje, że za bardzo tyję :D Głupia mózgownica chyba ciągle nie może uwierzyć, że to rośnie bobasiątko ;)
    Stardust, nie przejmuj się! Jeśli drastycznie nie chudniesz to wszystko jest w najlepszym porządku :)
    Aczkolwiek moja mama znała babkę, która właśnie całą ciążę bardzo mocno traciła na wadze. Lekarze uznali nawet, że dziecko jest zagrożeniem dla jej życia i sugerowali usunięcie ciąży. Mimo wszystko wytrwała do końca :)

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    B.ładny brzuszek,ja mam mniejszy ale czekam cierpliwie, mi na szczęście nie było dane doświadczyć nieprzyjemności ciążowych, ani raz nie wymiotowałam i ani raz mnie nie zemdliło, na szczęście, i już nawet mnie denerwowało jak ktoś pytał czy już wymiotowałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Bo znalazłam na II trymestrze linka do kalkulatora wagi w ciąży
    i moja waga obecna jest na poziomie 8tyg! :(
    Spokojnie, ja nic nie schudłam w ciąży, a jestem mniej więcej w 11 tygodniu wg tego kalkulatora :P
    Wczoraj lekarz patrzył na wagę i powiedział, że mam się martwić jakbym teraz, w 2 trymestrze grubła 2kg na tydzień albo 0,5kg na miesiąc :)

• b-c Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja waze 0,3 kg wiecej niz przed ciaza. Na poczatku schudlam 2 kg, wiec w sumie przyylam juz 2,3 kg. Mi jeden lekarz powiedzial, ze do 20 tyg. nic nie musze tyc, a nawet moge chudnac bez nerwow, a drugi, ze dopiero po 24 tyg waga dziecka jest na tyle duza, ze powinno byc juz cos widac w mojej wadze.

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • mycha89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Oj dziewczyny, ja tak przeżywałam bo jestem histeryczką i zawsze płakałam na ślubach w czasie gdy młodzi szli do ołtarza, i byłam przekonana że też będę ryczeć no i że się rozryczę w czasie przysięgi ;) a powiem Wam, że było spoko :)

W klimacie weselnym - oto nasz teledysk z wesela - https://vimeo.com/79553456

Obejrzałam;) Fajna pamiątka;) Pięknie wglądałaś! Podsyłam link do mojego teledysku:

http://www.youtube.com/watch?v=52LszIFEJEM&feature=youtu.be

verynice, Ewi25, Io, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

Marcel <3
    relg2n0asfzml2iz.png>

03.08.2017 <3
    w57vyx8d6u4jt6s0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mycha super teledysk.
    Piosenka chyba najpopularniejsza w teledyskach w zeszlym roku :)

mycha89 lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka laski :)

Kark sprawdz sobie travelplanet.pl tam widzialam duzo fajnych okazji z katowic :) moze akurat cos znajdziesz, albo jachcenawakacje.pl :)

super teledyski dziewczyny! Mycha ta fura mi dojela mowe! niezly wypas!!! :)

ja niestety nie moge sie pochwalic filmikiem choc moj ojciec juz zrobil jakis ;) ale za to mam piekne zdjecia :) wiec zawsze cos ;) a koscielny jeszcze sobie zrobimy :D

mycha89 lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
‹‹ 587 588 589 590 591 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 pytań o poród, których wiele kobiet wstydzi się zadać!

Poród zbliża się wielkimi krokami, a w Twojej głowie w dalszym ciągu kłębią się pytania, których wstydzisz się zadać? Niektóre tematy są na tyle krępujące, że ciężko je poruszyć z partnerem,  na rutynowej wizycie u lekarza, czy przy kawie z koleżankami…Nadszedł jednak czas, żeby rozwiać Twoje wątpliwości! Przeczytaj odpowiedzi na 7 najbardziej wstydliwych pytań związanych z porodem.

CZYTAJ WIĘCEJ