X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Io Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie obejrzałam prezentację zdjęć ze swojego ślubu i wesela i już męża poinformowałam, że w weekend oglądamy film. :) Szkoda, że nie można wrócić do tych chwil. Nie wyobrażam sobie nie miec takiej pamiątki.

Paula55, verynice lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice śliczny filmik cudnie wyglądałaś :) Jak ja Wam zazdroszcze tych ślubów kościelnych niestety mój mężczyzna jest po rozwodzie :( więc nici z tak pięknej ceremoni ale pocieszam się że się kochamy...no i zawsze zostaje USC

relgh3715xtq0i4d.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj to znow to podekscytowanie do mnie wrocilo :)
    Mam nadzieje ze zostaniemy tu po porodzie w miare moliwosci i bedziemy se dzielic wrazeniami ze slubow i wesel :)
    Bo kilka z nas bedzie w przyszlym roku swietowac :)

Karolina jak soe ciesze ze wszystko dobrze sie skonczylo :) i Krzys jaki slodziutki :)
    Dbaj o was, nie przemeczaj sie i badz dzielna :)
    Trzymamy za was kciuki :)

Io, Kaarolina lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Karolina aż serducho się raduje jak czytam takie wieści!!!!! :D :) Super super i jeszcze raz super ;) A to ostatnie zdjęcie słodkie :) Chyba Krzyś ziewał? :)
    ziewał a później już całkowicie odwrócił się plecami i zakrył twarz rękoma :D Mały uparciuch po Mamie :D

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Verynice śliczny filmik cudnie wyglądałaś :) Jak ja Wam zazdroszcze tych ślubów kościelnych niestety mój mężczyzna jest po rozwodzie :( więc nici z tak pięknej ceremoni ale pocieszam się że się kochamy...no i zawsze zostaje USC

Martusia ze slubu w usc tez mozna zrobic piekna uroczystosc :) poprostu kosciol zamienic na urzad a reszta bez zmian :)
    Suknia, weselicho, kamery.... Wszystko jest do zrobienia :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia - teraz ślub cywilny, z tego co wiem można wziąść też na łonie natury albo w jakimś pałacu. Urzednik po prostu przyjezdza. Suknię też możesz mieć białą, bo kto ci zabroni?

Paula - ja też mam nadzieje, że będziemy dalej tu pisać. Zwłaszcza, że fajnie będzie się wymieniać radami na temat dzieci.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina śliczny Twój Synuś GRATULACJE!!! Mam nadzieję, że mój będzie ładnie współpracował i pokaże buziunie :D
    Pochwalę się moim dzisiejszym prezencikiem, który do mnie nareszcie dotarł:

byt47vx8thtd_t.jpg

Kaarolina, Io lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda życzę Ci tego bo ja jestem troszkę zawiedziona ale grunt że jest z Nim wszystko dobrze i jest zdrowiutki może innym razem uda się Go lepiej złapać ;)

aswalda lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Hihi ja też mam w tym roku pierwszą rocznicę - 17 sierpnia :)
    Ja mam w tym roku 11rocznice :)

akuszerka89, verynice lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• martusia86 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za miłe pełne optymizmu słowa :)

relgh3715xtq0i4d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 maja 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też po wizycie :)
    Mały ma 433g i wszystko śliczne czarno-białe :P
    Heh, dziś doktor pytał czy płeć znana, mówimy, ze tak, ale żeby sprawdził, bo a nóż się coś zmieniło. Więc jedzie po brzuchu, a tu na ekranie całe czarne tło, na dole trochę pupy widać i taaaka sterczącą armatę :P Doktor aż się zaczął śmiać, że tu ewidentnie płeć znana i chciałby mieć zawsze taka pewność przy określaniu :D
    Za to na omdlenia i zawroty głowy powiedział, żeby kupiła potas i magnez (?).

Potem była wizyta w lidlu. Podchodzę do pani, bo nie mogłam znaleźć pampersów i pytam czy jeszcze są, a pani do mnie z wielkim zdziwieniem, że już o 11 się skończyły :/

Hela, białe są sensitive (coś tak care w nazwie mają). Ogólnie białe i pomarańczowe są do .upy, nieelastyczne i odrywają się rzepy. Zielone są genialne, ale ich cena powala niestety :/
    Ja czytałam, że rossmann ma podobno dwa rodzaje pampersów - tańsze beznadziejne, a droższe takie jak zielone pampersa. Mam zamiar wypróbować jak młody przejdzie na większy rozmiar :)

Patu (chyba :P), my mieliśmy takie nosidło na brzuch od wujka, obnosiliśmy córkę przez całe wakacje (mieliśmy wtedy chodzenie po górach i zamkach ;)), miała wtedy 6 miesięcy, myślę, że jak już dziecko jest bardziej sztywne to można śmiało wkładać :)

My z mężem mamy cichy wieczór narazie, bo nie możemy się zdecydować na wakacje. On chce gdziekolwiek, a ja, żeby było ciepło :P
    Dziewczyny, jak jest z last minute? Faktycznie spada cena? Bo mi tata powiedział, że oni kiedyś dwa dni przed wylotem kupili all inc. za 2300 na 14 dni przecenione z 3800. I nie wiem czy czekać, czy rezerwować coś w Polsce lub na Węgrzech (mąż stwierdził, że do Chorwacji trochę za daleko i za rok z młodym pojedziemy :P).

I na uczelni mnie wkurzyli, bo oczywiście całe 4,5 roku pomagałam znajomym w projektach, wysyłałam moje gotowe (zawsze oddawałam jako pierwsza), nie raz podpowiadałam na kartkówkach (ja akurat nie umiem ściągać, więc tylko nauczenie się mi pozostaje), a teraz jak trzeba podejść z sali 211 do 214, w której siedzi kobieta, żeby wziąć od niej temat projektu dla mnie to nie ma chętnego :/ Cholera, jakbym wiedziała, że tak będzie to bym dawno wszystkich olała i robiła sama dla siebie i udawała, że innych nie widzę :/

Kaarolina, aswalda, Paula55, Gosia19, Io, Zaczarowana lubią tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dziwne bo te premium care sa duzo drozsze niz zielona seria dlatego pytam czym sie roznia ;(
    Co do last minute to ja zawsze tak latam i ceny sa super, wiekszisc wybieram z niemiec bo wiekszy wybor i taniej a ze mam niedaleko do berlina to tym batdzuej. Przyklad: tetaz od 5 maja chyba na tydzien z polski, grecja allincl 2200!zl/2os. Cypr tydzien z hotelen (nue jakims super) 1600zl/2os. Tak do 1600!zl spokojnie mozna bylo znalezc i to na 4dni przed wiec nie taki supet last :) polecam stronke holidayservice.pl ja od nich latam i jestem zafowlona :) teraz jyz sie rozgladam ale jeszcze remont i cos moze w czerwcu sie uda :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • deidre Ekspertka

Wysłany: 5 maja 2014, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampers premium, te biale, sa podobno lepszej jakosci. Sa delikatne i cieniutkie, ludzie polecaja dla noworodkow lub na upaly.
    Jak poczytasz opinie na bangla.pl to ludzie bardzo chwala rozmiary 1, 2 i 3, a wieszaja psy na 4.
    Ja wlasnie kupilam dwie paczki jedynek z mysla o tym ze na poczatek beda jak znalazl, zwlaszcza przy kikuciku.

v50lkjv.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No domyslalam sie ze chyba sa lepsze chociazby po nazwie premium ;) noi cenowo sa drozsze choc te co ja kypilam duzo sie nie roznily od zielonych new baby :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 5 maja 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Verynice piekny filmik :) Co to jest za piosenka? , piosenkarka ma bardzo delikatny glos i piekny glos.
    Wygladaliscie cudownie :)

verynice lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 05:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja witam się dziś pierwsza:) nie śpię już od 4,30 ale wcale nie mam złego humoru z tego powodu, obudziłam się wyspana i z chęcią do życia :DDD

stardust87 lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a hahahahha moje dziecię właśnie ma czkawkę pierwszy raz w życiu, chyba umrę ze śmiechu:DDDD a brzuch tylko co chwilę PYK do góry :)

Kaarolina, aswalda, stardust87, Io lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2014, 06:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już też po spaniu, zresztą z moją bezsennością to szkoda mówić, miłego dnia dziewczyny :)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i ja się witam:)
    No tak w domku jestem i już od 6 oczy jak 5 złotych :D a w szpitalu to bym spała i spała :D ale zdecydowanie wole te ranne domowe wstawanie tym bardziej że Krzysiu daje o sobie znać <3

stardust87, madiiiii lubią tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2014, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie i ja :) niestety z coraz wiekszym bólem gardła i gilem. Kurde przez ta pogode zwariować idzie!!! Mój Synuś też już wstał,ale co się dziwić jak matka tak smara i spać nie daje...

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ