Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPaula55 wrote:Nie wiem czy to kogos interesuje ale sa swietne warsztaty dla przyszlych mam w Sosnowcu w silesja expo 16.05 i w galerii bronowice w krakowie 10-11.05. Ja wybieram sie na jedne i drugie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 08:32
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry
Kark - ja jak dostaję teraz migreny to ona zazwyczaj trwa ok 3 dni bez przerwy. Pomaga posmarowanie czoła amolem albo zimny okład na czoło. Przynajmniej trochę ulgi.
Ja ostatnio przypadkiem odkryłam tabletki, które mi pomagają na boł głowy. Apap nigdy mi nie pomagał. Czasami brałam go z nadzieją, że może chociaż ból się zmniejszy, ale nic z tego. Za to ostatnio byłam u teściów i strasznie rozbolała mnie głowa. Myśleć nawet nie mogłam. Nie mieli apapu tylko po prostu tableki paracetamolu. Sprawdziłam w necie, że dawka taka sama jak w apapie i wziełam. Po godzinie nie bolała mnie już głowa. Wypróbowałam te tabletki jeszcze raz i też zadziałały. Nie wiem skąd ta różnica. Może jakiś efekt placebo. Ogólnie staram się nie brać za dużo prochów, ale moje migreny są straszne. Bardzo często przy nich wymiotuję i ogólnie jestem wyłączona z życia.kark lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Mi też głupio mówić, ale dlatego, że taki duży
) więc co ja mam powiedzieć i oczy robiły jak słyszały że jestem dopiero w 22 tygodniu
I ja się również witam..
Po wczorajszym maratonie załatwiania spraw dzisiaj moja noga z łóżka nie wstanie tak mnie wszystko boli.. ech ;/ ale nic nie stracę bo u Nas też jakoś szaro i ponurohttps://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina wrote:a mnie jak przyjęli na pogotowiu to chyba ze trzy pielęgniarki się pytały czy ja przyszłam do porodu
) więc co ja mam powiedzieć i oczy robiły jak słyszały że jestem dopiero w 22 tygodniu
I ja się również witam..
Po wczorajszym maratonie załatwiania spraw dzisiaj moja noga z łóżka nie wstanie tak mnie wszystko boli.. ech ;/ ale nic nie stracę bo u Nas też jakoś szaro i ponuroA poza tym to taki czas, że im większy brzuch tym fajniej
Chociaż mi ciężko się z nim pogodzić. Szczególnie, że w ostatnim tygodniu mi bardzo wystrzelił..
A tak się zastanawiam, czy możliwe jest, żeby pojawiły się rozstępy bez swędzenia skóry? Bo moje przyjaciółki opowiadały, że ich strasznie brzuchy swędziały i rzeczywiście mają rozstępy.Kaarolina lubi tę wiadomość
-
No mnie niestety nie swędzi brzuch.. smaruję go bardzo często ale rozstępy mi się już zaczynają robić.. więc po sobie mogę powiedzieć że brzuch nie musi swędzieć żeby się zrobiły..
powracając do tematu dużego brzucha: ale fakt faktem wczoraj w aptece zostałam mile zaskoczonastoję w bardzo długiej kolejce i słyszę jak Pani Farmaceutka woła Pani w ciąży podejdzie Pani bez kolejki a ja na Męża o On na mnie i szok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 09:16
Io, verynice lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina wrote:No mnie niestety nie swędzi brzuch.. smaruję go bardzo często ale rozstępy mi się już zaczynają robić.. więc po sobie mogę powiedzieć że brzuch nie musi swędzieć żeby się zrobiły..
-
Witajcie
wczoraj około 18 taki mnie ból w podbrzuszu złapał że bałam się, że coś z maleństwem, ale chyba po prostu mi się tam mięśnie tak boleśnie rozciągały bo po nospie i apapie przeszło. Dziś małe kopie od rana więc wszystko ok:)
wczoraj wieczorem jeszcze jednego stresa miała : mocz w kolorze jakby pomarańczowym, strach, panika od razu. Okazało się, że za mało piję wody ostatnio. Wypiłam dwie szklanki wody, 1 szk mleka i zaraz siusiu i już wszystko ok. Rano też było normalnego koloru. Szok jak to wszystko na nas teraz oddziałuje. Dobrze że jest wujek google i inne dziewczyny które piszą, bo umarłąbym ze strachu.7w3d 💔 -
Kaarolina wrote:ale Tobie może się nie zrobią może będziesz z tych Szczęściar
No ba, zawsze pozostaje laserowe usuwanie po ciąży
-
hej, witam się w średnim humorze:( kręgosłup boli z całą siłą, noc spędziłam na podłodze, bo łóżko wydawało się za miękkie. Dodatkowo przez ten ból zaczęły mi się skurcze, ale na szczęście po nospie przeszły i nie pojechaliśmy na IP. Dziś poszłam rano do lekarza i mam zakaz chodzenia, noszenia, schylania się i w ogóle wszystkiego. mam tylko leżeć i pozwolić kręgosłupowi dojść do siebie. A ja myślałam, że już do końca będzie wszystko dobrze i swój limit strach o ciążę wyczerpałam w pierwszym trymestrze... Źle mi, smutno i przykro, chlip ;(
-
akuszerka spokojnie nie martw się co nas nie zabije to wzmocni a za 4 miesiące zostaniesz szczęśliwą mamuśką i wtedy zapomnisz o wszystkim bo nie będziesz miała czasu myśleć o tym co było tylko o tym co będzie z ciążą i dzieckiem to już tak jest nieustannie będziesz się martwić ale głowa do góry bez chlipania bo dzidzia w brzuszku wszystko słyszy a w końcu mamuśka musi być silna
A jeśli chodzi o 4d to nie wiem czemu tyle dziewczyn jest niezadowolonych Ja byłam 5 lat temu przy pierwszej ciąży to wszyscy byli w szoku i znajomi podziwiali i brali numery zeby tam się umówić gdzie Ja tak więc nie wiem moze to jednak od sprzętu zależy albo od tego kiedy i jak duże jest dziecko bo mi lekarz poradził iść w 30tygodniu naczekałam się i doczekałam i teraz też idę za ponad miesiąc i nie mogę się doczekać
-
A ja jestem ciekawa co z tymi brzuchami wyjdzie na koniec.
Czy dziewczyny, które już mają wielkie balony:
a) zastopuje się wzrost i teraz pomału będą rosły?
b) nadal taki szybki wzrost i we wrześniu będą jak słonice?
A dziewczyny z małymi brzuszkami:
a) czy zostanie mały wzrost i do końca będą małe, lekkie i zwinne?
b) Czy nagle wystrzelą brzuchy i wtedy pewne będą wielkie rozstępy, itp?
Chyba dobrze być po środku ze średnim równym wzrostem -
Karola ,a to Twoje pierwsze dzieciątko? Wczoraj jak rozwoziliśmy zaproszenia na cywilny, to żona brata mojego przyszłego męża mówiła, że z pierwszym dzieckiem często tak jest, że długo nie widać za to z kolejnymi dziećmi od razuale wiadomo, że to kwestia, że indywidualna.
Wasze brzuszki takie okrąglutkie, a mój jeszcze taki lekko szpiczasty
Kaarolina wrote:No mnie niestety nie swędzi brzuch.. smaruję go bardzo często ale rozstępy mi się już zaczynają robić.. więc po sobie mogę powiedzieć że brzuch nie musi swędzieć żeby się zrobiły..
powracając do tematu dużego brzucha: ale fakt faktem wczoraj w aptece zostałam mile zaskoczonastoję w bardzo długiej kolejce i słyszę jak Pani Farmaceutka woła Pani w ciąży podejdzie Pani bez kolejki a ja na Męża o On na mnie i szok
-
nick nieaktualnyStardust, ja też przed córką miałam na pupie z dojrzewania. Poza tym mama jak tylko zaszłam to od razu kazała mi kupić krem albo oliwkę, bo u nas to chyba dziedziczne.
Jak rozstępy wychodziły w ciąży to skóra mnie swędziała, że cały czas musiałam się drapać lub pocierać o coś, bo inaczej bym chyba zwariowała
Zrobiła mi się ich masa, ale skóra mam wrażenie przez ciążę jest bardziej elastyczna i rozciągliwa teraz. Narazie nie mam ani jednego rozstępu w drugiej ciąży, mimo, że kremem się smaruję średnio raz na 2 dni
Głowa przeszła jakieś pół godziny temu i poczułam przez to taki zastrzyk energii, ze szok
Pierwsze pranie najbrudniejszych ciuchów córki się robi, potem dokładam resztę i otwieram nowiuści płyn LovelaAle się cieszę, jak małe dziecko, a to dopiero pierwsze pranie
I zrobiłam listę rzeczy, które muszę dokupić zanim urodzę. Weszłam na allegro, a tam tyle pierdół! Szok! Np. pojemniczek na wodę do mycia dziecka!