WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika_28 heheh na 100% jeden Maluch :) chociaż żałuję bo bardzo chciałam mieć bliźniaki a teraz Krzysia będę kochać za dwoje :D mam nadzieję że przystopuje bo w innym wypadku będę jak słonica :D

Mika 28 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    Was nadrobić graniczy z cudem :P
    Verynice i Mycha cudne czołówki ślubne :)
    Karolina, Mika cudne brzusie :D
    Fipsik ja długo narzekała, że nie mam, a teraz jak mi wyskoczył to jest większy od Twojego :P
    Gratuluję wszystkim udanych wizyt :)
    A i Stardust co do tego kalkulatora to ja jest na etapie 4 tyg :P

No i ja wczoraj też byłam na połówkowym :D
    Synuś dalej jest synusiem ;) Waży 391g i tak jak na jednej z pierwszych wizyt termin z 16 dalej przesunięty na 19 września(i tak pewnie już zostanie).
    Maluch cały i zdrowy, ułożył wczoraj mamusi serduszko ze stópek :D Echhh.... <3

kark, Szonka, Io, verynice, aleksa.wawa, Mika 28, Kaarolina, afrykanka, betina89, stardust87, Gosia19, le'nutka lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też chciałam mieć bliźniaki (nawet clo brałam na owulację i myślałam, że teraz to mam super szansę, nic tylko robić i będą :P), ale szczerze mówiąc jak teraz podczytuję czasem wątek mam bliźniaczych to cieszę się, że jest jedno. Kurcze, przerąbane mieć tak zagrożoną ciążę. Nawet te nasze szyjki i inne "wady" się tak naprawdę nie umywają.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 12:12

Kaarolina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z wami po tak dlugiej przerwie :*
    Mam nadzieje ze majowka u was minela milo i zdrowo.

Ja wypoczelam, ale grilla niestety odchorowalam :(

Piekne te wasze brzuszki i filmiki weselne :*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 12:58

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Też chciałam mieć bliźniaki (nawet clo brałam na owulację i myślałam, że teraz to mam super szansę, nic tylko robić i będą :P), ale szczerze mówiąc jak teraz podczytuję czasem wątek mam bliźniaczych to cieszę się, że jest jedno. Kurcze, przerąbane mieć tak zagrożoną ciążę. Nawet te nasze szyjki i inne "wady" się tak naprawdę nie umywają.
    ja po poronieniu byłam stymulowana CLO i w cyklu w którym zaszłam w ciąże miałam pięknych 8 pęcherzyków i miałam tak wielką nadzieję i szansę ale cieszę się że jest Krzyś <3 Mąż się ucieszył że Jeden Maluch jest bo był przerażony wizją bliźniaków :D

kark lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    pytanko: zamówiłam te butelki, dostałam e-maila, że dziś kurier je dostarczy, ale niestety mam pilną sprawe i od 12 do 15 nie będzie nikogo w domu. Czy kurier z 7 przyjedzi jeszcze raz czy ja będę musiała to z wawy odebrać czy jak? Wiecie jak to wygląda? Paczka jest opłacona.
    jak jest opłacona, to może zostawić u sąsiadów. Jak Ciebie nie będzie w domu to na pewno będzie dzwonił do Ciebie i wtedy możecie się umówić, czy zostawić u sąsiada czy ma przyjechać jutro jeszcze raz. Przynajmniej u nas tak jest z kurierami z 7.

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    ja po poronieniu byłam stymulowana CLO i w cyklu w którym zaszłam w ciąże miałam pięknych 8 pęcherzyków i miałam tak wielką nadzieję i szansę ale cieszę się że jest Krzyś <3 Mąż się ucieszył że Jeden Maluch jest bo był przerażony wizją bliźniaków :D

Twój mąż był przerażony a moj znowu chciał bliźniaki i to Ja byłam przerażona bo miałabym trójkę dzieci owszem planujemy trójkę ale powoli narazie numer 2 będzie a potem pomyślimy o numerze 3 hehe :) no byłoby ciężko z jednym da się radę ale z dwoma? a Ja często zostaje sama na 2 lub 3 dni a nawet na tydzień więc nie wyobrażam sobie jak zmieniłoby się nasze zycie a musiałoby

Kaarolina lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 08:14

kark, Kaarolina, Szonka, betina89, verynice, Ewi25, Gosia19, afrykanka, rabarbarka, aswalda lubią tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • assantea Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do mnie przyszedł adapter do pasów. Już go na szybko wpielam i rzeczywiście fajnie pasy od brzucha odciąga. Ja przytyłam już jakieś 6-7 kg i uważam że to o wiele za dużo. Chciałabym się w 15 kg do końca ciąży zmieścić. Na wykresie bellybestfriend jestem w górnej granicy tych moich widełek wagi więc sytuacja może się wymknać spod kontroli:-)
    Postanowiłam że przestanę zupełnie jeść słodycze. Zobaczymy czy mi się uda:-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to i ja się "pochwalę" moim dzisiejszym brzuchem :) Wybaczcie dresik, ale w trakcie sprzątania byłam.

22+4

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/f3e7185ac3a9.jpg

Kaarolina, betina89, verynice, akuszerka89, Fipsik, Ewi25, Gosia19, afrykanka, kark, rabarbarka, Migotka22, aswalda lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    A do mnie przyszedł adapter do pasów. Już go na szybko wpielam i rzeczywiście fajnie pasy od brzucha odciąga. Ja przytyłam już jakieś 6-7 kg i uważam że to o wiele za dużo. Chciałabym się w 15 kg do końca ciąży zmieścić. Na wykresie bellybestfriend jestem w górnej granicy tych moich widełek wagi więc sytuacja może się wymknać spod kontroli:-)
    Postanowiłam że przestanę zupełnie jeść słodycze. Zobaczymy czy mi się uda:-)
    mnie ze słodkości "wyleczyła" zgaga niestety :| wcześniej mogłam jeść tylko słodkości, a teraz nawet po 1 kosteczce czekolady męczy mnie kilka godzin. Co najgorsze to tak reaguję na wszystko co słodkie - łącznie z jogurtami i owocami :|

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z wagą na dolnej kresce tych widełek belly. I mam nadzieję, że tak zostanie do końca :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Assantea ja mam lozysko na przedniej scianie i bardzo rzadko czuje mala, bo to tlumi jej ruchy niestety.

Ewi ta dieta jest niskoglikemiczna, podam linki to przejrzysz sobie tabelki z dozwolonym jedzeniem i z zabronionym

http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-niski-indeks-glikemiczny
    http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-sredni-indeks-glikemiczny
    http://dietamm.com/indeks-glikemiczny#tabela-wysoki-indeks-glikemiczny

dzieki kochana :)

afrykanka lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie. Z synkiem wszystko dobrze. Lekarz powiedział, że szykuje się duży chłopiec, teraz waży 547g., obwód główki na 23t3d. Główka podobno już ustawiona do dołu jakby był gotowy do porodu ;)

Niestety mi skraca się szyjka i podobno jest miękka, mam brać nospę i się mocno oszczędzać. Plamienia były najprawdopodobniej efektem skurczy i skracania się szyjki. Na domiar złego mam kiepski wynik moczu, leukocyty 500 i wszystko inne (nabłonki i pasma śluzu) liczne w preparacie. Lekarz twierdzi żeby sie tym nie martwić, że pewnie źle mocz pobrałam i mam powtórzyć wyinki i przyjść za 2 tyg. No i juz sama nie wiem czy sie martwić czy nie. Ogólnie mam się nie wyglupiać i bardzo oszczędzać.

verynice, Kaarolina, Gosia19, kark, Migotka22 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka, najważniejsze że z małym wszystko w porządku! :) A Ty zastosuj się do zaleceń lekarza i oszczędzaj się najmocniej jak potrafisz!

Ejjj dziewczyny, tyle wizyt a brak zdjęć z USG? :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    mi sie wydaje, ze piersi w pewnym momencie staną w miejscu i juz takie piękne sterczące zostaną :-) haha było by chyba zbyt pięknie :-) moje są pełniejsze ale już chyba nie powiekszają swojej wielkości- zawsze miałam duży biust. Karmienie piersią pewnie zweryfikuje wygląd naszych piersi.

Co do brzusia to podziwiam kobiety, które z ciąży wychodzą bez śladu na swoim ciele- jak one to robią?! :-) ja mam też małe rozstępy po okresie dojrzewania, ale wtedy nie pielęgnowałam swojego ciała tak jak teraz, nie przypominam sobie żebym się intensywnie smarowała, więc mam nadzieję, że trochę wpłynie na wygląd mojej skóry. Fajnie by było jakby do końca brzuszek rósł tak powoli, bo wiadomo, że troszkę łatwiej jest z mniejszym brzuszkiem niż z dużym- mam na myśli poruszanie się, spanie itd.

U mnie również robi się szaro i buro :-/

ja też mam pare rozstępó na tzn "boczkach" i na piersiach bo szybko prztyło mi się jak zaczęłam chorować na tarczycę i na pco. A teraz zobaczymy co będzie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, które są na l4 i dostają kasę z zusu (nie od pracodawcy). dostałyście już za kwiecień? Kiedy można się spodziewać?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka widzę że i Ty dołączyłaś do skracających się szyjek ale teraz odpoczywaj jak najwięcej i jak najwięcej leż to może tak jak u mnie trochę Ci się wydłuży... u mnie w moczu też różne dziwne rzeczy wyszły i mam powtórzyć ale jak z Maluchem wszystko dobrze to głowa do góry :)

Szonka lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    dziewczyny, które są na l4 i dostają kasę z zusu (nie od pracodawcy). dostałyście już za kwiecień? Kiedy można się spodziewać?
    ja dostałam już 5 maja :)
    aż sama byłam zdziwiona.. teraz w dzień w którym mi się kończy zwolnienie mam kasiorę na koncie :)

• Io Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZUS ma 30 dni na to, żeby Ci wypłacić zasiłek. Liczy się od daty złożenia L4. Ja za kwiecień jeszcze nic nie dostałam. Zwolnienie oddałam 11.04 więc mają jeszcze kilka dni.

dqpr3e5ebayuirbn.png
‹‹ 593 594 595 596 597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ