WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam już trochę śpioszków, spodenek, bluzeczek, nawet kombinezon na zimę :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zwolnienie zaniosłam do ZUSu 22.04.2014 r. i jeszcze pieniędzy nie wypłacili.

Moje dziecko jest uparte :P Siedzi koło mnie mama, a mała pokopuje raz za razem. Kładę rękę mamy w tym miejscu i co ? Cisza jak makiem zasiał. Ja kładę rękę - znowu jest kopanie :) Zaczynam się martwić, że jak tak dalej pójdzie, to mała nie przywita się nawet z babcią :P Jedyne co się dotychczas udało, to zobaczenie przez mojego brata jak brzuch mi podskakuje :)

le'nutka lubi tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też wysłuchuję od tesciów, że na razie to nic nie powinniśmy kupować. Ostatnio tesciowa nawet uznała, że powinnam mieć tylko jedno-dwa ubranka i nic więcej nie kupować, a dopiero po porodzie mąż pojedzie i wszystko kupi. Myślałam, że się wscieknę. Na argumenty, że kupując po trochu jest nam łatwiej finansowo i że nie chcę w 9 miesiącu i do tego latem po sklepach biegać to usłyszałam, że przesadzamy. Na szczęście moja mama mnie popiera i też uważa, że trzeba wszystko wcześniej naszykować. W końcu nie wiadomo w jakiej kondycji będę w sierpniu. Poza tym wydaję swoje pieniądze więc nikomu nic do tego co kupuję.

verynice, afrykanka lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już prawie wszystko, bo po córce masę rzeczy miałam. Jakby mi ktoś powiedział, ze za szybko to bym mu powiedziała, że różne rzeczy się dzieją i mogę urodzić za tydzień a mogę za 4 miesiące, więc lepiej mieć niż nie mieć :)
    Właśnie wróciłam z Pepco, super ceny, ale same różowe rzeczy albo w kwiatuszki :( Czyżby sami chłopcy się rodzili teraz?
    I byłam w Rossmannie :) Ale są super promocje z tą kartą! Aż sobie wzięłam jedną i zaraz się rejestruję, żebym następnym razem mogła z uśmiechem pochodzić do kasy :D

betina89 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    (..)a dopiero po porodzie mąż pojedzie i wszystko kupi(...)
    Tylko kto normalny zostawia zakupy na głowie mężczyzny?! :P :D

verynice, le'nutka lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też się pochwalę Wam moim dzisiejszym brzusiem :)

fxv75x.jpg

I czapajką dla Marcelką :) z lumpika za całe 3 zł! :)
    afh3wm.jpg

No i kupiłam coś też odpowiedniego dla siebie - skarpetki na chłodne wieczory :D Mąż miał dziwną minę jak mu pokazałam :) Nie wiem czemu skoro co 2 dni mam zgagę :D
    2zir8g9.jpg

Ewi25, Kaarolina, assantea, betina89, Io, Gosia19, madiiiii, stardust87, kark, Paula55, Patu, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    te skarpetki są nieziemskie :D :D :D

verynice lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak uważam :D :D :D Ale mój mąż ma odmienne zdanie :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...
    a tu mój brzuchol :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:45

verynice, kark lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak wstawiacie zdj żeby je było widać na forum?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tam mężowie się nie znają! Wrześnióweczki za to się znają najlepiej!;-)

verynice, afrykanka, Io, kark lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a Ja też oszalałam i przywiozłam z Anglii wózek mutsy 4rider kupiłam bardzo tanio pomimo że mam już wózek oszalałam ale co zrobić ten mi się też mega podoba :) a ciuchy mam po córce :)
    jeden chyba sprzedam bo co dwoma jeździć nie będę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 18:16

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    jak wstawiacie zdj żeby je było widać na forum?

Evi, wchodzisz na http://pl.tinypic.com/ wybierasz plik i w "rozmiar" ja wybieram "message board" i potem "prześlij teraz" :) No i kopiujesz drugi link od góry, wklejasz na forum i gotowe!

Ps. śliczny brzusio, taki zgrabniutki! :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano i proszę, mój prawie płaski pępek :D hihiih
    jszfpx.jpg

Ewi25, Szonka, betina89, Io, Kaarolina, Gosia19, kark, Paula55, Patu, aswalda lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ...
    :) zobaczymy czy wyjdzie :)

Wydaje mi się że bardziej idzie mi w boczki niż w brzuch :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 17:45

verynice, Szonka, betina89, Io, Kaarolina, Gosia19, kark, Paula55, aswalda lubią tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veronice zawsze miałaś taki pępek czy teraz ci już się wypuklił?

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

Miałam tą "kulkę" schowaną :) a teraz jest już wypchnięta :) :) Nieładnie to wygląda no ale cóż :D

A ze zdjęciem widzisz, udało się! Zdolna bestia! :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak rozmawialam z chrzestna wczoraj i powiedzialam, ze juz wybralismy mebelki i wozek, ale jeszcze nie kupilismy, to od razu powiedziala,ze ja nie powinnam takich rzeczy wybierac na tym etapie tylko poczekac. Mebelki zamowimy w czerwcu( ok 6 tyg. oczekiwania) i wtedy tez kupimy wozek. Wiec ja wkurzona juz sie pytam, kiedy ja mam to kupic?
    odp: przed porodem., wiec ja jej na to a skad ja mam wiedziec czy przypadkiem wczesniaka nie urodze? Jezeli by sie tak stalo, to kto mialby mi zrobic zakupy?
    1. Jestem sama z mezem, tysiace km od rodziny.
    2. Maz nie ma zielonego pojecia co kupic
    3. Pozatym jakbym miala rodzic jeszcze w sierpniu to bede kompletnie sama, bo maz w Nigerii bedzie
    4. Jak sie dzidzius urodzi, to maz chce byc z nami, a nie latac z kartkami po miescie i sie stresowac zakupami.

Sorry, to sie wygadalam. Wkurza mnie te staromodne podejscie, ze nalezy kupowac wszystko albo na koncu ciazy albo jak dzidzia juz bedzie. Zakupy nie maja wplywu na przebieg ciazy, co ma byc to bedzie.
    Kiedys byl jeden rodzaj smoczka i jeden lub dwa sklepy z ciuszkami, wiec nie bylo problemu z zakupami, kupowalo sie to co bylo dostepne. Teraz jest wybor i sa duze roznice w jakosci i cenie, dlatego kazdy ma czas zeby sie zastanowic co i za ile.Nie wspomne o przyjemnosci jaka to sprawia.

Dziewczyny nie dajcie sie :) To wy macie racje :)

assantea, Io, verynice, kark lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:

moj tez sie juz uwypukla i zaczyna sie na bluzce odznaczac. Pamietam w pierwszej ciazy bylam przerazona ze mi pepek na zewnatrz wychodzi :) nie mialam wtedy netu i nie mialam jak sprawdzic ze to normalne, hihi ;)

Ewi25 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak najbardziej jestem za tym zeby sobie powoli kupować wszystko bo po porodzie jest się słabym i ledwo można coś zrobić a gdzie zakupy

afrykanka lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ