Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja zwolnienie zaniosłam do ZUSu 22.04.2014 r. i jeszcze pieniędzy nie wypłacili.
Moje dziecko jest uparteSiedzi koło mnie mama, a mała pokopuje raz za razem. Kładę rękę mamy w tym miejscu i co ? Cisza jak makiem zasiał. Ja kładę rękę - znowu jest kopanie
Zaczynam się martwić, że jak tak dalej pójdzie, to mała nie przywita się nawet z babcią
Jedyne co się dotychczas udało, to zobaczenie przez mojego brata jak brzuch mi podskakuje
le'nutka lubi tę wiadomość
-
Też wysłuchuję od tesciów, że na razie to nic nie powinniśmy kupować. Ostatnio tesciowa nawet uznała, że powinnam mieć tylko jedno-dwa ubranka i nic więcej nie kupować, a dopiero po porodzie mąż pojedzie i wszystko kupi. Myślałam, że się wscieknę. Na argumenty, że kupując po trochu jest nam łatwiej finansowo i że nie chcę w 9 miesiącu i do tego latem po sklepach biegać to usłyszałam, że przesadzamy. Na szczęście moja mama mnie popiera i też uważa, że trzeba wszystko wcześniej naszykować. W końcu nie wiadomo w jakiej kondycji będę w sierpniu. Poza tym wydaję swoje pieniądze więc nikomu nic do tego co kupuję.
verynice, afrykanka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam już prawie wszystko, bo po córce masę rzeczy miałam. Jakby mi ktoś powiedział, ze za szybko to bym mu powiedziała, że różne rzeczy się dzieją i mogę urodzić za tydzień a mogę za 4 miesiące, więc lepiej mieć niż nie mieć
Właśnie wróciłam z Pepco, super ceny, ale same różowe rzeczy albo w kwiatuszkiCzyżby sami chłopcy się rodzili teraz?
I byłam w RossmannieAle są super promocje z tą kartą! Aż sobie wzięłam jedną i zaraz się rejestruję, żebym następnym razem mogła z uśmiechem pochodzić do kasy
betina89 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
To ja też się pochwalę Wam moim dzisiejszym brzusiem
I czapajką dla Marcelkąz lumpika za całe 3 zł!
No i kupiłam coś też odpowiedniego dla siebie - skarpetki na chłodne wieczoryMąż miał dziwną minę jak mu pokazałam
Nie wiem czemu skoro co 2 dni mam zgagę
Ewi25, Kaarolina, assantea, betina89, Io, Gosia19, madiiiii, stardust87, kark, Paula55, Patu, aswalda lubią tę wiadomość
-
a Ja też oszalałam i przywiozłam z Anglii wózek mutsy 4rider kupiłam bardzo tanio pomimo że mam już wózek oszalałam ale co zrobić ten mi się też mega podoba
a ciuchy mam po córce
jeden chyba sprzedam bo co dwoma jeździć nie będęWiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 18:16
-
Ewi25 wrote:jak wstawiacie zdj żeby je było widać na forum?
Evi, wchodzisz na http://pl.tinypic.com/ wybierasz plik i w "rozmiar" ja wybieram "message board" i potem "prześlij teraz"No i kopiujesz drugi link od góry, wklejasz na forum i gotowe!
Ps. śliczny brzusio, taki zgrabniutki! -
Jak rozmawialam z chrzestna wczoraj i powiedzialam, ze juz wybralismy mebelki i wozek, ale jeszcze nie kupilismy, to od razu powiedziala,ze ja nie powinnam takich rzeczy wybierac na tym etapie tylko poczekac. Mebelki zamowimy w czerwcu( ok 6 tyg. oczekiwania) i wtedy tez kupimy wozek. Wiec ja wkurzona juz sie pytam, kiedy ja mam to kupic?
odp: przed porodem., wiec ja jej na to a skad ja mam wiedziec czy przypadkiem wczesniaka nie urodze? Jezeli by sie tak stalo, to kto mialby mi zrobic zakupy?
1. Jestem sama z mezem, tysiace km od rodziny.
2. Maz nie ma zielonego pojecia co kupic
3. Pozatym jakbym miala rodzic jeszcze w sierpniu to bede kompletnie sama, bo maz w Nigerii bedzie
4. Jak sie dzidzius urodzi, to maz chce byc z nami, a nie latac z kartkami po miescie i sie stresowac zakupami.
Sorry, to sie wygadalam. Wkurza mnie te staromodne podejscie, ze nalezy kupowac wszystko albo na koncu ciazy albo jak dzidzia juz bedzie. Zakupy nie maja wplywu na przebieg ciazy, co ma byc to bedzie.
Kiedys byl jeden rodzaj smoczka i jeden lub dwa sklepy z ciuszkami, wiec nie bylo problemu z zakupami, kupowalo sie to co bylo dostepne. Teraz jest wybor i sa duze roznice w jakosci i cenie, dlatego kazdy ma czas zeby sie zastanowic co i za ile.Nie wspomne o przyjemnosci jaka to sprawia.
Dziewczyny nie dajcie sieTo wy macie racje
assantea, Io, verynice, kark lubią tę wiadomość
-
Ewi25 wrote:veronice zawsze miałaś taki pępek czy teraz ci już się wypuklił?
moj tez sie juz uwypukla i zaczyna sie na bluzce odznaczac. Pamietam w pierwszej ciazy bylam przerazona ze mi pepek na zewnatrz wychodzinie mialam wtedy netu i nie mialam jak sprawdzic ze to normalne, hihi
Ewi25 lubi tę wiadomość