WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • assantea Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie... Bo rodzina to myśli że może wydarzyć się coś najgorszego czego nawet nie chcę nazywać po imieniu. Tylko ze z takim myśleniem to się daleko nie zajdzie. Bo po co studiować, rozwijać się czy budować dom jak możemy wyjść na ulice i nas samochód potraci czy spadająca dachówka zabije. Powinnyśmy właśnie myśleć pozytywnie a nie zadreczac i pisać w głowie czarne scenariusze.

verynice, kark lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja dopiero niedawno tak sobie siedziałam i rozmyślałam że będziemy z mężem mieć 3 rocznice ślubu (przez te wasze filmiki mi też się przypomniało) 27 sierpnia będziemy mieć 3 lata jak jesteśmy małżeństwem a termin mam na 22 sierpnia gdyby się spóźniło bobo to byśmy mieli piękną rocznicę :)

Ewi25, kark lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie cud :) jakie to wspaniale!!!

http://news.distractify.com/people/a-clinically-dead-baby-was-revived-by-his-mothers-touch-and-doctors-cant-explain-it/?v=1

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja nie wyobrażam sobie, że mialabym zostawić wszystko mężowi. Po pierwsze pewnie byłabym niezadowolona z tego co kupił, po drugie chce być przy tym obecna bo takie zakupy to czysta przyjemność, a po trzecie chce żeby mąż był z nami a nie biegał po sklepach!
    Takie przesądy, że można zapeszyć robiąc zakupy za wcześnie to bzdury. Wiadomo, że jak coś pójdzie nie tak to smutno będzie patrzeć na te zakupy, ale z drugiej strony takie zakladanie, że coś może pójść nie tak i zamartwianie się to może jeszcze więcej złego zrobić.

afrykanka, assantea lubią tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam się pochwalić Wam że zmieniła mi się data porodu z jedenastego września na szóstego września ale mam jakieś przeczucie że Maluszek urodzi się w sierpniu ;)

Ewi25, kark lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam uważam tak jak Wy, i powiem Wam że mam już jakieś 80% wyprawki, i co? Ma ktoś z tym jakiś problem? Niech sprobuje!
    Do ślubu też kupowałam dużo wcześniej, etapami i przynajmniej było wszystko na spokojnie no i nie odczułam tego tak bardzo finansowo... A poza tym jak to pierwsze dziecko to nic dziwnego, ze chcę/chcemy kupować już rzeczy dla maluszka...toć to sama radość i przyjemność

Io, Kaarolina, assantea lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już też powoli zbieramy wyprawkę a ile jest w tym radości moja matka też ma z tym problem że już powoli kupujemy bo oczywiście jak większość uważa że to za wcześnie ale ja mam to gdzieś ;)

verynice, assantea, Io lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze jestem w gorącej wodzie kąpana i muszę mieć wszystko do przodu i kilka miesięcy przed ślubem też kupowałam wszystko nie odkładaliśmy pieniędzy tylko odrazu było coś opłacone tak więc na spokojnie wszystko mieliśmy no niestety na nikogo liczyć nie mogliśmy bo za bardzo nie mamy nikogo sami wszystko kombinowaliśmy i do dziecka też tak robiliśmy Ja pamiętam że ciuchy dostałam od kumpeli ze 2 reklamówki to jeszcze nic nie było widać że jestem w ciąży może to 12 tydzień był a już dostawałam jakieś drobiazgi. jeśli chodzi o starszych to oni trochę na innych zasadach chowani a niestety z czasem to wszystko idzie do przodu i się zmienia a oni mają trudności z akceptacją tego tak jak np z tym że dzieci powinny być po ślubie nie przed a teraz mamy inne czasy i wszystko się poprzewracało

Io, verynice lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wczoraj przyjechał brat męża z dziewczyną. Powiedzieli, że mają coś dla malucha ale zostawią na później u rodziców i dali nam kwiata. No i jeszcze problem bo mini miała krótszą niż mój pasek od spodni i moje rude psisko jej rajstopy podarło :/

A co do zusu, księgowa super, tylko nie wiem czy już tego 10 poleciała do zusu, czy np dopiero w poniedziałek 14. dlatego pytam jak to wygląda. jak pójdę z nowym zwolnieniem to zapytam kiedy dokładnie dała, chyba że już do tej pory dostanę kasę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 19:47

karolcia:)))), Io lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Syn niedawno wrócił z wycieczki z Bochni,byli też w zamku w Nowym Wiśniczu.Mega zadowolony ,zdjęć duzo porobił i pokamerował.A ja dzisiaj robiłam krokiety.Synek dziś znów mega ruchliwy.Jak mąż kładzie rękę na brzuchu,to wtedy fajnie podskakuje.Pozdrawiam

akuszerka89 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś byłam na kolejnych zajęciach w szkole rodzenia i dowiedziałam się, że znieczulenie do porodu jest darmowe. A myślałam, że za to się płaci :?

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o, a jakby któraś chciała laktator elektryczny Medeli Mini Electric to na smyk.pl jest w promocji za 219 zł.

• Io Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darmowe? To czemu wszędzie nie robią? U nas podobno dają gaz rozweselający. Przynajmniej tak kiedys w gazecie pisali.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio weszlam na strone internetowa swojej ubezpieczalni i chcialam sprawdzic co pokrywa? A tam mile zaskoczenie: moge wybrac pomiedzy roznymi porodami:
    1. Porod naturalny oczywiscie w wybranej pozycjii
    2. Cesarka
    3. Porod naturalny w wodzie
    4. Porod domowy naturalny lub w wodzie . I to mnie najbardziej zdziwilo,ze ubezpieczalnia olaci za polozna i nawet za wynajecie basenu ze szpitala. Przy kazdym porodzie oczywiscie moze byc tatus i ktos jeszcze jesli sobie zazycze.
    W szpitalu romniez wszelkie znieczulenie czy gaz rozweselajacy.

Bardzo sie ciesze, ze bede tutaj rodzic :)

Mam nadzieje, ze wy rowmiez mozecie wybrac sobie sposob rodzenia.

akuszerka89 lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam właśnie przypadkowo fajną stronę. Myślę, że każdemu się przyda. Jest tam opis porodówek. Są dane o ilości porodów, cesarek, tym czy są znieczulenia i jak można u nich rodzić. Jest też opis oddziału ginekologicznego i mniej więcej opis porodu.
    http://www.gdzierodzic.info/

Dowiedziałam się np, że u nas mama po porodzie kanguruje dziecko przez 2 godziny i to ona decyduje kiedy dziecko oddaje do mierzenia i ważenia. Bardzo mnie to cieszy bo bałam się, że nie dadzą mi dziecka od razu.
    Za to w przypadku cesarki ojciec może kangurować dziecko. Zapytałam męża czy by chciał. Jak mu wyjaśniłam na czym to polega to powiedział że jesli ma klaść dziecko na gołej klacie to najpierw musi schudnąć :P

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Darmowe? To czemu wszędzie nie robią? U nas podobno dają gaz rozweselający. Przynajmniej tak kiedys w gazecie pisali.
    no właśnie mówił anestezjolog dziś, że w ramach NFZ jest znieczulenie do porodu na życzenie pacjentki i że jak gdzieś biorą za to kasę to jest to przestępstwo.
    A u nas też można rodzić różnie, tzn w szpitalu (w wannie, na łóżku, na podłodze, materacach itd), ale nie wiem jak z porodem w domu, bo nie interesowało mnie to jakoś szczególnie..

• afrykanka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na porod w domu bym sie nigdy nie zdecydowala. To jest bardzo niebezpieczne i ryzykowne. Na forum mamy pielegniarke i lekarza w iec one na pewno moga cos na ten temat powiedziec. Ja sie ciesze, ze bede miala cesarke

z innej beczki, to swinstwo, ze wiekszosc szpitali pobiera oplaty za znieczulenie, gdy to przysluguje za darmo. Dobrze ze teraz wiecie, w razie co to mozecie "przypomniec" lekarzowi czy poloznej jakie sa regulacje z NFZ.

1usat5od00spirqc.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas jeszcze te porody w wodzie się tak nie rozwinęły jak w innych krajach a po za tym położne odradzają bo pewnie łatwiej im w szpitalu (tak słyszałam) Ja tam chce naturalnie i to już zaraz bo już nie mogę sie tej dzidzi doczekać :)i mam ogromną nadzieję że to znieczulenie nie będzie mi potrzebne :) u mnie z pierwszym dzieckiem pamiętam że było za darmo bo się pytały czy bym chciała ale po mimo że bolało jak to kobiety zniosą wszystko to się nie zdecydowałam

poród w wodzie to pewnie droga impreza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 22:05

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś

Mika, a dlaczego pomimo bólu zdecydowałaś się brać znieczulenia? Tzn. wiesz chodzi mi to, że jak boli mnie głowa to zamiast się męczyć wolę tabletkę?

Mika 28 wrote:
    u nas jeszcze te porody w wodzie się tak nie rozwinęły jak w innych krajach a po za tym położne odradzają bo pewnie łatwiej im w szpitalu (tak słyszałam) Ja tam chce naturalnie i to już zaraz bo już nie mogę sie tej dzidzi doczekać :)i mam ogromną nadzieję że to znieczulenie nie będzie mi potrzebne :) u mnie z pierwszym dzieckiem pamiętam że było za darmo bo się pytały czy bym chciała ale po mimo że bolało jak to kobiety zniosą wszystko to się nie zdecydowałam

poród w wodzie to pewnie droga impreza

atdci09kamv7205a.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo to niby nie jest takie proste pielęgniarka mi powiedziała że mogę otrzymać znieczulenie ale muszę się liczyć z tym że może nie zadziałać (tak się zdarzało) a może spowolnić akcję porodową i sama nazwa znieczulenie może mnie mocno znieczulić i mogę nie czuć skurczy ale dodała że w tej pierwszej fazie porodu znieczulenie nie powinno zaburzać porodu(no bo wiele kobiet je bierze) no a że ból był ale jakoś dało się wytrzymać oprócz tego że prawie rozwaliłam im łóżko elektryczne to jakoś przeżyłam i chyba od tego się nie umiera więc nie brałam a pod koniec szczerze mówiąc może i bym chciała ale było za późno i tak dziecko mi się urodziło niedotlenione więc jakbym przyjeła te znieczulenie to te piguły mówiły że mogłoby być gorzej zobaczymy jak będzie teraz
    Jeśli chodzi ci o przykład tabletek to bierzesz je ale z ciezkim sercem jeśli jesteś w ciąży i w ostateczności a jesli nie jesteś w ciąży to nikomu nie szkodzisz a takie znieczulenie niestety ale może zaburzyć akcje porodową i dziecku też się obrywa

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 596 597 598 599 600 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ