WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    ja dostałam już 5 maja :)
    aż sama byłam zdziwiona.. teraz w dzień w którym mi się kończy zwolnienie mam kasiorę na koncie :)

to bedzie dopiero moja pierwsza wyplata, zwolnienie do 14 maja. i nie wiem czy zaplaca za kwiecien, czy juz lacznie do 14 maja?

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po upływie 30 dni od daty złożenia muszą ci dać kase za całe zwolnienie. Jeśli wypłacają w ratach to ostatnia rata nie może być później niż to 30 dni. Oni płacą za ilość dni na zwolnieniu a nie za miesiące. Ja chodzę do gin co 4 tygodnie więc za każdym razem dostaję pieniądze za 28 dni. Czasami w ratach, a czasami całość. Kiedy twoje zwolnienie trafiło do ZUS?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ma któraś od czasu do czasu taki twardy brzuch? bo Ja ostatnio kurcze takie mam uczucie jakby od środka mnie rozrywało i myślałam że bąk się tak pręży i wygina ale teraz już nie wiem sama nie miałam czegoś takiego w pierwszej ciąży a teraz np mam właśnie naprężony brzuch a dzidzia tam się porusza od czasu do czasu :( a i co dzień boli mnie niestety krocze chyba się nie przesilam co? bo Ja dużo łażę i wszystko mnie tam boli :( kurcze w poniedziałek mam wizytę dopiero

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    10 kwietnia za zwolnienie przestał płacić pracodawca i zawiadomił zus. ale którego dokładnie dnia zawiadomił to nie wiem.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    jak jest opłacona, to może zostawić u sąsiadów. Jak Ciebie nie będzie w domu to na pewno będzie dzwonił do Ciebie i wtedy możecie się umówić, czy zostawić u sąsiada czy ma przyjechać jutro jeszcze raz. Przynajmniej u nas tak jest z kurierami z 7.
    właśnie zostawił u sąsiada:) z butelkami wszystko ok, już nie mogę się doczekać, kiedy będę ich używać :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    dziewczyny, które są na l4 i dostają kasę z zusu (nie od pracodawcy). dostałyście już za kwiecień? Kiedy można się spodziewać?
    ja dostałam za część marca i do 25 kwietnia bo do 25.04 miałam drugie zwolnienie. Kasa przyszła 5.05.

7w3d 💔
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    10 kwietnia za zwolnienie przestał płacić pracodawca i zawiadomił zus. ale którego dokładnie dnia zawiadomił to nie wiem.

No ja dlatego pilnuję żeby moje zwolnienie było dostarczone do ZUS jak najszybciej. Pracodawca nie ma określonego terminu na dostarczenie zwolnienia, a im później to zrobi tym później masz kase. Ja zazwyczaj przywożę swoje do firmy. Tam je kserują, wpisują do programu i stawiają pieczatkę firmy a ja sama jade do ZUS. Wtedy mam pewność, że dotarło. Kiedyś ja się tym w firmie zajmowałam, ale na osobach, które mnie zastepują raczej nie mogę polegać. Jeśli masz taką możliwość to zapytaj w firmie kiedy oddali zwolnienie. Muszą mieć ksero z pieczatką ZUS.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika ja mam tak z brzuchem, myślę że to mogą być skurcze b-h, ale trochę niepokoją mnie te Twoje dolegliwości w pochwie. Do wizyty postaraj się nie przesilać, mniej chodzić i ogólnie dmuchać na zimne, ok?

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Ja swoje zwolnienia sama dostarczam do zusu bo moj pracodawca ma taka ksiegowa ze 2 miesiace raz na kase czekalam... a najlepiej bedzie jak zadzwonisz na infolinie zusowska oni dokladnie Ci powiedza kiedy kasiore dostaniesz ja tak zrobilam jak kasiora nie przychodzila... ja teraz mialam zwolnienie od 4 kwietnia do 5 maja i 5 maja kasiore mialam juz na koncie za ten wlasnie okres..;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do skurczy to moja ginekolog powiedziała, że mogą się pojawiać i nie zagrażają ciąży jeśli są nie częściej niż jeden na godzinę. U mnie pojawiały się rzadko, ale jeśli już to kilka co jakieś 10 minut. Dlatego dalej biorę luteinę i mam zakaz seksu do końca ciąży :( Kobitka mówi, że niby wszystko u mnie ok, ale lepiej uważać i że odbijemy sobie jak zostaną 2 tygodnie do porodu ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ja swoje zwolnienia sama dostarczam do zusu bo moj pracodawca ma taka ksiegowa ze 2 miesiace raz na kase czekalam...

No właśnie ludziom sie nie spieszy z zawożeniem cudzego zwolnienia jak to nie o ich kase chodzi. Jak ja się tym zajmowałam, to z każdym zwolnieniem od razu biegłam do ZUSu, bo nie chciałam, żeby ktoś potem musiał sie martwić przeze mnie.

Kaarolina lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    właśnie zostawił u sąsiada:) z butelkami wszystko ok, już nie mogę się doczekać, kiedy będę ich używać :)

Kochana, a jakie buteleczki zamówiłaś? :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie :( chyba rzeczywiście zrobię sobie odpoczynek bo ostatnio na wysokich obrotach jadę non stop coś:( dziś zrobiłam badania moczy i krwi mam nadzieję że wszystko tam dobrze ale te krocze tez dziwnie boli jakbym tam miała zakwasy nie wiem jak to opisać ale ciężko mi je rozchodzić bo jak już idę to tak nie boli a jak usiądę i wstanę po raz kolejny to" matko trzymaj bo się obalę" no liczę na ten poniedziałek szybko :( bo nie ukrywam że zaczynam się nerwować
    A co to te skurcze b-h? nigdy tego nie miałam i nawet nie mam pojęcia co to jest

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    ma któraś od czasu do czasu taki twardy brzuch? bo Ja ostatnio kurcze takie mam uczucie jakby od środka mnie rozrywało i myślałam że bąk się tak pręży i wygina ale teraz już nie wiem sama nie miałam czegoś takiego w pierwszej ciąży a teraz np mam właśnie naprężony brzuch a dzidzia tam się porusza od czasu do czasu :( a i co dzień boli mnie niestety krocze chyba się nie przesilam co? bo Ja dużo łażę i wszystko mnie tam boli :( kurcze w poniedziałek mam wizytę dopiero
    Ja tak mialam w drugiej ciazy i bralqm nospe. teraz tez tak mam i tez musze brac nospe. to sa skurcze. jak ci twardnieje brzuch to najlepiej wez sobie nospe i odpoczbij troche i powinno byc dobrze :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    No nie :( chyba rzeczywiście zrobię sobie odpoczynek bo ostatnio na wysokich obrotach jadę non stop coś:( dziś zrobiłam badania moczy i krwi mam nadzieję że wszystko tam dobrze ale te krocze tez dziwnie boli jakbym tam miała zakwasy nie wiem jak to opisać ale ciężko mi je rozchodzić bo jak już idę to tak nie boli a jak usiądę i wstanę po raz kolejny to" matko trzymaj bo się obalę" no liczę na ten poniedziałek szybko :( bo nie ukrywam że zaczynam się nerwować
    A co to te skurcze b-h? nigdy tego nie miałam i nawet nie mam pojęcia co to jest
    jaa te z mam teraz takie bole w kroczu jakby zakwasy bylam w pon u gina i wszystko dobrze... mi sie wydaje ze to moze sie "rozsrasta"spojenie lonowe bo nie wiem jak to okreslic inaczej.. wydaje mi sie ze taki bol jest normalny...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Kochana, a jakie buteleczki zamówiłaś? :)
    o takie http://allegro.pl/avent-zestaw-startowy-natural-butelki-kosmetyczka-i4186485426.html nie wiem czy 4 sztuki to nie za dużo ale co tam :)

verynice lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika mnie też w kroczu pobolewa, czasami nawet kroku nie umiem zrobić...mam nadzieję, że to rozciąganie:)

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi dziś szwagierka nieco ciśnienie podniosła. Mówię jej ze pampersy kupiliśmy a ona do mnie " już tak szybko" chociaż to mój pierwszy zakup dla Małego. A ona cwana bo sama jest w 30 tygodniu i kuzynka naszych mężow już ze dwa trzy miesiące temu oddała jej calutką wyprawke. Od skarpeteczek przez ciuchy, kocyki, wanny przewijaki po łóżeczko i wózek.to ona cwana może sobie siedzieć i nie przejmować się zakupami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2014, 17:37

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    A mi dziś szwagierka nieco ciśnienie podniosła. Mówię jej ze pampersy kupiliśmy a ona do mnie " już tak szybko" chociaż to mój pierwszy zakup dla Małego. A ona cwana bo sama jest w 30 tygodniu i kuzynka naszych mężow już ze dwa trzy miesiące temu oddała jej calutką wyprawke. Od skarpeteczek przez ciuchy, kocyki, wanny przewijaki po łóżeczko i wózek.to ona cwana może sobie siedzieć i nie przejmować się zakupami
    ja tam takie gadanie " już?, za wcześnie" wpuszczam jedyn uchem a drugim wypuszczam. W jednym miesiącu kupie coś w drugim coś innego i powoli skompletuje całość. Nie przekonuje mnie perspektywa latania w sierpniu w upał i kupowaniu całej wyprawki. Po za tym nigdy nie wiadomo czy w sierpniu to się już nie urodzi, a jak kupie wcześniej to przecież poleży, jeść nie chce. Ponad to względy finansowe - rozkładasz wydatki w czasie, co też jest dobre i nie kupujesz na spontanie tylko wszystko ogądasz, czytasz i porównujesz. Bo masz jeszcze siłe i chęci a wiadomo jak to będzie w sierpniu?

Także polecam olać takie komentarze:)

verynice, afrykanka, madiiiii, le'nutka lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po za tym sprawia mi to ogromną przyjemność to czemu miałąbym czekać skoro teraz mnie to cieszy? :)

le'nutka lubi tę wiadomość

7w3d 💔
‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ