X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • b-c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jestem szczęśliwa- umówiłam się do gina na pierwszą wizytę na 25.01 do będzie 6t4d.Oby byl zarodkiewicz już :P

A ja dzisiaj zrobiłam kolejnego sikańca- nie chce liczyć ile ich jest,ale skoro postanowiłam bety nie robić, to chociaż zobaczę czy nie jaśnieje:p Mam w domu jeszcze kilka testów za 1,5 z allegro, które dostalam w gratisie :) Już kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej :P

staraczka, inessa, nescafe lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • AgaM. Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    Bardzo ok :) przyrost prawidłowy. Minimum prawiłowego przyrostu w ciągu 48 h to 66%. zazwyczaj to ok 100. u Ciebie to nawet ponad 100 więc super :)

też sobie tak wyliczyłam :) oby wszystko było ok, bo zmartwił mnie ten wczorajszy pęcherzyk bez zarodka :( ale może był za wcześnie, bo chyba miałam jednak później owulację niż w 14 dniu

inessa, Izamelka, nescafe lubią tę wiadomość

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe Mamusie:) widzę, że wysyp po świętach i sylwestrze:)

inessa, Izamelka, Monikkk, AnkaK lubią tę wiadomość

relg3e5e6cfj7fkg.png
    zrz63e5ewa17bqxb.png
    km5sdf9hhvdxzmyl.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    też sobie tak wyliczyłam :) oby wszystko było ok, bo zmartwił mnie ten wczorajszy pęcherzyk bez zarodka :( ale może był za wcześnie, bo chyba miałam jednak później owulację niż w 14 dniu

spokojnie, na pewno wszystko będzie ok jak beta tak ładnie rośnie. jeszcze miał prawo zarodek sie nie pokazać :)

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Ale jestem szczęśliwa- umówiłam się do gina na pierwszą wizytę na 25.01 do będzie 6t4d.Oby byl zarodkiewicz już :P

A ja dzisiaj zrobiłam kolejnego sikańca- nie chce liczyć ile ich jest,ale skoro postanowiłam bety nie robić, to chociaż zobaczę czy nie jaśnieje:p Mam w domu jeszcze kilka testów za 1,5 z allegro, które dostalam w gratisie :) Już kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej :P

Ja na drugą bete też nie idę bo za dużo zachodu...za daleko i za brzydka pogoda...ale dopóki nie odwiedzę lekarza to też mogłabym co chwila robić testy żeby się upewniać:P

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Moja ma za miesiąc 5 lat, wtedy bym jej chciała powiedzieć - rano jej na urodziny, a na imprezie reszcie rodziny. Jej się dzidziusie marzą odkąd skończyła 3 lata i teraz jak usłyszała, że ciocia ma dzidziusia w brzuszku, to płakała, że to mamusia miała mieć... :P

Wiesz, moja teściowa jest cudowna, chyba kocham ją bardziej niż własną mamę, ale kurcze, nie ma w ogóle wyczucia. W poprzedniej ciąży przytyłam 15 kg (miałam 4kg niedowagi, więc bilans wyszedł ok) i w kółko mnie porównywała do siebie, że ona przytyła 9, że to za dużo, bleble, w efekcie urodziłam większe dziecko niż ona i od razu po porodzie zeszło mi 12kg. Te trzy kilo muszę przyznać sobie zostawiłam, bo dobrze się z nimi czuję :D
    Więc mam tą świadomość, że skoro jestem 7tc za szwagierką, to na pewno będzie porównywanie, że jej dziecko miało wtedy 6,6cm, a moje ma tylko 6,2 i czy nie jest coś nie tak. Albo, że ona schudła 6kg, ja przytyłam 1kg i, żebym się lepiej pilnowała, bo porodzie tego nie dam rady zgubić. Ech... Dlatego poczekałabym z wieściami do porodu :D

Tesciowe, to tak czasem lubia nas pocieszyc i jak teksta walna, to nie wiadomo jak se zachowac. To gadasz bedziesz wysluchiwac? hihi ;) Daj znac jak sie tesciowa ucieszyla na nowine o ciazy. Moze Cie zacznie scigac z owocami i zdrowa zywnoscia. A jak cos z listy mniej zdrowych, to Cie upomni ;) A wy mieszkacie z tesciami?

A swoja droga, jak na niedowage, to malo nawet przytylas :P Te 15 kg to tak przepisowo jest ?? Ile sie powinno przytyc tak ksiazkowo?? Ja przytylam w pierwszej ciazy 30 kg, tez startowalam z niskiej wagi. Lekarz wrzeszczal ze nie mam jesc slodyczy. A u mnie byo tak, ze szklanka wody i kilo wiecej na wadze. A no i tez mialam termin na wrzesien, wiec lato i upaly i ciaza i opuchlizna .... dla mnie = fatalnie ;) Ale damy rade!! Teraz startuje z wagi 5 kg wiekszej, niz w pierwszej ciazy ( chyba ze starosci zgrublam ) 57kg, przy wzroscie 170 cos tam ;) A jak pojde rodzic, to pewnie bede jedna wielka slonica z 87 kg na liczniku :/

inessa, kark lubią tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi został jeden i nie wiem na kiedy go sobie zostawić ;)

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    nescafe wydaje mi się, że moi rodzice będą trzymać usta na kłódke jeśli ich poproszę, siostra już wie, bo z kimś musiałam się podzielić i milczy:) choć wiem że ją korci:)

pracy nie mam fizycznej ale męczącą psychicznie i srasznie stresującą, ciągły kontat z ludźmi, telefony, sprawy do załatwienia. nie siedze tylko w biurze tylko mam kupe spotkań i nie ukrywam że wolałabym z tego zrezygnować na czas ciąży bo się boje że jeszcze się nie wylecze z kataru to znów coś złpie, nie mówiąc o pogodzie. W ubiegłym roku w zime leżałam co chwila (jakoś nie łapie równowagi na śniegu) i boje się, że jak się przewróce to coś dziecku zrobie. Zobacze jeszcze co ginek powie. Po za tym marzec kwiecień to u mnie czas zebrań które trwają do północy, do których trzba się nacharować, więc wolałąbym żeby już tym się mój następca zajął :)

Trzymie kciuki za pieknie bijace serducho i za szybkie l4 ;) Opoczniesz w domku.

inessa lubi tę wiadomość

• fizjo Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim serdecznie gratuluje!!!!! :-)) będę tu zaglądać....ze względu na jedną z Was :*

nescafe, inessa lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez lubicie widok mega pozytywnego testa ciazowego? Widze na poczatku ,to tak wszytkie po kilka testow robia ;);) A sprawdzalyscie owulacyjny, czy pozytywny tez. Wszedzie pisze, ze niby owulacyjny ma byc pozytywny w ciazy. No i ze wykrywa wczesna ciaze. To jakas sciema jest :/ Mam negatywny!! Nawet nie ma cienia drugiej krechy na owulacyjnym ;)

A tak na marginesie ogladalyscie film ''Obecnosc''? Czasem mozna sie bac. Taki az straszny nie jest, ale patrzy sie nawet fajnie. Cos podobnego, to jest do filmu ''Nawiedzony dom''.

inessa, Izamelka lubią tę wiadomość

• AgaM. Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg, a teraz startuję z 62kg przy wzroście 170cm :)

inessa lubi tę wiadomość

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    ja w pierwszej ciąży przytyłam 11 kg, a teraz startuję z 62kg przy wzroście 170cm :)

W pierszej ciazy tez z takiej wagi startowalas? Jaaaa fajnie ;)

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    A tak na marginesie ogladalyscie film ''Obecnosc''? Czasem mozna sie bac. Taki az straszny nie jest, ale patrzy sie nawet fajnie. Cos podobnego, to jest do filmu ''Nawiedzony dom''.

"Obecność" to świetny film:) Ja uwielbiam tego rodzaju filmy...i ten dreszczyk:P

nescafe, inessa lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:

No to ładnie przytyłaś:)
    Moja koleżanka w pierwszej ciąży przytyła 27kg:/

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz siklam na owulacyjny i jest mega pozytywny. To jednak prawda, ze w ciazy zawsze jest pozytywny. Ale nie zawsze zaraz w okolicy teminu @ tylko pozniej. Jak robilam testa sikanca, to byl pozytywny, a na owulacyjnym nie bylo ani cienia . A dzis megaaa pozytywny test lh . To sorki za zamieszanie. :/

inessa lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    No to ładnie przytyłaś:)
    Moja koleżanka w pierwszej ciąży przytyła 27kg:/

Ale tak jej na zawsze potem zostaly te kg?

inessa lubi tę wiadomość

• AgaM. Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nescafe wrote:
    W pierszej ciazy tez z takiej wagi startowalas? Jaaaa fajnie ;)

startowałam z 58kg wtedy i nie udało się rzucić tych 4 kg nadprogramowych, ale też nie stosowałam diety ;)

inessa lubi tę wiadomość

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie zdążyła tego zrzucić bo za kilka miesięcy znów była w ciąży...i teraz zostało jej pewnie z 15kg:/

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Nie zdążyła tego zrzucić bo za kilka miesięcy znów była w ciąży...i teraz zostało jej pewnie z 15kg:/
    Nom tak to czasem bywa :/ Tez sie licze z tym ze znowu moze wpasc +30 kg.

A Ty z jakiej wagi startujesz, jak to nie jest zadna tajemnica?? :)

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to juz chyba od gimnazjum zawsze ważyłam 54kg...ale ostatnio jak się zważyłam to było 49kg O_o

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 60 61 62 63 64 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ