Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale jestem szczęśliwa- umówiłam się do gina na pierwszą wizytę na 25.01 do będzie 6t4d.Oby byl zarodkiewicz już
A ja dzisiaj zrobiłam kolejnego sikańca- nie chce liczyć ile ich jest,ale skoro postanowiłam bety nie robić, to chociaż zobaczę czy nie jaśnieje:p Mam w domu jeszcze kilka testów za 1,5 z allegro, które dostalam w gratisie Już kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnejstaraczka, inessa, nescafe lubią tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
Patu wrote:Bardzo ok przyrost prawidłowy. Minimum prawiłowego przyrostu w ciągu 48 h to 66%. zazwyczaj to ok 100. u Ciebie to nawet ponad 100 więc super
też sobie tak wyliczyłam oby wszystko było ok, bo zmartwił mnie ten wczorajszy pęcherzyk bez zarodka ale może był za wcześnie, bo chyba miałam jednak później owulację niż w 14 dniuinessa, Izamelka, nescafe lubią tę wiadomość
-
AgaM. wrote:też sobie tak wyliczyłam oby wszystko było ok, bo zmartwił mnie ten wczorajszy pęcherzyk bez zarodka ale może był za wcześnie, bo chyba miałam jednak później owulację niż w 14 dniu
spokojnie, na pewno wszystko będzie ok jak beta tak ładnie rośnie. jeszcze miał prawo zarodek sie nie pokazać
inessa lubi tę wiadomość
-
b-c wrote:Ale jestem szczęśliwa- umówiłam się do gina na pierwszą wizytę na 25.01 do będzie 6t4d.Oby byl zarodkiewicz już
A ja dzisiaj zrobiłam kolejnego sikańca- nie chce liczyć ile ich jest,ale skoro postanowiłam bety nie robić, to chociaż zobaczę czy nie jaśnieje:p Mam w domu jeszcze kilka testów za 1,5 z allegro, które dostalam w gratisie Już kreska testowa jest ciemniejsza od kontrolnej
Ja na drugą bete też nie idę bo za dużo zachodu...za daleko i za brzydka pogoda...ale dopóki nie odwiedzę lekarza to też mogłabym co chwila robić testy żeby się upewniaćinessa lubi tę wiadomość
-
kark wrote:Moja ma za miesiąc 5 lat, wtedy bym jej chciała powiedzieć - rano jej na urodziny, a na imprezie reszcie rodziny. Jej się dzidziusie marzą odkąd skończyła 3 lata i teraz jak usłyszała, że ciocia ma dzidziusia w brzuszku, to płakała, że to mamusia miała mieć...
Wiesz, moja teściowa jest cudowna, chyba kocham ją bardziej niż własną mamę, ale kurcze, nie ma w ogóle wyczucia. W poprzedniej ciąży przytyłam 15 kg (miałam 4kg niedowagi, więc bilans wyszedł ok) i w kółko mnie porównywała do siebie, że ona przytyła 9, że to za dużo, bleble, w efekcie urodziłam większe dziecko niż ona i od razu po porodzie zeszło mi 12kg. Te trzy kilo muszę przyznać sobie zostawiłam, bo dobrze się z nimi czuję
Więc mam tą świadomość, że skoro jestem 7tc za szwagierką, to na pewno będzie porównywanie, że jej dziecko miało wtedy 6,6cm, a moje ma tylko 6,2 i czy nie jest coś nie tak. Albo, że ona schudła 6kg, ja przytyłam 1kg i, żebym się lepiej pilnowała, bo porodzie tego nie dam rady zgubić. Ech... Dlatego poczekałabym z wieściami do porodu
Tesciowe, to tak czasem lubia nas pocieszyc i jak teksta walna, to nie wiadomo jak se zachowac. To gadasz bedziesz wysluchiwac? hihi Daj znac jak sie tesciowa ucieszyla na nowine o ciazy. Moze Cie zacznie scigac z owocami i zdrowa zywnoscia. A jak cos z listy mniej zdrowych, to Cie upomni A wy mieszkacie z tesciami?
A swoja droga, jak na niedowage, to malo nawet przytylas Te 15 kg to tak przepisowo jest ?? Ile sie powinno przytyc tak ksiazkowo?? Ja przytylam w pierwszej ciazy 30 kg, tez startowalam z niskiej wagi. Lekarz wrzeszczal ze nie mam jesc slodyczy. A u mnie byo tak, ze szklanka wody i kilo wiecej na wadze. A no i tez mialam termin na wrzesien, wiec lato i upaly i ciaza i opuchlizna .... dla mnie = fatalnie Ale damy rade!! Teraz startuje z wagi 5 kg wiekszej, niz w pierwszej ciazy ( chyba ze starosci zgrublam ) 57kg, przy wzroscie 170 cos tam A jak pojde rodzic, to pewnie bede jedna wielka slonica z 87 kg na liczniku
inessa, kark lubią tę wiadomość
-
justyna14 wrote:nescafe wydaje mi się, że moi rodzice będą trzymać usta na kłódke jeśli ich poproszę, siostra już wie, bo z kimś musiałam się podzielić i milczy:) choć wiem że ją korci:)
pracy nie mam fizycznej ale męczącą psychicznie i srasznie stresującą, ciągły kontat z ludźmi, telefony, sprawy do załatwienia. nie siedze tylko w biurze tylko mam kupe spotkań i nie ukrywam że wolałabym z tego zrezygnować na czas ciąży bo się boje że jeszcze się nie wylecze z kataru to znów coś złpie, nie mówiąc o pogodzie. W ubiegłym roku w zime leżałam co chwila (jakoś nie łapie równowagi na śniegu) i boje się, że jak się przewróce to coś dziecku zrobie. Zobacze jeszcze co ginek powie. Po za tym marzec kwiecień to u mnie czas zebrań które trwają do północy, do których trzba się nacharować, więc wolałąbym żeby już tym się mój następca zajął
Trzymie kciuki za pieknie bijace serducho i za szybkie l4 Opoczniesz w domku.
inessa lubi tę wiadomość
-
Tez lubicie widok mega pozytywnego testa ciazowego? Widze na poczatku ,to tak wszytkie po kilka testow robia A sprawdzalyscie owulacyjny, czy pozytywny tez. Wszedzie pisze, ze niby owulacyjny ma byc pozytywny w ciazy. No i ze wykrywa wczesna ciaze. To jakas sciema jest Mam negatywny!! Nawet nie ma cienia drugiej krechy na owulacyjnym
A tak na marginesie ogladalyscie film ''Obecnosc''? Czasem mozna sie bac. Taki az straszny nie jest, ale patrzy sie nawet fajnie. Cos podobnego, to jest do filmu ''Nawiedzony dom''.inessa, Izamelka lubią tę wiadomość
-
nescafe wrote:A tak na marginesie ogladalyscie film ''Obecnosc''? Czasem mozna sie bac. Taki az straszny nie jest, ale patrzy sie nawet fajnie. Cos podobnego, to jest do filmu ''Nawiedzony dom''.
"Obecność" to świetny film:) Ja uwielbiam tego rodzaju filmy...i ten dreszczyk:Pnescafe, inessa lubią tę wiadomość
-
Teraz siklam na owulacyjny i jest mega pozytywny. To jednak prawda, ze w ciazy zawsze jest pozytywny. Ale nie zawsze zaraz w okolicy teminu @ tylko pozniej. Jak robilam testa sikanca, to byl pozytywny, a na owulacyjnym nie bylo ani cienia . A dzis megaaa pozytywny test lh . To sorki za zamieszanie.
inessa lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Nie zdążyła tego zrzucić bo za kilka miesięcy znów była w ciąży...i teraz zostało jej pewnie z 15kg:/
A Ty z jakiej wagi startujesz, jak to nie jest zadna tajemnica??
inessa lubi tę wiadomość