Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :), nie było mnie pół dnia, a tutaj tyle do nadrabiania. Witam nowe mamy :) trzymam kciuki za nas wszystkie :)
    Dzisiaj zaczęłam 7 tydzień :), w poniedziałek pierwsza wizyta, nie mogę się już doczekać :)
    No i wreszcie weekend, jutro mam nadzieję się wyspac i trochę poleniuchowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 17:09

nescafe, dba, inessa, Izamelka lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja to juz chyba od gimnazjum zawsze ważyłam 54kg...ale ostatnio jak się zważyłam to było 49kg O_o

Toz to patyczak z Ciebie :*:* ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosshhe to ja nawet nie potrafię sobie wyobraźić jak ja będę wyglądać i ile przytuje przy wzroscie 176 i wadze 62 kg :P

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa próbuje mnie podkarmiać, ale nie bardzo się daję:P
    Chociaż teraz jak wszyscy mnie dopadną to ja biedna będę ;)

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam... i pewnie bardziej schudnę bo mam mega mdłości :/
    Ja biorę kwas foliowy i witaminy (jak nie biorę witamin to pojawiają mi się afty, więc jestem na nie skazana), witamin nie biorę codziennie, bo w końcu owoce też są w moim menu ;)
    z moim pierworodnym przytyłam 15kg, byłam spuchnięta, woda mi się nagromadziła w organizmie, mam nadzieję, że w tej ciąży też za dużo nie przytyję ;)
    Migotka22 mnie teściowa w poprzedniej ciąży też chciała podkarmiać, szczególnie słodyczami, ale słodycze to nie moja bajka i nie udało się jej mnie przekonać do dokarmiania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 17:11

inessa lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Bosshhe to ja nawet nie potrafię sobie wyobraźić jak ja będę wyglądać i ile przytuje przy wzroscie 176 i wadze 62 kg :P

No jak . Jak kobieta w ciazy ;) Potem zrzucisz te ksiazkowe kilogramy ktore wpadna podczas cudownego stanu jakim jest ciaza ;);)

staraczka, inessa lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:

To też chudzina z Ciebie:P

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    To też chudzina z Ciebie:P

No to już nie ten wiek hahah w moim wieku już idzie w boki i dup.... :P

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Ja schudłam... i pewnie bardziej schudnę bo mam mega mdłości :/
    Ja biorę kwas foliowy i witaminy (jak nie biorę witamin to pojawiają mi się afty, więc jestem na nie skazana), witamin nie biorę codziennie, bo w końcu owoce też są w moim menu ;)
    z moim pierworodnym przytyłam 15kg, byłam spuchnięta, woda mi się nagromadziła w organizmie, mam nadzieję, że w tej ciąży też za dużo nie przytyję ;)
    Migotka22 mnie teściowa w poprzedniej ciąży też chciała podkarmiać, szczególnie słodyczami, ale słodycze to nie moja bajka i nie udało się jej mnie przekonać do dokarmiania ;)

Ja niestety aldbo stety mdłości nie mam...więc praktycznie cały czas jem:P

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    No to już nie ten wiek hahah w moim wieku już idzie w boki i dup.... :P

A krągłości są podobno seksi:P

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    A krągłości są podobno seksi:P

Podobno :P zależy jakie , bo tych po ciąży nie wyobrażam sobie heheh

inessa lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:

To jak Ty nie jesteś szczupła, to ja chyba jestem baleron :(

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wam powiem , że jestem strasznie przejęta figurą po :P nigdy nie miałam problemów i zawsze waga mi się trzymała a teraz obawiam się , że mój cudny czas jedzenia wszystkiego co chce minie po ciąży heheh zresztą i tak się już zaczęłam pilnować :P NO GŁODNA NIE chodzę , ale jem mniej :P

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    ja wam powiem , że jestem strasznie przejęta figurą po :P nigdy nie miałam problemów i zawsze waga mi się trzymała a teraz obawiam się , że mój cudny czas jedzenia wszystkiego co chce minie po ciąży heheh zresztą i tak się już zaczęłam pilnować :P NO GŁODNA NIE chodzę , ale jem mniej :P

Jeżeli nigdy problemów nie miałaś to i pewnie mieć ich nie będziesz:P

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale temat o wadze łał :)
    ostatnio lelarz sie wypowiadał o przybraniu na wadze a wiec mówił,ze powinno sie przytyć w zależnosci jakie kobieta ma BMI im wieksze tym mniej kg powinna przytyć ale góra 25 kg :)
    ja na temat swojej wagi nie wypowiadam sie bo prawie całe życie ważyłam ponizej 50 kg przy wzroscie 1.60 to zawsze byłam chuda a w minionym roku udało mi sie przytyć ale znów po leczeniu zbyt przytyłam wiece teraz musze uważac tzn nie wiem jak bo jem cały czas tak samo a jak przegryzam to owocami albo jakieś chrupki,soczki.
    A i ja też pochodze z wielkopolski :)

• verynice Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się o to martwię, bo mdłości nie mam ale jestem często głodna..i niestety cały czas mam ochotę na pizzę ;) No i generalnie bardziej na wytrawne dania niż na słodkie ;)

A muszę się pilnować bo ważę 65kg przy wzroście 171... boję się przytyć..więc jak już jestem głodna to wcinam albo jogurcik, albo owoc... śniadanie i obiad jem takie jak zawsze... zaczęłam jeść kolację bo wcześniej też nie jadłam kolacji... ale staram się też coś lekkiego jeść :)

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko jakie piękne zdjęcie na miniaturce <3 u mnie pęcherzyk mniejszy...zobaczę go dopiero 29 stycznia :( Idziemy łep w łep Inessko :)

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a mam takie pytanko...bo wszyscy przestrzegają przed "dogrzewaniem się"...a ja tak uwielbiam się przytulać do ciepłego kaloryferka...bo tak wgl to strasznie marznę:/

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałam sie nieskromnie pochwalić kupiłam sobie bluzeczke mamusiową :P nr 1
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-hit-i3880354612.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 17:28

le'nutka, kark, Paula55 lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzedniej ciąży potrafiłam zjeść całego kurczaka z rożna a i tak nie przytyłam. Więc większy apetyt nie zawsze idzie z szybkim przybieraniem na wadze ;)

inessa, kark lubią tę wiadomość

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ