X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Kochane :), nie było mnie pół dnia, a tutaj tyle do nadrabiania. Witam nowe mamy :) trzymam kciuki za nas wszystkie :)
    Dzisiaj zaczęłam 7 tydzień :), w poniedziałek pierwsza wizyta, nie mogę się już doczekać :)
    No i wreszcie weekend, jutro mam nadzieję się wyspac i trochę poleniuchowac :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 17:09

nescafe, dba, inessa, Izamelka lubią tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Ja to juz chyba od gimnazjum zawsze ważyłam 54kg...ale ostatnio jak się zważyłam to było 49kg O_o

Toz to patyczak z Ciebie :*:* ;)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bosshhe to ja nawet nie potrafię sobie wyobraźić jak ja będę wyglądać i ile przytuje przy wzroscie 176 i wadze 62 kg :P

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teściowa próbuje mnie podkarmiać, ale nie bardzo się daję:P
    Chociaż teraz jak wszyscy mnie dopadną to ja biedna będę ;)

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja schudłam... i pewnie bardziej schudnę bo mam mega mdłości :/
    Ja biorę kwas foliowy i witaminy (jak nie biorę witamin to pojawiają mi się afty, więc jestem na nie skazana), witamin nie biorę codziennie, bo w końcu owoce też są w moim menu ;)
    z moim pierworodnym przytyłam 15kg, byłam spuchnięta, woda mi się nagromadziła w organizmie, mam nadzieję, że w tej ciąży też za dużo nie przytyję ;)
    Migotka22 mnie teściowa w poprzedniej ciąży też chciała podkarmiać, szczególnie słodyczami, ale słodycze to nie moja bajka i nie udało się jej mnie przekonać do dokarmiania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 17:11

inessa lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    Bosshhe to ja nawet nie potrafię sobie wyobraźić jak ja będę wyglądać i ile przytuje przy wzroscie 176 i wadze 62 kg :P

No jak . Jak kobieta w ciazy ;) Potem zrzucisz te ksiazkowe kilogramy ktore wpadna podczas cudownego stanu jakim jest ciaza ;);)

staraczka, inessa lubią tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:

To też chudzina z Ciebie:P

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    To też chudzina z Ciebie:P

No to już nie ten wiek hahah w moim wieku już idzie w boki i dup.... :P

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dba wrote:
    Ja schudłam... i pewnie bardziej schudnę bo mam mega mdłości :/
    Ja biorę kwas foliowy i witaminy (jak nie biorę witamin to pojawiają mi się afty, więc jestem na nie skazana), witamin nie biorę codziennie, bo w końcu owoce też są w moim menu ;)
    z moim pierworodnym przytyłam 15kg, byłam spuchnięta, woda mi się nagromadziła w organizmie, mam nadzieję, że w tej ciąży też za dużo nie przytyję ;)
    Migotka22 mnie teściowa w poprzedniej ciąży też chciała podkarmiać, szczególnie słodyczami, ale słodycze to nie moja bajka i nie udało się jej mnie przekonać do dokarmiania ;)

Ja niestety aldbo stety mdłości nie mam...więc praktycznie cały czas jem:P

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    No to już nie ten wiek hahah w moim wieku już idzie w boki i dup.... :P

A krągłości są podobno seksi:P

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    A krągłości są podobno seksi:P

Podobno :P zależy jakie , bo tych po ciąży nie wyobrażam sobie heheh

inessa lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:

To jak Ty nie jesteś szczupła, to ja chyba jestem baleron :(

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wam powiem , że jestem strasznie przejęta figurą po :P nigdy nie miałam problemów i zawsze waga mi się trzymała a teraz obawiam się , że mój cudny czas jedzenia wszystkiego co chce minie po ciąży heheh zresztą i tak się już zaczęłam pilnować :P NO GŁODNA NIE chodzę , ale jem mniej :P

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka wrote:
    ja wam powiem , że jestem strasznie przejęta figurą po :P nigdy nie miałam problemów i zawsze waga mi się trzymała a teraz obawiam się , że mój cudny czas jedzenia wszystkiego co chce minie po ciąży heheh zresztą i tak się już zaczęłam pilnować :P NO GŁODNA NIE chodzę , ale jem mniej :P

Jeżeli nigdy problemów nie miałaś to i pewnie mieć ich nie będziesz:P

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale temat o wadze łał :)
    ostatnio lelarz sie wypowiadał o przybraniu na wadze a wiec mówił,ze powinno sie przytyć w zależnosci jakie kobieta ma BMI im wieksze tym mniej kg powinna przytyć ale góra 25 kg :)
    ja na temat swojej wagi nie wypowiadam sie bo prawie całe życie ważyłam ponizej 50 kg przy wzroscie 1.60 to zawsze byłam chuda a w minionym roku udało mi sie przytyć ale znów po leczeniu zbyt przytyłam wiece teraz musze uważac tzn nie wiem jak bo jem cały czas tak samo a jak przegryzam to owocami albo jakieś chrupki,soczki.
    A i ja też pochodze z wielkopolski :)

• verynice Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też się o to martwię, bo mdłości nie mam ale jestem często głodna..i niestety cały czas mam ochotę na pizzę ;) No i generalnie bardziej na wytrawne dania niż na słodkie ;)

A muszę się pilnować bo ważę 65kg przy wzroście 171... boję się przytyć..więc jak już jestem głodna to wcinam albo jogurcik, albo owoc... śniadanie i obiad jem takie jak zawsze... zaczęłam jeść kolację bo wcześniej też nie jadłam kolacji... ale staram się też coś lekkiego jeść :)

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessko jakie piękne zdjęcie na miniaturce <3 u mnie pęcherzyk mniejszy...zobaczę go dopiero 29 stycznia :( Idziemy łep w łep Inessko :)

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej a mam takie pytanko...bo wszyscy przestrzegają przed "dogrzewaniem się"...a ja tak uwielbiam się przytulać do ciepłego kaloryferka...bo tak wgl to strasznie marznę:/

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a miałam sie nieskromnie pochwalić kupiłam sobie bluzeczke mamusiową :P nr 1
    http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-hit-i3880354612.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 17:28

le'nutka, kark, Paula55 lubią tę wiadomość

• dba Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w poprzedniej ciąży potrafiłam zjeść całego kurczaka z rożna a i tak nie przytyłam. Więc większy apetyt nie zawsze idzie z szybkim przybieraniem na wadze ;)

inessa, kark lubią tę wiadomość

‹‹ 61 62 63 64 65 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ