X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam :) mnie ten katar wykańcza kolejny dzień, nie chce przejść chole....two:/ ide w poniedziałek znów do mojego lekarza pierwszego kontaktu i niech mi da zwolnienie na drugi tydzień bo ja z tym katarem nie będę do pracy chodzić bo wykańcza mnie w domu jak leże.
    a może macie jakieś dobre sposoby na katar? oczywiście naturalne?
    jadłam już czosnek, chrzan, cytryne dodaje do każdej herbaty, mam euphorbium, i pije sok z cebuli blee i nic:/

7w3d 💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :)
    ja mam kłucia w kregosłupie ale ja mam chory kregosłup :(
    mdłosci mecza mnie najbardziej popołudniu i wieczorem.
    Buziaki i dużo optymizmu życze :D

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    witam :) mnie ten katar wykańcza kolejny dzień, nie chce przejść chole....two:/ ide w poniedziałek znów do mojego lekarza pierwszego kontaktu i niech mi da zwolnienie na drugi tydzień bo ja z tym katarem nie będę do pracy chodzić bo wykańcza mnie w domu jak leże.
    a może macie jakieś dobre sposoby na katar? oczywiście naturalne?
    jadłam już czosnek, chrzan, cytryne dodaje do każdej herbaty, mam euphorbium, i pije sok z cebuli blee i nic:/

Justyna możesz mieć tak jak ja.

Przez burze hormonalną w ciąży może wystąpić taka niespodziewana rzecz jak ciągły katar bez innych objawów. Moja siostra miała tak do samego porodu. Mam nadzieję, że mi minie. Tydzień się już męczę i żadnej poprawy, ale też żadnych innych objawów.

inessa, jovi81 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik i też na L4 w domu? ja nie wiem ile już trwa, bo wcześniej nie było go aż tyle, a od poniedziałku smarcze non stop. Tak mówiły mi pielęgniarki i aż strach się bać, męczy mnie to okropnie

inessa lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spanikowałam i pojechałam dzisiaj na betę... niech mi ktoś mózg wyłączy :( wyniki po 19stej.

kark, zoi lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja musiałam zrezygnować z pracy w ogóle, żeby zajść w ciążę, także siedzę w domu i koronki robię hehe

inessa, kark, AnkaK lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem jakas pełna entuzjazmu,chce mi się tanczyc z radości,odeszły ode mnie złe myśli,liczy się dla mnie tylko fasolka, z dnia na dzień coraz bliżej kolejnego tygodnia,ledwo się obejrzę i skończy się 1trymestr :) tylko spać mi się chce.

inessa, le'nutka lubią tę wiadomość

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no my dwa lata starań mamy za sobą:) już zrobiliśmy badania do inseminacji, a tu taka niespodzianka:)życie jest zaskakujące:)

jovi81, inessa lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    Spanikowałam i pojechałam dzisiaj na betę... niech mi ktoś mózg wyłączy :( wyniki po 19stej.
    będzie dobrze, trzymam kciuki mocno:) a teraz obejrzyj sobie jakąś dobrą komedie

jovi81, inessa, zoi lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 : :) tak chyba zrobię, ja tez zrezygnowałam z pracy żeby zajść i donosić ciążę - z jednej strony fajnie a z drugiej ma się za dużo czasu na głupie myśli i zamartwianie się. Nawet koty już nie pomagają. Wierzę że uspokoję się po wizycie u gina w poniedziałek.

Izamelka, inessa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jovi81 wrote:
    justyna14 : :) tak chyba zrobię, ja tez zrezygnowałam z pracy żeby zajść i donosić ciążę - z jednej strony fajnie a z drugiej ma się za dużo czasu na głupie myśli i zamartwianie się. Nawet koty już nie pomagają. Wierzę że uspokoję się po wizycie u gina w poniedziałek.

Najważniejszy jest spokój i pozytywne myślenie !! :**
    Trzymam mocno kciuki za wyniki bety:):):)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja aby nie myśleć o problemach a leże to zapisałam sie na kursy internetowe dla nauczycieli ( nie pracuje obecnie )
    A co do ciazy to my też prawie 2 lata sie staralismy i własnie skończyliśmy kontakty z lekarzami a rok temu zaczeliśmy starania o adopcje i teraz na wiosne mieliśmy przejsc szkolenie o adopcje a tu taki Mały Wielki Cud :)
    dziewczyny szukajcie samych pozytywnych stron ciaży to dużo pomaga a nasze podejscie jest bardzo ważne bo nasze dzieci już czują :)

kark lubi tę wiadomość

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od marca zaczynam szkołę :D Problem będzie z praktykami latem, ale to już się będę wtedy martwić :)

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane a czytałyście o hipnoporodzie? nie jest to oczywiscie zadna mega hinoza i kobieta rodzaca wie wszystko co sie dzieje wokół niej :) ale nie odczuwa tak bólu bo jest zrelaksowana :) ja bym to porownala do medytacji :)my z mężem wybieramy się może w marcu do warszawy na kurs :) polecam wszystkim, zaszkodzić nie zaszkodzi a może poród będzie przyjemniejszy :) poczytajcie o tym :)

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Widzę, że sporo sąsiadek tutaj mam :) Ja pochodzę z Lubina, a na co dzien mieszkam we Wrocławiu :)

B-c witam lubinianke ;) jaki ten swiat mały :)

inessa lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Bubbles24 Nowa

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)

Witam się i ja jako Wrześnióweczka 2014:D Wczoraj zrobiłam dwa testy i oba pozytywne, termin według OM na 28.09.2014 :))

Patu, Izamelka, justyna14, inessa, le'nutka, akuszerka89, JagoodkaK, zoi lubią tę wiadomość

dv686gq.png
    Fi-Bu - Filcowe buciki z filcu dla niemowląt
    https://www.facebook.com/pages/Fi-Bu/471849152897171?fref=ts
  • AgaM. Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, zrobiłam dzis betę : 13.01 było 2300, a dziś jest 10400, myslicie że ok???

Izamelka, justyna14, inessa, le'nutka, akuszerka89 lubią tę wiadomość

2nn3skjonrgb0ixx.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bubbles24 wrote:
    Hej:)

Witam się i ja jako Wrześnióweczka 2014:D Wczoraj zrobiłam dwa testy i oba pozytywne, termin według OM na 28.09.2014 :))

Gratuluje i witam! wreszcie młodsza ciąża od mojej :P

a mnie przeziębienie łąpie. tylko gardło boli i nieco wyzsza temperatura ale pije sok malinowy, cytryny i zrobiła syrop z cebuli, mam nadzieje, ze rozgonie zanim będzie cos silnieszego

inessa lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgaM. wrote:
    dziewczyny, zrobiłam dzis betę : 13.01 było 2300, a dziś jest 10400, myslicie że ok???

Bardzo ok :) przyrost prawidłowy. Minimum prawiłowego przyrostu w ciągu 48 h to 66%. zazwyczaj to ok 100. u Ciebie to nawet ponad 100 więc super :)

Izamelka, inessa lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe dziewczyny ;)

Hela pytałaś czemu biorę tyle progesteronu ... no więc ja mam ciążę uzyskaną metodą in vitro ...miałam poprzez punkcję pobierane jajeczka i u mnie jest taki problem , że nie mam ciałka żółtego z pękniętego pęcherzyka jak to zazwyczaj się na naturalnym cyklu.. dlatego muszę brać progesteron w zamian , żeby ciążę podtrzymać póki nie będzie odpowiadało za nią łożysko :) bo jak będzie łożysko to już nie będę musiała brać tyle leków ;)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 59 60 61 62 63 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ