X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Na razie nie mam zbyt dużo czasu z Wami pisać, ale jestem tu mentalnie. Wczoraj moja beta (14 dpo) 212 i progesteron 22,22. Powiedzcie proszę jaki progesteron był u Was na początku? Ja jeszcze 7 dpo miałam 8 i zaczęłam lutka. Z powodu takiego wyniku ciąża była dla mnie wieeeelkim zaskoczeniem;) Myślałam, że przy progesteronie 8 to niemożliwe:P Lutek chyba dał radę.
    Buziale!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 12:13

inessa lubi tę wiadomość

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izamelka wrote:
    Do łazienki to i ja też ! :P haha zapomniałam o tym :)
    a jak się ogólnie czujesz ? ?
    trochę czasu przed nami ale mam nadzieje że będzie on bardzo spokojny :)
    powiem ci ze dobrze tylko w ciagu dnia czasami spac mi sie zachce ale wtedy i tak najczesciej cos robie w domu i nie ide na drzeme

Izamelka, inessa lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    powiem ci ze dobrze tylko w ciagu dnia czasami spac mi sie zachce ale wtedy i tak najczesciej cos robie w domu i nie ide na drzeme

No to dobrze !
    mam nadzieję że nie złapią nas silne wymioty itp :)
    hi hi chociaż powiem że jeśli z maleństwem będzie wszystko oki to zniose nawet i to :):)

inessa lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wracajac do tuch gin to fakt teraz jak my w potrzebie to im sie na urlop zebralo a moze to dobrze bynajmniej z takim swiezym umyslem przyjma nas na fotelik;)

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy rade w koncu babkami jestesmy z krwi i kosci no i mamy dla kogo walczyc:)

Izamelka, justysia90, inessa lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    a wracajac do tuch gin to fakt teraz jak my w potrzebie to im sie na urlop zebralo a moze to dobrze bynajmniej z takim swiezym umyslem przyjma nas na fotelik;)

hi hi mam taką nadzieję !! :)
    z tym że do końca miesiaća jeszcze trochę a ja już się troszkę niecierpliwie ! :)
    dobrze że wzięłam recepte na tabletki bo musiałabym teraz biegać i prosić się kogoś żeby łaskawie mi przepisał leki :D

justysia90, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ba !!! bo kto jak nie my da rade :) hi hi :)

AnkaK, inessa lubią tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli chodzi o witaminy to juz teraz jakies bierzesz czy czekasz co ci Gin powie?

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja cały czas biorę kompleks witamin dla kobiet w ciąży bo gin powiedział że w mojej sytuacji to wskazane :)ai do tego kwas foliowy :P

A Ty bierzesz jakieś witaminki ? :P w sumie zastanawiam się czy nie zmienić tych witamin bo kiepsko mój żołądek na nie w ostatnim czasie reaguje :)

inessa lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dopiero kupie, ale nie wiem wlasnie czy narazie sam kwas foiowy czy jakies bardziej zlozone i kompleksowe

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wstrzymaj się z tym do wizyty u lekarza :)
    sam kwas foliowy na pewno nie zaszkodzi :)
    reszta witamin niby też ne :) ale po co ryzykować :)
    Ja akurat wiem że moge :)
    a róznie to u każdej z nas jest :)

inessa lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie moj maz tez mi to mowil ze lepiej jak zaczekam na opinie lekarza ale wczoraj jak sie naczytalam ze w 5 tyg zaczyna sie rozwijac uklad nerwowy a do tego rozwoju potrzebny jest m.in. kwas foliowy a jego braki moga bozniej sie objawic i sie troche wystraszylam...

uanndqk36vjen8uu.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nikt mi nie odpowie :(

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Kurczę, dziewczyny. Nie ma w objawach wymiotów, są tylko mdłości do zaznaczenia. Czy któraś z Was wymiotowała?

:/
    ja już drugi dzień się mecze. Nie dość że wyemituje to mdłości taki że mam ochotę umrzeć :/

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dobrą radę kladzcie się na tą strone która boli wtedy mniej boli i odciąża się trochę macice

inessa lubi tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że sporo sąsiadek tutaj mam :) Ja pochodzę z Lubina, a na co dzien mieszkam we Wrocławiu :)

Dzisiaj umówiłam się do najlepszego ginekologa, ale niestety termin dopiero na 12.02 więc wcześniej pójdę do mojego starego lekarza, żeby po prostu stwierdził, czy jestem w ogóle w ciązy czy nie :P

AnkaK- nie brałaś przed ciążą kwasu foliowego? Każda kobieta w ciąży musi go brać. teraz tylko pytanie czy sam czy z innymi witaminami. Do czasu wizyty u gina możesz sobie kupić sam kw. foliowy. Kosztuje 3-4 zł więc nie jest to wydatek.

justysia90, AnkaK, inessa lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to codziennie niedobrze rano.jestem głodna ale nie chcę mi się jeść. ale później mam większy apetyt

inessa lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczyny. Widze, że humorki dopisują :). Ja dziś rano zobaczyłam małą brązową plamę na bieliźnie i nie wiem czy powinna się tym martwić. Plama była z samego rana i potem już nic, brzuch mnie nie boli. Gdzieś wyczytałam, że takie niewielkie plamienie jest normalne na tym etapie ciąży i że raczej nie ma co się tym przejmować. Jak sądzicie, powinnam się niepokoić ?
    poszukalam cie:) jesli chodzilo o to pytanie. No ja gdzies czytalam ze w takie plamienie moze sie pojawic ale powinno byc jak juz to chwilowe a jak cos dluzej to trzeba skonsultowac to z lekarzem

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:

AnkaK- nie brałaś przed ciążą kwasu foliowego? Każda kobieta w ciąży musi go brać. teraz tylko pytanie czy sam czy z innymi witaminami. Do czasu wizyty u gina możesz sobie kupić sam kw. foliowy. Kosztuje 3-4 zł więc nie jest to wydatek.
    no chodzi o to ze nie bralam przed ciaza bo w sumie nie ta ciaza nie byla tak do samego konca planowana.
    No ok to dzis skocze do apteki i kupie zwykly kwas foliowy a na reszte witamin poczekam na opinie lekarza.

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    W sumie moj maz tez mi to mowil ze lepiej jak zaczekam na opinie lekarza ale wczoraj jak sie naczytalam ze w 5 tyg zaczyna sie rozwijac uklad nerwowy a do tego rozwoju potrzebny jest m.in. kwas foliowy a jego braki moga bozniej sie objawic i sie troche wystraszylam...

Sam kwas foliowy to ty bierz
    !! :P
    Z witaminami się wstrzymaj bo nigdy nic nie wiadomo :) a po co przesadzić :)

AnkaK, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ