X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • zoi Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:)
    Na razie nie mam zbyt dużo czasu z Wami pisać, ale jestem tu mentalnie. Wczoraj moja beta (14 dpo) 212 i progesteron 22,22. Powiedzcie proszę jaki progesteron był u Was na początku? Ja jeszcze 7 dpo miałam 8 i zaczęłam lutka. Z powodu takiego wyniku ciąża była dla mnie wieeeelkim zaskoczeniem;) Myślałam, że przy progesteronie 8 to niemożliwe:P Lutek chyba dał radę.
    Buziale!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 12:13

inessa lubi tę wiadomość

3i4915nmmuxpuqvj.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izamelka wrote:
    Do łazienki to i ja też ! :P haha zapomniałam o tym :)
    a jak się ogólnie czujesz ? ?
    trochę czasu przed nami ale mam nadzieje że będzie on bardzo spokojny :)
    powiem ci ze dobrze tylko w ciagu dnia czasami spac mi sie zachce ale wtedy i tak najczesciej cos robie w domu i nie ide na drzeme

Izamelka, inessa lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    powiem ci ze dobrze tylko w ciagu dnia czasami spac mi sie zachce ale wtedy i tak najczesciej cos robie w domu i nie ide na drzeme

No to dobrze !
    mam nadzieję że nie złapią nas silne wymioty itp :)
    hi hi chociaż powiem że jeśli z maleństwem będzie wszystko oki to zniose nawet i to :):)

inessa lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a wracajac do tuch gin to fakt teraz jak my w potrzebie to im sie na urlop zebralo a moze to dobrze bynajmniej z takim swiezym umyslem przyjma nas na fotelik;)

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Damy rade w koncu babkami jestesmy z krwi i kosci no i mamy dla kogo walczyc:)

Izamelka, justysia90, inessa lubią tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    a wracajac do tuch gin to fakt teraz jak my w potrzebie to im sie na urlop zebralo a moze to dobrze bynajmniej z takim swiezym umyslem przyjma nas na fotelik;)

hi hi mam taką nadzieję !! :)
    z tym że do końca miesiaća jeszcze trochę a ja już się troszkę niecierpliwie ! :)
    dobrze że wzięłam recepte na tabletki bo musiałabym teraz biegać i prosić się kogoś żeby łaskawie mi przepisał leki :D

justysia90, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ba !!! bo kto jak nie my da rade :) hi hi :)

AnkaK, inessa lubią tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a jesli chodzi o witaminy to juz teraz jakies bierzesz czy czekasz co ci Gin powie?

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz co ja cały czas biorę kompleks witamin dla kobiet w ciąży bo gin powiedział że w mojej sytuacji to wskazane :)ai do tego kwas foliowy :P

A Ty bierzesz jakieś witaminki ? :P w sumie zastanawiam się czy nie zmienić tych witamin bo kiepsko mój żołądek na nie w ostatnim czasie reaguje :)

inessa lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis dopiero kupie, ale nie wiem wlasnie czy narazie sam kwas foiowy czy jakies bardziej zlozone i kompleksowe

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może wstrzymaj się z tym do wizyty u lekarza :)
    sam kwas foliowy na pewno nie zaszkodzi :)
    reszta witamin niby też ne :) ale po co ryzykować :)
    Ja akurat wiem że moge :)
    a róznie to u każdej z nas jest :)

inessa lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie moj maz tez mi to mowil ze lepiej jak zaczekam na opinie lekarza ale wczoraj jak sie naczytalam ze w 5 tyg zaczyna sie rozwijac uklad nerwowy a do tego rozwoju potrzebny jest m.in. kwas foliowy a jego braki moga bozniej sie objawic i sie troche wystraszylam...

uanndqk36vjen8uu.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba nikt mi nie odpowie :(

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    Kurczę, dziewczyny. Nie ma w objawach wymiotów, są tylko mdłości do zaznaczenia. Czy któraś z Was wymiotowała?

:/
    ja już drugi dzień się mecze. Nie dość że wyemituje to mdłości taki że mam ochotę umrzeć :/

inessa lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam dobrą radę kladzcie się na tą strone która boli wtedy mniej boli i odciąża się trochę macice

inessa lubi tę wiadomość

• b-c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że sporo sąsiadek tutaj mam :) Ja pochodzę z Lubina, a na co dzien mieszkam we Wrocławiu :)

Dzisiaj umówiłam się do najlepszego ginekologa, ale niestety termin dopiero na 12.02 więc wcześniej pójdę do mojego starego lekarza, żeby po prostu stwierdził, czy jestem w ogóle w ciązy czy nie :P

AnkaK- nie brałaś przed ciążą kwasu foliowego? Każda kobieta w ciąży musi go brać. teraz tylko pytanie czy sam czy z innymi witaminami. Do czasu wizyty u gina możesz sobie kupić sam kw. foliowy. Kosztuje 3-4 zł więc nie jest to wydatek.

justysia90, AnkaK, inessa lubią tę wiadomość

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi to codziennie niedobrze rano.jestem głodna ale nie chcę mi się jeść. ale później mam większy apetyt

inessa lubi tę wiadomość

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczyny. Widze, że humorki dopisują :). Ja dziś rano zobaczyłam małą brązową plamę na bieliźnie i nie wiem czy powinna się tym martwić. Plama była z samego rana i potem już nic, brzuch mnie nie boli. Gdzieś wyczytałam, że takie niewielkie plamienie jest normalne na tym etapie ciąży i że raczej nie ma co się tym przejmować. Jak sądzicie, powinnam się niepokoić ?
    poszukalam cie:) jesli chodzilo o to pytanie. No ja gdzies czytalam ze w takie plamienie moze sie pojawic ale powinno byc jak juz to chwilowe a jak cos dluzej to trzeba skonsultowac to z lekarzem

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:

AnkaK- nie brałaś przed ciążą kwasu foliowego? Każda kobieta w ciąży musi go brać. teraz tylko pytanie czy sam czy z innymi witaminami. Do czasu wizyty u gina możesz sobie kupić sam kw. foliowy. Kosztuje 3-4 zł więc nie jest to wydatek.
    no chodzi o to ze nie bralam przed ciaza bo w sumie nie ta ciaza nie byla tak do samego konca planowana.
    No ok to dzis skocze do apteki i kupie zwykly kwas foliowy a na reszte witamin poczekam na opinie lekarza.

uanndqk36vjen8uu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    W sumie moj maz tez mi to mowil ze lepiej jak zaczekam na opinie lekarza ale wczoraj jak sie naczytalam ze w 5 tyg zaczyna sie rozwijac uklad nerwowy a do tego rozwoju potrzebny jest m.in. kwas foliowy a jego braki moga bozniej sie objawic i sie troche wystraszylam...

Sam kwas foliowy to ty bierz
    !! :P
    Z witaminami się wstrzymaj bo nigdy nic nie wiadomo :) a po co przesadzić :)

AnkaK, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 58 59 60 61 62 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ