Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
inessa super koszulka
ja kawę piję, mam za niskie ciśnienie, więc u mnie jest jak najbardziej wskazana w sumie jakoś mi teraz nie smakuje, więc z automatu nie piję jej tyle co przed ciążą.
Nie wiem dlaczego zielona herbata zakazana? w końcu jest bardzo zdrowa...
edit. wygogolowałam w nadmiernej ilości zielona herbata blokuje wchłanianie się kwasu foliowegoWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 17:45
inessa, nescafe lubią tę wiadomość
-
Byłam dzis na pierwszej wizycie troche sie uspokoilam.. Serduszka jeszcze nie widać ale jest pecherzyk i zarodek o odpowiednim rozmiarze:) gin powiedział ze wszystko dobrze wyglada tak jak powinno i założył mi kartę ciazy kolejna wizyta za 2 tygodnie..
staraczka, inessa, Izamelka, nescafe, akuszerka89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Uwazam ze rozstepy to tez troche sprawa genow i naszej skory. Nie jedna sie niczym nie mazala i ani jednego rozstepa, a sa takie co sie smarowaly i rozstep na rozstepie.
U mnie bedzie oliwka , bo w pierwszsej ciazy sie smarowalam oliwka i nie mam ani jednego rozstepa na brzuchu. No grzej juz z cyckami jak przyszedl nawal pokramu, to w jeden dzien popekaly ;/ i cale zorane sa ;/inessa lubi tę wiadomość
-
Tusinka wrote:Byłam dzis na pierwszej wizycie troche sie uspokoilam.. Serduszka jeszcze nie widać ale jest pecherzyk i zarodek o odpowiednim rozmiarze:) gin powiedział ze wszystko dobrze wyglada tak jak powinno i założył mi kartę ciazy kolejna wizyta za 2 tygodnie..
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Własnie też szukam tej oliwki chyba gdzieś w internecie bede szukać moze na allegro albo w jakiejś aptece internetowej.
http://www.doz.pl/apteka/p3316-Skarb_Matki_oliwka_pielegnacyjna_z_olejkiem_ze_slodkich_migdalow_200_ml - znalazłam na przykład tutajinessa, nescafe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyPipek83 wrote:Dzisiaj zaczęłam 7 tydzień , w poniedziałek pierwsza wizyta, nie mogę się już doczekać
No i wreszcie weekend, jutro mam nadzieję się wyspac i trochę poleniuchowac
Zielonej herbaty nie wolno, bo przez nią nie wchłania się kwas foliowy... Szkoda, bo mogłabym ją pić litrami, i musiałam się na rooibos przestawić
Powinnam wtedy chyba przytyć 13-18kg, więc idealnie na środku poszło I tak jestem z siebie dumna, bo to podobno dziedziczne po mamach mamy, a moja tyła kolejno 18,20,21,30...
A z apatytem faktycznie, ja miałam tak "Misiu chodźmy na kebab.(Po zjedzeniu kebabu) Jesteś jeszcze głodny, bo ja bym zjadła pizze jeszcze(po dojściu do domu z pizzeri) Wiesz co, mam ochote jeszcze na zupke chińską..." Także aż się dziwie, że przy takiej ilości chemikaliów jaką wcinałam mam zdrowe dziecko...
Lista jest genialna wręcz, już sobie tą porodową uzupełniłam
A co do kremów... Nie polecam z ziaji. Smarowałam się na wszelki wypadek i po chyba niecałym tygodniu wyskoczyły mi rozstępy na brzuchu i piersiach (a to był dopiero chyba 10tc i -1kg w bilansie). Potem się przerzuciłam na fissan i oliwke zwykłą i było ok. Za to jeśli któraś z was będzie miała zostać w szpitalu przed porodem, to dziewczyny nie przerywajcie smarowania. Ja na tydzień przerwałam, bo stwierdziłam, że lada dzień urodzę i z tego tygodnia mam tak rozorany brzuch, jakby mi ktoś pługiem po nim jeździł...inessa lubi tę wiadomość
-
oj tak Was podczytuje - zapijam się zielona herbata którą uwielbiam i do głowy by mi nie przyszło że ona może szkodzić dobrze że mam nową sokowirówkę i 50 kg różnych warzyw i owoców w piwnicy więc mam czym zastąpić
kark, inessa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySuper, to mam nadzieję, że we trzy będziemy mieć dobre wieści
Przyrost idealny
Też mam sokowirówkę i zawsze chciałam robić soczki z warzyw, tylko nie mam pojęcia jak je połączyć, żeby to było do wypicia (szczególnie, że mąż ma uczulenie na marchew)... Masz może jakieś sprawdzone miksy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 19:21
inessa, jovi81, Pipek83 lubią tę wiadomość