X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • dba Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa super koszulka :)
    ja kawę piję, mam za niskie ciśnienie, więc u mnie jest jak najbardziej wskazana :) w sumie jakoś mi teraz nie smakuje, więc z automatu nie piję jej tyle co przed ciążą.
    Nie wiem dlaczego zielona herbata zakazana? w końcu jest bardzo zdrowa...
    edit. wygogolowałam w nadmiernej ilości zielona herbata blokuje wchłanianie się kwasu foliowego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 17:45

inessa, nescafe lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    dziewczyny z 35 + polecają właśnie ten prysznic oraz oliwke najlepiej ze słodkich migdałów :) na rozstepy a i najlepiej jak najwcześniej zaczac smarowac sie :)

Gdzie kupić oliwkę ze słodkich migdałów???

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Tusinka Koleżanka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam dzis na pierwszej wizycie :) troche sie uspokoilam.. Serduszka jeszcze nie widać ale jest pecherzyk i zarodek o odpowiednim rozmiarze:) gin powiedział ze wszystko dobrze wyglada tak jak powinno i założył mi kartę ciazy :) kolejna wizyta za 2 tygodnie..

staraczka, inessa, Izamelka, nescafe, akuszerka89 lubią tę wiadomość

uwo9dqk31moonnq6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Link do listy ale ona jest przy każdym wykresie :)
    https://bellybestfriend.pl/moje-listy.html

a zielona herbata ma jakis skłądnik ktróy szkodzi dziecku i mże powodować w wiekszej ilosci pronienia ale nie pamietam nazwy tego skłądnika teraz.

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja gdzieś czytałam że zielona herbata ma coś tam już nie pamiętam co...co może wywołać poronienie, tak jak malinowa.

relganlikx65a1ud.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na rozstępy bardzo polecam krem fissan. W poprzedniej ciąży się nim smarowałam i ani jednego rozstępu na brzuchu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Własnie też szukam tej oliwki chyba gdzieś w internecie bede szukać moze na allegro albo w jakiejś aptece internetowej.

• nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwazam ze rozstepy to tez troche sprawa genow ;) i naszej skory. Nie jedna sie niczym nie mazala i ani jednego rozstepa, a sa takie co sie smarowaly i rozstep na rozstepie.

U mnie bedzie oliwka , bo w pierwszsej ciazy sie smarowalam oliwka i nie mam ani jednego rozstepa na brzuchu. No grzej juz z cyckami jak przyszedl nawal pokramu, to w jeden dzien popekaly ;/ i cale zorane sa ;/

inessa lubi tę wiadomość

• nescafe Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusinka wrote:
    Byłam dzis na pierwszej wizycie :) troche sie uspokoilam.. Serduszka jeszcze nie widać ale jest pecherzyk i zarodek o odpowiednim rozmiarze:) gin powiedział ze wszystko dobrze wyglada tak jak powinno i założył mi kartę ciazy :) kolejna wizyta za 2 tygodnie..
    Super !! Gratulacje ;)

inessa lubi tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to odstawiam zieloną herbatę! Czyli co można pić? Wodę?

inessa lubi tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mozna pić w miare wszystko ale z umiarem a i tak najlepsza jest w 1 trymestrze woda :)
    tak samo jak jedzenie też wszystko ale z umiarem :)

verynice, nescafe lubią tę wiadomość

• verynice Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Własnie też szukam tej oliwki chyba gdzieś w internecie bede szukać moze na allegro albo w jakiejś aptece internetowej.

http://www.doz.pl/apteka/p3316-Skarb_Matki_oliwka_pielegnacyjna_z_olejkiem_ze_slodkich_migdalow_200_ml - znalazłam na przykład tutaj :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za namiary już tam zagladam :D

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Muszę zapisać wszstkie pytania do nowej ginekolog ;) Bo zapomnę do 29 stycznia :D

To pójdziemy razem :D :D :D

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się smaruję oliwką Bio-oil , kupiłam na allegro dużą. Przy okazji blizny smaruje, może się zmniejszą.

inessa lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Emalia82 Przyjaciółka

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale produkujecie. Szok. Nie da rady nadrobić :)

inessa lubi tę wiadomość

f2w33e3kzt3vjmmk.png

Aleksandra 31.07.2002r, Jan 10.06.2010r
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pipek83 wrote:
    Dzisiaj zaczęłam 7 tydzień :), w poniedziałek pierwsza wizyta, nie mogę się już doczekać :)
    No i wreszcie weekend, jutro mam nadzieję się wyspac i trochę poleniuchowac :)
    Ja też mam w pon wizytę, dobrze wiedzieć, że nie ja jedna w ten dzień będę się stresować :D

Zielonej herbaty nie wolno, bo przez nią nie wchłania się kwas foliowy... Szkoda, bo mogłabym ją pić litrami, i musiałam się na rooibos przestawić :(

Powinnam wtedy chyba przytyć 13-18kg, więc idealnie na środku poszło :P I tak jestem z siebie dumna, bo to podobno dziedziczne po mamach mamy, a moja tyła kolejno 18,20,21,30...

A z apatytem faktycznie, ja miałam tak "Misiu chodźmy na kebab.(Po zjedzeniu kebabu) Jesteś jeszcze głodny, bo ja bym zjadła pizze jeszcze(po dojściu do domu z pizzeri) Wiesz co, mam ochote jeszcze na zupke chińską..." Także aż się dziwie, że przy takiej ilości chemikaliów jaką wcinałam mam zdrowe dziecko... :P

Lista jest genialna wręcz, już sobie tą porodową uzupełniłam :P :D

A co do kremów... Nie polecam z ziaji. Smarowałam się na wszelki wypadek i po chyba niecałym tygodniu wyskoczyły mi rozstępy na brzuchu i piersiach (a to był dopiero chyba 10tc i -1kg w bilansie). Potem się przerzuciłam na fissan i oliwke zwykłą i było ok. Za to jeśli któraś z was będzie miała zostać w szpitalu przed porodem, to dziewczyny nie przerywajcie smarowania. Ja na tydzień przerwałam, bo stwierdziłam, że lada dzień urodzę i z tego tygodnia mam tak rozorany brzuch, jakby mi ktoś pługiem po nim jeździł... :(

inessa lubi tę wiadomość

• jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beta 2141 a 4 dni temu 525 więc chyba jest dobrze :)

kark: ja też w poniedziałek mam wizytę więc jest na sporo :)

inessa, kark, Pipek83 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak Was podczytuje - zapijam się zielona herbata którą uwielbiam i do głowy by mi nie przyszło że ona może szkodzić :( dobrze że mam nową sokowirówkę i 50 kg różnych warzyw i owoców w piwnicy więc mam czym zastąpić :)

kark, inessa lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super, to mam nadzieję, że we trzy będziemy mieć dobre wieści :)
    Przyrost idealny :)

Też mam sokowirówkę i zawsze chciałam robić soczki z warzyw, tylko nie mam pojęcia jak je połączyć, żeby to było do wypicia (szczególnie, że mąż ma uczulenie na marchew)... Masz może jakieś sprawdzone miksy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 19:21

inessa, jovi81, Pipek83 lubią tę wiadomość

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ