X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też we wtorek i też czekam,bo faktycznie będzie to 8tydzień :)
    Migotka22 wrote:
    Ja też na 21:D
    Już nie mogę się doczekać...i strasznie się boję:/

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6tydzień bedzie:) I mam nadzieję, że będzie już coś widać:)

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkie boskie popoludnie poza domem bez lapltopa i jakie tyly, no ale ni przeczytalam wszystko:) kurcze mnie tez juz ciagnie do tego gin ale mowia ze podobno cierpliwosc poplaca:) ale chyba dla pewnosci w poniedzialek zrobie sobie jeszcze jeden test a co do 3 razy sztuka. a wracajac do wagi to mierze 158cm i mam 49 kg i w sumie jak wdalam sie w mamuske to po ciazy bede chudziutka jesli po tacie troche moge przybrac ale Panie Boże obiecuje ze bede grzeczna tylko zebym nie wdala sie po ciazy w moja cgrzestna( z calym szacunkiem bo fajna z niej babka):)
    no i dzis kupilam sobie zwykly kwas foliowy i magnez i do wizyty bede to brala a potem zobaczymy co powie lekarz.

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sluchajacie a jak z waszymi Mezczyznami? pytaliscie moze czy chca byc przy porodzie???

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój musi , wyjścia nie ma :D

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sie mojego zapytalam to stwierdzil ze nie:( chociaz nie wiem on czesto marudzi i drazni sie ze mna...:( ale zagrozilam mu ze jak go nie bedzie to bede miala zupelna swobode wybrania imienia:)
    ale na serio chcialabym zeby byl przy mnie...

uanndqk36vjen8uu.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uważam, ze jesli chodzi o pierwsza fazę porodu to nie ma wyboru i musi być przy mnie. Trwa to kilkanaście godzin, więc potrzebuje pomagacza:p

Ale przy samym porodzie, to już niekoniecznie. Chyba bardziej komfortowo czułabym się bez niego. Różne rzeczy mogą się wydarzyć, nie musi tego oglądac:P Ale jeśli zdecyduje, że chce- to raczej nie będę protestować

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c mówisz o kupie na porodówce? :D

Ja na 99% będę miała cesarkę, najchętniej w znieczuleniu lędźwiowym tylko. Mój chce przecinać pępowinkę :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    między innymi.... plus krew i różne inne wydzieliny. Widok na pewni jest mało zachęcający. My po porodzie będziemy miały endorfiny i większość rzeczy zapomnimy, nasi mężowie niekoniecznie :)

25.07.2019 FET....
  • b-c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flipsik- dlaczego bedziesz miała cesarkę? Masz jakieś wskazania, czy po prostu chcesz?

25.07.2019 FET....
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, a nie flipsik ;p

Mam nadciśnienie, astmę, pchn i parę innych pierdół. Przy ostatnim wysiłku poszła mi tętnica w oku (tydzień przed ślubem) i wyglądałam 6 tyg jak wampir (całe oko wylane) :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana,naszych fasolek przybywa,niech rosną duże,żebyśmy jak najszybciej wyszły z tego trymestru :)

Izamelka, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Ale przy samym porodzie, to już niekoniecznie. Chyba bardziej komfortowo czułabym się bez niego. Różne rzeczy mogą się wydarzyć, nie musi tego oglądac:P Ale jeśli zdecyduje, że chce- to raczej nie będę protestować

Mój przy pierwszym porodzie stwierdził, że jak dziecko ma mieć po nim nazwisko, to on chce je na świecie przywitać :P
    Ja byłam przerażona myślą, że mnie zobaczy z tymi wnętrznościami, mazią, krwią, Bóg wie czym jeszcze, to już więcej seksu nie będzie chciał ze mną uprawiać... :(
    A on?! Heh, przy drugiej fazie jak położna odchodziła na bok, to mi zaglądał i mówił teksty w stylu "Kochanie, już widzę główkę!"

U mnie w poniedziałek będzie koniec 7 tygodnia (6tc+6d), a owulacje miałam potwierdzoną monitoringiem, więc mam tą świadomość, że albo wóz, albo przewóz...

inessa lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    A sluchajacie a jak z waszymi Mezczyznami? pytaliscie moze czy chca byc przy porodzie???

Mój był przy dwóch to i przy trzecim będzie ;)

kark lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, super te koszulki, chociaż mój by w życiu czegoś takiego nie założył... :/
    16 jest genialna, aż mam ochotę taką wziąć :D
    A mi się jeszcze podoba 50 ;)

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry babeczki:) Tez bym chciala zeby moj byl przy mnie chociaz tak jak napisala b-c, no ale zobaczymy do porodu jeszcze spooooooro czasu. Milego pozbawionego wszelkich mdlosci i bolow dnia zycze;)

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny z rana :) u mnie paniki ciąg dalszy : widać taką mam naturę, jajnik przestał kłuć i tempka spadła do 36,9 - mierzy któraś z Was jeszcze temperaturę ? na ovu można było podglądać wykresy temp innych dziewczyn a teraz nie mam pojęcia jak się zachowują tempki na tym etapie co Nasz ??

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzyłam przedwczoraj i miałam 37,1. Teraz też można tempki podglądać, wystarczy wejść na ovu i na tablicy wykresów w wyszukiwarce wpisać nick osoby, której wykres chcemy podejrzeć ;)

jovi81, inessa lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja w 1 ciąży przytyłam 16 kg i rok schodziłam z tej wagi po porodzie, w drugiej ciąży przytyłam 15 kg i po pół roku ważyłam mniej niż przed porodem. Teraz jestem trochę starsza i boję się że nie będzie mi tak lekko wrócić do formy. Obawiam się też rozstępów, bo po dwóch pierwszych ciążach nie mam żadnego (ale wtedy młode ciało może inaczej reagowało ;) ).

Obecnie mimo mdłości i faktu iż wcale nie jem więcej waga mi skoczyła ok 1,5kg wzwyż. Trochę mnie to martwi, ale może to być efektem zbierania się wody itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 08:46

inessa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nescafe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    a ja uważam, ze jesli chodzi o pierwsza fazę porodu to nie ma wyboru i musi być przy mnie. Trwa to kilkanaście godzin, więc potrzebuje pomagacza:p

Juz wiesz, ze to bedzie trwalo kilkanascie godzin ?? Moze akurat i tobie sie poszczeci i bedzie bardziej optymistycznie. Wiesz hop siup , kilka nie kilkanascie godzin i mlody/ mloda na swiecie ;) u mnie caly porod trwal 5h ale w tym 2 godziny partych, bo maluszek z grupy tych wielkich :P ;)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ