X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też we wtorek i też czekam,bo faktycznie będzie to 8tydzień :)
    Migotka22 wrote:
    Ja też na 21:D
    Już nie mogę się doczekać...i strasznie się boję:/

inessa lubi tę wiadomość

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie 6tydzień bedzie:) I mam nadzieję, że będzie już coś widać:)

inessa lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matkie boskie popoludnie poza domem bez lapltopa i jakie tyly, no ale ni przeczytalam wszystko:) kurcze mnie tez juz ciagnie do tego gin ale mowia ze podobno cierpliwosc poplaca:) ale chyba dla pewnosci w poniedzialek zrobie sobie jeszcze jeden test a co do 3 razy sztuka. a wracajac do wagi to mierze 158cm i mam 49 kg i w sumie jak wdalam sie w mamuske to po ciazy bede chudziutka jesli po tacie troche moge przybrac ale Panie Boże obiecuje ze bede grzeczna tylko zebym nie wdala sie po ciazy w moja cgrzestna( z calym szacunkiem bo fajna z niej babka):)
    no i dzis kupilam sobie zwykly kwas foliowy i magnez i do wizyty bede to brala a potem zobaczymy co powie lekarz.

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A sluchajacie a jak z waszymi Mezczyznami? pytaliscie moze czy chca byc przy porodzie???

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój musi , wyjścia nie ma :D

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • AnkaK Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis sie mojego zapytalam to stwierdzil ze nie:( chociaz nie wiem on czesto marudzi i drazni sie ze mna...:( ale zagrozilam mu ze jak go nie bedzie to bede miala zupelna swobode wybrania imienia:)
    ale na serio chcialabym zeby byl przy mnie...

uanndqk36vjen8uu.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja uważam, ze jesli chodzi o pierwsza fazę porodu to nie ma wyboru i musi być przy mnie. Trwa to kilkanaście godzin, więc potrzebuje pomagacza:p

Ale przy samym porodzie, to już niekoniecznie. Chyba bardziej komfortowo czułabym się bez niego. Różne rzeczy mogą się wydarzyć, nie musi tego oglądac:P Ale jeśli zdecyduje, że chce- to raczej nie będę protestować

3 letnia córeczka- naturalnie
    Starania o drugiego potomka.
    Pojedyncze plemniki w nasieniu

06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
    3 x :(

01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
    02.2018 :(
    25.07.2019 FET....
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c mówisz o kupie na porodówce? :D

Ja na 99% będę miała cesarkę, najchętniej w znieczuleniu lędźwiowym tylko. Mój chce przecinać pępowinkę :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • b-c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    między innymi.... plus krew i różne inne wydzieliny. Widok na pewni jest mało zachęcający. My po porodzie będziemy miały endorfiny i większość rzeczy zapomnimy, nasi mężowie niekoniecznie :)

25.07.2019 FET....
  • b-c Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flipsik- dlaczego bedziesz miała cesarkę? Masz jakieś wskazania, czy po prostu chcesz?

25.07.2019 FET....
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, a nie flipsik ;p

Mam nadciśnienie, astmę, pchn i parę innych pierdół. Przy ostatnim wysiłku poszła mi tętnica w oku (tydzień przed ślubem) i wyglądałam 6 tyg jak wampir (całe oko wylane) :/

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was z rana,naszych fasolek przybywa,niech rosną duże,żebyśmy jak najszybciej wyszły z tego trymestru :)

Izamelka, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    Ale przy samym porodzie, to już niekoniecznie. Chyba bardziej komfortowo czułabym się bez niego. Różne rzeczy mogą się wydarzyć, nie musi tego oglądac:P Ale jeśli zdecyduje, że chce- to raczej nie będę protestować

Mój przy pierwszym porodzie stwierdził, że jak dziecko ma mieć po nim nazwisko, to on chce je na świecie przywitać :P
    Ja byłam przerażona myślą, że mnie zobaczy z tymi wnętrznościami, mazią, krwią, Bóg wie czym jeszcze, to już więcej seksu nie będzie chciał ze mną uprawiać... :(
    A on?! Heh, przy drugiej fazie jak położna odchodziła na bok, to mi zaglądał i mówił teksty w stylu "Kochanie, już widzę główkę!"

U mnie w poniedziałek będzie koniec 7 tygodnia (6tc+6d), a owulacje miałam potwierdzoną monitoringiem, więc mam tą świadomość, że albo wóz, albo przewóz...

inessa lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaK wrote:
    A sluchajacie a jak z waszymi Mezczyznami? pytaliscie moze czy chca byc przy porodzie???

Mój był przy dwóch to i przy trzecim będzie ;)

kark lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik, super te koszulki, chociaż mój by w życiu czegoś takiego nie założył... :/
    16 jest genialna, aż mam ochotę taką wziąć :D
    A mi się jeszcze podoba 50 ;)

• AnkaK Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry babeczki:) Tez bym chciala zeby moj byl przy mnie chociaz tak jak napisala b-c, no ale zobaczymy do porodu jeszcze spooooooro czasu. Milego pozbawionego wszelkich mdlosci i bolow dnia zycze;)

inessa lubi tę wiadomość

uanndqk36vjen8uu.png
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny z rana :) u mnie paniki ciąg dalszy : widać taką mam naturę, jajnik przestał kłuć i tempka spadła do 36,9 - mierzy któraś z Was jeszcze temperaturę ? na ovu można było podglądać wykresy temp innych dziewczyn a teraz nie mam pojęcia jak się zachowują tempki na tym etapie co Nasz ??

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzyłam przedwczoraj i miałam 37,1. Teraz też można tempki podglądać, wystarczy wejść na ovu i na tablicy wykresów w wyszukiwarce wpisać nick osoby, której wykres chcemy podejrzeć ;)

jovi81, inessa lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi to ja w 1 ciąży przytyłam 16 kg i rok schodziłam z tej wagi po porodzie, w drugiej ciąży przytyłam 15 kg i po pół roku ważyłam mniej niż przed porodem. Teraz jestem trochę starsza i boję się że nie będzie mi tak lekko wrócić do formy. Obawiam się też rozstępów, bo po dwóch pierwszych ciążach nie mam żadnego (ale wtedy młode ciało może inaczej reagowało ;) ).

Obecnie mimo mdłości i faktu iż wcale nie jem więcej waga mi skoczyła ok 1,5kg wzwyż. Trochę mnie to martwi, ale może to być efektem zbierania się wody itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 08:46

inessa lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nescafe Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    b-c wrote:
    a ja uważam, ze jesli chodzi o pierwsza fazę porodu to nie ma wyboru i musi być przy mnie. Trwa to kilkanaście godzin, więc potrzebuje pomagacza:p

Juz wiesz, ze to bedzie trwalo kilkanascie godzin ?? Moze akurat i tobie sie poszczeci i bedzie bardziej optymistycznie. Wiesz hop siup , kilka nie kilkanascie godzin i mlody/ mloda na swiecie ;) u mnie caly porod trwal 5h ale w tym 2 godziny partych, bo maluszek z grupy tych wielkich :P ;)

inessa lubi tę wiadomość

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ