Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Matkie boskie popoludnie poza domem bez lapltopa i jakie tyly, no ale ni przeczytalam wszystko:) kurcze mnie tez juz ciagnie do tego gin ale mowia ze podobno cierpliwosc poplaca:) ale chyba dla pewnosci w poniedzialek zrobie sobie jeszcze jeden test a co do 3 razy sztuka. a wracajac do wagi to mierze 158cm i mam 49 kg i w sumie jak wdalam sie w mamuske to po ciazy bede chudziutka jesli po tacie troche moge przybrac ale Panie Boże obiecuje ze bede grzeczna tylko zebym nie wdala sie po ciazy w moja cgrzestna( z calym szacunkiem bo fajna z niej babka)
no i dzis kupilam sobie zwykly kwas foliowy i magnez i do wizyty bede to brala a potem zobaczymy co powie lekarz.
inessa lubi tę wiadomość
-
a ja uważam, ze jesli chodzi o pierwsza fazę porodu to nie ma wyboru i musi być przy mnie. Trwa to kilkanaście godzin, więc potrzebuje pomagacza:p
Ale przy samym porodzie, to już niekoniecznie. Chyba bardziej komfortowo czułabym się bez niego. Różne rzeczy mogą się wydarzyć, nie musi tego oglądac:P Ale jeśli zdecyduje, że chce- to raczej nie będę protestować3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
między innymi.... plus krew i różne inne wydzieliny. Widok na pewni jest mało zachęcający. My po porodzie będziemy miały endorfiny i większość rzeczy zapomnimy, nasi mężowie niekoniecznie3 letnia córeczka- naturalnie
3 x
02.2018
25.07.2019 FET.... -
Flipsik- dlaczego bedziesz miała cesarkę? Masz jakieś wskazania, czy po prostu chcesz?
3 letnia córeczka- naturalnie
3 x
02.2018
25.07.2019 FET.... -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyb-c wrote:Ale przy samym porodzie, to już niekoniecznie. Chyba bardziej komfortowo czułabym się bez niego. Różne rzeczy mogą się wydarzyć, nie musi tego oglądac:P Ale jeśli zdecyduje, że chce- to raczej nie będę protestować
Mój przy pierwszym porodzie stwierdził, że jak dziecko ma mieć po nim nazwisko, to on chce je na świecie przywitać
Ja byłam przerażona myślą, że mnie zobaczy z tymi wnętrznościami, mazią, krwią, Bóg wie czym jeszcze, to już więcej seksu nie będzie chciał ze mną uprawiać...
A on?! Heh, przy drugiej fazie jak położna odchodziła na bok, to mi zaglądał i mówił teksty w stylu "Kochanie, już widzę główkę!"
U mnie w poniedziałek będzie koniec 7 tygodnia (6tc+6d), a owulacje miałam potwierdzoną monitoringiem, więc mam tą świadomość, że albo wóz, albo przewóz...inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
hej dziewczyny z rana u mnie paniki ciąg dalszy : widać taką mam naturę, jajnik przestał kłuć i tempka spadła do 36,9 - mierzy któraś z Was jeszcze temperaturę ? na ovu można było podglądać wykresy temp innych dziewczyn a teraz nie mam pojęcia jak się zachowują tempki na tym etapie co Nasz ??
-
Co do wagi to ja w 1 ciąży przytyłam 16 kg i rok schodziłam z tej wagi po porodzie, w drugiej ciąży przytyłam 15 kg i po pół roku ważyłam mniej niż przed porodem. Teraz jestem trochę starsza i boję się że nie będzie mi tak lekko wrócić do formy. Obawiam się też rozstępów, bo po dwóch pierwszych ciążach nie mam żadnego (ale wtedy młode ciało może inaczej reagowało ).
Obecnie mimo mdłości i faktu iż wcale nie jem więcej waga mi skoczyła ok 1,5kg wzwyż. Trochę mnie to martwi, ale może to być efektem zbierania się wody itp.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 08:46
inessa lubi tę wiadomość
-
b-c wrote:a ja uważam, ze jesli chodzi o pierwsza fazę porodu to nie ma wyboru i musi być przy mnie. Trwa to kilkanaście godzin, więc potrzebuje pomagacza:p
Ale przy samym porodzie, to już niekoniecznie. Chyba bardziej komfortowo czułabym się bez niego. Różne rzeczy mogą się wydarzyć, nie musi tego oglądac:P Ale jeśli zdecyduje, że chce- to raczej nie będę protestować
Juz wiesz, ze to bedzie trwalo kilkanascie godzin ?? Moze akurat i tobie sie poszczeci i bedzie bardziej optymistycznie. Wiesz hop siup , kilka nie kilkanascie godzin i mlody/ mloda na swiecie u mnie caly porod trwal 5h ale w tym 2 godziny partych, bo maluszek z grupy tych wielkich
inessa lubi tę wiadomość