Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykark wrote:Ja też mam w pon wizytę, dobrze wiedzieć, że nie ja jedna w ten dzień będę się stresować
Zielonej herbaty nie wolno, bo przez nią nie wchłania się kwas foliowy... Szkoda, bo mogłabym ją pić litrami, i musiałam się na rooibos przestawić
Powinnam wtedy chyba przytyć 13-18kg, więc idealnie na środku poszło I tak jestem z siebie dumna, bo to podobno dziedziczne po mamach mamy, a moja tyła kolejno 18,20,21,30...
A z apatytem faktycznie, ja miałam tak "Misiu chodźmy na kebab.(Po zjedzeniu kebabu) Jesteś jeszcze głodny, bo ja bym zjadła pizze jeszcze(po dojściu do domu z pizzeri) Wiesz co, mam ochote jeszcze na zupke chińską..." Także aż się dziwie, że przy takiej ilości chemikaliów jaką wcinałam mam zdrowe dziecko...
Lista jest genialna wręcz, już sobie tą porodową uzupełniłam
A co do kremów... Nie polecam z ziaji. Smarowałam się na wszelki wypadek i po chyba niecałym tygodniu wyskoczyły mi rozstępy na brzuchu i piersiach (a to był dopiero chyba 10tc i -1kg w bilansie). Potem się przerzuciłam na fissan i oliwke zwykłą i było ok. Za to jeśli któraś z was będzie miała zostać w szpitalu przed porodem, to dziewczyny nie przerywajcie smarowania. Ja na tydzień przerwałam, bo stwierdziłam, że lada dzień urodzę i z tego tygodnia mam tak rozorany brzuch, jakby mi ktoś pługiem po nim jeździł...
Wcześniej czytałam, że jeszcze kilka dziewczyn też ma wizyte na 20, ale nie pamietam które , tyle nas obrodzilo,że już nie jestem w stanie wszystkiego rejestrować .
Ja nie miałam nigdy problemow z wagą, jednak chyba trochę z racji wieku, siedzącej pracy i ogólnie trybu życia ( nigdy nie byłam sportowa ), trochę przybrałam, tzn. uzyskałam tzw prawidłowa wagę 51 kg przy wzroście 159 cm , ale nie ukrywam, że boje się trochę dużego przybrania, nie mam mdłości i jestem często głodna, co prawda staram sie zdrowo odżywiać, ale zdarzają się też grzeszki typu pizza, kebab, lub chipsy - a jak mam zachciankę to już nie jestem w stanie sie powstrzymac
A propos herbaty to pytanie mam czy można czarna pić? Bo ja uwielbiam i piję kilka dziennie, o ile z kawy zrezygnowałam bo średnio lubie o tyle z herbaty byloby cięzko
inessa, kark lubią tę wiadomość
-
kark: jeśli chcesz pominąć marchewkę to fajne jest zestawienie burak + pietruszka (korzeń) + seler (korzeń)+ jabłko - mozesz najpierw odlac mężowi a sobie dodać na koniec marchewkę bo takie zestawienie najbardziej mi smakuje
zestaw cytrusowy : grapefruit czerwony + pomarańcze + ananas (pychotka)
można też zrobić z samych jabłek
ważne żeby sok był świeży a nie taki z kartonuWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 19:32
-
nick nieaktualnyjovi81 wrote:Beta 2141 a 4 dni temu 525 więc chyba jest dobrze
kark: ja też w poniedziałek mam wizytę więc jest na sporo
Super beta , gratulacje i oby tak dalej
Wiedziałam, że jeszcze ktoś miał wizytę 20 , to już jest nas trzy
jovi81, inessa, kark lubią tę wiadomość
-
Ja słyszałam, że zielona herbata źle wpływa na endometrium i może powodować skurcze macicy.
Ja ostatnio prawie nic nie jem, bo mam schizę z toksoplazmoza. Nie przechodziłam jej i za wszelką cenę nie chcę zachorować. Mięso bardzo ograniczyłam.Nawet szynkę zjem tylko, jeśli ją wcześniej podsmażę. Mięsa surowego nie dotykam i zjem tylko gdy jest baaardzo usmażone. Warzywa myje bardzo dokładnie, a później ręce.
Dzisiaj znowu nie byłam w pracy przez zawroty głowy. Cieszę się, że mam taki komfort, że mogłam tak zrobić. chyba mam też mdlości, ale inne, bo po jedzeniu, a nie z głodu. W ogóle tak śmiesznie jest, że zjem małą pierdułkę i jestem najedzona na wiele godzin, ale nie głodnieję stopniowo tylko nagle łapie mnie olbrzymi głód
Chyba od rodziców wydębię sokowirówkę, bo jej nie używają. Tylko jak to zrobić, żeby nie zaczęli nic podejrzewać :pinessa lubi tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
nick nieaktualnyA ananas jest ponoc bardzo dobry przeciw mdłoscią
i pamietajcie,ze grepfrut zbija ciśnienie wiec jak któaś ma zwykle niskie ciśnienie niech uważa na niego
a herbate mozna pic ale nie mocno czarną czyli tylko lekko zaparzaćWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 19:36
Pipek83 lubi tę wiadomość
-
b-c ja tez nie przechodziłam toksoplazmozy choć mam hodowlę kotów od 7 lat! (jest ich w domu 6 a jak sa młodę to nawet 11 , asystuję przy kocich porodach , czyszczę kuwety itp więc nie można dać się zwariować. Trzeba dbać o higienę ale nie jest tak łatwo się nie zarazić. Ja zanim zrobiłam testy na Toxo byłam przekonana że ją przeszłam a tu taka niespodzianka
inessa, Pipek83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyjovi81 wrote:b-c ja tez nie przechodziłam toksoplazmozy choć mam hodowlę kotów od 7 lat! (jest ich w domu 6 a jak sa młodę to nawet 11 , asystuję przy kocich porodach , czyszczę kuwety itp więc nie można dać się zwariować. Trzeba dbać o higienę ale nie jest tak łatwo się nie zarazić. Ja zanim zrobiłam testy na Toxo byłam przekonana że ją przeszłam a tu taka niespodzianka
Kurcze, też myślałam że przeszłam już tokso, jako kocia mama od dziecka miałam ich pelno kolo siebie , w domu bylo zawsze od 3 wzwyż, też asystowalam przy porodach, czyscilam kuwety...Teraz w swoim domu mam dwa koty, nie czyszczę kuwety robi to za mnie mąż (nie chcę ryzykować). Byłam pewna że już mam przeciwciała, ale dzięki Tobie przekonałam się że mogę mieć tak jak Ty . Sama robiłaś badania czy lekarz Ci zalecił? Wiem że powinnam zrobić takie badanie przed ciążą, tym bardziej że jest to ciąża planowana, ale jakoś tak bylam pewna że juz mam tą chorobe za sobą, a tu jak widać mogę się mylić
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyinessa wrote:A ananas jest ponoc bardzo dobry przeciw mdłoscią
i pamietajcie,ze grepfrut zbija ciśnienie wiec jak któaś ma zwykle niskie ciśnienie niech uważa na niego
a herbate mozna pic ale nie mocno czarną czyli tylko lekko zaparzać
Dokładnie, mocna czarna jest bardziej szkodliwa niż kawa niestety...
Mmm, ananas, ach uwielbiam
A grejpfrucie nie wiedziałam... Kurcze, ja mam mega niskie, zawsze na wizycie, kiedy powinnam mieć nie wiadomo ile, bo jestem zestresowana, to mam 80/60. Czyli, jakbym za dużo zjadła, to mogę zemdleć, tak?
No trudno, zostaje jeszcze pomelo
inessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPipek83 wrote:Kurcze, też myślałam że przeszłam już tokso, jako kocia mama od dziecka miałam ich pelno kolo siebie , w domu bylo zawsze od 3 wzwyż, też asystowalam przy porodach, czyscilam kuwety...Teraz w swoim domu mam dwa koty, nie czyszczę kuwety robi to za mnie mąż (nie chcę ryzykować). Byłam pewna że już mam przeciwciała, ale dzięki Tobie przekonałam się że mogę mieć tak jak Ty . Sama robiłaś badania czy lekarz Ci zalecił? Wiem że powinnam zrobić takie badanie przed ciążą, tym bardziej że jest to ciąża planowana, ale jakoś tak bylam pewna że juz mam tą chorobe za sobą, a tu jak widać mogę się mylić
Tokso, różyczkę i inne lekarz na pierwszej wizycie na pewno ci przepisze. Ja przeszłam tokso tylko dlatego, że jak miałam 3 lata, to chciałam zostać kocią mamą i kocica mnie dziabnęła, bo jej dziecko ukradłam
inessa lubi tę wiadomość
-
Pipek83: sama robiła badania po dwóch poronieniach teraz we wrześniu m.in. toxo i tez się zdziwiłam wynikiem. Teraz w ciąży dla komfortu psychicznego raz na trymestr będę powtarzała m.in. toxo bez znaczenia na to co powie lekarz
inessa, Pipek83 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa też na taką poluje ale jak brzuch urośnie,bo jak kupię teraz, to będzie za ciasna,Ale mi podoba się z nadrukiem jak dziecko wygląda z brzuchainessa wrote:a miałam sie nieskromnie pochwalić kupiłam sobie bluzeczke mamusiową nr 1
http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-koszulki-ciazowe-z-nadrukiem-hit-i3880354612.htmlinessa, kark lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMigotka22 wrote:Ja też na 21:D
Już nie mogę się doczekać...i strasznie się boję
Też się trochę boję, ale z drugiej strony nie przyjmuję do wiadomości że może być coś źle, staram sie myśleć bardzo pozytywnie, po prostu musi być dobrze
inessa lubi tę wiadomość
-
Pipek83 wrote:Też się trochę boję, ale z drugiej strony nie przyjmuję do wiadomości że może być coś źle, staram sie myśleć bardzo pozytywnie, po prostu musi być dobrze
Oj Kochana ja też jestem nastawiona bardzo pozytywnie, ale czasami dopadają mnie jakieś czarne myśli:/inessa, Pipek83 lubią tę wiadomość
-
ja sobie toxo zrobiłam sama, ale lekarz i tak by mi pewniej zalecił.
Z tymi kotami,to jest spory mit- można zarazić sie od kota, ale jest to napawdę rzadkie.Najczęściej- surowe mięso lub nieumyte warzywa np. z ogródka, gdzie koty się pałętały Podobno bezpośrednio od kota jest się ciężko zarazić, bo toxo w ich kupie zaraża dopiero po 48 h od wydalenia. A raczej kot sobie nie pozwoli żeby tak rzadko po nim sprzątać
Ale i tak kotów unikam.inessa lubi tę wiadomość
3 letnia córeczka- naturalnie
Starania o drugiego potomka.
Pojedyncze plemniki w nasieniu
06.2017 ICSI ( 21 oocytów, zapłodnionych 6, 4 słabe blastocysty)
3 x
01.2018 2 ICSI ( 8 zaplodnionych, 3 zarodki 3-dniowe + 1 opóźniony)
02.2018
25.07.2019 FET.... -
O matko, ile Wy tu produkujecie.
Jesli chodzi o prace, to jestem przedstawicielem handlowym i duzo jezdze samochodem, jednak w umowie mam najnizsza krajowa i taka tez wyplate dostane, dlatego bede pracowac jak dlugo sie da. Chyba, ze bedzie to kruszynce zagrazalo, to L4 i domek.
Ja mam 168cm wzrostu i waze 53,7kg. Mam problemy z przewodem pokarmowym i musialam odstawic leki -polprazol- bo nie powinno sie go brac w ciazy.
O ciazy wiedza moje 2przyjaciolki i moj TŻ.
Rodzicom powiemy po wizycie u gina jakos w polowie lutego.
inessa lubi tę wiadomość
-
justysia90 wrote:Ja też na taką poluje ale jak brzuch urośnie,bo jak kupię teraz, to będzie za ciasna,Ale mi podoba się z nadrukiem jak dziecko wygląda z brzucha
http://allegro.pl/koszulka-ciazowa-dla-mamy-i-taty-na-walentynki-i3887638131.html
ja kupiłam taką, jest uszyta specjalnie dla kobiet z brzuszkiem, a nie jak zwykła koszulka. Niestety narazie w brzuchu ciut za luźna, ale na wiosnę będzie jak ulał Wzięłam nr 12 i 16
A dla męża od tego samego sprzedawcy nr 68 i 187
http://allegro.pl/koszulki-z-wlasnym-nadrukiem-na-walentynki-hit-l-i3887638103.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2014, 20:29
-
nick nieaktualnyMigotka22 wrote:Oj Kochana ja też jestem nastawiona bardzo pozytywnie, ale czasami dopadają mnie jakieś czarne myśli:/
Doskonale Cie rozumiem, sklamalabym mówiąc że ja nie mam czarnych myśli i obaw, ale trzeba je wypierać, przynajmniej próbować. Ja wierze że będzie dobrze, musi byćinessa lubi tę wiadomość