Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fipsik wrote:w końcu wiem, o czym piszecie. Pół nocy miałam napięty, twardy brzuch, ale nie z przyczyn gastrologicznych. Wszędzie miękko, a macicę twardą jak piłka lekarska dało się wszędzie wyczuć. Spać przez to nie mogłam. Do tego każdy pyta czy w końcu czuję kopniaki i wielkie gadanie, jak mówię, że nie. Jakby każda musiała mieć łożysko na tylnej ścianie i czuć ruchy od 16tc. Jutro idę do lekarza, może mi coś powie konkretnego na temat płci i czy faktycznie muszę już czuć porządne kopnięcia zamiast "pękania bąbelków" czy gniecenia w pęcherz.
-
Migotka22 wrote:Witam się prawie z rana
Dziewczyny ratunku...już któryś dzień chodzę z bolącym gardłem, kaszlem i zatkanym nosemDzisiaj to już "wale głową w ścianę" ;(
ja to przechodziłam po świętach, piłam prenalen syrop dla kobiet w ciąży, na gardło super jest tamtum verde a do nosa tylko woda morska, no i syrop z cebuli blleeeeeee ja jak go zrobiłam to i tak nie piłam bo mnie cofało od niego, ale sporo jadłam cytryny z miodem, mniam lubie takie rzeczy
a na kaszel chyba nic nie ma, mi ciągnął się prawie 3 tygodnie. na katar też dobre są tak zwane "parówki"
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
hela wrote:A ma ktoras z was bol plecow pod lopatka, mnie boli po prawej syronie ze ciezko siedziec i lezec tak jakby pod zebrami z tylu. Nie wiem co to, mam tak od kilku dni
Ja mam taki ból ale pod lewą łopatką. Boli mnie codziennie i myslę, że to od siedzenia przy komputerze. Bo w weekend, jak nie pracuje to tego nie mam. -
Ewi25 wrote:ja to przechodziłam po świętach, piłam prenalen syrop dla kobiet w ciąży, na gardło super jest tamtum verde a do nosa tylko woda morska, no i syrop z cebuli blleeeeeee ja jak go zrobiłam to i tak nie piłam bo mnie cofało od niego
, ale sporo jadłam cytryny z miodem, mniam lubie takie rzeczy
a na kaszel chyba nic nie ma, mi ciągnął się prawie 3 tygodnie. na katar też dobre są tak zwane "parówki"
Na mnie niestety prenalen nie działa nic a nictantum verde mam, a co do nosa to nie pomaga mi nic, jak się zatkał tak się odetkać nie może
cebula odpada i cytryna niestety też...mam po nich taaaką zgagę ;/
ale "parówki" spróbuje na pewno! może coś pomoże...
ja na kaszel piję Stodal, ale wypiłam juz prawie cały i nic
-
assantea wrote:ja też czuję raczej delikatne puknięcia i przelewanie niż solidne kopniaki. To chyba właśnie przez to położenie łożyska
Mi to nie przeszkadza, że nie czuję kopnięć - przynajmniej mogę spać i wszystko robić. Zdążę jeszcze na nie ponarzekać, że bolą. Ale wkurza mnie gadanie ludzi. Zaraz pewnie usłyszę, że jestem wyrodną matką, jak mogę własnego dziecka nie czuć i się w dodatku tym nie martwić.. -
Witam Piekne mamusie
Nelus ja mam taka sama godzine co w Polscetylko w zimie jestesmy o godzine do przodu, bo tutaj sie czasu nie przesuwa. Ja to mam ogolnie problem z zasypianiem, ale uwielbiam spac do pozna
Ta kolezanka to mi sie wydaje, ze jest zazdrosna. Nie ma nic piekniejszego niz oczekiwanie na dziecko.
Ja moge sie dolaczyc do clubu mokrych gatek
Assantea jak ja mam wyslac Ci to zaproszenie? Czy to jest zapros znajoma czy gdzie indziej?
Hela i Assantea byloby super gdybysmy sie mogly spotkac.Nelus lubi tę wiadomość
-
afrykanka wrote:Witam Piekne mamusie
Nelus ja mam taka sama godzine co w Polscetylko w zimie jestesmy o godzine do przodu, bo tutaj sie czasu nie przesuwa. Ja to mam ogolnie problem z zasypianiem, ale uwielbiam spac do pozna
Ta kolezanka to mi sie wydaje, ze jest zazdrosna. Nie ma nic piekniejszego niz oczekiwanie na dziecko.
Ja moge sie dolaczyc do clubu mokrych gatek
Assantea jak ja mam wyslac Ci to zaproszenie? Czy to jest zapros znajoma czy gdzie indziej?
Hela i Assantea byloby super gdybysmy sie mogly spotkac.
ja już Cię chyba kiedyś próbowałam dodać i dlatego teraz nie mogę. Kliknij na mój nick pod zdjęciem przy avatarze i tam będzie na dole albo zaproś do przyjaciólek albo trzeba cos potwierdzić. Sama nie wiem
-
Migotka jeśli dobrze kojarzę to dopiero co jedno choróbsko Ci przeszło a tu już kolejne? Idź lepiej do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz, że to już kolejny raz jak Cie coś łapie i niech Ci coś przepiszą, bo może lepiej raz a porządnie się wyleczyć niż co 2 tygodnie zaleczać objawy?
Na zatkany nos polecam inhalacje, ale co najmniej 4 razy dziennie je rób i wygrzewanie się. Witaminę C jeśli nie w postaci cytryny to koniecznie w tabletkach kup i bierz dużo, wzmocni Ci organizm. Generalnie powinnaś leżeć z tydzień w łóżku bez kontaktu z otoczeniem, bo widać łapiesz wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 10:55
Migotka22, akuszerka89 lubią tę wiadomość
7w3d 💔 -
Hej mamuśki:) wow mam sporo do nadrobienia , ale tak to jest jak się ma remont a do tego lata i załatwia wszystko przed ślubem matko..czuwania i spotkania przedmałżeńskie, do tego poradnie rodzinne kto to wymyślą;/ żeby tam jeszcze coś pożytecznego mówili...nie wspomnę o reszcie..obiecuje, że później was nadrobię, chciałam się tylko pochwalić, bo na połówkowym wszystko wyszło dobrze nasza księżniczka ma już 20 cm i 452 g czyli już prawie pół kilo
w nocy mi dalej spać nie daje, problemy trawienne nadal są chyba taki urok tej ciąży. W czwartek jedziemy do szpitala pokazać się no i w końcu zapisać sie do szkoły rodzenia:) Pozdrawiam cieplutko:)
Migotka wracaj szybko do zdrowia kochana:)Migotka22, Ewi25, verynice, aleksa.wawa lubią tę wiadomość