X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    w końcu wiem, o czym piszecie. Pół nocy miałam napięty, twardy brzuch, ale nie z przyczyn gastrologicznych. Wszędzie miękko, a macicę twardą jak piłka lekarska dało się wszędzie wyczuć. Spać przez to nie mogłam. Do tego każdy pyta czy w końcu czuję kopniaki i wielkie gadanie, jak mówię, że nie. Jakby każda musiała mieć łożysko na tylnej ścianie i czuć ruchy od 16tc. Jutro idę do lekarza, może mi coś powie konkretnego na temat płci i czy faktycznie muszę już czuć porządne kopnięcia zamiast "pękania bąbelków" czy gniecenia w pęcherz.
    ja też czuję raczej delikatne puknięcia i przelewanie niż solidne kopniaki. To chyba właśnie przez to położenie łożyska

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flipsik ja mam taki brzuch codziennie rani i wieczorem. Nie wiem co to....

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się prawie z rana :D
    Dziewczyny ratunku...już któryś dzień chodzę z bolącym gardłem, kaszlem i zatkanym nosem :/ Dzisiaj to już "wale głową w ścianę" ;(

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie zatrzymalu na ile nie mam pojecia polozyli mnie w sali jednoosobowej podejrzewaja jakiegos wirusa...co ja sie mam grunt ze to juz z gorki z ta ciaza ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Witam się prawie z rana :D
    Dziewczyny ratunku...już któryś dzień chodzę z bolącym gardłem, kaszlem i zatkanym nosem :/ Dzisiaj to już "wale głową w ścianę" ;(

ja to przechodziłam po świętach, piłam prenalen syrop dla kobiet w ciąży, na gardło super jest tamtum verde a do nosa tylko woda morska, no i syrop z cebuli blleeeeeee ja jak go zrobiłam to i tak nie piłam bo mnie cofało od niego :), ale sporo jadłam cytryny z miodem, mniam lubie takie rzeczy :) a na kaszel chyba nic nie ma, mi ciągnął się prawie 3 tygodnie. na katar też dobre są tak zwane "parówki" :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    A ma ktoras z was bol plecow pod lopatka, mnie boli po prawej syronie ze ciezko siedziec i lezec tak jakby pod zebrami z tylu. Nie wiem co to, mam tak od kilku dni

Ja mam taki ból ale pod lewą łopatką. Boli mnie codziennie i myslę, że to od siedzenia przy komputerze. Bo w weekend, jak nie pracuje to tego nie mam.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja to przechodziłam po świętach, piłam prenalen syrop dla kobiet w ciąży, na gardło super jest tamtum verde a do nosa tylko woda morska, no i syrop z cebuli blleeeeeee ja jak go zrobiłam to i tak nie piłam bo mnie cofało od niego :), ale sporo jadłam cytryny z miodem, mniam lubie takie rzeczy :) a na kaszel chyba nic nie ma, mi ciągnął się prawie 3 tygodnie. na katar też dobre są tak zwane "parówki" :)

Na mnie niestety prenalen nie działa nic a nic :/ tantum verde mam, a co do nosa to nie pomaga mi nic, jak się zatkał tak się odetkać nie może :( cebula odpada i cytryna niestety też...mam po nich taaaką zgagę ;/
    ale "parówki" spróbuje na pewno! może coś pomoże...
    ja na kaszel piję Stodal, ale wypiłam juz prawie cały i nic :/

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina biedaku Ty to się masz z tym szpitalem :/ ale grunt, że masz takie pozytywne nastawienie :)
    Trzymajcie się z Krzysiem :*

Kaarolina lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    ja też czuję raczej delikatne puknięcia i przelewanie niż solidne kopniaki. To chyba właśnie przez to położenie łożyska

Mi to nie przeszkadza, że nie czuję kopnięć - przynajmniej mogę spać i wszystko robić. Zdążę jeszcze na nie ponarzekać, że bolą. Ale wkurza mnie gadanie ludzi. Zaraz pewnie usłyszę, że jestem wyrodną matką, jak mogę własnego dziecka nie czuć i się w dodatku tym nie martwić..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Flipsik ja mam taki brzuch codziennie rani i wieczorem. Nie wiem co to....

A lekarza pytałaś?

hela lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Piekne mamusie :)
    Nelus ja mam taka sama godzine co w Polsce :) tylko w zimie jestesmy o godzine do przodu, bo tutaj sie czasu nie przesuwa. Ja to mam ogolnie problem z zasypianiem, ale uwielbiam spac do pozna :)
    Ta kolezanka to mi sie wydaje, ze jest zazdrosna. Nie ma nic piekniejszego niz oczekiwanie na dziecko.

Ja moge sie dolaczyc do clubu mokrych gatek ;)

Assantea jak ja mam wyslac Ci to zaproszenie? Czy to jest zapros znajoma czy gdzie indziej?

Hela i Assantea byloby super gdybysmy sie mogly spotkac.

Nelus lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A lekarza pytałaś?

U mnie to nie trwa dlygo tak jakby skurcz ale zapytam lekarza teraz jak bede w czwartek

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka pewnie, na pewno znajdziemy jakis dogodny termin i miejsce ;)

64xp62y.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz znalazlam :) Hela i assantea wyslalam wam zaproszenia.

1usat5od00spirqc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Witam Piekne mamusie :)
    Nelus ja mam taka sama godzine co w Polsce :) tylko w zimie jestesmy o godzine do przodu, bo tutaj sie czasu nie przesuwa. Ja to mam ogolnie problem z zasypianiem, ale uwielbiam spac do pozna :)
    Ta kolezanka to mi sie wydaje, ze jest zazdrosna. Nie ma nic piekniejszego niz oczekiwanie na dziecko.

Ja moge sie dolaczyc do clubu mokrych gatek ;)

Assantea jak ja mam wyslac Ci to zaproszenie? Czy to jest zapros znajoma czy gdzie indziej?

Hela i Assantea byloby super gdybysmy sie mogly spotkac.

ja już Cię chyba kiedyś próbowałam dodać i dlatego teraz nie mogę. Kliknij na mój nick pod zdjęciem przy avatarze i tam będzie na dole albo zaproś do przyjaciólek albo trzeba cos potwierdzić. Sama nie wiem :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    U mnie to nie trwa dlygo tak jakby skurcz ale zapytam lekarza teraz jak bede w czwartek

To prawdopodobnie skurcze h-b, czyli norma ;)

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    To prawdopodobnie skurcze h-b, czyli norma ;)
    Tez tak mysle :)

64xp62y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jeśli dobrze kojarzę to dopiero co jedno choróbsko Ci przeszło a tu już kolejne? Idź lepiej do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz, że to już kolejny raz jak Cie coś łapie i niech Ci coś przepiszą, bo może lepiej raz a porządnie się wyleczyć niż co 2 tygodnie zaleczać objawy?

Na zatkany nos polecam inhalacje, ale co najmniej 4 razy dziennie je rób i wygrzewanie się. Witaminę C jeśli nie w postaci cytryny to koniecznie w tabletkach kup i bierz dużo, wzmocni Ci organizm. Generalnie powinnaś leżeć z tydzień w łóżku bez kontaktu z otoczeniem, bo widać łapiesz wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 10:55

Migotka22, akuszerka89 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ae9nuo.jpg
    m73td4.jpg
    2r77ak3.jpg
    oit8wn.jpg
    8x4x9h.jpg
    Wczoraj kupilam mnostwo ciuszkow od 0 az do 9 miesiecy. to kilka z nich:)

Gosia19, justyna14, Migotka22, Beataa25, Io, afrykanka, assantea, Kaarolina, Zaczarowana, Ewi25, aleksa.wawa, Patu, aswalda, doti77 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:) wow mam sporo do nadrobienia , ale tak to jest jak się ma remont a do tego lata i załatwia wszystko przed ślubem matko..czuwania i spotkania przedmałżeńskie, do tego poradnie rodzinne kto to wymyślą;/ żeby tam jeszcze coś pożytecznego mówili...nie wspomnę o reszcie..obiecuje, że później was nadrobię, chciałam się tylko pochwalić, bo na połówkowym wszystko wyszło dobrze nasza księżniczka ma już 20 cm i 452 g czyli już prawie pół kilo :D w nocy mi dalej spać nie daje, problemy trawienne nadal są chyba taki urok tej ciąży. W czwartek jedziemy do szpitala pokazać się no i w końcu zapisać sie do szkoły rodzenia:) Pozdrawiam cieplutko:)
    Migotka wracaj szybko do zdrowia kochana:)

Migotka22, Ewi25, verynice, aleksa.wawa lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ