Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    w końcu wiem, o czym piszecie. Pół nocy miałam napięty, twardy brzuch, ale nie z przyczyn gastrologicznych. Wszędzie miękko, a macicę twardą jak piłka lekarska dało się wszędzie wyczuć. Spać przez to nie mogłam. Do tego każdy pyta czy w końcu czuję kopniaki i wielkie gadanie, jak mówię, że nie. Jakby każda musiała mieć łożysko na tylnej ścianie i czuć ruchy od 16tc. Jutro idę do lekarza, może mi coś powie konkretnego na temat płci i czy faktycznie muszę już czuć porządne kopnięcia zamiast "pękania bąbelków" czy gniecenia w pęcherz.
    ja też czuję raczej delikatne puknięcia i przelewanie niż solidne kopniaki. To chyba właśnie przez to położenie łożyska

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flipsik ja mam taki brzuch codziennie rani i wieczorem. Nie wiem co to....

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się prawie z rana :D
    Dziewczyny ratunku...już któryś dzień chodzę z bolącym gardłem, kaszlem i zatkanym nosem :/ Dzisiaj to już "wale głową w ścianę" ;(

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i mnie zatrzymalu na ile nie mam pojecia polozyli mnie w sali jednoosobowej podejrzewaja jakiegos wirusa...co ja sie mam grunt ze to juz z gorki z ta ciaza ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Witam się prawie z rana :D
    Dziewczyny ratunku...już któryś dzień chodzę z bolącym gardłem, kaszlem i zatkanym nosem :/ Dzisiaj to już "wale głową w ścianę" ;(

ja to przechodziłam po świętach, piłam prenalen syrop dla kobiet w ciąży, na gardło super jest tamtum verde a do nosa tylko woda morska, no i syrop z cebuli blleeeeeee ja jak go zrobiłam to i tak nie piłam bo mnie cofało od niego :), ale sporo jadłam cytryny z miodem, mniam lubie takie rzeczy :) a na kaszel chyba nic nie ma, mi ciągnął się prawie 3 tygodnie. na katar też dobre są tak zwane "parówki" :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

qb3c82c3gptozz8t.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    A ma ktoras z was bol plecow pod lopatka, mnie boli po prawej syronie ze ciezko siedziec i lezec tak jakby pod zebrami z tylu. Nie wiem co to, mam tak od kilku dni

Ja mam taki ból ale pod lewą łopatką. Boli mnie codziennie i myslę, że to od siedzenia przy komputerze. Bo w weekend, jak nie pracuje to tego nie mam.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    ja to przechodziłam po świętach, piłam prenalen syrop dla kobiet w ciąży, na gardło super jest tamtum verde a do nosa tylko woda morska, no i syrop z cebuli blleeeeeee ja jak go zrobiłam to i tak nie piłam bo mnie cofało od niego :), ale sporo jadłam cytryny z miodem, mniam lubie takie rzeczy :) a na kaszel chyba nic nie ma, mi ciągnął się prawie 3 tygodnie. na katar też dobre są tak zwane "parówki" :)

Na mnie niestety prenalen nie działa nic a nic :/ tantum verde mam, a co do nosa to nie pomaga mi nic, jak się zatkał tak się odetkać nie może :( cebula odpada i cytryna niestety też...mam po nich taaaką zgagę ;/
    ale "parówki" spróbuje na pewno! może coś pomoże...
    ja na kaszel piję Stodal, ale wypiłam juz prawie cały i nic :/

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina biedaku Ty to się masz z tym szpitalem :/ ale grunt, że masz takie pozytywne nastawienie :)
    Trzymajcie się z Krzysiem :*

Kaarolina lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    ja też czuję raczej delikatne puknięcia i przelewanie niż solidne kopniaki. To chyba właśnie przez to położenie łożyska

Mi to nie przeszkadza, że nie czuję kopnięć - przynajmniej mogę spać i wszystko robić. Zdążę jeszcze na nie ponarzekać, że bolą. Ale wkurza mnie gadanie ludzi. Zaraz pewnie usłyszę, że jestem wyrodną matką, jak mogę własnego dziecka nie czuć i się w dodatku tym nie martwić..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Flipsik ja mam taki brzuch codziennie rani i wieczorem. Nie wiem co to....

A lekarza pytałaś?

hela lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Piekne mamusie :)
    Nelus ja mam taka sama godzine co w Polsce :) tylko w zimie jestesmy o godzine do przodu, bo tutaj sie czasu nie przesuwa. Ja to mam ogolnie problem z zasypianiem, ale uwielbiam spac do pozna :)
    Ta kolezanka to mi sie wydaje, ze jest zazdrosna. Nie ma nic piekniejszego niz oczekiwanie na dziecko.

Ja moge sie dolaczyc do clubu mokrych gatek ;)

Assantea jak ja mam wyslac Ci to zaproszenie? Czy to jest zapros znajoma czy gdzie indziej?

Hela i Assantea byloby super gdybysmy sie mogly spotkac.

Nelus lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik wrote:
    A lekarza pytałaś?

U mnie to nie trwa dlygo tak jakby skurcz ale zapytam lekarza teraz jak bede w czwartek

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka pewnie, na pewno znajdziemy jakis dogodny termin i miejsce ;)

64xp62y.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz znalazlam :) Hela i assantea wyslalam wam zaproszenia.

1usat5od00spirqc.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Witam Piekne mamusie :)
    Nelus ja mam taka sama godzine co w Polsce :) tylko w zimie jestesmy o godzine do przodu, bo tutaj sie czasu nie przesuwa. Ja to mam ogolnie problem z zasypianiem, ale uwielbiam spac do pozna :)
    Ta kolezanka to mi sie wydaje, ze jest zazdrosna. Nie ma nic piekniejszego niz oczekiwanie na dziecko.

Ja moge sie dolaczyc do clubu mokrych gatek ;)

Assantea jak ja mam wyslac Ci to zaproszenie? Czy to jest zapros znajoma czy gdzie indziej?

Hela i Assantea byloby super gdybysmy sie mogly spotkac.

ja już Cię chyba kiedyś próbowałam dodać i dlatego teraz nie mogę. Kliknij na mój nick pod zdjęciem przy avatarze i tam będzie na dole albo zaproś do przyjaciólek albo trzeba cos potwierdzić. Sama nie wiem :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    U mnie to nie trwa dlygo tak jakby skurcz ale zapytam lekarza teraz jak bede w czwartek

To prawdopodobnie skurcze h-b, czyli norma ;)

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    To prawdopodobnie skurcze h-b, czyli norma ;)
    Tez tak mysle :)

64xp62y.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka jeśli dobrze kojarzę to dopiero co jedno choróbsko Ci przeszło a tu już kolejne? Idź lepiej do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz, że to już kolejny raz jak Cie coś łapie i niech Ci coś przepiszą, bo może lepiej raz a porządnie się wyleczyć niż co 2 tygodnie zaleczać objawy?

Na zatkany nos polecam inhalacje, ale co najmniej 4 razy dziennie je rób i wygrzewanie się. Witaminę C jeśli nie w postaci cytryny to koniecznie w tabletkach kup i bierz dużo, wzmocni Ci organizm. Generalnie powinnaś leżeć z tydzień w łóżku bez kontaktu z otoczeniem, bo widać łapiesz wszystko.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 10:55

Migotka22, akuszerka89 lubią tę wiadomość

7w3d 💔
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ae9nuo.jpg
    m73td4.jpg
    2r77ak3.jpg
    oit8wn.jpg
    8x4x9h.jpg
    Wczoraj kupilam mnostwo ciuszkow od 0 az do 9 miesiecy. to kilka z nich:)

nick nieaktualny, justyna14, Migotka22, Beataa25, Io, afrykanka, assantea, Kaarolina, Zaczarowana, Ewi25, nick nieaktualny, Patu, aswalda, doti77 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:) wow mam sporo do nadrobienia , ale tak to jest jak się ma remont a do tego lata i załatwia wszystko przed ślubem matko..czuwania i spotkania przedmałżeńskie, do tego poradnie rodzinne kto to wymyślą;/ żeby tam jeszcze coś pożytecznego mówili...nie wspomnę o reszcie..obiecuje, że później was nadrobię, chciałam się tylko pochwalić, bo na połówkowym wszystko wyszło dobrze nasza księżniczka ma już 20 cm i 452 g czyli już prawie pół kilo :D w nocy mi dalej spać nie daje, problemy trawienne nadal są chyba taki urok tej ciąży. W czwartek jedziemy do szpitala pokazać się no i w końcu zapisać sie do szkoły rodzenia:) Pozdrawiam cieplutko:)
    Migotka wracaj szybko do zdrowia kochana:)

Migotka22, Ewi25, verynice, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
‹‹ 619 620 621 622 623 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masz objawy duszności wydechowej, ale nie jesteś zdiagnozowany? Lekarz online może pokierować Cię dalej

Duszność wydechowa utrudnia oddychanie, szczególnie podczas wydychania powietrza. Uczucie braku tchu może budzić niepokój. Jeśli doświadczasz takich objawów, a diagnoza wciąż nie jest postawiona, warto skonsultować się z lekarzem. Konsultacja online to szybki sposób na omówienie symptomów, uzyskanie wstępnej oceny i wskazówek dotyczących dalszej diagnostyki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam

Kwas DHA to jedna z substancji niezbędnych do prawidłowego rozwoju płodu. Jego suplementacja jest zalecana przez ekspertów, a w aptekach znajdziemy wiele preparatów zawierających ten składnik. Najczęściej jest pozyskiwany z ryb morskich, jednak coraz więcej przyszłych mam sięga po DHA z alg. Jakie są jego właściwości i czym różni się od rybiego? Dowiedz się więcej na temat suplementacji DHA w ciąży – kiedy zacząć i jakie dawki stosować?

CZYTAJ WIĘCEJ