X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, Karolina, mam nadzieję, że jednak wszystko jest ok i że nie będziesz musiała znów zostawać w szpitalu. A może zjadłaś coś nie takiego i troszkę się przytrułaś?

Ja też mam takie wodniste upławy, taka biała woda w dużych ilościach. Wcześniej któraś z Was pisała też, że ma takie upławy glutowate, dwa razy też tak miałam, zrobiłam małe śledztwo co to może być. I wyszło że to jeszcze nasienie po 4 dniach od kochania się. W zasadzie byłam trochę w szoku, bo nigdy nasienia tak długo w sobie nie miałam, ale wychodzi na to że tak. Teraz w ciąży szyjkę mam tak wysoko, że ledwie do niej docieram, a za szyjką mam jeszcze taką kieszonkę i to w tej kieszonce uchowało się wszystko:)

Io lubi tę wiadomość

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde! Właśnie przed chwilą dzwoniłam do ZUSu, bo do 11.05 mieli czas, żeby wypłacić mi kasę za kwiecień i oczywiście nic nie dostałam. Przestraszyłam się, że gdzieś im wcięło moje zwolnienie. No ale niemiły babiszon od razu mnie poinformował, że już dostałam te pieniądze. Jak jej powiedziałam, że nie, to ona do mnie: no to pani dostanie. Pytam się kiedy, a ona na to, że jak będą to będą. Mówię, że to już po terminie, a zwolnienie dawno się skończyło, a ona mi, że mam czekać bo jak przyjdzie moja kolej to dostanę kasę, ale ona mi nie powie kiedy. Była tak chamska i opryskliwa, że gdyby nie to, że ja jestem z natury grzeczna dla ludzi to bym ją rozerwała chyba. W takim razie czekam, aż łaskawy ZUS da mi albo i nie da moich pieniędzy. Jakbym nie miała męża, który też dostaję wypłatę to bym pewnie nie miała za co żyć. No ale spróbuj ZUSowi przelać kasę po terminie ;/

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie najgoszy jest glod, zawsze po przebudzeniu jem, jak nie zjem to mi niedobrze a dzisiaj dupa!

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka - To jak ktoś też tak ma to jestem trochę spokojniejsza.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taki urok zusu. Ja tez czekam na kase ale u nas maz nie pracuje wiec lepiej niech mnie nie wkurzaja tylko placa w terminie ;) 15 konczy mi sie zwolnienie i czekam jak na szpilkach!

Io lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A oto moje pierwsze nabytki. Nie moglo sie oczywiscie obejsc bez mojego kociego synka ktory towarzyszy mi w kazdej sytuacji.

j08h0x.jpg

11jw8b5.jpg

Gosia19, Io, verynice, Ewi25, akuszerka89, Fipsik, Kaarolina, afrykanka, jovi81, stardust87, aleksa.wawa, madiiiii, Patu lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sluzu to ja ostatnio na kibelku az sie przestraszylam poczulam jak mi cos leci i takue odczucie plumkniecia jak na okres ale na szczescie byl to tylko wodnisty slyz taki mleczny ;)

Io lubi tę wiadomość

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Assantea jak nie przepadam za kotami to twoj jesy sliczniutki!

64xp62y.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 13 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ja właśnie piję moją kawę mamową ;) tzn mama coffe vanilia mmmm pyszna i do tego ciacho :) Ja od wczoraj jestem na zwolnieniu dzisiaj idę do lekarza po papierek i koniec pracy :) Z jednej strony mam tyle czasu dla siebie mogę czytać ksiązki oglądać zaległe fimy spacerować .....ale z drugiej strony tak dziwnie że wszyscy pracują a ja nie. Ale co tam. Teraz muszę się zająć wypełnianiem wszystkich urzędowych papierków, a powiem Wam że nie ma nic gorszego.
    Karolina trzymamy kciuki aby wszystko było dobrze.

thiki0a.png
  • Mika 28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam te upławy ale tak do 2dni a i widzicie moze jeszcze się gdzieś przechować

Ja też uciekam muszę trochę pobuszować obiecałam że odwiedzę lumpka bo już z miesiąc nie byłam a tam zawsze ładne ciuchlandy mają :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 09:55

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - no właśnie ja czasami też tak czuję jakby ze mnie poleciało jak na okres, ale jak ide do kibelka sprawdzić to okazuje się, że to tylko woda albo coś w tym stylu.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Dziewczyny ktora jest z lubuskiego z okolic Gorzowa Wielkopolskiego?

Od piatku bede w Polsce na prawie trzy tygodnie. Gdyby ktoras byla z Gorzowa lub okolic to mogly bysmy sie umowic na :soczek albo kawe albo na zakupy.
    Dla mnie to pewnie jedyna okazjia zeby kogos spotkac z forum, bo pozniej to raczej bedzie to niemozliwe niestety ;(

Afrykanka dodaj mnie do przyjaciółek bo chciałabym Ci wysłać prywatną wiadomość :-)

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi czasami tak poleci ze gacie mokre haha ze tak powiem, jakbym sie maga podniecila ;)

64xp62y.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ma ktoras z was bol plecow pod lopatka, mnie boli po prawej syronie ze ciezko siedziec i lezec tak jakby pod zebrami z tylu. Nie wiem co to, mam tak od kilku dni

64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na moje paczki z allegro, pewnie przyjdą jeszcze w tym tygodniu :) :) To się pochwalę jak tylko dostanę :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Assantea jak nie przepadam za kotami to twoj jesy sliczniutki!
    wysłałam Ci prywatną wiadomość - nie wiem czy zauważyłaś :-)

hela lubi tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Dzień dobry ciężarówki :)

Pogoda się u nas w końcu poprawia. Oby w końcu zrobiło się ciepło.
    Ja ostatnio budzę się z jakby kacem. Jestem strasznie rozbita. Może to przez to, że trochę mi się poprzestawiało i kładę się spać późno i śpię do 8-9.

Mam do Was pytanko. Czy macie też takie wodniste upławy? Ja jak się rano budzę to mam majtki mokre jakbym popuściła. Czasami też w dzień czuję jak ze mnie leci. Nie jest to raczej infekcja bo nic mnie nie boli ani nie piecze. Cały czas jestem na luteinie, ale wcześniej wydzielina nie była taka wodnista. Przestraszyłam się już nawet, że to mogą być wody płodowe. Tyle, że tydzień temu byłam u gina i na USG więc chyba by zobaczyli gdyby coś się działo.
    upławów nie mam, ale więcej wydzieliny wodnistej lub nie z pochwy a i owszem. Bez wkładek higienicznych się nie ruszam. Cóż uroki ciąży :)

Io lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Kurde! Właśnie przed chwilą dzwoniłam do ZUSu, bo do 11.05 mieli czas, żeby wypłacić mi kasę za kwiecień i oczywiście nic nie dostałam. Przestraszyłam się, że gdzieś im wcięło moje zwolnienie. No ale niemiły babiszon od razu mnie poinformował, że już dostałam te pieniądze. Jak jej powiedziałam, że nie, to ona do mnie: no to pani dostanie. Pytam się kiedy, a ona na to, że jak będą to będą. Mówię, że to już po terminie, a zwolnienie dawno się skończyło, a ona mi, że mam czekać bo jak przyjdzie moja kolej to dostanę kasę, ale ona mi nie powie kiedy. Była tak chamska i opryskliwa, że gdyby nie to, że ja jestem z natury grzeczna dla ludzi to bym ją rozerwała chyba. W takim razie czekam, aż łaskawy ZUS da mi albo i nie da moich pieniędzy. Jakbym nie miała męża, który też dostaję wypłatę to bym pewnie nie miała za co żyć. No ale spróbuj ZUSowi przelać kasę po terminie ;/

ja dostalam kase za kwiecien i pismo przyszlo, ze nie dostane za maj, bo "umowa o prace sie skonczyla". dzwonie, tlumacze ze jestem w ciazy i umowa automatycznie sie przedluzyla bez podpisywania czegokolwiek, a ona ze jak mam problem z pracodawca to mam isc do panstwowej inspekcji pracy. zaczelam sie drzec ze "nie z pracodawca mam problem tylko z wami!!!!"

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    A ma ktoras z was bol plecow pod lopatka, mnie boli po prawej syronie ze ciezko siedziec i lezec tak jakby pod zebrami z tylu. Nie wiem co to, mam tak od kilku dni
    ja miałam taki ból i tego w żaden sposób rozmasować nie szło bo włąśnie jakoś tak pod łopatką. Przeszło po kilku dniach samo, chyba jakieś nadciągnięcie lub krzywo spałam, bo nic nie dźwigałam. Może też dziś jakoś krzywo spałaś, albo za energicznie się odkręciłaś i stąd ten ból?

spróbuj ciepłego prysznica może :)

7w3d 💔
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w końcu wiem, o czym piszecie. Pół nocy miałam napięty, twardy brzuch, ale nie z przyczyn gastrologicznych. Wszędzie miękko, a macicę twardą jak piłka lekarska dało się wszędzie wyczuć. Spać przez to nie mogłam. Do tego każdy pyta czy w końcu czuję kopniaki i wielkie gadanie, jak mówię, że nie. Jakby każda musiała mieć łożysko na tylnej ścianie i czuć ruchy od 16tc. Jutro idę do lekarza, może mi coś powie konkretnego na temat płci i czy faktycznie muszę już czuć porządne kopnięcia zamiast "pękania bąbelków" czy gniecenia w pęcherz.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
‹‹ 618 619 620 621 622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ