X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    A co do tej emulsji do kąpieli Oilatum to jaką pojemność kupujecie? 250ml czy 500? 500 to nie za dużo? Bo nie wiem jaką kupić..
    ja kupiłam 500ml bo się bardziej opłacało ;)

verynice lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzisiaj wciągnełam kilogram spokojnie ;-)

Io wrote:

Co do truskawek to ja też dzisiaj zjadłam aż 0,5 kg. No i w końcu to były polskie truskawki. :) Małemu chyba strasznie smakowało bo potem fikał jak nigdy.

Io lubi tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
  • assantea Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Narobilyście mi ochoty i wciągnelam właśnie puchar lodów waniliowych z truskawkami. Kolacja zaliczona:-)

Karolaaa91, Io, verynice lubią tę wiadomość

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 maja 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piszę tylko na chwilę :)
    U nas mąż w końcu dzwonił do fachowca, na szczęście znalazł fachowca 24h/dobę i o 6.30 rano w niedzielę otworzył nam samochód. Kurcze, podziwiam chłopa, cały rok do dyspozycji być. Kluczyki okazało się, że były w bagażniku (drzwi są otwierane z pilota i jak w środku jest kluczyk to się nie zamkną, ale bagażnik jest mechaniczny i samochód się sam zamknął po jakimś czasie) i zamiast o 3 wyjechaliśmy o 7.
    Ja wczoraj jak poszliśmy na basen zobaczyłam taką dyszę i przycisk, myślałam, że to masaż i jak mi buchnęło w brzuch to aż mnie 4 metry do tyłu odrzuciło. Okazało się, że to sztuczna rzeka :/ Trochę się bałam, bo po tym mały się długo nie ruszał, ale dziś nadrabia za 10 dzieci :P
    Uuu, a ja nawet na wakacjach odpocząć nie mogę, dzwoniła do mnie koleżanka z uczelni, mam masę projektów do oddania do końca maja, do tego na początek czerwca tyle zaliczeń, a na koniec mnie zdołowała, że ona ma już połowę pracy :/ Cholera, zaczynam się zastanawiać czy wyrobię się z tym wszystkim :(

My materac przy córce mieliśmy najpierw trawę morską, ale tragedia była jak trzeba to było prać, potem kupiliśmy chyba lateksowy i wyślę, że to najlepsze co może być :)

Co do Oilatum to ja mam 2 litry, więc spokojnie, nie macie za dużo :D 0,5 na pewno dam szwagierce na chrzciny i do tego dorzucę jakiś album ;)

A co do wagi... Nie ważyłam się od tygodnia, ale myślę, że przyszło mi teraz sporo, bo jak się co dzień na obiadokolacji w restauracjach stołujemy to potem na basenie wstyd mi chodzić z brzuchem ani to ciążowym ani tłuszczykowym :P

• Nelus Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 23:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    do tej pory zawsze był esotiq, bo rozmiary były na mnie tylko w tym sklepie w moim mieście. a teraz z firmy Ava kupiłam, która mi nic kompletnie nie mówi, ale najwazniejsze ze pasował, zobaczymy tylko jak będzie sie sprawdzał po kilku miesiącach, czy sie nie rozciągnie, nie straci fasonu itp itd.

dzięki dziewczyny za miłe słowa :*

a w Rossmannie kupiłam dzis kosmetyki dla małej, w promocji były :) Babydream. chciałabym je uzywac po oilatum, zobaczymy co jej cera na to :D

a ludzie mnie zaskakują... czy Iga to naprawde tak dziwne imie? brat mnie pyta czy wybrane juz imię jakies. odpowiadam, ze Iga a on do mnie- no ale to jakie imie?
    no Iga.
    ale jak to sie mówi?
    Iga to jest osobne imie. tak po prostu
    tak samo?
    no tak, Iga. Mati często mówi Igunia Igusia.
    aha.

i powiem, ze to nie pierwsza taka reakcja. juz kilka osób pytało ale jakie to imie tak na prawde. a moja mama jest genialna, bo chyba sie nie spodobało a nie chciała byc nie miła, więc powiedziała że imie nie wazne do kazdego idzie się przezwyczaić, jak ja Ci dałam Patrycja to moja mama powiedziała ze nigdy nie przyjdzie do nas do domu bo jak mogłam tak córke nazwac, a jakos sie przezwyczaiła to i do Igi kazdy sie przezwyczai :)

Oj tam a mi sie Iga podoba- nie jest oklepane ani dziwaczne, dzwieczne, krotkie i ma wiele fajnych "zdrobnien" ;)

Patu lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 12 maja 2014, 23:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szonka wrote:
    A ja sie martwie :( mam jakies dziwne plamienia. bardzo male bordowe plamki na wkladce co jakis czas. do tego miekka szyjka ktora podobno sie skraca. tylko ze mi gin nigdy szyjki nie mierzyl a o skracaniu powiedzial podczas badania gin. nie na usg. jak chodze to czasem boli mnie krocze :/ mowilka ginowi o tych objawach ale kazal mi sie tylko oszczedzac i nospe brac. I juz sama nie wiem czy mam glownie lerzec czy np. na spacer moge isc. martwia mnie te plamienia bo nie wiem co to jest. Naczytalam sie o przedwczesnym porodzie i konsekwencjach wczesniactwa i chodze w stresie a w nocy sni mi sie ze rodze :/

jutro ide na badanie glukozy i powtorke badania moczu, ktore tez mi zle wyszlo. za tydzien wizyta a ja chyba do tej pory oszaleje :( ech to sie wyzilam.

Wiem co przezywasz bo mam tak od wczoraj:( a przede mna 10h lotu samolotem w sobote i wizyta dopiero 19 maja!!!

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja zazdroszcze kobietom wysokiej samooceny i akceptacji siebie jakim sie jest! Akuszerka super masz podejscie do zycia, takimi ludzmi jak Ty warto sie otaczac zeby czerpac od nich ta dobra energie ;) a wygladasz pieknie, zastanawiam sie gdzie Ty kupujesz taki duzy biustonisz teraz w ciazy?! To musi byc wyzwanie! A maz pewnie szaleja z radosci :D ahaha Szkoda ze ja mam taki beznadziejny character ze zawsze biore do siebie az za bardzo co inni mysla i analizuje kazde slowo w moim kierunku! Jak bylam w teraz w polsce (po 10 miesiacach nieobecnisci) to jedna z dobrych kolezanek z ktora spedzilam ostatnia nocke zaczela mi mowic "oo juz masz drugi podbrodek, cellulit ci sie zrobil chyba nie cwiczysz, potrzebujesz witamin bo kaszka ci sie zrobila na ramionach, ale masz murzynski tylek...itp itd" no wiec ja od razu do lustra i co widze? Ze jestem gruba, mam brzydka skore i dupe w dziurach jak na serze szwajcarskim! Tak to juz ze mna jest!!! Ehh ale wiem ze to nie jest najwazniejsze, teraz mam gorsze zmartwienie bo zaczelam plamic no i juz za kilka dni musze pozegnac sie z rodzina na pewnie jakis rok :(

201703012752.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 01:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus olej to co kolezanka powiedziala. Najwazniejsze, ze masz kochanego mezczyzne i juz niedlugo dzidziusia przy sobie, pomysl o wspolnym bozym narodzeniu we trojke :)
    A swoja droga, to ta kolezanka nie powinna ci cos takiego powiedziec, bo przeciez kobiety w ciazy nie wygladaja jak modelki na wybiegu. Poza tym kobiety przejmuja sie wygladem i sa tez bardziej emocjonalne w trakcie ciazy.
    Ja tez mam celulitis, drugi podbrodek wlasnie sie robi niestety, mam przesuszona skore a o wypryskach na twarzy (pierwszy raz od okresu dojrzewania) nie wspomne. Ogolnie zbrzydlam, ale ja sie czuje bardzo atrakcyjnie i seksownie i w koncu mam upragniony biust :)

A jak mnie maluszek kopnie to juz w ogole jestem w siodmym niebie :)

Po ciazy mozesz o wszystko zadbac, to nie sa rzeczy nieodwracalne. Teraz ty i dzidzus jestescie najwazniejsze.
    Ciesz sie ostatnimi dniami z rodzina
    Oszczedzaj sie troche przez te ostatnie dni….moze byly one zbyt intensywne i organizm ci pokazuje ze trzeba troche tempo zwolnic.

Nelus lubi tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 01:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Nelus olej to co kolezanka powiedziala. Najwazniejsze, ze masz kochanego mezczyzne i juz niedlugo dzidziusia przy sobie, pomysl o wspolnym bozym narodzeniu we trojke :)
    A swoja droga, to ta kolezanka nie powinna ci cos takiego powiedziec, bo przeciez kobiety w ciazy nie wygladaja jak modelki na wybiegu. Poza tym kobiety przejmuja sie wygladem i sa tez bardziej emocjonalne w trakcie ciazy.
    Ja tez mam celulitis, drugi podbrodek wlasnie sie robi niestety, mam przesuszona skore a o wypryskach na twarzy (pierwszy raz od okresu dojrzewania) nie wspomne. Ogolnie zbrzydlam, ale ja sie czuje bardzo atrakcyjnie i seksownie i w koncu mam upragniony biust :)

A jak mnie maluszek kopnie to juz w ogole jestem w siodmym niebie :)

Po ciazy mozesz o wszystko zadbac, to nie sa rzeczy nieodwracalne. Teraz ty i dzidzus jestescie najwazniejsze.
    Ciesz sie ostatnimi dniami z rodzina
    Oszczedzaj sie troche przez te ostatnie dni….moze byly one zbyt intensywne i organizm ci pokazuje ze trzeba troche tempo zwolnic.

Wiesz ta kolezanka ma gabinet kosmetyczny i chyba mysli ze pozjadala wszystkie rozumy.. szkoda tylko ze nigdy nie byla w ciazy! Juz teraz sie nie przejmuje ale wtedy bylo mi troche przykro! Teraz tak jak piszesz wazne ze dzidzia rosnie i mocno kopie mamusie :D
    A Ty ktora masz godzine w Afryce ze jeszcze nie spisz? Ja to zawsze mam problem ze snem w pelnie ksiezyca :p

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus to rozwiązałaś mój problem ze snem... ja nie moge zasnac a na dodatek jak tylkonzamykam oczy to.zafzyna mi sie krecic w glowie ...:/ ah te pelnie.,,

• nenka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :-)
    My już po śniadanku
    Kocham te bezsenne poranki ;-)

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ledwo żyję.. :(
    Cała noc z głowy..czy któraś miała już coś takiego : okropne zawroty głowy (takie jakby helikopter po wypiciu za dużej ilości alkoholu) cały pokój wirował i wirował... do tego doszły wymioty i ból brzucha.. nie wiem czy iść do lekarza z tym... a i ciśnienie 100/50 i od rana rozwolnienie oby to nie rotawirus.. (jak nigdy zazwyczaj mam nadciśnienie :O )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 07:13

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Ewi super :) Ja sie rozleniwilam, najgorsze jest to ,ze ja bym mogla codziennie jesc frytki, ktore sa na wierzcholku listy rzeczy zabronionych. Bedac w restauracjii zawsze zamawiam do jedzenia frytki, oczywiscie salatka dla rownowagi musi byc.

Teraz wyobraz sobie, ze jak ostatnio jadlam sushi to zagryzalam je frytkami ( wiekszosc restauracjii tutaj serwuje sushi, nie trzeba isc do japonskiej). Reakcja kelnerki i ludzi siedzacych obok bezcenna ;)

:D hehehe ważne że człowiekowi smakuje :) ja na frytki miałam ochote w 1 trymestrze, ogólnie na ziemniaki a teraz już jem normalnie :)

qb3c82c3gptozz8t.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina lepiej skonsultować to z lekarzem. Jakbyś wróciła z imprezy o trzeciej nad ranem to te objawy pewnie nikogo by nie zaniepokoiły ale w ciazy ..... Sama nie wiem. Jestem zdania ze lepiej wczesniej reagować.

A w ogóle to dzien dobry dziewczyny :-)

Do mnie powróciły erotyczne sny z pierwszego trymestru :-) i oby zostały jak najdłużej :-)
    Miłego dnia mamuśki :-)

Kaarolina wrote:
    Cała noc z głowy..czy któraś miała już coś takiego : okropne zawroty głowy (takie jakby helikopter po wypiciu za dużej ilości alkoholu) cały pokój wirował i wirował... do tego doszły wymioty i ból brzucha.. nie wiem czy iść do lekarza z tym... a i ciśnienie 100/50 i od rana rozwolnienie oby to nie rotawirus.. (jak nigdy zazwyczaj mam nadciśnienie :O )

atdci09kamv7205a.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina lepiej skonsultować to z lekarzem. Jakbyś wróciła z imprezy o trzeciej nad ranem to te objawy pewnie nikogo by nie zaniepokoiły ale w ciazy ..... Sama nie wiem. Jestem zdania ze lepiej wczesniej reagować.

A w ogóle to dzien dobry dziewczyny :-)

Do mnie powróciły erotyczne sny z pierwszego trymestru :-) i oby zostały jak najdłużej :-)
    Miłego dnia mamuśki :-)

Kaarolina wrote:

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry kochane :)
    Ale sie wyspalam :) co jak co ale ze spaniem nie mam problemu :) wstaje wczesniej niz bym bez ciazy wstawala ale jestem wyspana :)
    Teraz herbatka, sniadanko i mozna zaczynac dzien :) wspolczuje tym ktore spac nie moga :/ ale wlasńie podobno pelnoa tak wplywa na ludzi...

A ja genrealnie mam wywalone na to co ktos mowi :) nie kazdemu sie musze podobac. Grunt ze ten jeden jedyny mnie kocha taka jaka jestem :) z reszta ńie bede zyla :)
    Ale mam dobry humor dzis :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie ;)

Karolina, ja na Twoim miejscu bym skonsultowała to wszystko z lekarzem, zaszkodzić nie zaszkodzi a może tylko pomóc.

I zdanie mam bardzo podobne do reszty z Was i podpisuję się obiema rękami pod tym co napisała Paula, najważniejsze że nasi mężowie i nie-mężowie nas kochają i im się podobamy, a reszta niech spada!

Wczoraj zaszalałam na allegro i kupiłam literki na ścianę do pokoju małego, do kompletu lampkę nocną ręcznie robioną, 3 koszulki z nadrukami (1 dla siebie 2 dla męża), butelki, smoczek, pojemniki na pokarm, 3 pieluchy flanelowe kolorowe :) ojjj uwielbiam te zakupy! <3

Miłego dnia dla każdej z Was! :*

dqprpx9ikjqhrova.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Ja już odliczam dni do końca pracy, mam zamiar popracować jeszcze do końca przyszłego tygodnia. Itak uważam, że przesadziłam, mało kto pracuje w 6 miesiącu ciąży. Ciekawe jak mnie docenią jak wróce z macierzyńskiego.
    Kaarolina gnaj do lekarza, lepiej dmuchać na zimne. Pewnie to nic poważnego ale będziesz spokojniejsza :)
    Jeśli chodzi zaś o bezsenność to niestety w ciąży to normalne, ja też często się krece w łóżku i chyba nic na to nie można poradzić.
    Dziewczynki a powiedzcie mi jakich pieluszek będziecie używały i jakich chusteczek? Królują pampersy?
    Bo ja chyba na początek pampersa pieluszki a chusteczki zakupiłam nivea, jest na nie promocja teraz w rosmanie, z kartą rossne można kupić cztery opakowania za 20 zł, wiec cena spoko, a one normalnie są dość drogie. Czytałam, że są jednymi z lepszych.
    Ciekawa jestem czy jeśli chodzi o pieluszki to macie jakies inne sprawdzone lub polecone przez znajomych.

relg4z17djzzyjqt.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ejjj laski. Chwalic sie tu fotami :)
    Ja tez zjem sniadanko i Robie fotke moich zdobyczy :)
    Poki co to nic ciekawego bo majciochy i "pieluchy" dla mnie hahaha :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry brzuchatki :)

Kaarolina najlepiej zrobisz jak pójdziesz do lekarza, oni najlepiej będą wiedzieli co ci dolega.

Ja też kocham zakupy, nawet dzisiaj zamówiłam dla małej pościel do łóżeczka, rożek, pościel do wózka i termometr do ucha i czoła :)

http://allegro.pl/termometr-elektroniczny-do-czola-i-ucha-babyono-i4235209112.html
    http://allegro.pl/tyimy-3elem-posciel-haft-120x90-hearts-ochraniacz-i4235191888.html (granatowa)
    http://allegro.pl/ty-i-my-polarowy-komplet-do-wozka-kocyk-poduszka-i4235159977.html (Ecru-Beż)
    http://allegro.pl/becik-niemowlecy-rozek-kolekcja-hearts-usztywniany-i4198726648.html (granatowy)

Paula55 lubi tę wiadomość

‹‹ 616 617 618 619 620 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ