X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Migotka jeśli dobrze kojarzę to dopiero co jedno choróbsko Ci przeszło a tu już kolejne? Idź lepiej do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz, że to już kolejny raz jak Cie coś łapie i niech Ci coś przepiszą, bo może lepiej raz a porządnie się wyleczyć niż co 2 tygodnie zaleczać objawy?

Na zatkany nos polecam inhalacje, ale co najmniej 4 razy dziennie je rób i wygrzewanie się. Witaminę C jeśli nie w postaci cytryny to koniecznie w tabletkach kup i bierz dużo, wzmocni Ci organizm. Generalnie powinnaś leżeć z tydzień w łóżku bez kontaktu z otoczeniem, bo widać łapiesz wszystko.

Nie chorowałam już tyle lat, a teraz jakaś tragedia :/
    Ja już poprzednim razem byłam u lekarza dostałam antybiotyk i przeszło. A teraz to nawet nie wiem od czego...bo najpierw złapało mnie zapalenie krtani, potem przeszło na gardło no i nos. Daje sobie jeszcze dwa dni i idę do lekarza, chyba że się pogorszy to pójdę wcześniej

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna właśnie tak się zastanawiałam co się z tobą dzieję :P
    Jak remont? :)

relganlikx65a1ud.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2qipd09.jpg
    f2tysj.jpg
    jqgevd.jpg

Beataa25, Migotka22, Io, BlackLuna, justyna14, Kaarolina, Ewi25, aleksa.wawa, betina89, aswalda lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - bardzo współczuję tego leżenia w szpitalu, ale najwazniejsze, żeby wszystko było ok.

To jak tyle z Was też ma ,,mokro w majtkach" to już w ogóle się nie przejmuję :P

Przed chwilą zapisałam się do szkoły rodzenia. Zaczynam w poniedziałek :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja te Twoje cudeńka na fb już podziwiałam i tak stwierdziłam, że jak najszybciej chcę drugiego bobasa (najlepiej dziewczynkę) ;)

Nelus lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech...migotka masakra gonimy się z czasem żeby zdążyć skończyć przed weselem a to już niedługo bo 7.06 mamy małe mieszkanko bo jednopokojowe więc zrobiliśmy sobie aneks kuchenny w pokoju, a z kuchni drugi mały pokoik do dzieci przy czym malutka najpierw będzie z nami w późniejszym czasie łózko piętrowe i git:) a że robimy wszystko sami łącznie z kafelkowaniem (zaznaczam uczymy się :P)to trochę to zajmuje, ale bynajmniej to co musiałabym zapłacić komuś mogę wydać na jakieś dodatkowe materiały kończące jednak pogodzić wszystko łącznie z pracą mojego M to jest wyczyn godny olimpijczyków :P

Migotka22 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Nelus ja te Twoje cudeńka na fb już podziwiałam i tak stwierdziłam, że jak najszybciej chcę drugiego bobasa (najlepiej dziewczynkę) ;)

Ja sobie niedawno uświadomiłam, że w moim przypadku to dobrze, że urodzi się chłopiec. Znając siebie wiem, że poszłabym z torbami. Dla dziewczynek jest tyle pięknych rzeczy, że ciężko się oprzeć. A dla chłopców wybór duuuużo mniejszy więc jakoś można się opanować i nie zbankrutować na zakupach :)

Nelus, Migotka22, afrykanka, dba, Patu lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczynki. Ja już odliczam dni do końca pracy, mam zamiar popracować jeszcze do końca przyszłego tygodnia. Itak uważam, że przesadziłam, mało kto pracuje w 6 miesiącu ciąży. Ciekawe jak mnie docenią jak wróce z macierzyńskiego.
    Kaarolina gnaj do lekarza, lepiej dmuchać na zimne. Pewnie to nic poważnego ale będziesz spokojniejsza :)
    Jeśli chodzi zaś o bezsenność to niestety w ciąży to normalne, ja też często się krece w łóżku i chyba nic na to nie można poradzić.
    Dziewczynki a powiedzcie mi jakich pieluszek będziecie używały i jakich chusteczek? Królują pampersy?
    Bo ja chyba na początek pampersa pieluszki a chusteczki zakupiłam nivea, jest na nie promocja teraz w rosmanie, z kartą rossne można kupić cztery opakowania za 20 zł, wiec cena spoko, a one normalnie są dość drogie. Czytałam, że są jednymi z lepszych.
    Ciekawa jestem czy jeśli chodzi o pieluszki to macie jakies inne sprawdzone lub polecone przez znajomych.
    ja kupiłam ostatnio w Realu chusteczki Pampersa te białe (sensitive?) 6 paczek za jakieś 20 kilka złotych, bo promocja była. A jak dziecko się uczuli na nie, to będę ich do sprzątania używała :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea znalazlam wiadomosc od Ciebie i potwierdzilam.

Nelus gdzie ty kupujesz takie cuda?

Ja znikam na razie, niestety kolezanka wraca po dwoch latach do Brazyli i spotykamy sie dzisiaj ostatni raz :( a musze jeszcze jakis prenent kupic.
    Jak pozniej usiade za kompem to pewnie bedzie trudno was nadrobic.

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, dzisiaj mamy wizytę... na śmierć zapomniałam :|

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus piękne te ciuszki :)

Migotka biedaku, a może za lekko sie ubierasz i Cie przewiewa?

7w3d 💔
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wciagnelam sniadanie hak nigdy :D

Fipsik lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja na poczatek tez pampersiaki. A potem jakies te nasz lokalne :P
    Czyli z Aldika czy Lidla wyprobuje :) husteczki... Jeszvze nie wiem. Musze sie u nas rozejrzec...

A skad wy macie te karty do rossmana?? Mi sie baba wczoraj przy kasie o nia zapytala ale ja nie wiem z kad ja wziac....
    normalnie sobie bierzesz przy kasie, albo prosisz, żeby Ci kasjerka dała. tylko pamiętaj, że jak bierzesz sama, to kasjerka najpierw kod z tej karty musi zeskanować. Później aktywujesz ją przez internet i gotowe :) a warto mieć, bo promocje czasem są naprawdę bardzo atrakcyjne.

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piekne rzeczy pokupilyscie :) ale to prawda ze dla dziewczynek jest duuzo wiecej fajnych rzeczy.
    Bylam wczoraj w pepco i zdecydowana wiekszosc jest dla dziewczynek. Dla synka nawet nie mialam w czym wybierac...

Za to pokaze wam czesc moich wczorajszych zakupow :)

2r5q336.jpg

Io, Kaarolina, stardust87, Ewi25, verynice, Gosia19, aleksa.wawa, Patu, betina89, aswalda lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna czyli remont pełną parą idzie :) Mnie też to czeka niebawem i szczerze trochę mnie ten fakt przeraża :/

Iwonko ja się nie do końca zgodzę, że mniejszy wybór...bo jak się dowiedziałam, że będzie synek to zaczęłam się rozglądać za ciuszkami dla chłopców i oniemiałam...są taaakie rozkoszne rzeczy :)
    Tylko ja np. mam coś chyba z małej dziewczynki bo te sukienusie, spineczki...oj oj aż się mordka cieszy :D

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde... Wczoraj zrobilam wieksze zakupy i jak pytala o ta karte i powiedzialam ze nie mam to pipa powinna zaproponowac chyba :/
    Ciekawe czy jak bym szla z paragonem z wczoraj to mi ja da....
    ale możesz ją wziąć i bez zakupów.

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Nelus piękne te ciuszki :)

Migotka biedaku, a może za lekko sie ubierasz i Cie przewiewa?

Wczoraj dzwoniła babcia mojego M i tak sobie gadają, on oczywiście, że Miolena gardło boli i katar ma...no i się zaczęło...babcia posmutniała, chwila ciszy: "ech bo te nasze dziewczyny to sie tak lekko ubierają, tu podwieję tam zawieję i gotowe, zamiast coś ciepłego na plecy jakiś szalik...." M pożałował, że sie babci na mnie poskarżył bo musiał tego słuchać przez ponad pół h :P

justyna14 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mozesz opisac co zawiera zestawik? ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Ale wciagnelam sniadanie hak nigdy :D

Ja też :)

hela lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    O kurcze, dzisiaj mamy wizytę... na śmierć zapomniałam :|

Gosia jesteś cudowna :D
    To się jeszcze chyba żadnej nie zdarzyło :D

Gosia19, afrykanka lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ