Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
justyna14 wrote:Migotka jeśli dobrze kojarzę to dopiero co jedno choróbsko Ci przeszło a tu już kolejne? Idź lepiej do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz, że to już kolejny raz jak Cie coś łapie i niech Ci coś przepiszą, bo może lepiej raz a porządnie się wyleczyć niż co 2 tygodnie zaleczać objawy?
Na zatkany nos polecam inhalacje, ale co najmniej 4 razy dziennie je rób i wygrzewanie się. Witaminę C jeśli nie w postaci cytryny to koniecznie w tabletkach kup i bierz dużo, wzmocni Ci organizm. Generalnie powinnaś leżeć z tydzień w łóżku bez kontaktu z otoczeniem, bo widać łapiesz wszystko.
Nie chorowałam już tyle lat, a teraz jakaś tragedia
Ja już poprzednim razem byłam u lekarza dostałam antybiotyk i przeszło. A teraz to nawet nie wiem od czego...bo najpierw złapało mnie zapalenie krtani, potem przeszło na gardło no i nos. Daje sobie jeszcze dwa dni i idę do lekarza, chyba że się pogorszy to pójdę wcześniej
-
ech...migotka masakra gonimy się z czasem żeby zdążyć skończyć przed weselem a to już niedługo bo 7.06 mamy małe mieszkanko bo jednopokojowe więc zrobiliśmy sobie aneks kuchenny w pokoju, a z kuchni drugi mały pokoik do dzieci przy czym malutka najpierw będzie z nami w późniejszym czasie łózko piętrowe i git:) a że robimy wszystko sami łącznie z kafelkowaniem (zaznaczam uczymy się
)to trochę to zajmuje, ale bynajmniej to co musiałabym zapłacić komuś mogę wydać na jakieś dodatkowe materiały kończące jednak pogodzić wszystko łącznie z pracą mojego M to jest wyczyn godny olimpijczyków
Migotka22 lubi tę wiadomość
-
Migotka22 wrote:Nelus ja te Twoje cudeńka na fb już podziwiałam i tak stwierdziłam, że jak najszybciej chcę drugiego bobasa (najlepiej dziewczynkę)
Ja sobie niedawno uświadomiłam, że w moim przypadku to dobrze, że urodzi się chłopiec. Znając siebie wiem, że poszłabym z torbami. Dla dziewczynek jest tyle pięknych rzeczy, że ciężko się oprzeć. A dla chłopców wybór duuuużo mniejszy więc jakoś można się opanować i nie zbankrutować na zakupachNelus, Migotka22, afrykanka, dba, Patu lubią tę wiadomość
-
iwo_na wrote:Witajcie dziewczynki. Ja już odliczam dni do końca pracy, mam zamiar popracować jeszcze do końca przyszłego tygodnia. Itak uważam, że przesadziłam, mało kto pracuje w 6 miesiącu ciąży. Ciekawe jak mnie docenią jak wróce z macierzyńskiego.
Kaarolina gnaj do lekarza, lepiej dmuchać na zimne. Pewnie to nic poważnego ale będziesz spokojniejsza
Jeśli chodzi zaś o bezsenność to niestety w ciąży to normalne, ja też często się krece w łóżku i chyba nic na to nie można poradzić.
Dziewczynki a powiedzcie mi jakich pieluszek będziecie używały i jakich chusteczek? Królują pampersy?
Bo ja chyba na początek pampersa pieluszki a chusteczki zakupiłam nivea, jest na nie promocja teraz w rosmanie, z kartą rossne można kupić cztery opakowania za 20 zł, wiec cena spoko, a one normalnie są dość drogie. Czytałam, że są jednymi z lepszych.
Ciekawa jestem czy jeśli chodzi o pieluszki to macie jakies inne sprawdzone lub polecone przez znajomych. -
assantea znalazlam wiadomosc od Ciebie i potwierdzilam.
Nelus gdzie ty kupujesz takie cuda?
Ja znikam na razie, niestety kolezanka wraca po dwoch latach do Brazyli i spotykamy sie dzisiaj ostatni raza musze jeszcze jakis prenent kupic.
Jak pozniej usiade za kompem to pewnie bedzie trudno was nadrobic. -
nick nieaktualny
-
Paula55 wrote:Ja na poczatek tez pampersiaki. A potem jakies te nasz lokalne
Czyli z Aldika czy Lidla wyprobujehusteczki... Jeszvze nie wiem. Musze sie u nas rozejrzec...
A skad wy macie te karty do rossmana?? Mi sie baba wczoraj przy kasie o nia zapytala ale ja nie wiem z kad ja wziac....a warto mieć, bo promocje czasem są naprawdę bardzo atrakcyjne.
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Ale piekne rzeczy pokupilyscie
ale to prawda ze dla dziewczynek jest duuzo wiecej fajnych rzeczy.
Bylam wczoraj w pepco i zdecydowana wiekszosc jest dla dziewczynek. Dla synka nawet nie mialam w czym wybierac...
Za to pokaze wam czesc moich wczorajszych zakupow
Io, Kaarolina, stardust87, Ewi25, verynice, Gosia19, aleksa.wawa, Patu, betina89, aswalda lubią tę wiadomość
-
BlackLuna czyli remont pełną parą idzie
Mnie też to czeka niebawem i szczerze trochę mnie ten fakt przeraża
Iwonko ja się nie do końca zgodzę, że mniejszy wybór...bo jak się dowiedziałam, że będzie synek to zaczęłam się rozglądać za ciuszkami dla chłopców i oniemiałam...są taaakie rozkoszne rzeczy
Tylko ja np. mam coś chyba z małej dziewczynki bo te sukienusie, spineczki...oj oj aż się mordka cieszy -
Paula55 wrote:Kurde... Wczoraj zrobilam wieksze zakupy i jak pytala o ta karte i powiedzialam ze nie mam to pipa powinna zaproponowac chyba
Ciekawe czy jak bym szla z paragonem z wczoraj to mi ja da.... -
justyna14 wrote:Nelus piękne te ciuszki
Migotka biedaku, a może za lekko sie ubierasz i Cie przewiewa?
Wczoraj dzwoniła babcia mojego M i tak sobie gadają, on oczywiście, że Miolena gardło boli i katar ma...no i się zaczęło...babcia posmutniała, chwila ciszy: "ech bo te nasze dziewczyny to sie tak lekko ubierają, tu podwieję tam zawieję i gotowe, zamiast coś ciepłego na plecy jakiś szalik...." M pożałował, że sie babci na mnie poskarżył bo musiał tego słuchać przez ponad pół hjustyna14 lubi tę wiadomość