X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Migotka jeśli dobrze kojarzę to dopiero co jedno choróbsko Ci przeszło a tu już kolejne? Idź lepiej do lekarza pierwszego kontaktu, powiedz, że to już kolejny raz jak Cie coś łapie i niech Ci coś przepiszą, bo może lepiej raz a porządnie się wyleczyć niż co 2 tygodnie zaleczać objawy?

Na zatkany nos polecam inhalacje, ale co najmniej 4 razy dziennie je rób i wygrzewanie się. Witaminę C jeśli nie w postaci cytryny to koniecznie w tabletkach kup i bierz dużo, wzmocni Ci organizm. Generalnie powinnaś leżeć z tydzień w łóżku bez kontaktu z otoczeniem, bo widać łapiesz wszystko.

Nie chorowałam już tyle lat, a teraz jakaś tragedia :/
    Ja już poprzednim razem byłam u lekarza dostałam antybiotyk i przeszło. A teraz to nawet nie wiem od czego...bo najpierw złapało mnie zapalenie krtani, potem przeszło na gardło no i nos. Daje sobie jeszcze dwa dni i idę do lekarza, chyba że się pogorszy to pójdę wcześniej

relganlikx65a1ud.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna właśnie tak się zastanawiałam co się z tobą dzieję :P
    Jak remont? :)

relganlikx65a1ud.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2qipd09.jpg
    f2tysj.jpg
    jqgevd.jpg

Beataa25, Migotka22, Io, BlackLuna, justyna14, Kaarolina, Ewi25, aleksa.wawa, betina89, aswalda lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - bardzo współczuję tego leżenia w szpitalu, ale najwazniejsze, żeby wszystko było ok.

To jak tyle z Was też ma ,,mokro w majtkach" to już w ogóle się nie przejmuję :P

Przed chwilą zapisałam się do szkoły rodzenia. Zaczynam w poniedziałek :)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus ja te Twoje cudeńka na fb już podziwiałam i tak stwierdziłam, że jak najszybciej chcę drugiego bobasa (najlepiej dziewczynkę) ;)

Nelus lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ech...migotka masakra gonimy się z czasem żeby zdążyć skończyć przed weselem a to już niedługo bo 7.06 mamy małe mieszkanko bo jednopokojowe więc zrobiliśmy sobie aneks kuchenny w pokoju, a z kuchni drugi mały pokoik do dzieci przy czym malutka najpierw będzie z nami w późniejszym czasie łózko piętrowe i git:) a że robimy wszystko sami łącznie z kafelkowaniem (zaznaczam uczymy się :P)to trochę to zajmuje, ale bynajmniej to co musiałabym zapłacić komuś mogę wydać na jakieś dodatkowe materiały kończące jednak pogodzić wszystko łącznie z pracą mojego M to jest wyczyn godny olimpijczyków :P

Migotka22 lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Nelus ja te Twoje cudeńka na fb już podziwiałam i tak stwierdziłam, że jak najszybciej chcę drugiego bobasa (najlepiej dziewczynkę) ;)

Ja sobie niedawno uświadomiłam, że w moim przypadku to dobrze, że urodzi się chłopiec. Znając siebie wiem, że poszłabym z torbami. Dla dziewczynek jest tyle pięknych rzeczy, że ciężko się oprzeć. A dla chłopców wybór duuuużo mniejszy więc jakoś można się opanować i nie zbankrutować na zakupach :)

Nelus, Migotka22, afrykanka, dba, Patu lubią tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    iwo_na wrote:
    Witajcie dziewczynki. Ja już odliczam dni do końca pracy, mam zamiar popracować jeszcze do końca przyszłego tygodnia. Itak uważam, że przesadziłam, mało kto pracuje w 6 miesiącu ciąży. Ciekawe jak mnie docenią jak wróce z macierzyńskiego.
    Kaarolina gnaj do lekarza, lepiej dmuchać na zimne. Pewnie to nic poważnego ale będziesz spokojniejsza :)
    Jeśli chodzi zaś o bezsenność to niestety w ciąży to normalne, ja też często się krece w łóżku i chyba nic na to nie można poradzić.
    Dziewczynki a powiedzcie mi jakich pieluszek będziecie używały i jakich chusteczek? Królują pampersy?
    Bo ja chyba na początek pampersa pieluszki a chusteczki zakupiłam nivea, jest na nie promocja teraz w rosmanie, z kartą rossne można kupić cztery opakowania za 20 zł, wiec cena spoko, a one normalnie są dość drogie. Czytałam, że są jednymi z lepszych.
    Ciekawa jestem czy jeśli chodzi o pieluszki to macie jakies inne sprawdzone lub polecone przez znajomych.
    ja kupiłam ostatnio w Realu chusteczki Pampersa te białe (sensitive?) 6 paczek za jakieś 20 kilka złotych, bo promocja była. A jak dziecko się uczuli na nie, to będę ich do sprzątania używała :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea znalazlam wiadomosc od Ciebie i potwierdzilam.

Nelus gdzie ty kupujesz takie cuda?

Ja znikam na razie, niestety kolezanka wraca po dwoch latach do Brazyli i spotykamy sie dzisiaj ostatni raz :( a musze jeszcze jakis prenent kupic.
    Jak pozniej usiade za kompem to pewnie bedzie trudno was nadrobic.

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze, dzisiaj mamy wizytę... na śmierć zapomniałam :|

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus piękne te ciuszki :)

Migotka biedaku, a może za lekko sie ubierasz i Cie przewiewa?

7w3d 💔
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale wciagnelam sniadanie hak nigdy :D

Fipsik lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Ja na poczatek tez pampersiaki. A potem jakies te nasz lokalne :P
    Czyli z Aldika czy Lidla wyprobuje :) husteczki... Jeszvze nie wiem. Musze sie u nas rozejrzec...

A skad wy macie te karty do rossmana?? Mi sie baba wczoraj przy kasie o nia zapytala ale ja nie wiem z kad ja wziac....
    normalnie sobie bierzesz przy kasie, albo prosisz, żeby Ci kasjerka dała. tylko pamiętaj, że jak bierzesz sama, to kasjerka najpierw kod z tej karty musi zeskanować. Później aktywujesz ją przez internet i gotowe :) a warto mieć, bo promocje czasem są naprawdę bardzo atrakcyjne.

Paula55 lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piekne rzeczy pokupilyscie :) ale to prawda ze dla dziewczynek jest duuzo wiecej fajnych rzeczy.
    Bylam wczoraj w pepco i zdecydowana wiekszosc jest dla dziewczynek. Dla synka nawet nie mialam w czym wybierac...

Za to pokaze wam czesc moich wczorajszych zakupow :)

2r5q336.jpg

Io, Kaarolina, stardust87, Ewi25, verynice, Gosia19, aleksa.wawa, Patu, betina89, aswalda lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna czyli remont pełną parą idzie :) Mnie też to czeka niebawem i szczerze trochę mnie ten fakt przeraża :/

Iwonko ja się nie do końca zgodzę, że mniejszy wybór...bo jak się dowiedziałam, że będzie synek to zaczęłam się rozglądać za ciuszkami dla chłopców i oniemiałam...są taaakie rozkoszne rzeczy :)
    Tylko ja np. mam coś chyba z małej dziewczynki bo te sukienusie, spineczki...oj oj aż się mordka cieszy :D

relganlikx65a1ud.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde... Wczoraj zrobilam wieksze zakupy i jak pytala o ta karte i powiedzialam ze nie mam to pipa powinna zaproponowac chyba :/
    Ciekawe czy jak bym szla z paragonem z wczoraj to mi ja da....
    ale możesz ją wziąć i bez zakupów.

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Nelus piękne te ciuszki :)

Migotka biedaku, a może za lekko sie ubierasz i Cie przewiewa?

Wczoraj dzwoniła babcia mojego M i tak sobie gadają, on oczywiście, że Miolena gardło boli i katar ma...no i się zaczęło...babcia posmutniała, chwila ciszy: "ech bo te nasze dziewczyny to sie tak lekko ubierają, tu podwieję tam zawieję i gotowe, zamiast coś ciepłego na plecy jakiś szalik...." M pożałował, że sie babci na mnie poskarżył bo musiał tego słuchać przez ponad pół h :P

justyna14 lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula mozesz opisac co zawiera zestawik? ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Ale wciagnelam sniadanie hak nigdy :D

Ja też :)

hela lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia19 wrote:
    O kurcze, dzisiaj mamy wizytę... na śmierć zapomniałam :|

Gosia jesteś cudowna :D
    To się jeszcze chyba żadnej nie zdarzyło :D

Gosia19, afrykanka lubią tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ