X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    A oto moje pierwsze nabytki. Nie moglo sie oczywiscie obejsc bez mojego kociego synka ktory towarzyszy mi w kazdej sytuacji.

j08h0x.jpg

11jw8b5.jpg
    ojej, a gdzie kupiłaś te śpiochy z misiem i z wielorybem?.. śliczne są.. welurowe?.

Nelus lubi tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    Paula mozesz opisac co zawiera zestawik? ;)

To po kolei :)
    Podklady poporodowe bella mama x 1 pak
    Podklady canpol 2 x 10 szt
    Majtki poporodowe wielorazowe 2 szt
    Gaziki jalowe do pielegnacji
    Woda utleniona
    Husteczki jednorazowe do hig intymnej (do szpitala)
    Irygator do tantum rosa
    Octanisept do pepuszka
    Physiometr (woda morska izotoniczna do noska)
    Kapsulki na kolki
    Hipp oliwka i mleczko do ciala
    Baby dream krem na chlodne dni, emulsja do kapieli, mleczko do ciala dla mnie.
    5 pieluszek tetrowych bilaych, dwie kolorowe
    A na targach dostalismy butelke mega podobno do tomee tipee i pompeczke na wklesle brodawki :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdzie to wszystko kupilas? Apteka czy sklepy?

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • iwo_na Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    assantea wrote:
    A oto moje pierwsze nabytki. Nie moglo sie oczywiscie obejsc bez mojego kociego synka ktory towarzyszy mi w kazdej sytuacji.

j08h0x.jpg

11jw8b5.jpg

Ja też nie przepadam za kotami ale ten jest prześliczny, taki misiaczek. Wstaw jakąś jego fotke w całej okazałości :)

Później też wstawie fotki tego co ja już mam dla dzidzi, pochwale się, a co :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:17

relg4z17djzzyjqt.png
  • aluśka1987 Przyjaciółka

Wysłany: 13 maja 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki:)wiecie co? w końcu czuję ruchy małej:)jestem pewna że to to i jestem przeszczęśliwa:0myślałam że się nie doczekam,martwiłam się że coś jest nie tak,zwłaszcza jak czytałam że każda z Was już czuje,ale i ja się doczekałam:)narazie są to tylko delikatne puknięcia ale mam nadzieję że z czasem zamienią się w porządne kopniaki;)Karolina trzymaj się napewno wszystko będzie git:)

Nelus, Fipsik, Migotka22, Kaarolina, verynice, stardust87, Io, Patu, assantea lubią tę wiadomość

aluśka1987
    c55fdqk384no0mox.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka widzisz też to często słyszę, ale od Mamy i przekazuje dalej :)Mama zawsze się śmieje, że jak ona była młoda, to jej mama też tak mówiła, więc i ona mówi :) to chyba już tak pokoleniami leci :)

Współczuje mężowi :)

A dla poprawy humoru pazurki pomalowałam :) i zaczynam się powoli szykować bo dziś mamy to bezpłatne szkolenie "bezpieczny maluch". Opowiem jak wrócę, czy warto było poświęcić 2 godz. Zaczyna się o 17 w Mińsku Mazowieckim, jak ktoś z okolić to zapraszam :) Główna nagroda (tylko nie wiem za co) to fotelik maxi cosi:) przydałby się, ale aż takiego farta to ja w życiu nie mam :)

Migotka22 lubi tę wiadomość

7w3d 💔
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    U mnie to nie trwa dlygo tak jakby skurcz ale zapytam lekarza teraz jak bede w czwartek

Ja wczoraj na wizycie się pytałam o twardnienie macicy i jeśli trwa to parę sekund to to są skurcze b-h ale u mnie cały brzuchol robi się twardy a to przez to ze przestałam na kilka dni brać magnez bo biorę go od początku a ten pierwiastek jest nam mega potrzebny Ja miałam skurcze długo mnie trzymały i budziłam się w nocy z tak twardym brzuchem że myślałam że mnie rozwali od środka i znowu biorę magnez i jest dobrze lekarz mi odradzał brać nospę (nie wiem dlaczego bo tu przeciez niektóre dziewczyny biorą )moze miał namyśli w ostateczności a magnez mi pomaga :)

Karolina Ty to masz przechlapane coś ten Twój synek ten szpital sobie upatrzył moze dobrze i bezpiecznie się tam czuje i płata Ci figle na pewno wszystko będzie dobrze trzymaj się i pisz co tam u Was:)

Kaarolina lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    U mnie to nie trwa dlygo tak jakby skurcz ale zapytam lekarza teraz jak bede w czwartek

Ja wczoraj na wizycie się pytałam o twardnienie macicy i jeśli trwa to parę sekund to to są skurcze b-h ale u mnie cały brzuchol robi się twardy a to przez to ze przestałam na kilka dni brać magnez bo biorę go od początku a ten pierwiastek jest nam mega potrzebny Ja miałam skurcze długo mnie trzymały i budziłam się w nocy z tak twardym brzuchem że myślałam że mnie rozwali od środka i znowu biorę magnez i jest dobrze lekarz mi odradzał brać nospę (nie wiem dlaczego bo tu przeciez niektóre dziewczyny biorą )moze miał namyśli w ostateczności a magnez mi pomaga :)

Karolina Ty to masz przechlapane coś ten Twój synek ten szpital sobie upatrzył moze dobrze i bezpiecznie się tam czuje i płata Ci figle na pewno wszystko będzie dobrze trzymaj się i pisz co tam u Was:)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Migotka22 wrote:
    Gosia jesteś cudowna :D
    To się jeszcze chyba żadnej nie zdarzyło :D

Migotka zrób sobie inhalacje moze Ci pomoże tylko najlepiej kilka razy w ciągu dnia

Migotka22 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na chwilę obecną leżę pod kroplówkami i czekam na wyniki czy to wirus czy coś innego...ktg mi robili ale nic nie powiedzieli więc zostało mi teraz czekać na popołudniowy obchód..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ostatnio zapominam brac witamin moze przez to ten brzuch? nie wiem zapytam, nospe biore jak mnie cos boli juz mocno bo nie lubie sie faszerowac lekami :) a magnez mozna brac wiec chyba tez bede lykac do 2 dzien, bo w witaminkach mam jakas dawke juz...

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    A gdzie to wszystko kupilas? Apteka czy sklepy?

Kochana glownie w aptekach sieci Sloneczna :) maja podobńo duzo tansze leki i rzecze niz inne apteki :)
    Zasmucilo mnie tylko ze nie maja produktow firmy Lansinoh bo bardzo zależalo mi na masci na sutki i wkladkach laktacyjnych...
    Kosmetyki i podklady Canpol kupilam w Rossmanie :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Na chwilę obecną leżę pod kroplówkami i czekam na wyniki czy to wirus czy coś innego...ktg mi robili ale nic nie powiedzieli więc zostało mi teraz czekać na popołudniowy obchód..

w 1 trymestrze wziął mnie taki wirus, leciało górą , dołem, zawroty głowy, masakra. po 2 dniach minęło bez szwanku dla malucha. Nawodnią cię, pewnie leków żadnych nie dadzą nawet i minie. Będzie dobrze :)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik no ja mam nadzieje w koncu czekam na wielka pake z allegro ;) a tak powaznie to juz mam dosc szpitali i po ostatnim obiecalam sobie ze do porodu juz nie wroce do szpitala...a tu patrz minelo zaledwie 8 dni..

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej :)

przedstawiam Wam moja Igusie :)

qq7joy.jpg

2zz8hg0.jpg

a tu ssie paluszka ;)

1zxmiic.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 14:47

Io, Kaarolina, Migotka22, Nelus, stardust87, Paula55, verynice, Gosia19, Mika 28, Karolaaa91, Ewi25, madiiiii, assantea, betina89, afrykanka, jovi81, aswalda lubią tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mi sie wydaje ze jest wiecej ladnych ciuszkow dla dziewczynek! Najslodsze so te buciki, czapeczki, opaski, spineczki... Ciekawe czy tatus sie nie pogubi :p a kupilam w anglii, w roznych sklepikach np next, mama&papa a reszty marek nawet nie znam :p teraz pozostaje mi tylko wszystko wyslac do kanady bo nie ma mowy zeby zmiescic sie w 23kg!

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6zc014.jpg
    2m68gab.jpg
    Jeszcze czekam na te spioszki z nexta, podobno swietnie sie piora!

Patu, Kaarolina, betina89 lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    hej :)

przedstawiam Wam moja Igusie :)

2hmhj83.jpg

2zz8hg0.jpg

a tu ssie paluszka ;)

1zxmiic.jpg

Wow jaka piekna kryszynka z Twojej Igusi <3 widac ze jej u Ciebie dobrze hihi

Patu lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    ech...migotka masakra gonimy się z czasem żeby zdążyć skończyć przed weselem a to już niedługo bo 7.06 mamy małe mieszkanko bo jednopokojowe więc zrobiliśmy sobie aneks kuchenny w pokoju, a z kuchni drugi mały pokoik do dzieci przy czym malutka najpierw będzie z nami w późniejszym czasie łózko piętrowe i git:) a że robimy wszystko sami łącznie z kafelkowaniem (zaznaczam uczymy się :P)to trochę to zajmuje, ale bynajmniej to co musiałabym zapłacić komuś mogę wydać na jakieś dodatkowe materiały kończące jednak pogodzić wszystko łącznie z pracą mojego M to jest wyczyn godny olimpijczyków :P
    uwielbiam takich ludzi i takie podejście :) my też wiele rzeczy zrobiliśmy sami, satysfakcja jest wtedy bezcenna :)
    Ja po wypiciu glukozy, zwymiotowałam, nie powiedziałam :P nie powtórzę tego, puls miałam 110 długo po badaniu, za duża dawka glukozy jak na mnie, pamiętam, że 7 lat temu było 50g do wypicia, a teraz 75g dają każdemu, nie patrzą nawet na wagę. Nawet babka w aptece kazała mi się upewnić, że mam mieć 75g, bo mówiła, że jestem za drobna na taką dawkę. I chyba miała rację, przeżyłam koszmar dzisiaj. Jestem ciekawa wyniku, bo ostatnio po zjedzeniu słodyczy mam puls wyższy, kołatanie serca. Jak nic nie wyniknie to sobie sama kupię glukometr ;)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale slicznotka kochana :)
    Ja nie wiem co te nasże dzieciaki maja z tym zaslanianiem buzki na usg :) widże ze twoja cora tez probowala :P
    I choc odwrocila sie ladnie a nie tak jak moj lobuz plecami haha :)

Patu lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ