Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
assantea wrote:A oto moje pierwsze nabytki. Nie moglo sie oczywiscie obejsc bez mojego kociego synka ktory towarzyszy mi w kazdej sytuacji.
Nelus lubi tę wiadomość
-
hela wrote:Paula mozesz opisac co zawiera zestawik?
To po kolei
Podklady poporodowe bella mama x 1 pak
Podklady canpol 2 x 10 szt
Majtki poporodowe wielorazowe 2 szt
Gaziki jalowe do pielegnacji
Woda utleniona
Husteczki jednorazowe do hig intymnej (do szpitala)
Irygator do tantum rosa
Octanisept do pepuszka
Physiometr (woda morska izotoniczna do noska)
Kapsulki na kolki
Hipp oliwka i mleczko do ciala
Baby dream krem na chlodne dni, emulsja do kapieli, mleczko do ciala dla mnie.
5 pieluszek tetrowych bilaych, dwie kolorowe
A na targach dostalismy butelke mega podobno do tomee tipee i pompeczke na wklesle brodawki
-
assantea wrote:A oto moje pierwsze nabytki. Nie moglo sie oczywiscie obejsc bez mojego kociego synka ktory towarzyszy mi w kazdej sytuacji.
Ja też nie przepadam za kotami ale ten jest prześliczny, taki misiaczek. Wstaw jakąś jego fotke w całej okazałości
Później też wstawie fotki tego co ja już mam dla dzidzi, pochwale się, a coWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 12:17
-
Witajcie dziewczynki:)wiecie co? w końcu czuję ruchy małej:)jestem pewna że to to i jestem przeszczęśliwa:0myślałam że się nie doczekam,martwiłam się że coś jest nie tak,zwłaszcza jak czytałam że każda z Was już czuje,ale i ja się doczekałam:)narazie są to tylko delikatne puknięcia ale mam nadzieję że z czasem zamienią się w porządne kopniaki;)Karolina trzymaj się napewno wszystko będzie git:)
Nelus, Fipsik, Migotka22, Kaarolina, verynice, stardust87, Io, Patu, assantea lubią tę wiadomość
-
Migotka widzisz też to często słyszę, ale od Mamy i przekazuje dalej :)Mama zawsze się śmieje, że jak ona była młoda, to jej mama też tak mówiła, więc i ona mówi
to chyba już tak pokoleniami leci
Współczuje mężowi
A dla poprawy humoru pazurki pomalowałami zaczynam się powoli szykować bo dziś mamy to bezpłatne szkolenie "bezpieczny maluch". Opowiem jak wrócę, czy warto było poświęcić 2 godz. Zaczyna się o 17 w Mińsku Mazowieckim, jak ktoś z okolić to zapraszam
Główna nagroda (tylko nie wiem za co) to fotelik maxi cosi:) przydałby się, ale aż takiego farta to ja w życiu nie mam
Migotka22 lubi tę wiadomość
7w3d 💔 -
hela wrote:U mnie to nie trwa dlygo tak jakby skurcz ale zapytam lekarza teraz jak bede w czwartek
Ja wczoraj na wizycie się pytałam o twardnienie macicy i jeśli trwa to parę sekund to to są skurcze b-h ale u mnie cały brzuchol robi się twardy a to przez to ze przestałam na kilka dni brać magnez bo biorę go od początku a ten pierwiastek jest nam mega potrzebny Ja miałam skurcze długo mnie trzymały i budziłam się w nocy z tak twardym brzuchem że myślałam że mnie rozwali od środka i znowu biorę magnez i jest dobrze lekarz mi odradzał brać nospę (nie wiem dlaczego bo tu przeciez niektóre dziewczyny biorą )moze miał namyśli w ostateczności a magnez mi pomaga
Karolina Ty to masz przechlapane coś ten Twój synek ten szpital sobie upatrzył moze dobrze i bezpiecznie się tam czuje i płata Ci figle na pewno wszystko będzie dobrze trzymaj się i pisz co tam u Was:)
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
hela wrote:U mnie to nie trwa dlygo tak jakby skurcz ale zapytam lekarza teraz jak bede w czwartek
Ja wczoraj na wizycie się pytałam o twardnienie macicy i jeśli trwa to parę sekund to to są skurcze b-h ale u mnie cały brzuchol robi się twardy a to przez to ze przestałam na kilka dni brać magnez bo biorę go od początku a ten pierwiastek jest nam mega potrzebny Ja miałam skurcze długo mnie trzymały i budziłam się w nocy z tak twardym brzuchem że myślałam że mnie rozwali od środka i znowu biorę magnez i jest dobrze lekarz mi odradzał brać nospę (nie wiem dlaczego bo tu przeciez niektóre dziewczyny biorą )moze miał namyśli w ostateczności a magnez mi pomaga
Karolina Ty to masz przechlapane coś ten Twój synek ten szpital sobie upatrzył moze dobrze i bezpiecznie się tam czuje i płata Ci figle na pewno wszystko będzie dobrze trzymaj się i pisz co tam u Was:)
-
Na chwilę obecną leżę pod kroplówkami i czekam na wyniki czy to wirus czy coś innego...ktg mi robili ale nic nie powiedzieli więc zostało mi teraz czekać na popołudniowy obchód..https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
ja ostatnio zapominam brac witamin moze przez to ten brzuch? nie wiem zapytam, nospe biore jak mnie cos boli juz mocno bo nie lubie sie faszerowac lekami
a magnez mozna brac wiec chyba tez bede lykac do 2 dzien, bo w witaminkach mam jakas dawke juz...
-
hela wrote:A gdzie to wszystko kupilas? Apteka czy sklepy?
Kochana glownie w aptekach sieci Slonecznamaja podobńo duzo tansze leki i rzecze niz inne apteki
Zasmucilo mnie tylko ze nie maja produktow firmy Lansinoh bo bardzo zależalo mi na masci na sutki i wkladkach laktacyjnych...
Kosmetyki i podklady Canpol kupilam w Rossmanie
-
Kaarolina wrote:Na chwilę obecną leżę pod kroplówkami i czekam na wyniki czy to wirus czy coś innego...ktg mi robili ale nic nie powiedzieli więc zostało mi teraz czekać na popołudniowy obchód..
w 1 trymestrze wziął mnie taki wirus, leciało górą , dołem, zawroty głowy, masakra. po 2 dniach minęło bez szwanku dla malucha. Nawodnią cię, pewnie leków żadnych nie dadzą nawet i minie. Będzie dobrze -
Fipsik no ja mam nadzieje w koncu czekam na wielka pake z allegro
a tak powaznie to juz mam dosc szpitali i po ostatnim obiecalam sobie ze do porodu juz nie wroce do szpitala...a tu patrz minelo zaledwie 8 dni..
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
hej
przedstawiam Wam moja Igusie
a tu ssie paluszka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 14:47
Io, Kaarolina, Migotka22, Nelus, stardust87, Paula55, verynice, Gosia19, Mika 28, Karolaaa91, Ewi25, madiiiii, assantea, betina89, afrykanka, jovi81, aswalda lubią tę wiadomość
-
Tez mi sie wydaje ze jest wiecej ladnych ciuszkow dla dziewczynek! Najslodsze so te buciki, czapeczki, opaski, spineczki... Ciekawe czy tatus sie nie pogubi :p a kupilam w anglii, w roznych sklepikach np next, mama&papa a reszty marek nawet nie znam :p teraz pozostaje mi tylko wszystko wyslac do kanady bo nie ma mowy zeby zmiescic sie w 23kg!
-
BlackLuna wrote:ech...migotka masakra gonimy się z czasem żeby zdążyć skończyć przed weselem a to już niedługo bo 7.06 mamy małe mieszkanko bo jednopokojowe więc zrobiliśmy sobie aneks kuchenny w pokoju, a z kuchni drugi mały pokoik do dzieci przy czym malutka najpierw będzie z nami w późniejszym czasie łózko piętrowe i git:) a że robimy wszystko sami łącznie z kafelkowaniem (zaznaczam uczymy się
)to trochę to zajmuje, ale bynajmniej to co musiałabym zapłacić komuś mogę wydać na jakieś dodatkowe materiały kończące jednak pogodzić wszystko łącznie z pracą mojego M to jest wyczyn godny olimpijczyków
my też wiele rzeczy zrobiliśmy sami, satysfakcja jest wtedy bezcenna
Ja po wypiciu glukozy, zwymiotowałam, nie powiedziałamnie powtórzę tego, puls miałam 110 długo po badaniu, za duża dawka glukozy jak na mnie, pamiętam, że 7 lat temu było 50g do wypicia, a teraz 75g dają każdemu, nie patrzą nawet na wagę. Nawet babka w aptece kazała mi się upewnić, że mam mieć 75g, bo mówiła, że jestem za drobna na taką dawkę. I chyba miała rację, przeżyłam koszmar dzisiaj. Jestem ciekawa wyniku, bo ostatnio po zjedzeniu słodyczy mam puls wyższy, kołatanie serca. Jak nic nie wyniknie to sobie sama kupię glukometr