Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
dopiero nadrobiłam, ale miałam do czytania
Karolina, trzymaj się dzielnie, biedna Ty... byłam dzis w Elblągu, mogłam Cię odwiedzic na poprawe humorumam nadzieję, że szybko Cie wypuszczą
pisałyscie o husteczkach, czytałam fajny blog z analizą składów, oto link:
http://www.srokao.pl/2013/01/analiza-chusteczki-nawilzane.html
mam zamiar kupic na początek huggiens babydream i te z netto i zobacze które najlepsze i przy których zostane
co do pieluszek, 1 i 2 chce na pewno Pampers. 1 te białe, 2 zobacze a od 3 chce spróbowac jak Dada podpasują.
co do usg, trwało 45 minut. lekarz co chwile przełączał na 3d bo chciał właśnie ładne zdjęcie zrobic, a ona zawsze miała buźke dwiema rączkami zakrytą. więc pomiary robił dalej i jak skonczył to zaczął się z nią "bawic" naciskając głowicą od usg by troszke odsłoniła buźke, a ta szczęśliwa machała rączkami po całej. w koncu lekarz zaczął się śmiać i jej odmachał do monitora, a ta wreszcie dała sie przekonac i nieco pokazała buźkę
pomiary ok, tylko główke ma malutką jak na ten tydzien, ale mówił ze to nic złego, nie martwic sie tym, po prostu taka jej uroda i tyle. wazy 395 gram, ma ponad 20 cm, 16 od główki do pupki.
zrobił za dodatkową opłatą badania przepływów. prawy jest prawidłowy, ale lewy ma znacznie podwyższony opór. ale tez uspokoił ze najwazniejsze ze jeden jest prawidłowy to mała sie naje z tego, a lewy ma jeszcze czas do nadrobienia.
wreszcie przytyłam i osiągnęłam wage sprzed ciąży! ciesze sięi pochwalił, ze mimo dziewczynki ładnie brzuszek wygląda i żebym sobie fajną sesje zrobiła na pamiątke.
Kaarolina, karolcia:)))), dba, aswalda lubią tę wiadomość
-
Ja dziś mało zawalu nie dostałam. Dzis na wkładce miałam plamkę krwi. Przeraziłam się i już o najgorszym myślałam. Od razu polecialam do mojego gina. Zbadał mnie i mówi, że wszystko jest ok, szyjka zamknięta, zero śladukrwi i że to na pewno z moczu. Trochę się uspokoiłam, ze to nie z dróg rodnych. Jutro odbieram wyniki moczu i czuję, że jakas infekcja się przyplątałam. Lekarz kazał mi się nie stresować, ale i tak się martwię. Krew w moczu też nie wróży nic dobrego
-
Patu cudownie
ahh te nasze dzieciaczki
Najwazniejsze ze wszystko ok a mala zdrowai cudownie jest widziec swoje dzieciaczki kochame
My jutro jedziemy na badanie serduszka... Niby sie nie denerwuje bo wiem ze musi byc ok
Ale z tylu glowy cos siedzi....
Ale nie ma co! Moj malutki mezczyzna musi byc zdrowy i konieci z takim jade nastawieniem
A poki co siedze na allegro i mam kisiel w glowie
A mam pytanko... Czy uwazacie ze oplaca sie (tzn nie finansowo) kupowac te butelki antykolkowe... Biore pod uwage jedynie tomee i dr brown...Patu lubi tę wiadomość
-
Szonka wrote:Ja dziś mało zawalu nie dostałam. Dzis na wkładce miałam plamkę krwi. Przeraziłam się i już o najgorszym myślałam. Od razu polecialam do mojego gina. Zbadał mnie i mówi, że wszystko jest ok, szyjka zamknięta, zero śladukrwi i że to na pewno z moczu. Trochę się uspokoiłam, ze to nie z dróg rodnych. Jutro odbieram wyniki moczu i czuję, że jakas infekcja się przyplątałam. Lekarz kazał mi się nie stresować, ale i tak się martwię. Krew w moczu też nie wróży nic dobrego
czekaj spokojnie do jutra co wyjdzie. wiem, że łatwo powiedziec, ale najwazniejsze ze z malenstwem wszystko jest dobrze. -
Paula55 wrote:Patu cudownie
ahh te nasze dzieciaczki
Najwazniejsze ze wszystko ok a mala zdrowai cudownie jest widziec swoje dzieciaczki kochame
My jutro jedziemy na badanie serduszka... Niby sie nie denerwuje bo wiem ze musi byc ok
Ale z tylu glowy cos siedzi....
Ale nie ma co! Moj malutki mezczyzna musi byc zdrowy i konieci z takim jade nastawieniem
A poki co siedze na allegro i mam kisiel w glowie
A mam pytanko... Czy uwazacie ze oplaca sie (tzn nie finansowo) kupowac te butelki antykolkowe... Biore pod uwage jedynie tomee i dr brown...
ja kupiłam antykolkową dr brown. tak naprawde to nie jest ogromna różnica w cenie, a duzo opini czytałam, że naprawde pomogła przy kolce. tylko patrz na ceny, bo różnice są duze pomiędzy sklepami, najlepiej przez internet zamówic. wzięłam jedną tylko bo planuje karmic piersią i mam nadzieje nie będzie szybko potrzebna ale wole w zapasie miec.
i świetne podejście. musi byc dobrze i koniec kropka! będe trzymała kciuki
a na zdjęcia nie moge sie napatrzec, moje kochanie cudownejuz chce ją przytulic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 14:39
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:Tez mi sie wydaje ze jest wiecej ladnych ciuszkow dla dziewczynek! Najslodsze so te buciki, czapeczki, opaski, spineczki... Ciekawe czy tatus sie nie pogubi :p a kupilam w anglii, w roznych sklepikach np next, mama&papa a reszty marek nawet nie znam :p teraz pozostaje mi tylko wszystko wyslac do kanady bo nie ma mowy zeby zmiescic sie w 23kg!
w Angli nie dość że tanie to jeszcze piekne te ciuchy są i jakościowo też lepsze
Ja tez jak byłam teraz u brata to kupiłam parę ciuchów ale najwięcej kupiłam dla starszej córki bo takie tam promocje że nie szło przejść obojętniez nexta i z georga i w primarku i jeszcze tam gdzieś wszystkiego nie da się zapamiętać a i też wszystkiego nie znam
Nelus lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Patu a powiedz ile zaplacilas za swoja???
Ja wiem ze roznice w cenach sa ogromne!!' I napewno bede zamawiac przez neta
I tez sie chyba skusze na dr brown.
Jedna butle dostalam cos ala Tomee Tipee wiec druga zainwestuje i kupie lepsza
Dzikuje
ja kupiłam taką. brałam więcej rzeczy od tego sprzedawcy, więc jedna wysyłka.
http://allegro.pl/dr-brown-s-butelka-240-szeroka-browns-oryginal-i4219508444.html
27 zł kosztowałaWiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2014, 15:06
-
te wasze zachcianki wczorajsze
truskawki to dziś dopiero zjadłam bo już wczoraj mi się nigdzie nie chciało iść ale dziś byłam w szoku bo miałam ochotę na bułkę w mleku i nie pamiętam kiedy to jadłam i tak mi się przypomniały smaki dzieciństwa jak za dzieciaka się właśnie jadło bułkę w mleku więc dziś musiałam na śniadanko sobie dogodzić
-
Patu a no to na pewno bylo by weselej tym bardziej ze tym razem na zeromskiego leze.. ale jak mam wirusa to lepiej sie ze mna nie widywac
nawet na jedynke mnie polozyli. A Mala przecydna jest
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Kaarolina wrote:Patu a no to na pewno bylo by weselej tym bardziej ze tym razem na zeromskiego leze.. ale jak mam wirusa to lepiej sie ze mna nie widywac
nawet na jedynke mnie polozyli. A Mala przecydna jest
dzięki dziewczyny w imieniu małej
oj na jedynce sie zanudzisz, szykuj drobne na telewizor chociazdaj znac jak sie okaze cos nowego i po badaniach co wyszło.
-
nick nieaktualny
-
Patu wrote:dzięki dziewczyny w imieniu małej
oj na jedynce sie zanudzisz, szykuj drobne na telewizor chociazdaj znac jak sie okaze cos nowego i po badaniach co wyszło.
a teraz dziewczyny produkujcie produkujcie zebym miala co czytac
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png