X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojoj Paula biedaku to sie najadłaś strachu :/

relganlikx65a1ud.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Patu cisza jak makiem zasial.. ale wymioty mi juz calkiem minely biegunka ustepuje ale ciagle mam silne zawroty glowy wczoraj w nocy znowu wirowal mi pokoj...:/ a jak powiedzialam na wieczornym obchodzie ze kreci mi sie w glowie to uslyszalam ze to dlatego ze na dworzu niskie cisnienie ;)wiec mam nadzieje ze mnie do domu wypyszcza bo helikopter w glowie lepiej mi sie znosi we wlasnym domu w towarzystwie Meza Niz w pokoju 2x2 ;))

nie chcestraszyc, ale z tego co słyszałam od nie jednej osoby jak przyjmą Cie na żeromskiego na oddział to juz 3 dni tam spędzasz by zwrot dostali :) mnie tez trzymali 3 dni, mimo ze nie robili żadnych badan od przyjęcia i było juz mi lepiej

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja juz po pobraniu, oczywiście nikt nie przepuscił ani nie puścił na krzesło żeby usiąść, ale na szczęście nie było duzo ludzi, więc dość sprawnie poszło :) nie wiem jak glukoze wytrzymam bez jedzenia jak o 8 juz mi sie słabo robi bez śniadania.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam ze od kad jestem w pl tez nie mialam okazji doswiadczyc zadnej uprzejmosci z tytulu ciazy :/ masakra.
    Jeszcze bylam swiadkiem mega awantury jak szlam na pobranie krwi :/

Ojj lepiej ze to falszywy alarm niz naprawde mialo by sie cos dziac...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu wrote:
    nie chcestraszyc, ale z tego co słyszałam od nie jednej osoby jak przyjmą Cie na żeromskiego na oddział to juz 3 dni tam spędzasz by zwrot dostali :) mnie tez trzymali 3 dni, mimo ze nie robili żadnych badan od przyjęcia i było juz mi lepiej
    Mi teraz usg beda robic i jak nic nie zrobia z tymi moimi zawrotami glowy to wyjde na wlasne żądanie i taki dostana za mnie zwrot ;)) mam nadzieje ze uda mi sie trafić na mojego lekarza jeszcze dzisiaj moze sie czegos dowiem...

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula nie strasz bo zaczelam czytac Twojego posta to mi sie rece zaczely trzesc i Maly jeszcze zaczal wariowac ;) ale to akurat dobrze :D
    Migotka to na pewno na szczescie ja mialam w tamtym roku problem z golebiami na balkonie masakra jakas byla teraz jak widze to odrazu wyplaszam ;))

Paula55 lubi tę wiadomość

• Io Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Co do przepuszczania w kolejkach to wczoraj wieczorem robiłam zakupy w supermarkecie. Były czynne dwie kasy więc kolejka była nawet spora. Oczywiście nikt mnie nie przepuścił. Jakoś mi specjalnie na tym nie zależało, ale śmieszne bo koło kasy stał plakat Mamo to ja z napisem - Wiecej uprzejmości dla kobiet w ciąży ;)
    A w niedziele jak byłam na zakupach to jedna ciężarna ominęła kolejkę i podeszła do kasy pierszeństwa, na której był wielki wizerunek kobiety w ciąży. Kobitka miała już spory brzuch. Mimo to komentarze jakie poleciały z kolejki naprawde nienajlepiej świadczyły o kulturze ludzi. Dlatego ja grzecznie stanęłam ze swoim brzuchem na końcu ;P
    No ale o tym można by pisać eseje...

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Mi teraz usg beda robic i jak nic nie zrobia z tymi moimi zawrotami glowy to wyjde na wlasne żądanie i taki dostana za mnie zwrot ;)) mam nadzieje ze uda mi sie trafić na mojego lekarza jeszcze dzisiaj moze sie czegos dowiem...

masz do wyboru tylko 2 szpitale na przyszłość, a w tym chcesz rodzic, więc jepiej przemęcz się dzien dłuzej niż bys miałą wychodzic na własne żądanie. uwierz, lekarze i pielęgniarki często to pamiętają i w dokumentacji zostaje :) ale jak uwazasz. lepiej dla spokoju byc az sami wypiszą :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, ehh...prześladują Cię te szpitale. Zobaczysz, Krzyś Ci wszystko wynagrodzi po porodzie :) Trzymaj się tam dzielnie!

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • dba Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętam jak byłam w 9 miesiącu ciąży z mężem w sklepie, było mi już ciężko, byliśmy w Auchan, mąż taką awanturę zrobił, że specjalnie dla nas kasę otworzyli, od tej pory uwielbiam Auchan :D
    Karolina lepiej nie wypisuj się na własne żądanie, nie jest to mile widziane u kobiet w ciąży, jak coś Ci się stanie... lepiej leż z tymi helikopterami w szpitalu, ja też nie lubię szpitali ale mimo wszystko kiedy bóle nawracały czułam się tam bezpieczniej.
    od 22 maja w lidlu odzież ciążowa i ciuszki dla bobasów :) mi akurat propozycja się podoba, więc kupię :) Ciuszki 100% bawełna zbadana na substancje szkodliwe :) no i biustonosz do karmienia za 25zł, kupię już teraz bo w żaden się nie mieszczę to pewnie w ten wejdę :)

Patu, madiiiii, Migotka22, Io, Kaarolina lubią tę wiadomość

• Nelus Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesto ludzie nie maja wyobrazni.. niestety!
    Ja bylam w 21tygodniu i podrozowalam kilka razy pociagiem z walizka. Raz mialam taka sytuacje ze bylo mnostwo ludzi. Ubrana w obcisla bluzke otworzylam drzwi do przedzialu, mowie "dzien dobry" I czekam az ludzie przy przejsciu przesuna nogi zebym mogla przyjejsc z walizka... ale sie przeliczylam. No wiec probuje wlasnymi silami podniesc bagaz ponad kolana ludzi, ale sie nie udaje. W koncu mowie "przepraszam ale nie dam rady podniesc walizki"- przesuneli nogi. Torbe polozylam na podlodze, bylo mega ciasno. Po pieciu minutach, jak ktoremus zaczely gniesc sie klejnoty miedzy nogami, uslyszalam "moze pomoc polozyc walizke do gory?" Hahaha i oczywiscie skorzystalam z jego oferty :D
    A raz mialam sytuacje ze wchodzilam z samym biletem w rece do tramwaju w Poznaniu I koles bez namyslu wstal i powiedzial "prosze usiasc"... Bylo to dosc dziwne Bo wtedy akurat tramwaj byl pusty , a chlopak zanim wysiadl to jeszcze przez 10 min stal na nogach przy 20 wolnych miejscach siedzacych :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 09:58

Ewi25, Io, Kaarolina, Kaarolina lubią tę wiadomość

201703012752.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jestesmy po usg z Synkiem wszystki w porzadku wazy juz 600 gram :o z usg Jego wiek ciazowy to 23t3d wiec szybciej Krzysia przytule ;) teraz czekam na to az mi powiedza dlaczego i po co tu leze ;)

Paula55, Nelus, Patu, aleksa.wawa, Gosia19 lubią tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko cudownie :) ojj Krzys to kawal chlopa juz :) moj tydz temu wazyl niecale 0,5 kg :)
    Moze cie wypuszcza dzis a jak nie to napewno jutro :)
    Trzymajcie sie cieplutko :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Karolinko cudownie :) ojj Krzys to kawal chlopa juz :) moj tydz temu wazyl niecale 0,5 kg :)
    Moze cie wypuszcza dzis a jak nie to napewno jutro :)
    Trzymajcie sie cieplutko :)
    Ale Krzysiek 5 maja wazyl 477gram w tydzien tak Mu masy przybylo hehe ;) sie tylko dziwie ze jeszcze moj Maz nie czuje jak kopie a tym bardziej ze widac jak mi brzuchol podskakuje ;))

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madiiii no jak pech to pech jak to mowia jak nie urok.to.sr..ka ;) mam nadzieje ze wynagrodzi <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    I jestesmy po usg z Synkiem wszystki w porzadku wazy juz 600 gram :o z usg Jego wiek ciazowy to 23t3d wiec szybciej Krzysia przytule ;) teraz czekam na to az mi powiedza dlaczego i po co tu leze ;)

No to Krzyś jest już pełnoprawnym obywatelem RP :)
    Na ostatniej wizycie gin mi mowil ze jak dzidzia osiągnie wage 600 g i skonczy 24 tc to juz jest obywatelem i o jego losie decyduje prawo a nie rodzice (w sensie ze aborcji juz nie mozna dokonac nawet jesli dziecko jest ciezko chore).

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Ale Krzysiek 5 maja wazyl 477gram w tydzien tak Mu masy przybylo hehe ;) sie tylko dziwie ze jeszcze moj Maz nie czuje jak kopie a tym bardziej ze widac jak mi brzuchol podskakuje ;))

Podobno od 21-24 tc dzidzia podwaja swoją wage - to niesamowite!

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry mamusie ;)

• Kaarolina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    No to Krzyś jest już pełnoprawnym obywatelem RP :)
    Na ostatniej wizycie gin mi mowil ze jak dzidzia osiągnie wage 600 g i skonczy 24 tc to juz jest obywatelem i o jego losie decyduje prawo a nie rodzice (w sensie ze aborcji juz nie mozna dokonac nawet jesli dziecko jest ciezko chore).
    No to mam juz pod serduchem pelnoprawnego obywatela RP <3 i to jakiego rozbrykanego od kilku dni uwielbiam to uczucie <3

• Mika 28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Ja co mam powiedzieć moje Baczysko waży juz prawie kilogram aż się boje co dalej będzie

A jeśli o ustępować chodzi to Ja już się spotkałam w CH z czymś takim otwórz zachciało mi się pulu a tam trzeba płacić i pani jak zobaczyła ze mam brzuszek w 5 miesiącu to mnie za darmo wypuściła a mąż musiał zapłacić hehe

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 11:01

aleksa.wawa, Kaarolina, Migotka22, kark lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ