X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    A Ja co mam powiedzieć moje Baczysko waży juz prawie kilogram aż się boje co dalej będzie

A jeśli o ustępować chodzi to Ja już się spotkałam w CH z czymś takim otwórz zachciało mi się pulu a tam trzeba płacić i pani jak zobaczyła ze mam brzuszek w 5 miesiącu to mnie za darmo wypuściła a mąż musiał zapłacić hehe
    Moj jak w takim tepie bedzie rosl to w 26t bedzie slonikiem malym ;)))ale niech rosna Nam Nasze Maluszki :)

Mika 28 lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Ja po wczorajszym szkoleniu mega zadowolona, polecam wszystkim, było warto. Szkolenie ogółem trwało ok 3 godzin a w nim: jak poprawnie zapinać fotelik i malucha w foteliku, na co zwracać uwagę przy wyborze fotelika, jak karmić malucha, kiedy wprowadzać coś więcej niż mleko, jak reanimować maluszka, jak działać w przypadku bezdechu, jak ratować kobietę w ciąży (dla przyszłych tatusiów). Generalnie dużo pozytywnej energii i informacji.

Dzień dobry tak w ogóle :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i alb były tam same panie w 9 miesiącu, albo mój brzusio jest malutki :) Nawet mąż powiedział po warsztatach że u nas to chyba syn, bo w porównaniu do tych Pań to ładnie wyglądam i mam piłeczkę a nie "kałdun" hahaha miło :) tylko ciekawe jak długo piłeczka będzie piłeczką hahaha
    Moja mama wczoraj też do mnie z pretensjami, że mam jeść bo wnuk ma mało miejsca:) eh żeby tak było do 9 miesiąca , ale czuje że nie bedzie tak kolorowo i zbędne kg mnie dopadną :)

7w3d 💔
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po przerwie :) Nie dam rady nadrobić wszystkiego, pooglądałam zdjęcia i po łebkach podczytałam. Śliczne macie brzuszki :) Patu śliczna córcia, Paula55 piękny synek, w ogóle wszystkie dzieciaczki śliczne!! U mnie po krótce, po prenatalnych tydzień temu wszystko w porządku. Kacper ważył 434 g :) Tak i to już na 100% chłopiec. Ze mną od wczoraj nieco gorzej. Wprawdzie choroba przechodzi za to znów zaczął boleć mnie brzuch. Ból mam po prawej stronie, wydaje mi się, że w miejscu łożyska, kłuje i momentami rwie. Mimo brania magnezu nie przechodził więc znów włączyłam luteinę jak gin kazała. Do tego biorę żelazo, bo morfologia spadła.

Ogólnie mam od wczoraj remontowo, wczoraj po dwóch godzinach rozważania w końcu o 23 zdecydowałam, że nie wytrzymam smrodu tynku i nie chcę zaszkodzić Małemu i mąż mnie wywiózł do Mamy. Moje niezdecydowanie nie zna granic :/ oczywiście się pożarliśmy no ale nic dziwnego jak ja sama już nie mogę ze sobą wytrzymać.... Tak więc dziś już mam remontu dość, a ledwo się zaczął. Dziś chyba znów spanie u Mamy, a ja się nigdzie nie wyśpię poza swoim łóżkiem i znów będę połamana. Cóż, chce ładnie dla Synka to muszę wytrzymać. Martwią mnie tylko te bóle, może to z nerwów..
    Opowiem Wam jeszcze tylko jak ostatnio się wkręciłam. Po zakupach popołudniowych zauważyłam, że Synek mało się rusza i kładąc się spać o 9 wciąż miałam tę myśl ale jakoś zasnęłam. Obudziłam się o 3 w nocy i nie mogłam zasnąć. W końcu zaczęłam Malucha zaczepiać bo zaczęłam znów myśleć, że przecież od popołudnia Go nie czułam. Żadne moje zaczepki tak jak zawsze tym razem nie dawały żadnego rezultatu i dalej była cisza. Zaczęłam chodzić i w końcu się rozryczałam :/ Chyba z godzinę ciułałam, pochlipywałam i już się włączyły najczarniejsze myśli. Zdecydowałam, że rano pojadę na IP... W końcu położyłam się i... poczułam ruchy! Usnęłam a rano Malec dokazywał jak zwykle. Jednym słowem Matka Wariatka :/ Dziecko sobie spało a ja się cała usmarkałam, ehh ale strachu się najadłam. teraz już wiem, że nie ma co panikować...

4d wyszło nam kiepsko ale co nieco widać
    Synuś z otwartą buziunią
    041h9oqkn0qn_t.jpg
    trzyma rączkę przy buźce i ładnie widać usteczka po Tatusiu
    x5wlv7d8cy5h_t.jpg
    siusiorek
    x94ir9bi8pte_t.jpg
    zakupki Kacperka
    et3pd6cefvpb_t.jpg

Kaarolina, Ewi25, Mika 28, aleksa.wawa, Patu, kark, verynice, Io, Nelus lubią tę wiadomość

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswald super Maluszek ;) i ten siusiorek :)) grunt że wszystko jest dobrze

aswalda lubi tę wiadomość

• aswalda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina a u Ciebie jak czekasz na wieści?? Pokrótce wyczytałam, że Cię dopadł jakiś wirus tak??

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no podejrzewaja ale nic nie mowia.. ale czuje sie zdecydowanie lepiej :)

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aswalda no takie juz jestesmy panikary hehe :)
    Moj dzis tez widze duuzo spokojniejszy :) ale nie dziwie sie bo pogoda okropna :/ oby tylko nie doszlo do tych powodzi ktore zapowiadaja :(

Najwazniejsze ze twoj maluszek zdrowy i sliczny :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• aswalda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeju tak patrzę na suwaczek i już bliżej jak dalej... nie wiem jak Wy ale ja chciałabym już wrzesień albo koniec sierpnia :P

Kaarolina, Patu lubią tę wiadomość

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    jeju tak patrzę na suwaczek i już bliżej jak dalej... nie wiem jak Wy ale ja chciałabym już wrzesień albo koniec sierpnia :P
    Mam tak samo <3

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:

O nie!!! Ja nie chcę sierpnia muszę jeszcze się pogodzić z tą myślą jednak że to trzeba wykluć :P mnie też leci ten czas...

Migotka22 lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Dziewczyny co macie wpisane w kalendarzu przy 28 tc?

• aswalda Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to jest 3 usg ale nie wiem dokładniej bo nie mam premium :P

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Hej :)
    Dziewczyny co macie wpisane w kalendarzu przy 28 tc?

USG wzrostowe

• iwo_na Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki. Moje maleństwo też jak na razie dzisiaj spokojniejsze. Nawet kawa go nie obudziła. Ależ ja mam lenia w pracy, normalnie nic mi się nie chce. Dobrze, że tylko jeszcze parę dni :)
    Na obiadzik dzisiaj mam pierożki z truskawkami i ze śmietanką :) Może kogoś natchnę :)
    Karolina trzymaj się, bidulka, ja to szczerze mówiąc nie boje się porodu a bardziej chyba pobytu w szpitalu, nigdy nie byłam i pewnie to dlatego :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

relg4z17djzzyjqt.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas na obiad spaghetti :) mniam :) zaraz się zabieram za nie.

Co do ruchów maleństwa to moje coraz aktywniejsze, już nawet odnotowałam stałe pory kopniaczków:) słodkie to i też chce już wrzesień i maleństwo z nami !!!

7w3d 💔
  • assantea Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam od kilku dni dość bolesne kłucia brzucha.jakby mi ktoś szpilkę wbijał. Umiejscowione nisko. Tuż nad wzgórkiem łonowym. Nie wiem czy to jest normalne... Miewa któraś z Was takie kłucia?

W końcu z nami! <3
    f2w3k0s3kh8mgta9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam domową shoarmę z kurczaka :)
    Mmmm, na samą myśl aż mi ślinka cieknie :P

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no nie ma się czego bać tyle że Ja chce żeby dzidzia posiedziała w brzuszku bo po porodzie to sajgon będzie :)trochę tych nocek zarwanych miałam ale i tak szybko pierwsza dzidzia mi zasypiała i przesypiała długo :) ale w myślach taki leniwiec człowieka ogarnia ze na nic czasu nie będzie i zanim sobie któraś zorganizuje plan dnia i to wszystko złozy do kupy to trochę potrwa :( i tego nie chce własnie a Ja nie mam kogo do pomocy zatrudnić więc samemu wszystko ogarnąć to nie lada wyczyn a jeszcze pozostaje druga córka potem wszystko się ustabilizuje zapewne :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aleksa.wawa wrote:
    Podobno od 21-24 tc dzidzia podwaja swoją wage - to niesamowite!
    Coś w tym musi być, bo ja dziś zrobiłam niezłego karpia jak się okazało, że w ciągu niecałego tygodnia przybył mi 1 kg ;)

justyna14, mi babcia Męża i teściowa powtarzają, że na pewno synek, bo tak ładnie wyglądam i brzuszek zgrabny, a tu figa, będzie dziewczynka :P ;)

Byłam wczoraj u endokrynologa, niestety zwiększył mi dawkę Euthyroxu :/ Mam nadzieję, że ta już będzie dobra, bo już nie mam jak jechać do niego na kolejną wizytę.
    Dziś wizyta u ginekologa, ogólnie niby o.k., doktor stwierdził, że mała ma wymiary modelki - długie rączki i nóżki, to mu powiedziałam, że to na pewno po tatusiu siatkarzu ;) Niestety szyjka troszkę się skróciła i jakby trochę jest mniej twarda niż ostatnio. Powiedział żebym się tym nie martwiła na razie bo jeszcze jest w normie, ale zalecił oszczędzać się i nie stresować. Niestety to akurat ostatnio u mnie jest trudne, mam trochę zmartwień :( Zalecił mi drogie witaminy Omegamed (miesięczna kuracja 80 zł!!) i Aspargin.

Idę robić obiadek - rybka, frytki i sałatka.

aleksa.wawa, justyna14 lubią tę wiadomość

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
‹‹ 625 626 627 628 629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ