X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • ofcooo Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, powiem Wam co zaobserwowałam. Otóż siedzę sobie grzecznie na kanapie z laptopem i czuje jak nasza Łucja puka mi w brzuszek. I tak puka, puka, puka i w końcu zaczęłam mówić na głos co sie tak przekręcasz i wiercisz królewno i poklepałam się po brzuszku. I przestała pukać (!). Słuchała mojego głosu.

Potem za jakąś chwilę znów sie zajęłam pisaniem na laptopie i znów czuję takie delikatne puk, puk, puk i znów zaczęłam mówić do niej i znów przestała. Nasłuchiwała co do niej mówi jej mamusia. To bylo takie słoooodkie :))))
    Nasz mały skubaniec hihi :)

verynice, Io, Patu, turkawka, aswalda, stardust87 lubią tę wiadomość

zem3h371xcq8c2sz.png
    qdkkwn15frnb311v.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie,

wpadam pochwalić się moją koszulką :) Nie ukrywam, robi szał jak chodzę w niej np po supermarkecie :) (przepraszam, że napis w odbiciu lustrzanym no ale wiecie jak to jest jak się robi "selfie" :D )

34sjj7n.jpg

Kaarolina, betina89, Beataa25, Zaczarowana, Gosia19, Fipsik, Ewi25, Karolaaa91, aleksa.wawa, aswalda, stardust87, Nelus, kark, Paula55, madiiiii, Szonka, Migotka22 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi od samego poczatku wychodzilo z USG ze termin bedzie szybciej niz z miesiaczki :) ale ja wiem ze owulke mialam wczesniej niz normalnie ;))
    Paula czekam na wiesci na pewno beda same dobre! Trzymam mocno kciuki ;*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:23

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki odebrane i co? jest lipa!!! glukoza przed obciążeniem 82 (70-99) po obciążeniu po 1 h - 194, po 2 h 187 nic tylko płakać!!! do tego hemoglobina i hematokryt obniżony, w moczu niby ok ale jakies erytrocyty wyługowane??? 1wpw (<0) nigdy nie miałam ich na wynikach moczu, i jeszcze też nowość: składniki mineralne - szczawiany wapnia poj. wpw. cholera wie co to znaczy, jutro wizyta może czegoś się dowiem

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela bedzie dobrze musi byc ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela, daj znać jak się dowiesz u lekarza co i jak!

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    wyniki odebrane i co? jest lipa!!! glukoza przed obciążeniem 82 (70-99) po obciążeniu po 1 h - 194, po 2 h 187 nic tylko płakać!!! do tego hemoglobina i hematokryt obniżony, w moczu niby ok ale jakies erytrocyty wyługowane??? 1wpw (<0) nigdy nie miałam ich na wynikach moczu, i jeszcze też nowość: składniki mineralne - szczawiany wapnia poj. wpw. cholera wie co to znaczy, jutro wizyta może czegoś się dowiem

oj to glukoza nieciekawa... ostra dieta będzie. daj znac co jutro lekarz powie.

ja swoje tez odebrałam. mocz idealny, antybiotyk zniszczył całą infekcje. ale krew standardowo hemoglobina spadła. teraz wynosi 10,4. co badanie to niższa, nie chce myslec co będzie po porodzie. hematokryt 31 z normą od 37. erytrocyty 3,4 z normą od 4,2.

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiem ze dieta bedzie jak nic, no coz bede musiala sie wziac za siebie i zrobic wszystko zeby bylo dobrze, mam nadzieje ze mozna to wyleczyc czy cos...

64xp62y.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, lekarz nie powiedział mi, że Omegamed mi pomoże na problemy z szyjką, ja raczej wywnioskowałam, że zalecił zmianę ze względu na jakość DHA (z alg). Kombinuję jak tu zrobić z tabletkami żeby brać te lepsze DHA i do tego tańsze witaminy, ale ciężko jest. Nie chcę żeby w witaminach była witamina A, więc wybór mam ograniczony. W najgorszym razie w internetowej aptece zamówię sobie same DHA z tego Omegamedu i będę je łączyć z moimi witaminami...Jakie jeszcze tabletki mają DHA pozyskiwane z alg i cenowo nie powalają ?

Szonka, ja nie ryzykowałabym w Twojej sytuacji. Robi się co raz poważniej. Lepiej oddaj komuś bilety, a Ty wypoczywaj.

Verynice, super koszulka! Gdzie taką nabyłaś ? :) Ja mam taki biały t-shirt z pszczółką w liściu, ale jeszcze w niej nie wychodzę, bo jak dla mnie za chłodno na krótki rękaw jest ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Zabić to za mało!! Ja mialam miec wczoraj spaghetti na obiad bo tak za mna chodzibake z racji tego ze leze w tym przekletym szpitalu to juz nawet po nocach mi sie to spaghetti sni.. i zes mi przypomniala ;) ja chce do domu ja chce spaghetti..
    hahaha :) powiem Ci że nie było dobre hahaha

7w3d 💔
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    wiem ze dieta bedzie jak nic, no coz bede musiala sie wziac za siebie i zrobic wszystko zeby bylo dobrze, mam nadzieje ze mozna to wyleczyc czy cos...

No na pewno będzie dietka po ciązy pewnie cukrzyca zniknie tyle że po kilku latach jak będziesz starsza to moze powrócić musisz bardzo uważać bo dostarczanie w ciąży dużej ilości glukozy jest szkodliwe dla dzidzi a kiedy wizyta?

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam koszulkę z napisem "nie jestem gruba, jestem w ciąży" :)

Po wizycie:
    - ktg ok
    - na żylaki i puchnięcie nóg każą leżeć jak najwięcej z nogami u góry, dużo pić i wiązać nogi bandażem..
    - na kolejną wizytę mam zrobić toxo, test glukozowy
    - na kolejnej wizycie zleci wszystkie badania nerkowe bo w lipcu mam wizytę
    - szyjka wysoko i miękka, ale póki nie ma plamienia to olać
    - będzie dziewczynka
    - na czucie kopniaków i pukania mam jeszcze czas 2 tyg, ważne że coś tam się przelewa
    - kolejna wizyta 4 czerwca, ale 20 idę na połówkowe to się coś więcej dowiem

verynice, betina89, Io, Mika 28, Kaarolina, Gosia19, aleksa.wawa, aswalda, Ewi25, kark, madiiiii, Migotka22 lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fipsik! Super wieści! No i witamy w naszym gronie wrześniową dziewczynkę!!! :) :) Imię wybrane? :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    No na pewno będzie dietka po ciązy pewnie cukrzyca zniknie tyle że po kilku latach jak będziesz starsza to moze powrócić musisz bardzo uważać bo dostarczanie w ciąży dużej ilości glukozy jest szkodliwe dla dzidzi a kiedy wizyta?

oj dieta boze ciezko bedzie :/ wizyta jutro, a wlasnie skoro mam taki wynik to zle to wplywa na maluszka? cos moze mu byc?

64xp62y.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczarowana - kupiłam ją na allegro :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Fipsik! Super wieści! No i witamy w naszym gronie wrześniową dziewczynkę!!! :) :) Imię wybrane? :)

Roboczo była Jagódka. Ale jeszcze pewnie będziemy dyskutować :)

verynice, kark lubią tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    oj dieta boze ciezko bedzie :/ wizyta jutro, a wlasnie skoro mam taki wynik to zle to wplywa na maluszka? cos moze mu byc?

nie mam zielonego pojęcia musisz jutro atakować lekarza i pytać jedyne co to nie panikuj będzie dobrze :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hela - moja koleżanka ma tą cukrzycę ciążową. Z tego co z nią rozmawiałam, to zagrożenie jest tylko jeśli nie będziesz się diety trzymała. Podobno można urodzić dziecko nawet 9 kg chociaż nie potrafię sobie tego wyobrazić.
    Ta koleżanka musi 4 razy dziennie mierzyć cukier i jeść o wyznaczonych porach. No a zakres tego co jesz też pozostawia wiele do życzenia. Ona w miesiąc schudła 4 kg. Przepisów i porad szukała na jakimś forum dla ,,słodkich mamuś''. Mozna tam znaleść przepisy i informacje co można jeść. Np nie wolno jeść chleba, ale jakieś pieczywo z biedronki zdaje egzamin. Na pewno nie wolno słodzić ani nic słodkiego jeść. Owoce tez ma bardzo ograniczone, a soki może pić tylko rozcieńczone. Ona przez tą cukrzycę sporo przytyła na początku, ale teraz głownie chudnie. Ja też się zastanawiam czy mi się to nie przyplątało bo ostatnio moja waga zgłupiała chyba. No i bardzo dużo piję a to podobno teżjest objaw. Moja gin mówi, że test na glukoze mam zrobić ok 28 tc.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tez to słyszałam ze dzieci rodza się z duża masą urodzeniową bo to glukoza tak pasie ale nie chcę straszyć Cię bo po co? jutro Ci lekarz wszystko powie... teraz będziesz w nerwach

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie przytylam jakos duzo bo ok 4kg wiec chyba nie jest zle, moglabym nie pic w ogole, posilki jem praktycznie o stalych porach min 4 dziennie, fakt slodkie jem ale nie z jakas przesada... jem normalnie, nie wiecej niz przed ciaza... ale pewnie za tluste skoro cholesterol tez mam podwyzszony... czas zaczac ograniczenia i zdrowe jedzonko no nic trudno :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 17:58

64xp62y.png
‹‹ 627 628 629 630 631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ