Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ha, powiem Wam co zaobserwowałam. Otóż siedzę sobie grzecznie na kanapie z laptopem i czuje jak nasza Łucja puka mi w brzuszek. I tak puka, puka, puka i w końcu zaczęłam mówić na głos co sie tak przekręcasz i wiercisz królewno i poklepałam się po brzuszku. I przestała pukać (!). Słuchała mojego głosu.
Potem za jakąś chwilę znów sie zajęłam pisaniem na laptopie i znów czuję takie delikatne puk, puk, puk i znów zaczęłam mówić do niej i znów przestała. Nasłuchiwała co do niej mówi jej mamusia. To bylo takie słoooodkie)))
Nasz mały skubaniec hihiverynice, Io, Patu, turkawka, aswalda, stardust87 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry Mamusie,
wpadam pochwalić się moją koszulkąNie ukrywam, robi szał jak chodzę w niej np po supermarkecie
(przepraszam, że napis w odbiciu lustrzanym no ale wiecie jak to jest jak się robi "selfie"
)
Kaarolina, betina89, Beataa25, Zaczarowana, Gosia19, Fipsik, Ewi25, Karolaaa91, aleksa.wawa, aswalda, stardust87, Nelus, kark, Paula55, madiiiii, Szonka, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
Mi od samego poczatku wychodzilo z USG ze termin bedzie szybciej niz z miesiaczki
ale ja wiem ze owulke mialam wczesniej niz normalnie
)
Paula czekam na wiesci na pewno beda same dobre! Trzymam mocno kciuki ;*Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 16:23
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
wyniki odebrane i co? jest lipa!!! glukoza przed obciążeniem 82 (70-99) po obciążeniu po 1 h - 194, po 2 h 187 nic tylko płakać!!! do tego hemoglobina i hematokryt obniżony, w moczu niby ok ale jakies erytrocyty wyługowane??? 1wpw (<0) nigdy nie miałam ich na wynikach moczu, i jeszcze też nowość: składniki mineralne - szczawiany wapnia poj. wpw. cholera wie co to znaczy, jutro wizyta może czegoś się dowiem
-
hela wrote:wyniki odebrane i co? jest lipa!!! glukoza przed obciążeniem 82 (70-99) po obciążeniu po 1 h - 194, po 2 h 187 nic tylko płakać!!! do tego hemoglobina i hematokryt obniżony, w moczu niby ok ale jakies erytrocyty wyługowane??? 1wpw (<0) nigdy nie miałam ich na wynikach moczu, i jeszcze też nowość: składniki mineralne - szczawiany wapnia poj. wpw. cholera wie co to znaczy, jutro wizyta może czegoś się dowiem
oj to glukoza nieciekawa... ostra dieta będzie. daj znac co jutro lekarz powie.
ja swoje tez odebrałam. mocz idealny, antybiotyk zniszczył całą infekcje. ale krew standardowo hemoglobina spadła. teraz wynosi 10,4. co badanie to niższa, nie chce myslec co będzie po porodzie. hematokryt 31 z normą od 37. erytrocyty 3,4 z normą od 4,2. -
Dziewczyny, lekarz nie powiedział mi, że Omegamed mi pomoże na problemy z szyjką, ja raczej wywnioskowałam, że zalecił zmianę ze względu na jakość DHA (z alg). Kombinuję jak tu zrobić z tabletkami żeby brać te lepsze DHA i do tego tańsze witaminy, ale ciężko jest. Nie chcę żeby w witaminach była witamina A, więc wybór mam ograniczony. W najgorszym razie w internetowej aptece zamówię sobie same DHA z tego Omegamedu i będę je łączyć z moimi witaminami...Jakie jeszcze tabletki mają DHA pozyskiwane z alg i cenowo nie powalają ?
Szonka, ja nie ryzykowałabym w Twojej sytuacji. Robi się co raz poważniej. Lepiej oddaj komuś bilety, a Ty wypoczywaj.
Verynice, super koszulka! Gdzie taką nabyłaś ?Ja mam taki biały t-shirt z pszczółką w liściu, ale jeszcze w niej nie wychodzę, bo jak dla mnie za chłodno na krótki rękaw jest
-
Kaarolina wrote:Zabić to za mało!! Ja mialam miec wczoraj spaghetti na obiad bo tak za mna chodzibake z racji tego ze leze w tym przekletym szpitalu to juz nawet po nocach mi sie to spaghetti sni.. i zes mi przypomniala
ja chce do domu ja chce spaghetti..
powiem Ci że nie było dobre hahaha
7w3d 💔 -
hela wrote:wiem ze dieta bedzie jak nic, no coz bede musiala sie wziac za siebie i zrobic wszystko zeby bylo dobrze, mam nadzieje ze mozna to wyleczyc czy cos...
No na pewno będzie dietka po ciązy pewnie cukrzyca zniknie tyle że po kilku latach jak będziesz starsza to moze powrócić musisz bardzo uważać bo dostarczanie w ciąży dużej ilości glukozy jest szkodliwe dla dzidzi a kiedy wizyta? -
Ja mam koszulkę z napisem "nie jestem gruba, jestem w ciąży"
Po wizycie:
- ktg ok
- na żylaki i puchnięcie nóg każą leżeć jak najwięcej z nogami u góry, dużo pić i wiązać nogi bandażem..
- na kolejną wizytę mam zrobić toxo, test glukozowy
- na kolejnej wizycie zleci wszystkie badania nerkowe bo w lipcu mam wizytę
- szyjka wysoko i miękka, ale póki nie ma plamienia to olać
- będzie dziewczynka
- na czucie kopniaków i pukania mam jeszcze czas 2 tyg, ważne że coś tam się przelewa
- kolejna wizyta 4 czerwca, ale 20 idę na połówkowe to się coś więcej dowiemverynice, betina89, Io, Mika 28, Kaarolina, Gosia19, aleksa.wawa, aswalda, Ewi25, kark, madiiiii, Migotka22 lubią tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:No na pewno będzie dietka po ciązy pewnie cukrzyca zniknie tyle że po kilku latach jak będziesz starsza to moze powrócić musisz bardzo uważać bo dostarczanie w ciąży dużej ilości glukozy jest szkodliwe dla dzidzi a kiedy wizyta?
oj dieta boze ciezko bedziewizyta jutro, a wlasnie skoro mam taki wynik to zle to wplywa na maluszka? cos moze mu byc?
-
Hela - moja koleżanka ma tą cukrzycę ciążową. Z tego co z nią rozmawiałam, to zagrożenie jest tylko jeśli nie będziesz się diety trzymała. Podobno można urodzić dziecko nawet 9 kg chociaż nie potrafię sobie tego wyobrazić.
Ta koleżanka musi 4 razy dziennie mierzyć cukier i jeść o wyznaczonych porach. No a zakres tego co jesz też pozostawia wiele do życzenia. Ona w miesiąc schudła 4 kg. Przepisów i porad szukała na jakimś forum dla ,,słodkich mamuś''. Mozna tam znaleść przepisy i informacje co można jeść. Np nie wolno jeść chleba, ale jakieś pieczywo z biedronki zdaje egzamin. Na pewno nie wolno słodzić ani nic słodkiego jeść. Owoce tez ma bardzo ograniczone, a soki może pić tylko rozcieńczone. Ona przez tą cukrzycę sporo przytyła na początku, ale teraz głownie chudnie. Ja też się zastanawiam czy mi się to nie przyplątało bo ostatnio moja waga zgłupiała chyba. No i bardzo dużo piję a to podobno teżjest objaw. Moja gin mówi, że test na glukoze mam zrobić ok 28 tc. -
ja nie przytylam jakos duzo bo ok 4kg wiec chyba nie jest zle, moglabym nie pic w ogole, posilki jem praktycznie o stalych porach min 4 dziennie, fakt slodkie jem ale nie z jakas przesada... jem normalnie, nie wiecej niz przed ciaza... ale pewnie za tluste skoro cholesterol tez mam podwyzszony... czas zaczac ograniczenia i zdrowe jedzonko no nic trudno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 maja 2014, 17:58