Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jestem. No wiec po kolei...
Uff powiem wam ze pozytywne nastawienie chyba naprawde dziala od kad weszlam do gabinetu to mowie do lekarza:
Panie doktorźe ja przyszlam tylko po dobre wiesci
A on: to musze teraz sprostac takim wymaganiom hehe
Tiago ma sliczne zdrowe serduszko bijace dla tatusia i mamusi
Wszystko jest tak jak powinno byc. Pieknie i miarowo bije, zbudowane odpowiednio. Nie ma juz potrzeby dalsżej diagnostyki. doktor powiedzial ze jesli juz bardzo chce go znow zobaczyc to za dwa lata z drugim bablem haha. Alr nie zyczy tego
A ja bylam u tesciowej. Tak sie biedna martwila i czekala na wiesci ze jak jej powiedzialam ze jest ok to miala lzy w oczach i tak nas wysciskala uwielbiam ja. ovzywiscie specjalnie dla mnie upiekla ciasto i dala mi do domku jak by mi sie zachcialo.
Ale bede za nia tesknic...Karolaaa91, Io, Kaarolina, kark, Beataa25, madiiiii, dba, Nelus, Patu, verynice, stardust87, Migotka22, Szonka, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość
-
kark wrote:Znam jedną Jagódkę. Cudny łobuziak, uwielbiam jak jej się oczka świecą zanim psocić zacznie
Hela, Mika ma rację, dzieci się rodzą duże jak się nie dba o glukozę, ale też nie do końca rozwinięte. Nie wiem dokładnie na czym polega to rozwinięcie, ale tak mi szwagierka mówiła jak w pierwszej ciąży wyszła jej cukrzyca i pytałam co to powoduje.
Co do diety to jest znośna, ja jak się odchudzałam to byłam na takiej przez 2 miesiące, po kilku latach wyszła tarczyca i też byłam długo na diecie dla cukrzyków. Najważniejsze to pilnować czego jeść nie wolno i godziny kiedy jesz, bo to ważne
A co do kolacji to wystarczy, że nie jesz 8h wcześniej, nieważne czy lekki posiłek czy obfity, tak mi teraz mój gin mówił.
Kaarolina, ja miałam owulację 2 dni wcześniej (też chyba przez clo). Lekarz mi wyznaczył termin z ostatniej miesiączki na 11.09, ale ja wiem kiedy miałam owulkę, z niej mam termin na 9.09 i tak wszystkim mówię. Zresztą w książeczce też jak jest tydzień ciąży przy wizycie sama wpisuję wcześniej "mój wyliczony" tydzieńkark lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Dziewczyny myślicie że jak zjadłam na kolację płatki nesquik z mlekiem i przegryzałam kabanosami oraz truskawkami ze śmietanką to mogę to zaliczyć do dziwnych zachcianek ciążowych ???
Bo od początku ciąży nie miałam tak dziwnych kombinacji
justyna14, aswalda lubią tę wiadomość
-
hela wrote:wyniki odebrane i co? jest lipa!!! glukoza przed obciążeniem 82 (70-99) po obciążeniu po 1 h - 194, po 2 h 187 nic tylko płakać!!! do tego hemoglobina i hematokryt obniżony, w moczu niby ok ale jakies erytrocyty wyługowane??? 1wpw (<0) nigdy nie miałam ich na wynikach moczu, i jeszcze też nowość: składniki mineralne - szczawiany wapnia poj. wpw. cholera wie co to znaczy, jutro wizyta może czegoś się dowiem
Ojj nie martw sie. Dieta i bedzie dobrze. Od wczoraj tez mam glukometr i se pstrykam w palceTak sie balam igiel itd.
Do wszystkigo mozna przywyknac hehe Jaks sie przestrzega aby cukier nie byl za wysoki to dziecko bedzie mialo normalna wage
Nie ma tak zle. Teraz to co 3 ciezarowka ma cukrzyce ciazowa, czy tam nietolerancje glukozy. Niskiego cukru zycze.
hela lubi tę wiadomość
-
Witam.Ja już po kąpieli.Synek dostał czkawki w brzuszkuJutro jedziemy w rodzinne strony,Mati odwiedzi dziadków,ja poprzeglądam ciuszki z poprzedniej ciąży,żeby wiedzieć co jeszcze trzeba będzie dokupić.Właśnie syn lat ok.10 pyta się mnie "Mamo ,a co to jest prawiczek"?O rany.Wczoraj dopytywał się co to jest unia europejska.Ciekawski Mati.Muszę dzisiaj na allegro poszukać jakiś spodni ciążowych,spodenek,bo nie mam nic.Jeszcze 2 pary mi zostały spodni,ale już ciasnawe sie robią.Syn powyrastał z bluzek z krótkim rękawkiem i spodenek,wiec też trzeba będzie coś poszperać..Kurczę szykuje mi się randka nocna z allegroW niedzielę rocznica I komunii syna.A 20.05 będzie pisał test trzecioklasisty...Dużo się dzieje ostatnio.Mąż pojechał do pracy ,a ja po tym ostatnim wydarzeniu to kurczę,boję się o Niego.Pozdrawiam Was Kochane.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
Czesc dziewczyny. Dlugo mnie nie było, gdyż pracuje ciągle i czasu brakuje na przyjemności. Tym jednak muszę się z Wami podzielić.
Przez 21 tygodni nosilam w brzuchu Synka, od poniedziałku mam córkę... Czyżby synkowi coś odpadlo
Mały Tymon zmienił się w "Tymone" bo pomysłów na imie dla córki brak.
Trzymajcue sie cieplo kochane mamuśki.Nelus, Fipsik, Kaarolina, akuszerka89, Ewi25, verynice, stardust87, Migotka22, Mika 28, Szonka, Io, Gosia19, kark, aswalda lubią tę wiadomość
-
Witam z rana.Ja już nie śpię, bo zaraz muszę syna budzić do szkoły.Po 7 mąż z pracy wróci ,to syna do szkoły zawiezie.Drugi synio w brzuszku już też nie śpi,a mnie brzuch z samego rana swędzieć zaczął,trzeba go wysmarować.Kurczę ciekawe z tą zmianą płci po 21 tyg.U mnie od początku ginekolog môwi o synku,ale by było jakby zmiana nastąpiła.Udanego dnia.https://www.maluchy.pl/li-69856.png
https://www.maluchy.pl/li-70991.png -
doti77 wrote:Witam z rana.Ja już nie śpię, bo zaraz muszę syna budzić do szkoły.Po 7 mąż z pracy wróci ,to syna do szkoły zawiezie.Drugi synio w brzuszku już też nie śpi,a mnie brzuch z samego rana swędzieć zaczął,trzeba go wysmarować.Kurczę ciekawe z tą zmianą płci po 21 tyg.U mnie od początku ginekolog môwi o synku,ale by było jakby zmiana nastąpiła.Udanego dnia.
Hej wszystkim
Ja swojego gina ostatnio pytałam czy mała nam niespodzianki przypadkiem nie zrobi ale zapewniał ze widać tak wyraźnie ze jest pewny ze żadnych n ;)iespodzianek nie będzieuwierzyłam
Maz poczuł pierwsze kopniaki jest przeszczęśliwy z tego powoduuwielbiam patrzeć jak mówi do brzuszka
-
Paula a zdrowego Tiago bardzo bardzo gratuluję! Wszystkie sie tu cieszymy
Cukrzycę ciazowa miała bratowa w drugiej ciąży. W pierwszej przytyla ok 10 kg a w drugiej mimo diety 25 a urodziła na początku 35 tygodnia. Mały dwa kg ważył. Trochę chorował ale to nie było nic związanego z jej cukrzyca
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Hello mamusie!
Karola - ale Ty masz piersimąż pewnie w 7 niebie
prawdziwy "Milk bar" (hihi to określenie widziałam jak zamawiałam koszulki z nadrukiem - powinnaś sobie taką kupić
)
Paula - widzisz, mówiłyśmy Ci tu wszystkie, że będzie dobrze! Same zdrowe dzieciaczki będą we wrześniu!
Jagoda - no niezłe wieścihihihii
No a ja się pochwalę moimi allegrowymi łupamiwszystkie w granicach 6-10zł
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 08:20
Ewi25, madiiiii, Kaarolina, Io, Gosia19, kark, aswalda, Beataa25 lubią tę wiadomość