X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem. No wiec po kolei...
    Uff powiem wam ze pozytywne nastawienie chyba naprawde dziala od kad weszlam do gabinetu to mowie do lekarza:
    Panie doktorźe ja przyszlam tylko po dobre wiesci
    A on: to musze teraz sprostac takim wymaganiom hehe
    Tiago ma sliczne zdrowe serduszko bijace dla tatusia i mamusi :)
    Wszystko jest tak jak powinno byc. Pieknie i miarowo bije, zbudowane odpowiednio. Nie ma juz potrzeby dalsżej diagnostyki. doktor powiedzial ze jesli juz bardzo chce go znow zobaczyc to za dwa lata z drugim bablem haha. Alr nie zyczy tego :)

A ja bylam u tesciowej. Tak sie biedna martwila i czekala na wiesci ze jak jej powiedzialam ze jest ok to miala lzy w oczach i tak nas wysciskala uwielbiam ja. ovzywiscie specjalnie dla mnie upiekla ciasto i dala mi do domku jak by mi sie zachcialo.
    Ale bede za nia tesknic...

Karolaaa91, Io, Kaarolina, kark, Beataa25, madiiiii, dba, Nelus, Patu, verynice, stardust87, Migotka22, Szonka, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś

hela Twój to maluszek jeszcze, ale piękny :-)
    hela wrote:
    karola jaki piekny brzuszek!! taki ladny zgrabny, ja przodem nie robie bo rozlany ale bokiem mieszkanko mojego synusia wyglada tak:
    2j5fgk9.jpg

atdci09kamv7205a.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale macie super te brzusie :)

Ja tez mam koszulke tyle ze z napisem:
    Baby loading... Please wait :)

verynice lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• hela Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uwierzcie ze wygladam znacznie lepiej na zdjeciach niz w rzeczywistosci! ;)

karola twoj brzuszek jest sliczny, taki okraglutki fajny, piekna talia i ogolnie szczuplutka dziewuszka z ciebie :)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula no potrzymalas Nas w niepewnosci ale wiedzialam ze bedzie dobrze! Super wiesci ;))

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    Znam jedną Jagódkę. Cudny łobuziak, uwielbiam jak jej się oczka świecą zanim psocić zacznie :P

Hela, Mika ma rację, dzieci się rodzą duże jak się nie dba o glukozę, ale też nie do końca rozwinięte. Nie wiem dokładnie na czym polega to rozwinięcie, ale tak mi szwagierka mówiła jak w pierwszej ciąży wyszła jej cukrzyca i pytałam co to powoduje.
    Co do diety to jest znośna, ja jak się odchudzałam to byłam na takiej przez 2 miesiące, po kilku latach wyszła tarczyca i też byłam długo na diecie dla cukrzyków. Najważniejsze to pilnować czego jeść nie wolno i godziny kiedy jesz, bo to ważne :)
    A co do kolacji to wystarczy, że nie jesz 8h wcześniej, nieważne czy lekki posiłek czy obfity, tak mi teraz mój gin mówił.

Kaarolina, ja miałam owulację 2 dni wcześniej (też chyba przez clo). Lekarz mi wyznaczył termin z ostatniej miesiączki na 11.09, ale ja wiem kiedy miałam owulkę, z niej mam termin na 9.09 i tak wszystkim mówię. Zresztą w książeczce też jak jest tydzień ciąży przy wizycie sama wpisuję wcześniej "mój wyliczony" tydzień :)
    No ja z miesiaczki tez mam termin na 11.09 ale termin wczesniejszy to 7.09 ja tez bylam stymulowana clo i owulacje mialam juz w 11-12dniu cyklu ;)

kark lubi tę wiadomość

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaarolina wrote:
    Paula no potrzymalas Nas w niepewnosci ale wiedzialam ze bedzie dobrze! Super wiesci ;))

Przepraszam ale bylam u tesciowej jeszcze :)

Dziekujemy za wszystkie kciuki :*

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nenka Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    piekne brzucholki :)

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 14 maja 2014, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny myślicie że jak zjadłam na kolację płatki nesquik z mlekiem i przegryzałam kabanosami oraz truskawkami ze śmietanką to mogę to zaliczyć do dziwnych zachcianek ciążowych ???:D Bo od początku ciąży nie miałam tak dziwnych kombinacji :)

justyna14, aswalda lubią tę wiadomość

thiki0a.png
  • nescafe Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hela wrote:
    wyniki odebrane i co? jest lipa!!! glukoza przed obciążeniem 82 (70-99) po obciążeniu po 1 h - 194, po 2 h 187 nic tylko płakać!!! do tego hemoglobina i hematokryt obniżony, w moczu niby ok ale jakies erytrocyty wyługowane??? 1wpw (<0) nigdy nie miałam ich na wynikach moczu, i jeszcze też nowość: składniki mineralne - szczawiany wapnia poj. wpw. cholera wie co to znaczy, jutro wizyta może czegoś się dowiem

Ojj nie martw sie. Dieta i bedzie dobrze. Od wczoraj tez mam glukometr i se pstrykam w palce ;) Tak sie balam igiel itd. :/ Do wszystkigo mozna przywyknac hehe Jaks sie przestrzega aby cukier nie byl za wysoki to dziecko bedzie mialo normalna wage ;) Nie ma tak zle. Teraz to co 3 ciezarowka ma cukrzyce ciazowa, czy tam nietolerancje glukozy. Niskiego cukru zycze.

hela lubi tę wiadomość

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, super wieści! Wiedziałam, że będzie dobrze ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam.Ja już po kąpieli.Synek dostał czkawki w brzuszkuJutro jedziemy w rodzinne strony,Mati odwiedzi dziadków,ja poprzeglądam ciuszki z poprzedniej ciąży,żeby wiedzieć co jeszcze trzeba będzie dokupić.Właśnie syn lat ok.10 pyta się mnie "Mamo ,a co to jest prawiczek"?O rany.Wczoraj dopytywał się co to jest unia europejska.Ciekawski Mati.Muszę dzisiaj na allegro poszukać jakiś spodni ciążowych,spodenek,bo nie mam nic.Jeszcze 2 pary mi zostały spodni,ale już ciasnawe sie robią.Syn powyrastał z bluzek z krótkim rękawkiem i spodenek,wiec też trzeba będzie coś poszperać..Kurczę szykuje mi się randka nocna z allegroW niedzielę rocznica I komunii syna.A 20.05 będzie pisał test trzecioklasisty...Dużo się dzieje ostatnio.Mąż pojechał do pracy ,a ja po tym ostatnim wydarzeniu to kurczę,boję się o Niego.Pozdrawiam Was Kochane.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny. Dlugo mnie nie było, gdyż pracuje ciągle i czasu brakuje na przyjemności. Tym jednak muszę się z Wami podzielić.
    Przez 21 tygodni nosilam w brzuchu Synka, od poniedziałku mam córkę... Czyżby synkowi coś odpadlo ;)
    Mały Tymon zmienił się w "Tymone" bo pomysłów na imie dla córki brak.
    Trzymajcue sie cieplo kochane mamuśki.

Nelus, Fipsik, Kaarolina, akuszerka89, Ewi25, verynice, stardust87, Migotka22, Mika 28, Szonka, Io, Gosia19, kark, aswalda lubią tę wiadomość

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2014, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ile z Was już zmieniło płeć? :)

kark lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana.Ja już nie śpię, bo zaraz muszę syna budzić do szkoły.Po 7 mąż z pracy wróci ,to syna do szkoły zawiezie.Drugi synio w brzuszku już też nie śpi,a mnie brzuch z samego rana swędzieć zaczął,trzeba go wysmarować.Kurczę ciekawe z tą zmianą płci po 21 tyg.U mnie od początku ginekolog môwi o synku,ale by było jakby zmiana nastąpiła.Udanego dnia.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    doti77 wrote:
    Witam z rana.Ja już nie śpię, bo zaraz muszę syna budzić do szkoły.Po 7 mąż z pracy wróci ,to syna do szkoły zawiezie.Drugi synio w brzuszku już też nie śpi,a mnie brzuch z samego rana swędzieć zaczął,trzeba go wysmarować.Kurczę ciekawe z tą zmianą płci po 21 tyg.U mnie od początku ginekolog môwi o synku,ale by było jakby zmiana nastąpiła.Udanego dnia.

Hej wszystkim ;)

Ja swojego gina ostatnio pytałam czy mała nam niespodzianki przypadkiem nie zrobi ale zapewniał ze widać tak wyraźnie ze jest pewny ze żadnych n ;)iespodzianek nie będzie ;) uwierzyłam :D

Maz poczuł pierwsze kopniaki jest przeszczęśliwy z tego powodu ;) uwielbiam patrzeć jak mówi do brzuszka ;)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 06:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula a zdrowego Tiago bardzo bardzo gratuluję! Wszystkie sie tu cieszymy ;)

Cukrzycę ciazowa miała bratowa w drugiej ciąży. W pierwszej przytyla ok 10 kg a w drugiej mimo diety 25 a urodziła na początku 35 tygodnia. Mały dwa kg ważył. Trochę chorował ale to nie było nic związanego z jej cukrzyca ;)

Paula55 lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam ;)
    Oby do 9 czas szybko zlecial :D

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello mamusie!

Karola - ale Ty masz piersi <3 mąż pewnie w 7 niebie :) prawdziwy "Milk bar" (hihi to określenie widziałam jak zamawiałam koszulki z nadrukiem - powinnaś sobie taką kupić :D)

Paula - widzisz, mówiłyśmy Ci tu wszystkie, że będzie dobrze! Same zdrowe dzieciaczki będą we wrześniu!

Jagoda - no niezłe wieści :) hihihii :)

No a ja się pochwalę moimi allegrowymi łupami :D wszystkie w granicach 6-10zł :)
    16h2bmc.jpg
    idx8wy.jpg
    25sqyrb.jpg
    qx2fxw.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 08:20

Ewi25, madiiiii, Kaarolina, Io, Gosia19, kark, aswalda, Beataa25 lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jaki ładny model do ubranek :D

qb3c82c3gptozz8t.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ