Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry dziewczeta
Dziekujemy BARDZO za wszystkie mile slowa i bardzo sie cieszymy
Kurcze z tego co widze to dosc czesto sie te zmiany plci zdarzaja.. Ale ja mysle ze to wynika jedynie z tego ze lekarze dosc wczesnie podejmuja sie jej oceny. U nas pierwszy raz uslyszelismy ze to syn w 20 czy 21 tyg wiec wszystko juz bylo pieknie wyksztalcone. Teraz tylko potwoerdzaja. Boje sie troche jednak bo na 90% wiecej usg do porodu juz miec nie bede
Wiec lepej zeby siusiaczek zostal na miejscuKaarolina lubi tę wiadomość
-
cześć dziewczyny
witam się z rana z kawką
co do płci, to ja też ciągle się "boję", że z synka córcia się zrobi, bo mam typowo dziewczęce zachcianki i wygląd i w ogóle. Ale by było śmiesznie
Ale zawsze w takiej sytuacji przypomina mi się moja koleżanka, która przez całą ciążę od 4 różnych lekarzy słyszała "córka, córka, córka", a urodził się synekSłuchajcie, wszystko może się zdarzyć. Ale przecież to żadna tragedia, prawda?.. Dziewczynka w niebieskim też będzie super wyglądać
Paula55, Kaarolina, aswalda lubią tę wiadomość
-
Szczeze?? Dla mnie mimo wszystko chyba byla bo to nalfajniejsza niespodzianka w zyciu hahah.
Choc ja wole generalanie to co pewne bo lubie miec w miare wszystko zaplanowane
Ja dzis ciag dalszy zakupow na alle. W koncu sie zdecydowalam bo tak odkladam i odkladam. Glupia jakas jestem
Wczoraj dostalam eska ze jedna paczka nadana (podgrzewacz/sterylizator)
-
Paula55 wrote:Szczeze?? Dla mnie mimo wszystko chyba byla bo to nalfajniejsza niespodzianka w zyciu hahah.
Choc ja wole generalanie to co pewne bo lubie miec w miare wszystko zaplanowane
Ja dzis ciag dalszy zakupow na alle. W koncu sie zdecydowalam bo tak odkladam i odkladam. Glupia jakas jestem
Wczoraj dostalam eska ze jedna paczka nadana (podgrzewacz/sterylizator)), to gdzie reszta? Masakra jakaś te zakupy...
-
justyna14 wrote:Witam , poradźcie co zrobić z bolącą jak cholera rosnącą ósemką? Apap nie pomaga, a od wczoraj mi tam jeszcze spuchło. Wczoraj płukałam szałwią, choć piszą na niej że kobiety w ciąży nie mogą. Nie wiem jak się ratować
idz do lekarza stomatologa, coś zawsze poradzi, ja nie wiem co ci napisać bo jeszcze nigdy w życiu mnie żaden ząb nie bolał, a 4 ósemki wyszły mi już w podstawówce i bezboleśnie -
justyna14 wrote:Witam , poradźcie co zrobić z bolącą jak cholera rosnącą ósemką? Apap nie pomaga, a od wczoraj mi tam jeszcze spuchło. Wczoraj płukałam szałwią, choć piszą na niej że kobiety w ciąży nie mogą. Nie wiem jak się ratować
-
A ja tez mam super wiesci ide do domu ulga jak nic i dalej na allegro bede mogla szalec
) ja sie nie martwie ze z chlopca zmieni sie w dziewczynke w koncu mam udokumentowane na zdjeciu piekne dwa duze jajka i siuraka
verynice, madiiiii, stardust87, Patu, Paula55, nenka, Io, aswalda, Ewi25 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
Ja znam dziewczynę, której lekarz do 26 tyg. był przekonany, że będzie chłopczyk, a urodziła się córeczka
My w poniedziałek mamy usg połówkowe. Mam nadzieje, że na tym etapie lekarz jednak się nie pomyli
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 09:02
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
stomatolog i nic nie da, bo kiedyś już z jednym byłam i dopuki nie wyrośnie to nie wyrwą, a ból przy rośnięciu to sprawa indywidualna i tyle. Wtedy nie byłam w ciąży więc nałykałam tabletek i było ok, a teraz masakra. Najgorsze jest to że spuchło i jeść się nie da ani nawet nie chce:( skocze do apteki może.7w3d 💔
-
stardust87 wrote:Do stomatologa marsz! Bo możesz dostać zapalenia, szczękościsku i bez antybiotyku się nie obejdzie. A jak lekarz stwierdzi, że nie jest tak źle, to można stosować niektóre żele przeznaczone dla maluszków na ząbkowanie - jakąś ulgę przynoszą. Ale bym nie lekceważyła i poszła do dentysty jednak.7w3d 💔
-
justyna14 wrote:już zapisana, ide na 10. Dzięki, przekonałaś mnie od razu
Ale ja tak miałam, że wychodziła 8, ale nic nie bolało. Wszystko fajnie i nagle w ciągu pół godziny ból straszny, temperatura, a jak mama zajrzała to mówi, że mega stan zapalny i od razu do chirurga na usunięcie..
-
Ja również się witam dziewczyny
Widzę że troche zmian co do płci dzieciTeraz tylko trochę czasu zeby się przyzwyczaić do dziewuszki :)może zaraz sie okaże że bedzie więcej dziewuszek niż facetów hehe...
Właśnie oglądam pytanie na śniadanie i mówią o cesarskim cięciu aż szok oglądać bo około 40-50% polek boi się naturalnie rodzić i biorą cesarkę -
Mika 28 wrote:Ja również się witam dziewczyny
Widzę że troche zmian co do płci dzieciTeraz tylko trochę czasu zeby się przyzwyczaić do dziewuszki :)może zaraz sie okaże że bedzie więcej dziewuszek niż facetów hehe...
Właśnie oglądam pytanie na śniadanie i mówią o cesarskim cięciu aż szok oglądać bo około 40-50% polek boi się naturalnie rodzić i biorą cesarkę) no i zalecenie do cc już załatwiły.
Ale o ile to ze strachu to jeszcze zrozumiem. Za to nie mogę zrozumieć jak w Hollywood kobiety umawiają się na cesarkę w 7 miesiącu, zanim im brzuchy urosną, żeby nie miały problemy z figurą po ciąży. A głupi lekarze się na to zgadzająTo jest przerażające...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 09:15
-
Witam z ranka
Paula bardzo się cieszę, że serduszko jest zdroweSuper wieści.
Karolina fajnie, że juz do domku. Oby następna wizyta w szpitalu była przy porodzie.
Ja tez dziś wstałam w jakimś lepszym humorzeJednak poszliśmy do tego teatru. Jakoś czuję, że wszystko będzie dobrze i nie martwię się. Dziś zaplanowałam dzień leżący i juz nigdzie się z domu nie ruszam.
Miłego dzionka wam życze.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 09:23
Kaarolina, Paula55 lubią tę wiadomość