X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewi25 wrote:
    jaki ładny model do ubranek :D

Model pierwsza klasa, skory do współpracy :D

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry dziewczeta :)

Dziekujemy BARDZO za wszystkie mile slowa i bardzo sie cieszymy :)

Kurcze z tego co widze to dosc czesto sie te zmiany plci zdarzaja.. Ale ja mysle ze to wynika jedynie z tego ze lekarze dosc wczesnie podejmuja sie jej oceny. U nas pierwszy raz uslyszelismy ze to syn w 20 czy 21 tyg wiec wszystko juz bylo pieknie wyksztalcone. Teraz tylko potwoerdzaja. Boje sie troche jednak bo na 90% wiecej usg do porodu juz miec nie bede :)
    Wiec lepej zeby siusiaczek zostal na miejscu :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula, u mnie po tych wszystkich wieściach jakie tu przeczytałam, też zasiało się ziarno niepewności... :) Kurde wszystko dla chłopca mam kupione!! :) Jestem ciekawa czy do środy pisiorek nie odpadnie :)

Paula55, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już w sumie 3 razy słyszałam że ma być chłopczyk :) więc ufam że bedzie :D

qb3c82c3gptozz8t.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja w sumie też 3 razy, od dwóch różnych lekarzy... więc tez liczę na to, że się nic nie zmieni :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) witam się z rana z kawką :)
    co do płci, to ja też ciągle się "boję", że z synka córcia się zrobi, bo mam typowo dziewczęce zachcianki i wygląd i w ogóle. Ale by było śmiesznie :D
    Ale zawsze w takiej sytuacji przypomina mi się moja koleżanka, która przez całą ciążę od 4 różnych lekarzy słyszała "córka, córka, córka", a urodził się synek :P Słuchajcie, wszystko może się zdarzyć. Ale przecież to żadna tragedia, prawda?.. Dziewczynka w niebieskim też będzie super wyglądać :)

Paula55, Kaarolina, aswalda lubią tę wiadomość

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczeze?? Dla mnie mimo wszystko chyba byla bo to nalfajniejsza niespodzianka w zyciu hahah.
    Choc ja wole generalanie to co pewne bo lubie miec w miare wszystko zaplanowane :)

Ja dzis ciag dalszy zakupow na alle. W koncu sie zdecydowalam bo tak odkladam i odkladam. Glupia jakas jestem :P
    Wczoraj dostalam eska ze jedna paczka nadana (podgrzewacz/sterylizator) :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam , poradźcie co zrobić z bolącą jak cholera rosnącą ósemką? Apap nie pomaga, a od wczoraj mi tam jeszcze spuchło. Wczoraj płukałam szałwią, choć piszą na niej że kobiety w ciąży nie mogą. Nie wiem jak się ratować :(

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Szczeze?? Dla mnie mimo wszystko chyba byla bo to nalfajniejsza niespodzianka w zyciu hahah.
    Choc ja wole generalanie to co pewne bo lubie miec w miare wszystko zaplanowane :)

Ja dzis ciag dalszy zakupow na alle. W koncu sie zdecydowalam bo tak odkladam i odkladam. Glupia jakas jestem :P
    Wczoraj dostalam eska ze jedna paczka nadana (podgrzewacz/sterylizator) :)
    jeny, mi już jest głupio bez przerwy coś zamawiam i kupuję. Żeby bez przerwy nie przyjeżdżał kurier, to komodę, lampę i przewijak sobie w IKEI upatrzyłam, a po łóżeczko do Brodnicy będziemy jechać. Ale kurcze, to jest kropla w morzu zakupów, które mnie jeszcze czekają. O ile ciuszków już mam, albo zaraz będę miała komplet (bo zleciłam mojej mamie :P), to gdzie reszta? Masakra jakaś te zakupy...

• Ewi25 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Witam , poradźcie co zrobić z bolącą jak cholera rosnącą ósemką? Apap nie pomaga, a od wczoraj mi tam jeszcze spuchło. Wczoraj płukałam szałwią, choć piszą na niej że kobiety w ciąży nie mogą. Nie wiem jak się ratować :(

idz do lekarza stomatologa, coś zawsze poradzi, ja nie wiem co ci napisać bo jeszcze nigdy w życiu mnie żaden ząb nie bolał, a 4 ósemki wyszły mi już w podstawówce i bezboleśnie

qb3c82c3gptozz8t.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Do stomatologa marsz! Bo możesz dostać zapalenia, szczękościsku i bez antybiotyku się nie obejdzie. A jak lekarz stwierdzi, że nie jest tak źle, to można stosować niektóre żele przeznaczone dla maluszków na ząbkowanie - jakąś ulgę przynoszą. Ale bym nie lekceważyła i poszła do dentysty jednak.

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja tez mam super wiesci ide do domu ulga jak nic i dalej na allegro bede mogla szalec ;)) ja sie nie martwie ze z chlopca zmieni sie w dziewczynke w koncu mam udokumentowane na zdjeciu piekne dwa duze jajka i siuraka :D

verynice, madiiiii, stardust87, Patu, Paula55, nenka, Io, aswalda, Ewi25 lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja znam dziewczynę, której lekarz do 26 tyg. był przekonany, że będzie chłopczyk, a urodziła się córeczka :D My w poniedziałek mamy usg połówkowe. Mam nadzieje, że na tym etapie lekarz jednak się nie pomyli ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 09:02

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stomatolog i nic nie da, bo kiedyś już z jednym byłam i dopuki nie wyrośnie to nie wyrwą, a ból przy rośnięciu to sprawa indywidualna i tyle. Wtedy nie byłam w ciąży więc nałykałam tabletek i było ok, a teraz masakra. Najgorsze jest to że spuchło i jeść się nie da ani nawet nie chce:( skocze do apteki może.

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Do stomatologa marsz! Bo możesz dostać zapalenia, szczękościsku i bez antybiotyku się nie obejdzie. A jak lekarz stwierdzi, że nie jest tak źle, to można stosować niektóre żele przeznaczone dla maluszków na ząbkowanie - jakąś ulgę przynoszą. Ale bym nie lekceważyła i poszła do dentysty jednak.
    już zapisana, ide na 10. Dzięki, przekonałaś mnie od razu :)

7w3d 💔
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    już zapisana, ide na 10. Dzięki, przekonałaś mnie od razu :)
    wybacz, że tak ostro :) Ale ja tak miałam, że wychodziła 8, ale nic nie bolało. Wszystko fajnie i nagle w ciągu pół godziny ból straszny, temperatura, a jak mama zajrzała to mówi, że mega stan zapalny i od razu do chirurga na usunięcie..

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam dziewczyny
    Widzę że troche zmian co do płci dzieci :) Teraz tylko trochę czasu zeby się przyzwyczaić do dziewuszki :)może zaraz sie okaże że bedzie więcej dziewuszek niż facetów hehe... :)

Właśnie oglądam pytanie na śniadanie i mówią o cesarskim cięciu aż szok oglądać bo około 40-50% polek boi się naturalnie rodzić i biorą cesarkę

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Ja również się witam dziewczyny
    Widzę że troche zmian co do płci dzieci :) Teraz tylko trochę czasu zeby się przyzwyczaić do dziewuszki :)może zaraz sie okaże że bedzie więcej dziewuszek niż facetów hehe... :)

Właśnie oglądam pytanie na śniadanie i mówią o cesarskim cięciu aż szok oglądać bo około 40-50% polek boi się naturalnie rodzić i biorą cesarkę
    też to słyszałam. U nas ordynator mówił na szkole rodzenia, że przychodzą tak przerażone kobitki, że błagają okulistów, żeby na wadę -0.5d wystawili im zaświadczenie, że cesarka musi być. W mojej grupie w SR są 2 dziewczyny (na 8 )które powiedziały, że jak nie cesarka to nie rodzą (ciekawe jak to zrobią :P) no i zalecenie do cc już załatwiły.
    Ale o ile to ze strachu to jeszcze zrozumiem. Za to nie mogę zrozumieć jak w Hollywood kobiety umawiają się na cesarkę w 7 miesiącu, zanim im brzuchy urosną, żeby nie miały problemy z figurą po ciąży. A głupi lekarze się na to zgadzają :| To jest przerażające...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 09:15

• Migotka22 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Wstałam z świetnym humorkiem, a teraz buuu....jakaś nerwówa mnie bierze :/

relganlikx65a1ud.png
  • Szonka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z ranka :)

Paula bardzo się cieszę, że serduszko jest zdrowe :) Super wieści.

Karolina fajnie, że juz do domku. Oby następna wizyta w szpitalu była przy porodzie.

Ja tez dziś wstałam w jakimś lepszym humorze :) Jednak poszliśmy do tego teatru. Jakoś czuję, że wszystko będzie dobrze i nie martwię się. Dziś zaplanowałam dzień leżący i juz nigdzie się z domu nie ruszam.

Miłego dzionka wam życze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 09:23

Kaarolina, Paula55 lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

‹‹ 630 631 632 633 634 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ