X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madii dokładnie...nie znamy dnia ani godziny :P

madiiiii lubi tę wiadomość

relganlikx65a1ud.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja mam jednak nadzieję, że mój mąż nie zaśnie, bo bardzo liczę na jego obecność i bez niego nie rodzę :D Na razie jestem dobrej myśli. Boję się tylko swojej reakcji, gdy już trzeba będzie jechać do szpitala :P
    Mika 28 wrote:
    Każda ma inne skurcze i bóle porównać madii chyba nie da się do niczego :( ale jesli masz kogoś bliskiego przy sobie to dasz radę i wszystko wytrzymasz :) nie takie straszne jak to malują Ja mogę powiedzieć tyle że jak rodziłam 1 raz to nic nie czytałam i nie oglądałam porodów i stresu nie czułam a jak już trafiłam na salę porodową to mnie inne babki wystraszyły jak krzyczały no to wtedy trochę się przestraszyłam ale nie było źle Ja nie krzyczałam chociaz bolało a dowodem na to jest mój mąż który obok mnie zasnął i spał sobie do czasu kiedy zaczeła się akcja porodowa :) nawet lekarz się z niego śmiał :) nic się nie bój głowa do góry dasz kobito radę nastaw się na to że za w każdej chwili urodzisz swoje upragnione dziecko i będziesz miała siły do walki :)a jak zobaczysz dzidzie to już w ogóle szał

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    spokojnie mój mąż stwierdził że coś wymyśli i wymyślił menda jedna :) już dostałam skurcze i mówię że trzeba jechać a on do mnie poczekaj bo cała lotosz a Ja do niego na co mam czekać a on na to bo Ja głodny trochę jestem no szlag by mnie trafił a Ja co wziełam poleciałam do kuchni i zrobiłam mu obiadek bo gdyby on to sobie sam miał zrobić to ze 4 godziny bym sobie czekała hehe:) to jest do dziś zabawne dla nas bo niektóre kumpele mówiły że poszły się wykompać a Ja mówiłam im że poszłam do garów a co tam :P ciekawe co teraz bedzie :) ale mąż bardzo mi pomagał przy porodzie jedyne co to go ugryzłam ale wytrzymał :)zapomniałam o znieczuleniach o wszystkim skupiłam się na tym co ważne

verynice, aswalda, madiiiii lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przyjechała paka z allegro :) chyba zaraz zrobię zdjęcie i się aż pochwalę :))

verynice, Patu lubią tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina czekamy :) ja pierwsza ciekawska jestem :)

Babeczki a powiedzcie mi czy stanik do karmienia juz mozna kupuc??? A jak potem nam cycochy urosna?
    Bo ja sie tak zastanawiam i nie wiem :/

Kaarolina lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :) Widze ze temat polozenia dzidzi sie pojawil.
    Mi na ostatnim USG wyszlo ze synek jest glowką w dol ale nie wiem jak sie to ma do kopniakow ktore czuje raz w lewym boku, raz w prawym, raz pod pepkiem hehe, moze on szpagat robi? :)

AAA i oczywiscie gratuluje udanych wizyt :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:56

• nenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam mamusie
    moja kolezanka rodzila w grudniu i dzien przed planowana cesarka mala sie obrucila i urodzila sie SN :)

kochane a czy myslalyscie juz o rogalach do spania i karmienia???
    http://allegro.pl/poduszka-rogal-do-karmienia-kulka-silikonowa-i4199928504.html

• Fipsik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziecko "powinno" się przekręcić do 36 tygodnia. Myślę, że na etapie 20 tygodnia nie macie co się stresować.. Nie wymyślajcie już ;)

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Paula - bardzo się cieszę, że wszystko ok. Mam nadzieję, że u mnie za tydzień też tak będzie.

Gratuluję udanych wizyt. Co do porodu to ja bym wolała SN, ale u mnie w rodzinie dużo dzieciaczków wypina się pupką do porodu więc liczę się z tym, że może być różnie. Boję się bólu, a u nas nie ma znieczulenia, ale wierzę, że da się wytrzymać. Gdyby się nie dało to nikt by rodzenstwa nie miał ;)

Co do poduszki do karmienia to na kwietniówkach widziałam super poduchę. Nazywa się kura babci Dany i wygląda super. http://www.lamillou.com/shop/kura-babci-dany
    Zastanawiam się tylko czy jednak nie wybrać klasycznej poduszki bo potem ona się przydaje jak maluszek już siedzi.

W ogóle to jakaś tragedia. W 1,5 tygodnia przybyło mi 3 kg! Nie wiem jak to się dzieje. Zastanawiam się czy to nie woda bo kilka dni temu zauwazylam, że strasznie nogi mi spuchły w okolicach kostek. No chyba, że po prostu mi nogi utyły. :p Kostki mi już ledwo widać.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poducha kura smieszna ale chyba zdecyduje sie na ta tradycyjna

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    A mnie jakoś bardziej przeraża własnie cięcie i stół operacyjny. Może dlatego, że nie wiem jeszcze, co to ból porodowy :D Dziewczyny, które już rodziły...da się to do czegoś porównać?

Myślę, ze się nie da. No i każda kobieta odczuwa go inaczej.

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• Szonka Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Karolina czekamy :) ja pierwsza ciekawska jestem :)

Babeczki a powiedzcie mi czy stanik do karmienia juz mozna kupuc??? A jak potem nam cycochy urosna?
    Bo ja sie tak zastanawiam i nie wiem :/

Można, ja juz kupiłam w h&m i noszę, bo jest bardzo wygodny :) ale pamietaj, ze po porodzie piersi mogą jeszcze sporo urosnąć.

Paula55 lubi tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• verynice Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o poduszki do karmienia to polecam każdej z Was poduchy od tego sprzedawcy:

http://allegro.pl/fasolka-rogal-poduszka-do-karmienia-rozbieralna-i4206588202.html

Ja kupiłam u niego i jestem bardzo zadowolona, jest dość duża, wypełnienie ma świetne (bo niektóre mają te styropianowe kuleczki, a to jest super mięciutkie) no i można zdjąć poszewkę i wyprać - dodatkowo można u tego sprzedawcy kupić poszewkę na zmianę. Także polecam z czystym sercem. Później właśnie będę Marcela w niej sadzać jak będzie już na etapie siadania :)

No to pytanie z innej beczki - czy dzieciaczki powinny mieć spokojny kolor ścian w pokoju? Czy nie ma to większego znaczenia (dla jego oczu na przykład?)? Bo mam u małego taką groszkową zieleń, którą uwielbiam... i zastanawiam się czy muszę przemalować, czy mu się spodoba? :) :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale uprzedzam że trochę "zaśmiecę" forum zdjęciami :D
    To zdobycze z allegro :

960d53a03652cc58med.jpg
    7dcf4b5cfbb5bb6bmed.jpg
    2c2184f7098e7e76med.jpg

To zdobycze "lumpkowe" :
    5b47bc1cc7031ee0med.jpg
    a3b8ad4f4b323d02med.jpg

A to zakupy przed szpitalne ;) :
    82926c26ed34d399med.jpg

I Kocyki Naszego Krzysia <3 :

a8fac21b5744467amed.jpg

i właśnie biorę się za wybieranie pościeli :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:36

Gosia19, Mika 28, aleksa.wawa, Io, aswalda, verynice, Ewi25, Beataa25, kark, Paula55 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    A mnie jakoś bardziej przeraża własnie cięcie i stół operacyjny. Może dlatego, że nie wiem jeszcze, co to ból porodowy :D Dziewczyny, które już rodziły...da się to do czegoś porównać?

madiiiii strach jest chyba nieodłącznym elementem, ciąży, porodu i macierzyństwa. Każda przyszła mama przez to przechodzi. Ja szczerze mówiąc panicznie bałam się porodu zanim zaszłam w ciążę, teraz jak już noszę swoje maleństwo pod sercem, z miesiąca na miesiąc jestem co raz bardziej ciekawa rozwiązania, a co za tym idzie... strach ucieka w kąt.
    Oczywiście nie chce wyjść na jakąś dziewuchę, która nie wie a mówi, dlatego są dni w których ogarnia mnie niepewność, ale każdą chwilową niepewność pocieszam myślą, że nie ja pierwsza, nie ostatnia. Tyle kobiet na całym świecie codziennie rodzi dzieci, dają radę, więc czemu ja mam nie dać?

PS. I pamiętaj że jaki by poród nie był, czeka Cię po nim najwspanialsza pod słońcem nagroda :)

verynice, madiiiii lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 maja 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina super zakupy :)
    Kurde jak patrze na was to wy jestescie juz niezle obkupione :) A Mycha to juz ma chyba wszystko :)
    Ja jedyne co mam to kilka ubranek i to w dodatku dla dziewczynki :P
    Caly czas licze na to ze uda mi sie z kims na nie wymienic.

A dzis jade oglądać łóżeczko :) wyszperalam fajne na tablicy.pl za 80 zł
    Jak nie bedzie zniszczone to bierzemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:44

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale zaszalałaś super :) a Ja mam taki polarkowy kocyk z tym słonikiem baybyone i takie pieluszki z tymi misiami też kupiłam kiedyś na allegro dla córki :) to jeszcze mi pozostały a teraz dostałam parę gadżetów :)

etcsjm.jpg

cholerka nie umiem mniejszego wklepać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:50

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie u stomatologa, jedyne co mi poleciła to płukanie jamy ustnej szałwią lub wodą sodową, po ciąży do usunięcia pewnie chirurgicznie, bo pani dr powiedziała, że ząb ma mało miejsca, rośnie trochę w bok i nie wygląda jakby był w stanie sam wyrosnąć do końca w tym miejscu.
    Także cierpię dalej, buzia spuchnięta, gryźć nie mogę , na obiad mam budyń :)

7w3d 💔
  • justyna14 Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow! ile zakupów, Karolina zaszalałaś :) super te rzeczy :) już chyba nie wiele Ci zostało do zakupu co? Ja muszę jeszcze czekać na poznanie płci niestety, bo też pewnie bym już kompletowała wszystko:)

7w3d 💔
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 15 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justyna14 wrote:
    Wow! ile zakupów, Karolina zaszalałaś :) super te rzeczy :) już chyba nie wiele Ci zostało do zakupu co? Ja muszę jeszcze czekać na poznanie płci niestety, bo też pewnie bym już kompletowała wszystko:)
    zostały mi tylko drobiazgi szczerze mówiąc... no i pościel ale jest taki wybór że nie mogę się zdecydować :) i wózek ale z wózkiem musimy poczekać, bo Teściowie chcą Nam dać na niego ;)

‹‹ 632 633 634 635 636 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ