Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Hehe, ja mam jednak nadzieję, że mój mąż nie zaśnie, bo bardzo liczę na jego obecność i bez niego nie rodzę
Na razie jestem dobrej myśli. Boję się tylko swojej reakcji, gdy już trzeba będzie jechać do szpitala
Mika 28 wrote:Każda ma inne skurcze i bóle porównać madii chyba nie da się do niczegoale jesli masz kogoś bliskiego przy sobie to dasz radę i wszystko wytrzymasz
nie takie straszne jak to malują Ja mogę powiedzieć tyle że jak rodziłam 1 raz to nic nie czytałam i nie oglądałam porodów i stresu nie czułam a jak już trafiłam na salę porodową to mnie inne babki wystraszyły jak krzyczały no to wtedy trochę się przestraszyłam ale nie było źle Ja nie krzyczałam chociaz bolało a dowodem na to jest mój mąż który obok mnie zasnął i spał sobie do czasu kiedy zaczeła się akcja porodowa
nawet lekarz się z niego śmiał
nic się nie bój głowa do góry dasz kobito radę nastaw się na to że za w każdej chwili urodzisz swoje upragnione dziecko i będziesz miała siły do walki :)a jak zobaczysz dzidzie to już w ogóle szał
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
spokojnie mój mąż stwierdził że coś wymyśli i wymyślił menda jedna
już dostałam skurcze i mówię że trzeba jechać a on do mnie poczekaj bo cała lotosz a Ja do niego na co mam czekać a on na to bo Ja głodny trochę jestem no szlag by mnie trafił a Ja co wziełam poleciałam do kuchni i zrobiłam mu obiadek bo gdyby on to sobie sam miał zrobić to ze 4 godziny bym sobie czekała hehe:) to jest do dziś zabawne dla nas bo niektóre kumpele mówiły że poszły się wykompać a Ja mówiłam im że poszłam do garów a co tam
ciekawe co teraz bedzie
ale mąż bardzo mi pomagał przy porodzie jedyne co to go ugryzłam ale wytrzymał :)zapomniałam o znieczuleniach o wszystkim skupiłam się na tym co ważne
verynice, aswalda, madiiiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzesc dziewczyny
Widze ze temat polozenia dzidzi sie pojawil.
Mi na ostatnim USG wyszlo ze synek jest glowką w dol ale nie wiem jak sie to ma do kopniakow ktore czuje raz w lewym boku, raz w prawym, raz pod pepkiem hehe, moze on szpagat robi?
AAA i oczywiscie gratuluje udanych wizytWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 10:56
-
witam mamusie
moja kolezanka rodzila w grudniu i dzien przed planowana cesarka mala sie obrucila i urodzila sie SN
kochane a czy myslalyscie juz o rogalach do spania i karmienia???
http://allegro.pl/poduszka-rogal-do-karmienia-kulka-silikonowa-i4199928504.html
-
Witam
Paula - bardzo się cieszę, że wszystko ok. Mam nadzieję, że u mnie za tydzień też tak będzie.
Gratuluję udanych wizyt. Co do porodu to ja bym wolała SN, ale u mnie w rodzinie dużo dzieciaczków wypina się pupką do porodu więc liczę się z tym, że może być różnie. Boję się bólu, a u nas nie ma znieczulenia, ale wierzę, że da się wytrzymać. Gdyby się nie dało to nikt by rodzenstwa nie miał
Co do poduszki do karmienia to na kwietniówkach widziałam super poduchę. Nazywa się kura babci Dany i wygląda super. http://www.lamillou.com/shop/kura-babci-dany
Zastanawiam się tylko czy jednak nie wybrać klasycznej poduszki bo potem ona się przydaje jak maluszek już siedzi.
W ogóle to jakaś tragedia. W 1,5 tygodnia przybyło mi 3 kg! Nie wiem jak to się dzieje. Zastanawiam się czy to nie woda bo kilka dni temu zauwazylam, że strasznie nogi mi spuchły w okolicach kostek. No chyba, że po prostu mi nogi utyły. :p Kostki mi już ledwo widać.Paula55 lubi tę wiadomość
-
madiiiii wrote:A mnie jakoś bardziej przeraża własnie cięcie i stół operacyjny. Może dlatego, że nie wiem jeszcze, co to ból porodowy
Dziewczyny, które już rodziły...da się to do czegoś porównać?
Myślę, ze się nie da. No i każda kobieta odczuwa go inaczej.madiiiii lubi tę wiadomość
-
Paula55 wrote:Karolina czekamy
ja pierwsza ciekawska jestem
Babeczki a powiedzcie mi czy stanik do karmienia juz mozna kupuc??? A jak potem nam cycochy urosna?
Bo ja sie tak zastanawiam i nie wiem
Można, ja juz kupiłam w h&m i noszę, bo jest bardzo wygodnyale pamietaj, ze po porodzie piersi mogą jeszcze sporo urosnąć.
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o poduszki do karmienia to polecam każdej z Was poduchy od tego sprzedawcy:
http://allegro.pl/fasolka-rogal-poduszka-do-karmienia-rozbieralna-i4206588202.html
Ja kupiłam u niego i jestem bardzo zadowolona, jest dość duża, wypełnienie ma świetne (bo niektóre mają te styropianowe kuleczki, a to jest super mięciutkie) no i można zdjąć poszewkę i wyprać - dodatkowo można u tego sprzedawcy kupić poszewkę na zmianę. Także polecam z czystym sercem. Później właśnie będę Marcela w niej sadzać jak będzie już na etapie siadania
No to pytanie z innej beczki - czy dzieciaczki powinny mieć spokojny kolor ścian w pokoju? Czy nie ma to większego znaczenia (dla jego oczu na przykład?)? Bo mam u małego taką groszkową zieleń, którą uwielbiam... i zastanawiam się czy muszę przemalować, czy mu się spodoba?madiiiii lubi tę wiadomość
-
Ale uprzedzam że trochę "zaśmiecę" forum zdjęciami
To zdobycze z allegro :
To zdobycze "lumpkowe" :
A to zakupy przed szpitalne:
I Kocyki Naszego Krzysia:
i właśnie biorę się za wybieranie pościeliWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:36
Gosia19, Mika 28, aleksa.wawa, Io, aswalda, verynice, Ewi25, Beataa25, kark, Paula55 lubią tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
nick nieaktualnymadiiiii wrote:A mnie jakoś bardziej przeraża własnie cięcie i stół operacyjny. Może dlatego, że nie wiem jeszcze, co to ból porodowy
Dziewczyny, które już rodziły...da się to do czegoś porównać?
madiiiii strach jest chyba nieodłącznym elementem, ciąży, porodu i macierzyństwa. Każda przyszła mama przez to przechodzi. Ja szczerze mówiąc panicznie bałam się porodu zanim zaszłam w ciążę, teraz jak już noszę swoje maleństwo pod sercem, z miesiąca na miesiąc jestem co raz bardziej ciekawa rozwiązania, a co za tym idzie... strach ucieka w kąt.
Oczywiście nie chce wyjść na jakąś dziewuchę, która nie wie a mówi, dlatego są dni w których ogarnia mnie niepewność, ale każdą chwilową niepewność pocieszam myślą, że nie ja pierwsza, nie ostatnia. Tyle kobiet na całym świecie codziennie rodzi dzieci, dają radę, więc czemu ja mam nie dać?
PS. I pamiętaj że jaki by poród nie był, czeka Cię po nim najwspanialsza pod słońcem nagroda
verynice, madiiiii lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKarolina super zakupy
Kurde jak patrze na was to wy jestescie juz niezle obkupioneA Mycha to juz ma chyba wszystko
Ja jedyne co mam to kilka ubranek i to w dodatku dla dziewczynki
Caly czas licze na to ze uda mi sie z kims na nie wymienic.
A dzis jade oglądać łóżeczkowyszperalam fajne na tablicy.pl za 80 zł
Jak nie bedzie zniszczone to bierzemyWiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:44
Kaarolina lubi tę wiadomość
-
ale zaszalałaś super
a Ja mam taki polarkowy kocyk z tym słonikiem baybyone i takie pieluszki z tymi misiami też kupiłam kiedyś na allegro dla córki
to jeszcze mi pozostały a teraz dostałam parę gadżetów
cholerka nie umiem mniejszego wklepać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 maja 2014, 11:50
-
Ja już po wizycie u stomatologa, jedyne co mi poleciła to płukanie jamy ustnej szałwią lub wodą sodową, po ciąży do usunięcia pewnie chirurgicznie, bo pani dr powiedziała, że ząb ma mało miejsca, rośnie trochę w bok i nie wygląda jakby był w stanie sam wyrosnąć do końca w tym miejscu.
Także cierpię dalej, buzia spuchnięta, gryźć nie mogę , na obiad mam budyń7w3d 💔 -
justyna14 wrote:Wow! ile zakupów, Karolina zaszalałaś
super te rzeczy
już chyba nie wiele Ci zostało do zakupu co? Ja muszę jeszcze czekać na poznanie płci niestety, bo też pewnie bym już kompletowała wszystko:)
i wózek ale z wózkiem musimy poczekać, bo Teściowie chcą Nam dać na niego
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png