Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nie chodziło mi o straszenie. Przy tej diecie dzidziuś rośnie prawidłowo. Koleżanka jest w 35 tc i jej synuś najprawdopodobniej będzie ważył 3,5 kg czyli normalnie. Rzowija się tez jak najbardziej prawidłowo. Ona przytyła na ten moment 11 kg, a zanim wykryli cukrzycę czyli w 28 tc było 14-15 kg.
-
moj maluch na ostatniej wizycie byl wrecz chudziutki i lekki jak porownywalam z wagami ktore podawaly dziewczyny
jestem pozytywnej mysli pewnie sama dieta pomoze, moze wplyw mialo na te wyniki moje ostatnie obzartwo slodkim
i to ze poszlam na badanie ok 9, a jadlam wieczorem kolacje...
-
Zajebisty okraglutki brzuszek!
Mój jeszcze jakis taki rozlany a tu taka piekna piłeczka!
verynice wrote:Dzień dobry Mamusie,
wpadam pochwalić się moją koszulkąNie ukrywam, robi szał jak chodzę w niej np po supermarkecie
(przepraszam, że napis w odbiciu lustrzanym no ale wiecie jak to jest jak się robi "selfie"
)
verynice lubi tę wiadomość
-
Kaarolina wrote:Verynice podaj linka do strony z tymi bluzeczkami
http://allegro.pl/koszulki-ciazowe-wzory-koszulka-dla-mamy-prezent-m-i4208401369.html - proszęTylko zauważ, że ona niestety jest dość krótka jak na ciążówkę, może źle rozmiar dobrałam bo to M-ka, ale generalnie mocno rozciągliwa jest, 100% bawełna, nadruk super jakościowo i nie pęknie choćby nie wiem jak mocno naciągnąć koszulkę na brzuchu...tylko czemu taka krótka cholera
nie pomyśleli, że nam na brzuchu się wszystko podciąga...
-
hela wrote:ja nie przytylam jakos duzo bo ok 4kg wiec chyba nie jest zle, moglabym nie pic w ogole, posilki jem praktycznie o stalych porach min 4 dziennie, fakt slodkie jem ale nie z jakas przesada... jem normalnie, nie wiecej niz przed ciaza... ale pewnie za tluste skoro cholesterol tez mam podwyzszony... czas zaczac ograniczenia i zdrowe jedzonko no nic trudno
współczuje, ja też staram się teraz być na diecie niskocukrowej czyli tej nisko glikemicznej bo odstawiłam metforminę a bez niej też cukier może mi skakać ale to jeszcze nic przesądzonego, ale wolę zapobiegać i czasem zjeść coś niedozwolonego niż później nic. -
No Karolina sluchaj sie verynice masz ladna pileczke rozlany brzuchol.to ja mam ale pochwale sie nim dopiero jak wroce do domu i porobie zalegle zdjecia moich zdobyczy dla Malucha
verynice lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
karola jaki piekny brzuszek!! taki ladny zgrabny, ja przodem nie robie bo rozlany ale bokiem mieszkanko mojego synusia wyglada tak:
kark, Karolaaa91, betina89, Kaarolina, nenka, afrykanka, verynice, Migotka22, Szonka, Gosia19, aswalda lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyFipsik wrote:Roboczo była Jagódka. Ale jeszcze pewnie będziemy dyskutować
Hela, Mika ma rację, dzieci się rodzą duże jak się nie dba o glukozę, ale też nie do końca rozwinięte. Nie wiem dokładnie na czym polega to rozwinięcie, ale tak mi szwagierka mówiła jak w pierwszej ciąży wyszła jej cukrzyca i pytałam co to powoduje.
Co do diety to jest znośna, ja jak się odchudzałam to byłam na takiej przez 2 miesiące, po kilku latach wyszła tarczyca i też byłam długo na diecie dla cukrzyków. Najważniejsze to pilnować czego jeść nie wolno i godziny kiedy jesz, bo to ważne
A co do kolacji to wystarczy, że nie jesz 8h wcześniej, nieważne czy lekki posiłek czy obfity, tak mi teraz mój gin mówił.
Kaarolina, ja miałam owulację 2 dni wcześniej (też chyba przez clo). Lekarz mi wyznaczył termin z ostatniej miesiączki na 11.09, ale ja wiem kiedy miałam owulkę, z niej mam termin na 9.09 i tak wszystkim mówię. Zresztą w książeczce też jak jest tydzień ciąży przy wizycie sama wpisuję wcześniej "mój wyliczony" tydzień -
nick nieaktualny
-
Kark moj przodem wyglada jakbym przytyla, taki szeroki i boczki jakby szersze, nie podoba mi sie za to bokiem calkiem calkiem i przynajmniej widac ze ciazowy a nie przytyty
dieta nie bedzie trwala dlugo bo jeszcze niecale 4miesiace, ale czego sie nie robi dla maluszka, pojde nawet do dietetyka zeby specjalnie mi diete rozpisal... musze szwagierki zapytac, bo ona miala wysoko tez, jak to z nia bylo