X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • doti77 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę,ale była mega burza,schowalam się pod kołdrę,bo tak waliło,a sama w domu.Na szczęście udało mi sie usnąc,więc resztę burzy przespałam.Idę coś jeszcze zjeść,żeby potem na noc się nie objadać.

https://www.maluchy.pl/li-69856.png
    https://www.maluchy.pl/li-70991.png
  • martusia86 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nie na Polnej pracuję w św. Rodzinie

Ja też przeziębiona biorę prenalen syrop na zatkany noc nasivin ale w dawce 0,025% wiem że w ciąży sie powinno unikać ale uważam że brak oddechu w nocy i co za tym idzie brak snu są gorsze dla maluszka niż kropelki w tak małej dawce. No i piję herbatkę z miodem i cytryną i i tak umieram ;) a mam kompletny brak apetytu bo jak jem to i tak nie czuję smaku. A Wy jak radzicie sobie z przeziębieniem ?

relgh3715xtq0i4d.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio pomogl czosnek ale niestety po 3 dniach zaczelam po nim wymiotowac :/ no i oczywiscie cytryna ale nie do herbaty tylko tylko jadlam ja jak np mandarynke ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2014, 20:14

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten pochmurny dzień :/ dopiero teraz się przejaśnia ale słonka już nie widać... :( dziś cały dzień leżakuję. Od kilku dni mam bóle brzucha. Przede wszystkim kłuje mnie z jednej strony, poniżej pępka po prawej. to takie uczucie jakby wbijanie igły :( wydaje mi się, że w tym miejscu mam łożysko, ale nie wiem. Miałyście coś takiego??? Zaczynam się coraz bardziej martwić.... Dziś jest nieco lepiej, może dlatego, że leżę prawie cały czas ale od czego to może być? Momentami mam też wrażenie jakbym miała ból miesiączkowy. Najbardziej dokuczliwy jest jednak ten kłujący, do kilkunastu razy na dzień. Ostatnio jak mówiłam gince- bo już mi się zdarzał ten ból tylko jednorazowo- to nic w sumie nie powiedziała, tylko brać magnez i luteinę. więc wszystko to biorę i do tego nospę i w sumie to już 5 dzień... po wizycie u endo na szczęście wszystko ok. co do dziwnych połączeń wczoraj aż się zaśliniłam na myśl o pizzy z salami w przegryzieniu z tortem z bitą śmietaną i truskawkami.. to by było bombowe połączenie :D

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja juz jestem na lotnisku i zachwile pozegnam sie z polska zmia na pol roku przynajmniej:(
    Strasznie mi smutno ale pierwszy raz nie plakalam :)
    Za to moja mama beczala :)

Aa sorry uronilam lezke jak pieska do babci odprowadzalam bo za nim ZAWSZE placze :(

Zycze wam milego wieczoru i odezwe sie dopiero jutro :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula spokojnej podrozy Kochana :*

Paula55 lubi tę wiadomość

• akuszerka89 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - spokojnej podróży:*
    aswalda - mnie też od jakichś 3-4 dni prawie cały czas boli brzuch, czasem mam też uczucie kłucia w okolicy pępka, ale wydaje mi się że maluch ma teraz jakiś skok rozwojowy i bardzo powiększa się macica. Przynajmniej po moim brzuchu to widać. W ciągu tych kilku dni mam wrażenie że obwód brzucha zwiększył mi się o jakieś 5 cm. Najgorzej jest rano, bo czuje dosłownie każde więzadło macicy.

I tak z innej beczki trochę - czy macie czasem tak, że wydaje Wam się, że chce się pyrać, ale to jednak nie to? Że to może maluch tak po odbytnicy daje? Kurcze, bo ja jak miałam tak przed ciążą to zawsze później miałam wzdęcia i bolał mnie brzuch, a teraz jest bardzo podobnie, ale później się nic nie dzieje.

a na chorubsko mi pomogła mieszanina wapna, wit C, rutinoscorbinu, tabletek amolowych na gardło, Euphorbium do nosa i Sinulan. I syrop islandzki na kaszel.

preg.png
    28.08.2014 - mój CUD - Filip❤️
    01.04.2015 - 5tc [*]
    18.08.2017 - Amelka [*]
    14.08.2018 - 6tc [*]
    04.10.2021 ciąża biochemiczna
    26.07.2022 ciąża biochemiczna
    29.10.2022⏸️😍
    22.12.2022 będzie Natalka 😍💗
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a ja codziennie mam straszna zgagę:-( nigdy takiej nie miałam. I to żebym zjadła cos niedobrego a tu co bym nie zjadła i tak mam zgagę, jakby mnie podpalali od środka:-( poradzcie cos.

atdci09kamv7205a.png
  • Zaczarowana Autorytet

Wysłany: 17 maja 2014, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolaaa91 wrote:
    Dziewczyny, a ja codziennie mam straszna zgagę:-( nigdy takiej nie miałam. I to żebym zjadła cos niedobrego a tu co bym nie zjadła i tak mam zgagę, jakby mnie podpalali od środka:-( poradzcie cos.
    Skąd ja to znam :P Ja zgagę mam praktycznie codziennie od kiedy w ogóle zaszłam w ciążę. Strasznie mnie męczy i naturalne sposoby nie zawsze pomagają, a Rennie brać codziennie nie chcę, bo wiadomo, to lek...Kiedyś migdały mi pomagały, ale ząb mi się od nich ukruszył, a te w płatkach nic mi nie dają. Czasem też pomagają mi ogórki kiszone (chociaż chyba powinno być na odwrót) i ciepłe mleko. Teraz właśnie czuję, że się rozkręca, a już się cieszyłam, że dziś będę miała spokój. Wczoraj pomogło kakao, idę zobaczyć czy dziś też pomoże ;)

Córcia <3
    dxomtv735zv5mpm2.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I szwagierka pojechala do szpitala mam nadzieje ze szybko urodzi i bedziemy mogli ich jutro odwiedzic :)

Kaarolina lubi tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akuszerka, mi co najmniej kilka razy dziennie młody jedzie po jelitach i wtedy na wszelki wypadek idę do ubikacji :P Zresztą on tak jakoś lubi i moje jelita i mój pęcherz ;)

Ja wczoraj na plaży stwierdziłam, że sobie wykopię dołek pod brzuch i położyłam się ;) Ach, jakie cudowne uczucie znowu leżeć na brzuchu :D O dziwo maluszkowi się chyba spodobało, bo zaczął po raz pierwszy kopać pionowo (nóżkami próbował sięgnąć żeber :D), także Karolina, chyba będziemy musiały zacząć na brzuchu leżeć :P

Mam pytanie do dziewczyn, które robiły cukier, ale biorą euthyrox. Jak to połączyć z tabletką. Zjeść ją zanim się pójdzie na badanie, bo w sumie glukoza będzie trochę jak posiłek... Czy może po przyjściu do domu zjeść tabletkę, a potem kolejne pół godziny pościć? Chociaż tej drugiej opcji sobie nie wyobrażam, bo od rana być bez śniadania porządnego przez 3h... :/

Kaarolina, Karolaaa91 lubią tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) muszę Wam powiedzieć, że zrobiłam wczoraj najgłupszą rzecz jaką mogłam - wydepilowałam sobie brzuch plastrami z woskiem, bo już miałam owłosiony jak mój mąż. O ile wczoraj był zaczerwieniony tylko to dziś rano wstaję a tu krosta na kroście. Wyglądam jakbym jjakaś chorobę zakazną miała :P w związku z tym musimy odpuścić cotygodniowy basen, ale najgorsze że jutro mam USG i jak mnie gin zobaczy to pęknie ze śmiechu :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kochana łączę się w bólu,właśnie zjadłam płatki nie czując smaku,ją do nosa mam krople prenalen,tabletki na gardło też z prenalen,nie wstaje dziś z łóżka
    martusia86 wrote:

Ja też przeziębiona biorę prenalen syrop na zatkany noc nasivin ale w dawce 0,025% wiem że w ciąży sie powinno unikać ale uważam że brak oddechu w nocy i co za tym idzie brak snu są gorsze dla maluszka niż kropelki w tak małej dawce. No i piję herbatkę z miodem i cytryną i i tak umieram ;) a mam kompletny brak apetytu bo jak jem to i tak nie czuję smaku. A Wy jak radzicie sobie z przeziębieniem ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kochana łączę się w bólu,właśnie zjadłam płatki nie czując smaku,ją do nosa mam krople prenalen,tabletki na gardło też z prenalen,nie wstaje dziś z łóżka
    Ci do zgagi przeszla mi sama bo też nic nie pomagalo. A euthyrox brałam przed badaniem :)
    martusia86 wrote:

kark lubi tę wiadomość

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)
    Kark no to chyba będę musiała spróbować z tym brzuchem a może i Mój Brzdąc się przekręci :D

kark lubi tę wiadomość

• Szonka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana :) u nas dzis po kilku pochmurnych dniach wreszcie swieci slonce :)

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powiedzcie mi, czy Sudocrem albo Alantan można używać w ciąży?.. Bo nie mogę iść z takim brzuchem na USG jutro :(

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy sie z rana
    wczoraj byl dzien bolu plecow normalie jak by mi ktos wpierdziel spuscil

ja ze zgaga radze sobie platkami migdalow mi pomaga

chorym mamom zycze zdowka

i milej niedzieli choc pogoda jest do du..

• madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też robiłam 2 tyg. temu depilację brzuchola, bo już nie mogłam patrzeć na te włochy :P A wyrosły mi strasznie długie i ciemne przy mojej karnacji :/ Tylko specjalnie zaplanowałam ten zabieg na 2 tyg. przed USG, bo nie wiedziałam, jak mi pójdzie. Mnie te krostki znikały chyba kilka dni niestety. I bardzo ostrożnie ze smarowidłami, bo to może tylko pogorszyć sprawę. Ja bym chyba na Twoim miejscu przełożyła wizytę na tydzień później, bo jak Ci lekarz zacznie jeździć głowicą po tych krostkach, to może nie być miłe doświadczenie...
    stardust87 wrote:
    Dzień dobry :) muszę Wam powiedzieć, że zrobiłam wczoraj najgłupszą rzecz jaką mogłam - wydepilowałam sobie brzuch plastrami z woskiem, bo już miałam owłosiony jak mój mąż. O ile wczoraj był zaczerwieniony tylko to dziś rano wstaję a tu krosta na kroście. Wyglądam jakbym jjakaś chorobę zakazną miała :P w związku z tym musimy odpuścić cotygodniowy basen, ale najgorsze że jutro mam USG i jak mnie gin zobaczy to pęknie ze śmiechu :P

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 ja jak ostatnio leżałam w szpitalu to dziewczyna leżąca koło mnie normalnie smarowała się sudocrem'em na twarzy bo ją wysypało.. ale nie wiem jak on zadziała na krostki na brzuchu

‹‹ 648 649 650 651 652 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ