Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzien dobry
ja sie witam juz z naszego mieszkanka z uk... Juz tesknie za Polska
Stardust no padlampodziwiam cie ze zrobilas wosk poza nogami bo ja bym chyba umarla hahaha
Mysle ze skoro sudocrem mozna u noworodkow stosowac to i w ciazy mozna. Ale mie mowie na 100%
Kark powiem ci ze ja jak robilam badania krwi to nie bralam lekow nigdy. Ale ja robilam badania krwi pod innym katem.
Przy glukozie mysle ze euthyrox nie wplynie na wynik koncowy. I chyba mozesz go wziac.
Kurcze... Mysle ze raz nawet jak bys go wziela po "posilku"- glukozie to nic sie nie stanie
Zdrowka wszstkim chorusianym mamaNelus lubi tę wiadomość
-
Witam
u mnie wreszcie pogoda nieco lepsza
zaraz chce sie zyc! Moze to rzeczywiscie klucie od powiekszania macicy,bo mnie sie teraz tez niezle brzuszek powiekszyl. Tylko martwi mnie,ze to tylko w jednym miejscu kluje. Zaraz na mysl mi przychodzilo odklejanie lozyska,ale przy tym podobno jest krwawienie. Wczoraj juz obeszlo sie bez no-spy wiec mam nadzieje na poprawe. Wspolczuje chorowitkom mi na szczescie przeszlo katarzysko. Pozdrawiam serdecznie i przyjemnej niedzieli. Ja dzis mam labe z gotowaniem i na obiadek do Mamusi hihi
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Witam. U mnie dzisiaj pogoda przepiękna. Trzeba to jakoś wykorzystać.
Co do kłucia w brzuchu to ja też tak mam raz na jakiś czas i też wydaje mi się, że to jest związane ze wzrostem macicy bo potem mi się zawsze brzuchol powiększa. Od kilku dni też mnie kłuje. Do tego czuję jak mi się ta macica ciągnie. Wydaje mi się też, że mój maluszek wie co mam napisane pod suwaczkiem bo rozpoczął regularne imprezy w brzuchu. Chyba robi tam małe przemeblowanie. ;)Aż mi ciężko uwierzyć, że ta kruszynka ma tyle siły. Za to ja się robię coraz bardziej nieporadna. Niewygodnie mi się schylać, a jak uklęknę w kościele to mnie mąż musi zbierać z podłogi.aswalda lubi tę wiadomość
-
kark, ja ostatnio pytałam endokrynologa o branie Euthyroxu i powiedział mi, że te 30 minut to jest takie pi razy oko, szczególnie u młodych osób. 15 minut też starczy. O glukozę co prawda nie pytałam, ale mówił, że jak zdarzy się, że zapomnę i najpierw coś zjem, to mam odczekać godzinę i wziąć Euthyrox i potem nic nie jeść przez te 30 minut
Tak też zrobiłam przy glukozie, po godzinie od wypicia tego napoju wzięłam tabletkę (od razu po pobraniu krwi) i jak wróciłam do domu już mogłam jeść śniadanie.
W środku nocy obudziła mnie burza, nienawidzę burzyMała chyba też jej nie lubi, bo nieźle się wtedy rozkopała.
-
Ten Prenalen do nosa mi nie pomaga nos po nim i tak jest zatkany. Jak to sie mówi katar leczony trwa siedem dni a nie leczony tydzień :)ale mam za to pretekst żeby nie wychodzić z łóżka
Sudocrem można stosować w ciąży nie usuwajcie włosów z brzucholi będą potem jeszcze grubsze i ciemniejsze a to naturalne ze rosną znowu przyczyną tego są nasze kochane hormony
-
martusia86 wrote:Verynice dzięki za odp.
ta sukienka mnie powaliła
Hela tak jestem z Poznania i myślałam że leżysz w szpitalu w którym pracuje dlatego pytałam...
A w jakim szpitalu pracujesz ???
Ja będę rodzić w świętej rodzinie tam gdzie pierwsze moje dziecię
Hela a kiedy te warsztaty w poznaniu i gdzie bo wszystkiego nie nadążę ogarnąć tu bo za dużo tego
A Ja do wszystkiego używam depilatora od roku już go używam i takie słabiutkie włoski mam że nawet nie widać a golę tylko raz w miesiącu a jak goliłam się golarką to w tygodniu trzeba było się namachaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 12:25
-
EmiBam witaj
co do golenia to ja na amazonkę zapuszczamstwierdziłam, że tyle wytrzymam w końcu nie wyglądam jeszcze jak małpa a jak zacznę coś z włoskami robić to zaraz się zrobią grube, wielkie i czorne i do końca będę miała utrapienie a tak może po ciąży zanikną - tak się łudzę
te najdłuższe i rażące po prostu wyrywam
-
nick nieaktualnyDzień Dobry
ja dziś wstałam, zjadłam śniadanie i chyba z nudów wybiorę się na jakieś zakupy, strasznie mam ochotę na karkówkę z grilla, muszę też zakupić balsam na rozstępy bo tamten się skończył, no i może wkońcu coś zakupię dla maleństwa... no zobaczę co tam wyczaję fajnego
Jak coś kupię to napewno się pochwalę
Miłego dnia dziewuszkiPaula55 lubi tę wiadomość
-
Io wrote:Za to ja się robię coraz bardziej nieporadna. Niewygodnie mi się schylać, a jak uklęknę w kościele to mnie mąż musi zbierać z podłogi.
Ja się zastanawiam jak bede paznokcie u nóg obcinac i malowac za jakis czas, bo też mi coraz trudniej się schylac -
a w ogóle to dzień dobry dziewczyny
ja wczoraj byłam w pubie, wórcilismy koło 1 w nocy i stwierdzam, że to ostatni raz- juz nie czuje sie na silach żeby siedziec w takich głosnych miejscach i mimo, że moge sie jeszcze tak ubrac, że ciązy nie widac to jakoś zle się tam czuje
ja jutro ide na ta przekleta glukoze, nie wiem jak wytrzymam tyle bez jedzenia a o trzech kłuciach nawet nie wspominam
zabieram się za robienie obiadu- u mnie dzisiaj swojski króliczek w sosie własnym mmmmm
miłego dnia (u mnie jestety mało słoneczny dzien się zapowiada ) -
Ja w sumie mam pytanie właśnie dotyczące glukozy bo następną wizytę u gina ma na 05.06 i mam właśnie zrobić glukozę krew mocz to wiadomo..ale będzie to już gdzieś około 27tygodnia ciąży i zastanawiam się czy mam zrobić tą glukozę jakoś teraz na dniach czy przed samą wizytą ale czy to nie będzie już za późno??
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 13:12
https://www.maluchy.pl/li-69187.png
https://www.maluchy.pl/li-72300.png -
A moj ukochany robi wlasnie spagetti. Sos oczywiscie sam robi bo nie da mi jesc takiego gotowego
juz pachnie w calym domku
a ja ostatnio mam taki apetyt ze szok
Witam nowa mamusie
Kurde u nas niby nie leje ale slonca tez nie ma. W sumie nie narzekam bo w pl bylo duuzo gorzej z pogoda