Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
ja też wciąż głodna, najlepiej wszystko naraz bym jadła... to chyba taki czas maluszki szybko rosną
Mam pytanie do Was, odczuwacie już skurcze B-H?? Kurcze, bo mam wrażenie, że chyba czasami już ich doświadczam, ale pewna nie jestem... -
Ciemniejsze i grubsze mogą wyrosnąć jedynie po goleniu. Po depilacji i wosku odwrotnie. Przynajmniej tak jest zawsze w moim przypadku. Co mnie zaskoczyło, w ciąży włosy na nogach rosną mi bardzo, bardzo wolno i sa cieniutkie, za to na brzuchu zrobił się gąszcz
Lekarka mi powiedziała, że najpóźniej po okresie karmienia, włoski powinny wypaść.
martusia86 wrote:Ten Prenalen do nosa mi nie pomaga nos po nim i tak jest zatkany. Jak to sie mówi katar leczony trwa siedem dni a nie leczony tydzień :)ale mam za to pretekst żeby nie wychodzić z łóżka
Sudocrem można stosować w ciąży nie usuwajcie włosów z brzucholi będą potem jeszcze grubsze i ciemniejsze a to naturalne ze rosną znowu przyczyną tego są nasze kochane hormony♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
martusia86 wrote:Ten Prenalen do nosa mi nie pomaga nos po nim i tak jest zatkany. Jak to sie mówi katar leczony trwa siedem dni a nie leczony tydzień :)ale mam za to pretekst żeby nie wychodzić z łóżka
Sudocrem można stosować w ciąży nie usuwajcie włosów z brzucholi będą potem jeszcze grubsze i ciemniejsze a to naturalne ze rosną znowu przyczyną tego są nasze kochane hormonyTzn już depilowałam woskiem brzuch kiedyś, ale przez tą ciążę chyba mi się skóra wrażliwa zrobiła, bo nigdy tak nie miałam
Boję się, że jak mnie moja gin jutro zobaczy, to mi usg nie zrobiNa razie przemywam szałwią i "wietrzę" - mąż się cieszy, bo w samym staniku paraduję
- może jakoś przyschną do jutra. Bo wyglądam jakbym jakaś chora była
obrzydliwe..
-
Paula55 wrote:Dzien dobry
ja sie witam juz z naszego mieszkanka z uk... Juz tesknie za Polska
Stardust no padlampodziwiam cie ze zrobilas wosk poza nogami bo ja bym chyba umarla hahaha
Mysle ze skoro sudocrem mozna u noworodkow stosowac to i w ciazy mozna. Ale mie mowie na 100%
Kark powiem ci ze ja jak robilam badania krwi to nie bralam lekow nigdy. Ale ja robilam badania krwi pod innym katem.
Przy glukozie mysle ze euthyrox nie wplynie na wynik koncowy. I chyba mozesz go wziac.
Kurcze... Mysle ze raz nawet jak bys go wziela po "posilku"- glukozie to nic sie nie stanie
Zdrowka wszstkim chorusianym mamao dziwko bikini w ogóle nie bolało i nie mam śladu po depilacji.. Nie wiem czemu ten brzuch tak wysypało
-
madiiiii wrote:Ciemniejsze i grubsze mogą wyrosnąć jedynie po goleniu. Po depilacji i wosku odwrotnie. Przynajmniej tak jest zawsze w moim przypadku. Co mnie zaskoczyło, w ciąży włosy na nogach rosną mi bardzo, bardzo wolno i sa cieniutkie, za to na brzuchu zrobił się gąszcz
Lekarka mi powiedziała, że najpóźniej po okresie karmienia, włoski powinny wypaść.
-
Paula55 wrote:To prawda że depilacja woskiem i depilatorem oslabia cebulki
Ja jednak pierdziele sie meczyc i gole
Stardust mysle ze jak nie znikn to gin napewno zapyta to sie stalo ale nie wydaje mi sie zeby z tego powodu odmowil usg...
Ale boję się, że jak zobaczy, że to są takie ropne krosty, to nie będzie mi chciała tego zakazić tym żelem i odłoży USG. -
Kurde to az tak ze ropne ci powychodzily???
Kochanażeby ci sie tylko z tego jakies zapalenie mieszkow wlosowych nie zrobilo...
Powiedz mi czy przed woskowaniem uzywalas czegos odkazajacego???
A po depilacji specjalnego preparatu nawilzajacego i lagodzacego???
-
Witam laseczki:) musze was nadrobic bo przez ta podroz nie mam nawet kiedy was czytac! Dolecialam szczesliwie do kanady, podroz byla bardzo ciezka ale gdy zobaczylam ukochanego na lotnisku ubranego w koszulke z naszym polskim orlem
i transparentem to od razu zapomnialam o zmeczeniu! Jak fajnie z nim sie polozyc do lozka, przytulic mmmLivka chyba sie wstydzi, jak tatus dotyka brzuszka to automatycznie przstaje sie ruszac! Ale mamy czas! Teraz nic tylko znalezc mieszkanko w Hinton i w koncu w spokoju oczekiwac na nasz cud
Beataa25 lubi tę wiadomość
-
Mam pytanie do was z innej beczki na ile aktywne jesteście w ciąży ? , bo ja swoją pierwszą ciąże przespałam.. i pozwalałam sobie na wszystkie możliwe pokusy i zachcianki po porodzie oczywiście żałowałam.Tę ciąże postanowiłam nosić aktywnie i w miarę zdrowo jeść
-
Ja na brzuchu mialam taki blond meszek i zaczelam golic, jak narazie bardzo wolno rosna mi wloski wiec tylko co tydz poprawiam.
A ropne krostki to jak najszybciej trzeba skonsultowac z dermatologiem, moze to byc zapalenie! I nic czasem nie wyciskaj! -
Paula55 wrote:Kurde to az tak ze ropne ci powychodzily???
Kochanażeby ci sie tylko z tego jakies zapalenie mieszkow wlosowych nie zrobilo...
Powiedz mi czy przed woskowaniem uzywalas czegos odkazajacego???
A po depilacji specjalnego preparatu nawilzajacego i lagodzacego???Paula55 lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:Ja na brzuchu mialam taki blond meszek i zaczelam golic, jak narazie bardzo wolno rosna mi wloski wiec tylko co tydz poprawiam.
A ropne krostki to jak najszybciej trzeba skonsultowac z dermatologiem, moze to byc zapalenie! I nic czasem nie wyciskaj!zawsze takie krostki mam jak sobie wąsik pastą cukrową depiluję, ale tylko kilka. Po tygodniu znikają.
A wyciskać nie muszę bo to są takie pęcherzyki z ropą, że jak je dotknę palcem to same pękają. Większość pękła jak bluzkę ściągałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 16:19
-
No to pewnie jest poprostu reakcja na zbyt delikatna skore. Tym bardziej ze wczesniej juz mialas podobnie.
Duzo tez zalezy od wlosa. Jesli jest dosc gruby lub gleboko osadzony podraznienie tez wyjdzie. Czasem nawet zdazaja sie kropeczki krwi.
Obserwuj sie poprostu i jesli cos sie pogorszy lub nie zacznie po kilku dniach poprawiac zawitaj u lekarza
-
EmiBam wrote:Mam pytanie do was z innej beczki na ile aktywne jesteście w ciąży ? , bo ja swoją pierwszą ciąże przespałam.. i pozwalałam sobie na wszystkie możliwe pokusy i zachcianki po porodzie oczywiście żałowałam.Tę ciąże postanowiłam nosić aktywnie i w miarę zdrowo jeść
Wydaje mi sie ze jestem dosc aktywna. Do 21 tyg normalnie pracowalam na zmiany.
Jak najbardziej latam samolotem. Ostatnie dwa tyg byly tak intensywne ze teraz we wlasnym mieszkaniu na kanapie czuje sie nie swojo
Przez te 2 tyg w Pl bardzo sobie pofolgowalam z jedzeniem ale teraz postaram sie wrocic do normyEmiBam lubi tę wiadomość
-
Och a Ja juz po obiadku:) dziś późno a teraz czas na spacerek dopóki pogoda względna.
stardust ale nabroiłaś sobie ale lepiej iśc tyle że wysusz te wysypkę jak najszybciej bo jak będzie zababrana rana to ci może nie polać na brzuch tego żelu a jak one do jutra zaschną to będzie pewnie mogła zrobić uesa