X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też wciąż głodna, najlepiej wszystko naraz bym jadła... to chyba taki czas maluszki szybko rosną :)
    Mam pytanie do Was, odczuwacie już skurcze B-H?? Kurcze, bo mam wrażenie, że chyba czasami już ich doświadczam, ale pewna nie jestem...

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahah aswalda mam dokladnie to samo. W jednej chwili mam ochote na kilka roznych rzeczy :)

Mi juz daawno polozna mowila ze to co odczuwam to wlasnie skurcze B-H...ale kazala sie tym nie przejmowac.
    Teraz sa troche rzadsże na szczescie.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Kaarolina Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aswalda wrote:
    Kaarolina ja słyszałam, że tak do 28 tyg powinno się glukozę zrobić
    dzięki czyli przed samą wizytą będę mogła zrobić ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciemniejsze i grubsze mogą wyrosnąć jedynie po goleniu. Po depilacji i wosku odwrotnie. Przynajmniej tak jest zawsze w moim przypadku. Co mnie zaskoczyło, w ciąży włosy na nogach rosną mi bardzo, bardzo wolno i sa cieniutkie, za to na brzuchu zrobił się gąszcz :D Lekarka mi powiedziała, że najpóźniej po okresie karmienia, włoski powinny wypaść.
    martusia86 wrote:
    Ten Prenalen do nosa mi nie pomaga nos po nim i tak jest zatkany. Jak to sie mówi katar leczony trwa siedem dni a nie leczony tydzień :)ale mam za to pretekst żeby nie wychodzić z łóżka :P
    Sudocrem można stosować w ciąży nie usuwajcie włosów z brzucholi będą potem jeszcze grubsze i ciemniejsze a to naturalne ze rosną znowu przyczyną tego są nasze kochane hormony :D

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Ten Prenalen do nosa mi nie pomaga nos po nim i tak jest zatkany. Jak to sie mówi katar leczony trwa siedem dni a nie leczony tydzień :)ale mam za to pretekst żeby nie wychodzić z łóżka :P
    Sudocrem można stosować w ciąży nie usuwajcie włosów z brzucholi będą potem jeszcze grubsze i ciemniejsze a to naturalne ze rosną znowu przyczyną tego są nasze kochane hormony :D
    dlatego wyrwałam a nie goliłam, bo już jak facet wyglądałam. Ale teraz żałuję :P Tzn już depilowałam woskiem brzuch kiedyś, ale przez tą ciążę chyba mi się skóra wrażliwa zrobiła, bo nigdy tak nie miałam :|
    Boję się, że jak mnie moja gin jutro zobaczy, to mi usg nie zrobi :| Na razie przemywam szałwią i "wietrzę" - mąż się cieszy, bo w samym staniku paraduję :P - może jakoś przyschną do jutra. Bo wyglądam jakbym jakaś chora była :| obrzydliwe..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Dzien dobry :) ja sie witam juz z naszego mieszkanka z uk... Juz tesknie za Polska :(

Stardust no padlam :P podziwiam cie ze zrobilas wosk poza nogami bo ja bym chyba umarla hahaha :)
    Mysle ze skoro sudocrem mozna u noworodkow stosowac to i w ciazy mozna. Ale mie mowie na 100%

Kark powiem ci ze ja jak robilam badania krwi to nie bralam lekow nigdy. Ale ja robilam badania krwi pod innym katem.
    Przy glukozie mysle ze euthyrox nie wplynie na wynik koncowy. I chyba mozesz go wziac.
    Kurcze... Mysle ze raz nawet jak bys go wziela po "posilku"- glukozie to nic sie nie stanie ;)

Zdrowka wszstkim chorusianym mama :)
    powiem Ci, że mniej chyba bolało na brzuchu niż na łydkach depilatorem :P o dziwko bikini w ogóle nie bolało i nie mam śladu po depilacji.. Nie wiem czemu ten brzuch tak wysypało :(

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To prawda że depilacja woskiem i depilatorem oslabia cebulki :)

Ja jednak pierdziele sie meczyc i gole :P

Stardust mysle ze jak nie znikn to gin napewno zapyta to sie stalo ale nie wydaje mi sie zeby z tego powodu odmowil usg...

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madiiiii wrote:
    Ciemniejsze i grubsze mogą wyrosnąć jedynie po goleniu. Po depilacji i wosku odwrotnie. Przynajmniej tak jest zawsze w moim przypadku. Co mnie zaskoczyło, w ciąży włosy na nogach rosną mi bardzo, bardzo wolno i sa cieniutkie, za to na brzuchu zrobił się gąszcz :D Lekarka mi powiedziała, że najpóźniej po okresie karmienia, włoski powinny wypaść.
    Mam dokładnie tak samo. Na nogach prawie nic, choć na początku ciąży rosły znacznie szybciej, za to na brzuchu gąszcz.. Tzn do wczoraj. Teraz "ospa" :P

• Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do apetytu to ja tez ostatnio mam ogromny! Zawsze lubiłam dużo jeść ale w pierwszym trymestrze miałam ten apetyt cieniutki, a teraz znowu nadrabiam:-)

atdci09kamv7205a.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    To prawda że depilacja woskiem i depilatorem oslabia cebulki :)

Ja jednak pierdziele sie meczyc i gole :P

Stardust mysle ze jak nie znikn to gin napewno zapyta to sie stalo ale nie wydaje mi sie zeby z tego powodu odmowil usg...
    ehehe, ja jej już powiem na wejściu, żeby się nie przeraziła kobitka jak koszulkę podniosę. Tym bardziej, że ona zawsze na początku wizyty pyta co słychać, jak się czuję i jak mi minął ten miesiąc od poprzedniej wizyty.
    Ale boję się, że jak zobaczy, że to są takie ropne krosty, to nie będzie mi chciała tego zakazić tym żelem i odłoży USG.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde to az tak ze ropne ci powychodzily???
    Kochanażeby ci sie tylko z tego jakies zapalenie mieszkow wlosowych nie zrobilo...

Powiedz mi czy przed woskowaniem uzywalas czegos odkazajacego???
    A po depilacji specjalnego preparatu nawilzajacego i lagodzacego???

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Nelus Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam laseczki:) musze was nadrobic bo przez ta podroz nie mam nawet kiedy was czytac! Dolecialam szczesliwie do kanady, podroz byla bardzo ciezka ale gdy zobaczylam ukochanego na lotnisku ubranego w koszulke z naszym polskim orlem
    i transparentem to od razu zapomnialam o zmeczeniu! Jak fajnie z nim sie polozyc do lozka, przytulic mmm :D Livka chyba sie wstydzi, jak tatus dotyka brzuszka to automatycznie przstaje sie ruszac! Ale mamy czas! Teraz nic tylko znalezc mieszkanko w Hinton i w koncu w spokoju oczekiwac na nasz cud <3

Beataa25 lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • EmiBam Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie do was z innej beczki na ile aktywne jesteście w ciąży ? , bo ja swoją pierwszą ciąże przespałam.. i pozwalałam sobie na wszystkie możliwe pokusy i zachcianki po porodzie oczywiście żałowałam.Tę ciąże postanowiłam nosić aktywnie i w miarę zdrowo jeść ;D

relgo7esxzrgdft3.png
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na brzuchu mialam taki blond meszek i zaczelam golic, jak narazie bardzo wolno rosna mi wloski wiec tylko co tydz poprawiam.
    A ropne krostki to jak najszybciej trzeba skonsultowac z dermatologiem, moze to byc zapalenie! I nic czasem nie wyciskaj!

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    Kurde to az tak ze ropne ci powychodzily???
    Kochanażeby ci sie tylko z tego jakies zapalenie mieszkow wlosowych nie zrobilo...

Powiedz mi czy przed woskowaniem uzywalas czegos odkazajacego???
    A po depilacji specjalnego preparatu nawilzajacego i lagodzacego???
    Tak, zrobiłam wszystko jak trzeba. Odkazilam przed, złagodziłam po, a i tak mam jeden wielki syf na brzuchu. No trudno, jakoś wytrzymam, byle mi to USG zrobiła jutro

Paula55 lubi tę wiadomość

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja na brzuchu mialam taki blond meszek i zaczelam golic, jak narazie bardzo wolno rosna mi wloski wiec tylko co tydz poprawiam.
    A ropne krostki to jak najszybciej trzeba skonsultowac z dermatologiem, moze to byc zapalenie! I nic czasem nie wyciskaj!
    to na bank jest zapalenie :P zawsze takie krostki mam jak sobie wąsik pastą cukrową depiluję, ale tylko kilka. Po tygodniu znikają.
    A wyciskać nie muszę bo to są takie pęcherzyki z ropą, że jak je dotknę palcem to same pękają. Większość pękła jak bluzkę ściągałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 16:19

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to pewnie jest poprostu reakcja na zbyt delikatna skore. Tym bardziej ze wczesniej juz mialas podobnie.
    Duzo tez zalezy od wlosa. Jesli jest dosc gruby lub gleboko osadzony podraznienie tez wyjdzie. Czasem nawet zdazaja sie kropeczki krwi.
    Obserwuj sie poprostu i jesli cos sie pogorszy lub nie zacznie po kilku dniach poprawiac zawitaj u lekarza :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• verynice Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamusie :)

Karolina, ja w środe dostanę skierowanie na glukozę, i moja ginka mówiła, że w 28tyg mam ją zrobić :)

Paula55, Kaarolina lubią tę wiadomość

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EmiBam wrote:
    Mam pytanie do was z innej beczki na ile aktywne jesteście w ciąży ? , bo ja swoją pierwszą ciąże przespałam.. i pozwalałam sobie na wszystkie możliwe pokusy i zachcianki po porodzie oczywiście żałowałam.Tę ciąże postanowiłam nosić aktywnie i w miarę zdrowo jeść ;D

Wydaje mi sie ze jestem dosc aktywna. Do 21 tyg normalnie pracowalam na zmiany.
    Jak najbardziej latam samolotem. Ostatnie dwa tyg byly tak intensywne ze teraz we wlasnym mieszkaniu na kanapie czuje sie nie swojo :P
    Przez te 2 tyg w Pl bardzo sobie pofolgowalam z jedzeniem ale teraz postaram sie wrocic do normy :P

EmiBam lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Och a Ja juz po obiadku:) dziś późno a teraz czas na spacerek dopóki pogoda względna.
    stardust ale nabroiłaś sobie ale lepiej iśc tyle że wysusz te wysypkę jak najszybciej bo jak będzie zababrana rana to ci może nie polać na brzuch tego żelu a jak one do jutra zaschną to będzie pewnie mogła zrobić uesa :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
‹‹ 650 651 652 653 654 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ