X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh ja oszaleje.
    Gadalam teraz z mama na skypie i tak beczalam ze T musial mnie uspokajac
    Musielismy sie rozlaczyc bo nie moglam sie uspokoic.

Mama mi tylko powiedziala jak pies teskni. Ze nie jadl dzis caly dzien. Nie bawi sie, tylko lezy.
    Ze jak mama przyjechala z lotniska to tak biegl ze pod brama przeszedl i wskoczyl na rece i caly sie trzasl
    Masakra ze mozna za zwierzakiem tesknic bardziej niz za czlowiekiem.

Do tego chyba hormony mi buzuja

Piekne ubranka :) ja mam zakaz bo w 2 szyfladach w komodzie juz nic sie nie zmesci :P

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beata - leżaczek super, tyle że dużo miejsca musi zajmować i nie wygląda na taki, ktory łatwo zabrać ze sobą bo sporo waży. My nie mamy za dużo miejsca a poza tym chcemy zabierać lezaczek ze sobą do dziadków jeśli bedzie taka potrzeba. Poza tym wystarcza tylko do 9 kg, a mój mąż ma w książeczce wpisane, że w drugim miesiącu ważył 7 kg :P

Ja myślę o czymś w tym stylu:
    http://allegro.pl/fisher-price-lezaczek-bujaczek-wibracje-3w1-0-18kg-i4215270913.html
    Wybór ten jest raczej podyktowany względami praktycznymi, bo jakbym była dzieckiem albo nie patrzyła w ogóle na kase i praktyczność to wybrałabym ten Twój ;)

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Mi wprowadzila 3 tyg temu ale nie wiem, czy brac...

A czemu masz wątpliwości?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie rozumiem po co mam ja brac

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie masz bóli brzucha, skracającej się albo miękkiej szyjki albo coś? Gin nie uzasadnił czemu masz brać? Dużą dawkę dostałaś?

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lo tez ogladalismy tez lezaczek :) jest swietny!!!
    Jesli miala bym kupowac to wlasnie taki albo hustawke-bujaczek elektryczna :) ta ostatnia kupilismy synowi brata T i byli mega zadowoleni :) zobaczymy jakie beda opinie jak zaczna uzytkowac bo narazie byla tylko proba bo maly ma dopiero 3 tyg :)

Io lubi tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula - no mnie ta Twoja też sie bardzo podoba, ale ona chyba też była do 9 kg. To chyba na za długo nie starcza. Przynajmniej mnie nie starczy jeśli urodzę takiego giganta jak mój mąż :P

Paula55 lubi tę wiadomość

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    A nie masz bóli brzucha, skracającej się albo miękkiej szyjki albo coś? Gin nie uzasadnił czemu masz brać? Dużą dawkę dostałaś?
    2xpo 2 tabletki, bole mialam od poczatku ciazy

h84fkrhm4lz65cww.png
  • hela Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda mi kazal odstawic teraz znow powrot do 2x2 ale zaczynam stopniowo ox 2x1 pozniej 3x1 i 2x2 mam doustna, po to aby macica byla rozlyzniona bardziej bo mam klycia w piczce ;)

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    2xpo 2 tabletki, bole mialam od poczatku ciazy

No ja właśnie z tego samego powodu biorę. Do tej pory czasami mnie boli, ale to nic z tym co było wczesniej. Moja gin waha się przed odstawieniem, żeby coś przypadkiem nie poszło nie tak, a ja w sumie tez wolę dmuchać na zimne. Zwłaszcza, że badałam progesteron na początku ciąży i był niski. Biorę taką samą dawkę jak ty.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    martusia86 wrote:
    Witam nowe wrześniowe mamy :) Mika pracuję w św. Rodzinie wiec mam nadzieję że masz dobre wspomnienia z pierwszego porodu... :D
    Ja mam dzis nadmiar energii chyba przez to że niedzielę spędzam sama zrobiłam rosołek, kompot z rabarbaru i jabłuszek a teraz biorę się za ciasto z przepisu verynice zobaczymy czy mi wyjdzie więc trzymajcie kciuki

Powiem tak że dobrze wspominam Sw Rodzinę maja parę mankamentów niektóre panie bardzo sympatyczne niektóre nie miłe w każdym szpitalu coś jest :) no bardzo mi się tylko nie spodobało to jak w gabinecie Pani dr sprawdzała rozwarcia i z takim impetem zaserwowała mi kilka niemiłych zdań w stylu za szybko Pani przyjechała bo to dopiero 3 cm rozwarcia albo spytała czy boli a Ja jej na to że tak a Ona Menda że będzie i to dużo bardziej (czym mnie wystraszyła) i takie tam niemiłe teksty puszczała do innych pacjentek jedna wyszła i się popłakała chamskie trochę ale np inna babka podeszła i powiedziała żeby się nie martwić że będzie dobrze że dzidzia blisko i była miła no i jak już się trafiło na porodówkę to było miło a Ty gdzie pracujesz bo Ja tu piszę a zaraz się okaże że Ty pracujesz w tym gabinecie Ja rodziłam 5 lat temu więc na pewno sie tam zmieniło i pewnie lekarze też się zmienili ale kiedyś tam pracował dr Machczyński mój ginek sztywny jak diabli i zasadniczy ale konkretny a czy jeszcze tam pracuje ?

Karolina ale tych pluszaczków nagromadziłaś :) tylko będziesz musiała je prać często bo to łapacze kurzu Ja też tak miałam każdy kupił jakiegoś pluszaczka i super ale jak trzeba było prać to ich tam przeklinałam no i już potem nie miałam gdzie trzymać :)

A i witam nowe mamy :)

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • JagoodkaK Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    No ja właśnie z tego samego powodu biorę. Do tej pory czasami mnie boli, ale to nic z tym co było wczesniej. Moja gin waha się przed odstawieniem, żeby coś przypadkiem nie poszło nie tak, a ja w sumie tez wolę dmuchać na zimne. Zwłaszcza, że badałam progesteron na początku ciąży i był niski. Biorę taką samą dawkę jak ty.
    Mi kazala nospe max lub forte 3x1 i teraz ta luteina, biorac duphaston nie spalam 3 noce i musialam odstawic. Dlatego bojac sie reakcji na lutke nie wiem czy brac.

h84fkrhm4lz65cww.png
  • Io Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nospę biore tylko w ostateczności. Po luteinie nie mam żadnych dolegliwości, chociaż czytałam w necie, że powoduje większy przyrost wagi. Ja przytyłam sporo, ale nie wiem czy to faktycznie od luteiny czy to po prostu moja wina. Na poczatku brałam duphaston i też nie było żadnych dolegliwości. Wybrałam jedno opakowanie, ale nie było poprawy. Ja na bóle brzucha polecam magnez bo u mnie zdziałał cuda.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JagoodkaK wrote:
    Mi wprowadzila 3 tyg temu ale nie wiem, czy brac...
    bierz, nie zaszkodzi, a może jedynie pomóc.. nie ma przecież żadnych skutków ubocznych, ewentualnie poza podrażnieniem pochwy..

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Io wrote:
    Ja nospę biore tylko w ostateczności. Po luteinie nie mam żadnych dolegliwości, chociaż czytałam w necie, że powoduje większy przyrost wagi. Ja przytyłam sporo, ale nie wiem czy to faktycznie od luteiny czy to po prostu moja wina. Na poczatku brałam duphaston i też nie było żadnych dolegliwości. Wybrałam jedno opakowanie, ale nie było poprawy. Ja na bóle brzucha polecam magnez bo u mnie zdziałał cuda.
    ja brałam lutkę dowcipną od 6 do 16-18 tygodnia i nic wtedy nie przytyłam.. teraz jak odstawiłam to wreszcie tyję :P W 2 i 3 trymestrze lepsza jest lutka, bo dupek może powodować spodziectwo u chłopców jak się bierze go po pierwszym trymestrze.

• aswalda Autorytet

Wysłany: 18 maja 2014, 23:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Witam laseczki:) musze was nadrobic bo przez ta podroz nie mam nawet kiedy was czytac! Dolecialam szczesliwie do kanady, podroz byla bardzo ciezka ale gdy zobaczylam ukochanego na lotnisku ubranego w koszulke z naszym polskim orlem
    i transparentem to od razu zapomnialam o zmeczeniu! Jak fajnie z nim sie polozyc do lozka, przytulic mmm :D Livka chyba sie wstydzi, jak tatus dotyka brzuszka to automatycznie przstaje sie ruszac! Ale mamy czas! Teraz nic tylko znalezc mieszkanko w Hinton i w koncu w spokoju oczekiwac na nasz cud <3
    Mój Synuś chyba też się wstydzi taty, bo jak ja trzymam to się wierci a jak tylko mąż przyłoży rękę to przestaje hehe
    co do aktywności to starałam się być aktywna jednak teraz przy tych bólach się nie da... jak dłużej poleżałam to pojawiła się poprawa i wolę więcej leżeć. nie jest to jednak całkiem dobre,bo już się zasapuje wchodząc po schodach :/
    Ja Lutka też biorę 2x100 mg na rozluźnienie macicy, do tego magnez i czasami no-spę. Dla mnie Lutek działa, bo u mnie po odstawieniu Duphastonu pojawiały się bóle. Wtedy miałam brać Luteine przez kilka dni i zawsze była poprawa ale po kilku dniach ból powracał i teraz już mam brać do końca. Czuję się po niej lepiej tyle tylko, że trochę uciążliwe jest to wkładanie :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2014, 23:38

Kolejna Córcia Majeczka <3 preg.png
    Córcia Natalia <3
    age.png
    Synuś :)
    age.png
    Aniołek maj 2012 10tc <3 [*]
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 03:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    2n1aopk.jpg

Dziewczyny co myslicie o tym wozku? Dzisiaj bylismy w sklepie i bardzo nam sie spodobal wiec go zamowilismy Bo akurat nie mieli kremowego koloru ale jak moj chlopak pokazal w domu to wszyscy zaczeli mu odradzac ze za drogi (800$ Wozek z gondola plus 220$ za fotelik) I ze po co tracic tyle pieniedzy Bo to tylko wozek itp I teraz widze ze sie zastanawia czy to faktycznie nie jest zbyt wygorowana cena. Nikt z jego znajomych I rodziny nie uzywal gondoli tylko fotelik do samochodu! :/ czy dziecku byloby tak wygodnie?!

201703012752.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    2n1aopk.jpg

Dziewczyny co myslicie o tym wozku? Dzisiaj bylismy w sklepie i bardzo nam sie spodobal wiec go zamowilismy Bo akurat nie mieli kremowego koloru ale jak moj chlopak pokazal w domu to wszyscy zaczeli mu odradzac ze za drogi (800$ Wozek z gondola plus 220$ za fotelik) I ze po co tracic tyle pieniedzy Bo to tylko wozek itp I teraz widze ze sie zastanawia czy to faktycznie nie jest zbyt wygorowana cena. Nikt z jego znajomych I rodziny nie uzywal gondoli tylko fotelik do samochodu! :/ czy dziecku byloby tak wygodnie?!
    wg mnie wózek fajny choć Ja potrzebuję z większymi kołami. Ale co do gondoli to nie wyobrażam sobie żeby dziecko z nosidełka prosto do spacerówki przełożyć :| Ja na pewno będę szukała takiego z gpndolą, tym bardziej że przed nami zima. A w Kanadzie chyba też za ciepło nie jest, co? Jak nie zimniej.

a w ogóle to dzień dobry :) dziś mam wizytę i już się doczekać nie mogę :)

• aswalda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam, że to nie jest super zdrowe i wygodne dla dziecka takie ułożenie, na pewno nie żeby godzinami spacerować- fotelik to myślę, że typowo jest skonstruowany do jazdy, by dobrze "trzymać" dziecko. wiadomo na krótkie dystanse ok, ale wg mnie w gondolce dziecko ma jednak duuużo wygodniej. ja na pewno chce wszystkie 3 części a spacerówka dopiero jak maluch się już zrobi stabilny :) a wózeczek piękny :)
    tak w ogóle to dzień doberek :)

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
  • aswalda Autorytet

Wysłany: 19 maja 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 trzymam kciuki za wizytę :) a jak tam chrostki, lepiej??

Córcia Natalia <3
    age.png
    age.png
‹‹ 652 653 654 655 656 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ