Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Witam z rana
Nelus piękny brzuszek
Dziewczyny nie martwcie się, dacie sobie radę najlepiej ze wszystkichJa to sie boję ze po porodzie będzie za dużo pomocników, a jak maluszek się urodzi to chcę mieć go tylko dla siebie
Ja lecę zaraz do biedry zobaczyć te fajne piżamy i staniki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 09:31
Paula55, Zaczarowana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJejku jak ja Was rozumiem. Moja teściowa, to już by mi z brzucha małą wyrwała. Ona ją tylko chce przebierać, kąpać itd. I najlepiej, to żebym dała znać jak zacznę rodzić, to ona będzie czekać pod drzwiami. I też mam problem. O ile teściowie i moi rodzice to rozumiem, że będę chcieli odrazu zobaczyć, o tyle co z resztą rodziny? Jak się odezwałam, że to dopiero jak się za klimatyzujemy, tak po tygodniu po dwóch się umówić na godzinę, to mnie wyśmiano. Że niby się na arystokratkę robię i umawiać się chce
-
A wasi mężowie nie biorą opieki na was? to dodatkowe 2 tygodnie wolnego. Mój bierze najpierw opiekę, potem tacierzyński i wyjdzie na to, że miesiąc będzie z nami. Akurat, żeby się nauczyć kąpać malucha - chciałabym, żeby miał swoje rytuały ojcowskie z dzieciaczkiem, a kąpiel to fajna sprawa. Ja mam chwilę wieczorem dla siebie - a oni dla siebie. Mąż trochę się tego boi, bo jego siostra zawsze kogoś wołała do pomocy przy kąpieli - teraz mała ma 1,5 roku i nadal nie potrafi jej sama wykąpać (jak męża nie ma to woła ojca albo matkę
). Dla mnie osobiście to jest chore, ale nie komentuję, bo ta rodzina cała jest dziwna. Ja wiem, że mój mąż da sobie radę. I wy dacie radę z kąpielą, pierwsze dni będą trudne, ale zobaczycie że kąpanie, ubieranie, karmienie nie jest takie trudne
małe dzieci jest naprawdę trudno uszkodzić.
-
Moja teściowa to samo, ale ja nikogo nie zaproszę do 2 tygodni po porodzie. Trudno, poczekają sobie
:D To moje pierwsze dziecko i chcę się czuć komfortowo po powrocie do domu. Olewam, co kto sobie pomyśli.
♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
-
verynice wrote:Mika 28, normalnie trzeba było się na kawkę umówić
Ja z Bydgoszczy to mam 30 min drogi do Torunia!
A co do pośladków Neluś, to chciałam to samo napisaćCUDNE! Moje to są dwa placki od siedzenia już na tej kanapie
verynice lubi tę wiadomość
-
Mika 28 wrote:Piękne fotki a Ja dzisiaj buszuje w Toruniu
w końcu mogę Natalke zabrać do planetarium a ona cała w skowronkach i ciepło tu jak diabli
Potem ruszamy na lofty
Blacluna alea msz trochę tych ubranek śliczne
A i jeszcze musze się pochwalić dziś weszłam w 3 trymestr ale się ciesze
Życzę miłego weekendu i zdrówka tam choruszki zyczeverynice lubi tę wiadomość
-
Ojj posladki Nelusi to mmm az slinka leci hahaha
A tak powaznie... U nas Fipsik nie ma czegos takiego jak opieka... Tu sie nawet na l4 nie oplaca isc bo pierwsze 3 dni siedzisz w domu za darmo a pozostale placa ci smieszne pieniadze. Tym bardziej jak moj ma akord placońy dodatkowo..
Wiec zostaje nam te 2 tyg razem
Ale np brat T w pl wzial sobie 2 tyg opieki nad zona i to byl dla ńich wspanialy czasale tak jak u ciebie w rodzinie to on kapal, przewijal, tulil, jesli byla jego kolej wstawania w nocy to karmil butla z mlekiem zony...
Mi dzis mamusia wysyla pizamke i leginsy z biedronyciekawe kiedy dojda i jak wygladaja na zywo
-
Hej dziewczyny
U Sroki nie ma oceny pieluch, ale widzialam fajny ranking pieluch na dzieciowo.pl.
No i sa tam tez oceny chusteczek i kosmetykow, ale to jest raczej ocena uzytkowa, niz analiza skladu, wiec ja biore pkprawke na te wszystkie pegi i konserwanty, co wytyka w kosmetykach Sroka.
Ale ranking pieluch fajny, dzieki niemu dowiedzialam sie w ogole ze jest Aldi w Polscei na pewno skocze do niego po pieluchy.
kark lubi tę wiadomość
-
stardust87 wrote:Jak będziecie na starym rynku, to idźcie na lody do Lenkiewicza! Mmm... Aż się rozmarzyłam...
mogę ci zdjęcie zrobić ;P
-
verynice wrote:Mika, to czekam na info
Fipsik - najciemniej pod latarniąbo Ty z jakiego osiedla jesteś?
-
nick nieaktualnyU nas mąż niestety pracuje w firmie, która ma niby 150 pracowników, ale na jego stanowisku jest on sam. Więc np. jak teraz jechaliśmy nad morze to musiał jechać z komórką służbową, cały czas gadał z ludźmi z firmy, z klientami, nawet chcieli, żeby podskoczył na wakacjach do Gdańska na chwilę. Z Rewala! Dlatego nawet jakby dostał opiekę na mnie to wydaje mi się, że i tak co chwilę by go do pracy wzywali, bo ma do niej jakiś kilometr
Chociaż wiadomo, jak nie będzie strasznego sezonu i wielkiego parcia, to może da radę coś u szefa wynegocjować
Dziewczyny, zakwitła mi wreszcie róża przed domem! Ach, lecę zrywać kwiatki, w zeszłym roku robiłam płatki do dekoracji i lody różane, w tym mam ochotę na dżemik, szczególnie, że dłużej posłuży i w zimie będę mogła troszkę do herbatki nalać
U nas wcześniej była tylko chrzestna, która już po 4 dniach po porodzie przyjechała, ale ją akurat uwielbiam i byłam szczęśliwa, że wpadłaZresztą jak jej urodził się mój chrześniaczek to też długo nie wytrzymałam, bo po tygodniu już go nosiłam cały dzień
Reszta cierpliwie czekała na zaproszenie, czasem ludzie dzwonili, że oni chcą przyjechać, bo zanim nas odwiedzą to mała z prezentów wyrośnie, ale też jakoś po 2 tygodniu to było
Ja mam akurat to szczęście, że córkę i teraz młodego będę rodzić w Krakowie. Jakbym rodziła w Bielsku, to cała rodzina od teściowej by się zwaliła nam pewnie po kilku godzinach od porodu w szpitalu (tak miały kuzynki męża). Jest ich chyba koło 40 osób (dziakowie M zaszaleli jeśli chodzi o ilość dzieci) i mimo, że uwielbiam ich wszystkich, to chcę mieć chociaż przez tydzień po porodzie spokój, nie mówiąc o wizytach w szpitalu
Paula55 lubi tę wiadomość
-
Dzien dobry mamusie
Mam zaleglosci w czytaniu I nie wiem czy uda mi sie nadrobic .
Ciuszki piekne a brzuszki jeszcze ladniejsze.
Ja Wczoraj weszlam na wage to sie wystraszylamstartowalam z wagi 54 przy wzroscie 172 cm a teraz to juz 60 . Ah to smaczne polskie jedzenie
dobrze, ze tych kg nie widac
Wczoraj bylam w smyku I kilka rzeczy kupilam , Zanim sie obejrzalam to juz bylo ponad 500 zl. Bardzo mi sie spodobal ten sklep, szkoda, ze go u mnie nie ma
Teraz to sie ciesze na h&m , ale nie chce myslec ile to bedzie kosztowac
Gdzie wy znajdujecie takie piekne body z fajnymi napisami ?
Ciesze sie pogoda, bo jest taka jak u mnie, ja juz sie Chyba uzaleznilam od ciepla I slonca
Zycze wam pieknego weekenduja musze poszukac truskawek, ale nie tych sklepowych.
-
Witam Was drogie mamy
Ja dziś wstałam dopiero o 9, głupoty mi się śniły, że pokój hotelowy okradłam
Masakra jakaś... Dziś znowu gorąco, ale bez wiaterku. Ale bym zjadła arbuza... Już jakiś m-c za mną chodzi ale czekam aż będzie ta chwila gdy będzie taki słodziutki...
Nadrobiłam kilka stron i jak Wy dziewczynki wyglądacie pięknie... Ogólnie macie tylko takie malutkie piłeczki z brzucha a tak to szczupłe laski!
No i te ciuszki super, jak patrzę na te dla dziewczynek to myślałam że będzie mi żal, że nie będę kupować falbanek i różu, ale tak nie jestMojego bąbla nie zamieniłabym na żadną dziewczynkę!