X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry mamusie ;) Ja już przy kawusi i śniadanku, pogoda jak narazie cudowna, mam nadzieje że zostanie tak już do końca weekendu :)

• Szonka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :)

Nelus piękny brzuszek :)

Dziewczyny nie martwcie się, dacie sobie radę najlepiej ze wszystkich :) Ja to sie boję ze po porodzie będzie za dużo pomocników, a jak maluszek się urodzi to chcę mieć go tylko dla siebie :)

Ja lecę zaraz do biedry zobaczyć te fajne piżamy i staniki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 09:31

Paula55, Zaczarowana lubią tę wiadomość

dqprj44j5vs5457v.png

mhsvx1hpdelktj27.png[

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku jak ja Was rozumiem. Moja teściowa, to już by mi z brzucha małą wyrwała. Ona ją tylko chce przebierać, kąpać itd. I najlepiej, to żebym dała znać jak zacznę rodzić, to ona będzie czekać pod drzwiami. I też mam problem. O ile teściowie i moi rodzice to rozumiem, że będę chcieli odrazu zobaczyć, o tyle co z resztą rodziny? Jak się odezwałam, że to dopiero jak się za klimatyzujemy, tak po tygodniu po dwóch się umówić na godzinę, to mnie wyśmiano. Że niby się na arystokratkę robię i umawiać się chce B)

• verynice Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28, normalnie trzeba było się na kawkę umówić :) Ja z Bydgoszczy to mam 30 min drogi do Torunia! :)

A co do pośladków Neluś, to chciałam to samo napisać <3 CUDNE! Moje to są dwa placki od siedzenia już na tej kanapie :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wasi mężowie nie biorą opieki na was? to dodatkowe 2 tygodnie wolnego. Mój bierze najpierw opiekę, potem tacierzyński i wyjdzie na to, że miesiąc będzie z nami. Akurat, żeby się nauczyć kąpać malucha - chciałabym, żeby miał swoje rytuały ojcowskie z dzieciaczkiem, a kąpiel to fajna sprawa. Ja mam chwilę wieczorem dla siebie - a oni dla siebie. Mąż trochę się tego boi, bo jego siostra zawsze kogoś wołała do pomocy przy kąpieli - teraz mała ma 1,5 roku i nadal nie potrafi jej sama wykąpać (jak męża nie ma to woła ojca albo matkę:/). Dla mnie osobiście to jest chore, ale nie komentuję, bo ta rodzina cała jest dziwna. Ja wiem, że mój mąż da sobie radę. I wy dacie radę z kąpielą, pierwsze dni będą trudne, ale zobaczycie że kąpanie, ubieranie, karmienie nie jest takie trudne :) małe dzieci jest naprawdę trudno uszkodzić.

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Mika 28, normalnie trzeba było się na kawkę umówić :) Ja z Bydgoszczy to mam 30 min drogi do Torunia! :)

ja jestem na miejscu i do tej pory się ze mną nie umówiłaś :P

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • madiiiii Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa to samo, ale ja nikogo nie zaproszę do 2 tygodni po porodzie. Trudno, poczekają sobie :P:D To moje pierwsze dziecko i chcę się czuć komfortowo po powrocie do domu. Olewam, co kto sobie pomyśli.

♥ Liwia ur. 05.09.2014, 3300g, 51cm
    ♥ Laura ur. 23.08.2016, 3720g, 55cm
    ♥ Tymuś ur. 6.02.2021, 4030g, 55cm
  • jovi81 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Mamuśki,
    u mnie upał - tak czekałam na słonko a teraz się chowam po 15 min na ogrodzie :) takie uroki ciąży :)

https://www.maluchy.pl/li-69787.png
    xvg47yr.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:

A co do pośladków Neluś, to chciałam to samo napisać <3 CUDNE! Moje to są dwa placki od siedzenia już na tej kanapie :)
    Nie ma problemu jestem często w Bydgoszczy tak więc możemy się umówić. Jak będę to dam znać ;)

verynice lubi tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika 28 wrote:
    Piękne fotki a Ja dzisiaj buszuje w Toruniu ;) w końcu mogę Natalke zabrać do planetarium a ona cała w skowronkach i ciepło tu jak diabli ;)
    Potem ruszamy na lofty
    Blacluna alea msz trochę tych ubranek śliczne ;)
    A i jeszcze musze się pochwalić dziś weszłam w 3 trymestr ale się ciesze ;)
    Życzę miłego weekendu i zdrówka tam choruszki zycze
    Jak będziecie na starym rynku, to idźcie na lody do Lenkiewicza! Mmm... Aż się rozmarzyłam... :D

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj posladki Nelusi to mmm az slinka leci hahaha :)

A tak powaznie... U nas Fipsik nie ma czegos takiego jak opieka... Tu sie nawet na l4 nie oplaca isc bo pierwsze 3 dni siedzisz w domu za darmo a pozostale placa ci smieszne pieniadze. Tym bardziej jak moj ma akord placońy dodatkowo..
    Wiec zostaje nam te 2 tyg razem :)
    Ale np brat T w pl wzial sobie 2 tyg opieki nad zona i to byl dla ńich wspanialy czas :) ale tak jak u ciebie w rodzinie to on kapal, przewijal, tulil, jesli byla jego kolej wstawania w nocy to karmil butla z mlekiem zony...

Mi dzis mamusia wysyla pizamke i leginsy z biedrony :) ciekawe kiedy dojda i jak wygladaja na zywo :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• deidre Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny
    U Sroki nie ma oceny pieluch, ale widzialam fajny ranking pieluch na dzieciowo.pl.
    No i sa tam tez oceny chusteczek i kosmetykow, ale to jest raczej ocena uzytkowa, niz analiza skladu, wiec ja biore pkprawke na te wszystkie pegi i konserwanty, co wytyka w kosmetykach Sroka.
    Ale ranking pieluch fajny, dzieki niemu dowiedzialam sie w ogole ze jest Aldi w Polsce :-) i na pewno skocze do niego po pieluchy.

kark lubi tę wiadomość

v50lkjv.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stardust87 wrote:
    Jak będziecie na starym rynku, to idźcie na lody do Lenkiewicza! Mmm... Aż się rozmarzyłam... :D
    Hehe dzięki mamy trochę czasu to pójdziemy i będziemy szukać a Ty co też dawaj tu na te lody ;) mogę ci zdjęcie zrobić ;P

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, to czekam na info :)

Fipsik - najciemniej pod latarnią :D bo Ty z jakiego osiedla jesteś?

dqprpx9ikjqhrova.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    verynice wrote:
    Mika, to czekam na info :)

Fipsik - najciemniej pod latarnią :D bo Ty z jakiego osiedla jesteś?
    No to jak będę w domku to wyślę zaproszenie żebym szybciej cie złapała i wtedy napisze co i jak i kiedy bym była bo u mnie to z dnia na dzień się zmienia

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Glinki

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mąż niestety pracuje w firmie, która ma niby 150 pracowników, ale na jego stanowisku jest on sam. Więc np. jak teraz jechaliśmy nad morze to musiał jechać z komórką służbową, cały czas gadał z ludźmi z firmy, z klientami, nawet chcieli, żeby podskoczył na wakacjach do Gdańska na chwilę. Z Rewala! Dlatego nawet jakby dostał opiekę na mnie to wydaje mi się, że i tak co chwilę by go do pracy wzywali, bo ma do niej jakiś kilometr :| Chociaż wiadomo, jak nie będzie strasznego sezonu i wielkiego parcia, to może da radę coś u szefa wynegocjować :)

Dziewczyny, zakwitła mi wreszcie róża przed domem! Ach, lecę zrywać kwiatki, w zeszłym roku robiłam płatki do dekoracji i lody różane, w tym mam ochotę na dżemik, szczególnie, że dłużej posłuży i w zimie będę mogła troszkę do herbatki nalać :D

U nas wcześniej była tylko chrzestna, która już po 4 dniach po porodzie przyjechała, ale ją akurat uwielbiam i byłam szczęśliwa, że wpadła :) Zresztą jak jej urodził się mój chrześniaczek to też długo nie wytrzymałam, bo po tygodniu już go nosiłam cały dzień :D
    Reszta cierpliwie czekała na zaproszenie, czasem ludzie dzwonili, że oni chcą przyjechać, bo zanim nas odwiedzą to mała z prezentów wyrośnie, ale też jakoś po 2 tygodniu to było :)
    Ja mam akurat to szczęście, że córkę i teraz młodego będę rodzić w Krakowie. Jakbym rodziła w Bielsku, to cała rodzina od teściowej by się zwaliła nam pewnie po kilku godzinach od porodu w szpitalu (tak miały kuzynki męża). Jest ich chyba koło 40 osób (dziakowie M zaszaleli jeśli chodzi o ilość dzieci :P) i mimo, że uwielbiam ich wszystkich, to chcę mieć chociaż przez tydzień po porodzie spokój, nie mówiąc o wizytach w szpitalu :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• hela Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie z rana :)

a to apartament mojego synusia w 25tygodniu :) dzisiaj ostatni dzien ;)

23tpjf9.jpg
    23msacy.jpg

Paula55, kark, Gosia19, Fipsik, verynice, Zaczarowana, BlackLuna, betina89, Ewi25 lubią tę wiadomość

moj kochany synuś - Sebuś <3
    64xp62y.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry mamusie :)
    Mam zaleglosci w czytaniu I nie wiem czy uda mi sie nadrobic .
    Ciuszki piekne a brzuszki jeszcze ladniejsze.
    Ja Wczoraj weszlam na wage to sie wystraszylam :) startowalam z wagi 54 przy wzroscie 172 cm a teraz to juz 60 . Ah to smaczne polskie jedzenie :) dobrze, ze tych kg nie widac ;)
    Wczoraj bylam w smyku I kilka rzeczy kupilam , Zanim sie obejrzalam to juz bylo ponad 500 zl. Bardzo mi sie spodobal ten sklep, szkoda, ze go u mnie nie ma :(
    Teraz to sie ciesze na h&m , ale nie chce myslec ile to bedzie kosztowac :(
    Gdzie wy znajdujecie takie piekne body z fajnymi napisami ?
    Ciesze sie pogoda, bo jest taka jak u mnie, ja juz sie Chyba uzaleznilam od ciepla I slonca ;)
    Zycze wam pieknego weekendu :) ja musze poszukac truskawek, ale nie tych sklepowych.

1usat5od00spirqc.png
  • K_A_M_A Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was drogie mamy :) Ja dziś wstałam dopiero o 9, głupoty mi się śniły, że pokój hotelowy okradłam :P Masakra jakaś... Dziś znowu gorąco, ale bez wiaterku. Ale bym zjadła arbuza... Już jakiś m-c za mną chodzi ale czekam aż będzie ta chwila gdy będzie taki słodziutki...
    Nadrobiłam kilka stron i jak Wy dziewczynki wyglądacie pięknie... Ogólnie macie tylko takie malutkie piłeczki z brzucha a tak to szczupłe laski!
    No i te ciuszki super, jak patrzę na te dla dziewczynek to myślałam że będzie mi żal, że nie będę kupować falbanek i różu, ale tak nie jest :) Mojego bąbla nie zamieniłabym na żadną dziewczynkę! :D

c2r67br.png
    rf37qxe.png
‹‹ 679 680 681 682 683 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ