X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Wrześniowe mamusie 2014
Odpowiedz

Wrześniowe mamusie 2014

Oceń ten wątek:
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 02:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela wyglądasz super:) a brzusio cudny:)

kurcze moja mała zmorka znowu sobie urządziła disco w brzuszku mamusi i ani myśli iść spać :) spożytkuje jakoś ten czas i wstawię w końcu kilka fotek z zapasów jakie już poczyniłam dla małej damy :) z całej kolekcji wybrałam po parę sztuk i tak mamy:
    ......

i wstawiam gdyby któraś z przyszłych mamusi spodziewająca się synusia miała chęci i się jej akurat spodoba oddam za zwrot kosztów wysyłki bo dostałam od koleżanki (ma syna), ale jednak dla chłopca będzie to bardziej pasować, dla córci już mam śpiworek jakość zdjęć taka sobie (z telefonu) śpiworek jest w granacie bo na 1 zdjęciu wygląda trochę szarawo dopiero na drugim tam gdzieś wystaje jego prawdziwy kolor spod bluzeczek:)
    ........

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:40

Nelus, kark, Kaarolina, Io, verynice, betina89, aswalda lubią tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
    21.08.13 [*] nasz aniołek
  • Nelus Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 03:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje blackluna;) mam wrazenie ze moj brzuszek wyglada na 9 miesiac bo ciagle ktos pyta ile dni zostalo do konca haha
    Te ciuszki sa przepiekne! Gdzie takie cudenka kupilas?:)

BlackLuna lubi tę wiadomość

201703012752.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 05:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nela ja cierpię na bezsenność, ale godzinowo to mnie dzisiaj powaliłaś na łopatki:) i nie słuchaj jak Ci tak mówią to pewno z zazdrości, że tak dobrze wyglądasz:)
    a co do ciuszków niewielka część mi została po starszej córci, aż dziw że to przetrwało tyle lat :) trochę ktoś da w prezencie, a inne od kiedy wiem, że małej już nic nie grozi i zdrowo się rozwija szaleję na promocjach lub przecenach,jeździmy na wycieczki po sklepach wszelkiego rodzaju starsza córa ma radochę bo zawsze coś się dzieje i ma z tego same plusy dla siebie, a ja nie byłabym sobą jakbym czegoś zawsze nie potaszczyła do domu choćby pary skarpetuniek dla małej :) i tak się już uzbierał dość pokaźny stosik :P

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 maja 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna, ja z chęcią wezmę ciuszki, nawet ci mogę coś odpalić na kolejne zakupy dla damy :D Wysłałam Ci zaproszenie :)

Kurcze, właśnie tego mi będzie brakować :( Sukieneczek, falbanek, kwiatuszków, haftów i różu ;(
    Jak się córcia urodziła to nienawidziłam takich rzeczy, ale po 5 latach w różu jak widzę takie małe ubranka to aż się łezka kręci w oku, że mnie to ominie... :)

• Nelus Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 06:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackLuna wrote:
    Nela ja cierpię na bezsenność, ale godzinowo to mnie dzisiaj powaliłaś na łopatki:) i nie słuchaj jak Ci tak mówią to pewno z zazdrości, że tak dobrze wyglądasz:)
    a co do ciuszków niewielka część mi została po starszej córci, aż dziw że to przetrwało tyle lat :) trochę ktoś da w prezencie, a inne od kiedy wiem, że małej już nic nie grozi i zdrowo się rozwija szaleję na promocjach lub przecenach,jeździmy na wycieczki po sklepach wszelkiego rodzaju starsza córa ma radochę bo zawsze coś się dzieje i ma z tego same plusy dla siebie, a ja nie byłabym sobą jakbym czegoś zawsze nie potaszczyła do domu choćby pary skarpetuniek dla małej :) i tak się już uzbierał dość pokaźny stosik :P

Ja mam inna godzine bo od soboty jestem w zachodniej czesci kanady:) wy teraz sie budzicie a ja ide spac hihi a rano jak sie budze to juz jest naskrobane kilka stron i ciezko mi nadrobic!
    Nigdy bym nie powiedziala ze niektore z tych ciuszkow sa uzywane, wygladaja na nowe ;) jak ja sie ciesze ze bede w takie slodkie ciuszki ubierac moja livke! A Ty juz wybralas imie dla swojej ksiezniczki?
    Mam pytanko, pewnie juz nie raz o tym pisalyscie ale wtedy jeszcze nie wiedzialam co i jak a teraz chce kupic juz laktator i zaczynam sie interesowac tym tematem. Jakie wy marki polecacie? Wiem ze na pewno chce podwojny i elektryczny. Czytalam ze najlepsze sa avent I medela ale moze wy macie inne typy?:/

201703012752.png
  • dba Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    betina89 wrote:
    Szukam jakichś stron z darmowymi próbkami dla niemowląt, polecacie jakies? Na paru już się zarejestrowałam ale o próbkach ani słychu...
    zarejestrowałam się na stronie pampersa, myślę, że jak dzidzia przyjdzie na świat to mi coś przyślą :P

betina89 lubi tę wiadomość

• Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus wrote:
    Ja mam inna godzine bo od soboty jestem w zachodniej czesci kanady:) wy teraz sie budzicie a ja ide spac hihi a rano jak sie budze to juz jest naskrobane kilka stron i ciezko mi nadrobic!
    Nigdy bym nie powiedziala ze niektore z tych ciuszkow sa uzywane, wygladaja na nowe ;) jak ja sie ciesze ze bede w takie slodkie ciuszki ubierac moja livke! A Ty juz wybralas imie dla swojej ksiezniczki?
    Mam pytanko, pewnie juz nie raz o tym pisalyscie ale wtedy jeszcze nie wiedzialam co i jak a teraz chce kupic juz laktator i zaczynam sie interesowac tym tematem. Jakie wy marki polecacie? Wiem ze na pewno chce podwojny i elektryczny. Czytalam ze najlepsze sa avent I medela ale moze wy macie inne typy?:/

Ja jestem najbardziej zainteresowana medelą, bo najwięcej pozytywnych opini czytałam właśnie na temat tego laktatora. Zastanawiam się nad pojedyńczym i elektrycznym. Z chęcią też dowiem się więcej bo w temacie wiem tyle co internet powie :)

thiki0a.png
  • Beataa25 Ekspertka

Wysłany: 23 maja 2014, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle dzień dobry w ten piękny słoneczny dzień :)

thiki0a.png
  • nenka Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i my
    Nareszcie sobie pospałam

• stardust87 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Witam się przy kawie.
    Ja mam laktator elektryczny canpolu i jak na razie jestem nim zachwycona. :P

Moje maleństwo [*] 30.07.13 (5tc) |
    Drugie maleństwo [*]7.10.2015 (7tc)
    f2wljw4zsezkkurs.pngmhsv9vvjv50e03h0.png
  • Migotka22 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki :D
    Takie piękne dni, że się taaak strasznie rozleniwiłam :P i nawet nie zaglądałam tutaj do was :/
    Ale mam nadzieję, że tu wszystko dobrze :)

relganlikx65a1ud.png
  • Kaarolina Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry Mamusie ;)
    I u Nas nadal piekna sloneczna pogoda.. wyspani jak nigdy. Udanego dnia ;)

https://www.maluchy.pl/li-69187.png

https://www.maluchy.pl/li-72300.png
  • Quatriona Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny dzień:) moja córka od rana stepuje, fajnie ja czuć tak od rana.
    Dzięki za przypomnienie o stronie sroki wogóle o niej zapomniałam.

4eWXp1.png
    rYcQp1.png
  • Paula55 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry. My sie witamy w kiepsiej kondycji i chorobowo :(
    Tak strasznie mńie kaszle... Boje sie bo czytalam ze uciazliwy kaszel moze wywolas skurcze i trzeba bardzo uwazac :( tylko co ja mam zrobic???

Nelus wygladasz rewelacyjnie. Taka laska!!!
    BlackLuna ekstra zdobycze :) tez mi bedzie troche brakowac sukieneczek, spineczek ale syncia tez na modniacje mozna ubrac :)

Co do laktatora ja juz zakupilam elektryczny z Canpola tak jak Stardust ale niestety go jeszcze nie widzialam :) mama mowi ze wyglada dobrze i solidnie. Tez czytalam dobre opinie. Nie chcialam przeplacac bo nie mam gwarancji ze wogole go uzyje a mysle ze 160 zl za elektryczny to warto dac :)

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Io Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Z mamą dam sobie jakoś radę. Muszę :)
    Dzięki za radę co do bloga. Zaraz sobie oblukam :)

Co do ciuszków dla dziewczynek to też będzie mi tego brakować. Marzyłam o córeczce. No ale mam nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone. O drugim maluchu chcemy myśleć za jakieś 3 lata. Zakladamy, że już wtedy bedziemy mieć ten wymarzony dom, albo chociaż większe mieszkanie. Ja bym bardzo chciała mieć trójkę dzieci, ale mąż uważa, że dwoje to góra.

Co do laktatora to ja się zglosiłam do testowania laktatora Canpolu. Zobaczymy czy mnie wybiorą. Fajnie by było. Zastanawiam się tylko czy oni go potem zabierają czy już zostaje dla mnie. W którejś z gazet dla mam też mozna się zglosić do testowania rzeczy. Myślę, że to fajna sprawa.

dqpr3e5ebayuirbn.png
  • BlackLuna Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark, zaproszenie przyjęte :) będziesz miała takie małe urozmaicenie w końcu pomimo wspomnień różowy już był :P a jak Ci się urodzi taki mały przystojniak to w ogóle zapomnisz, dlaczego tęskniłaś za różowym skoro niebieski to taki śliczny kolor :)

Nela, ojj znam możliwości naszych mamusinych pisarek tutaj sama niejednokrotnie nadrabiałam całą noc żeby być na bieżąco, starsza siostra małej księżniczki pomagała w wyborze i będzie mała Kornelia, w skrócie Nela :P córcia stwierdziła że to najładniejsze imię bo brzmi jak piękny kwiat więc tak już zostało :) co do odciągaczy niestety nie pomogę, sama również dopiero zaczynam się tym interesować bo po pierwszej ciąży używałam co prawda z aventu, ale najzwyczajniejszego ręcznego i też zdał egzamin choć trzeba było się trochę naciągnąć :) dlatego teraz również myślę o elektrycznym co by se życie ułatwić, ale czas pokarze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 08:53

kark lubi tę wiadomość

yn10zjeku.png
    1a75ojqh9.png
  • verynice Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamusie :)

Kolejny piękny dzień więc ubieram się i jadę po świeżutką kobiałkę truskawek :) BO wczoraj opędzliowaliśmy całą z rodzicami i z mężem :) :) :) A Pani sprzedająca truskawki mówiła, że trzeba się najeść :)

A co do wolnego po porodzie to mój mąż bierze 2tygodnie tego co tam przysługuje zaraz po porodzie a od początku października ma ponad miesiąc urlopu wypoczynkowego - już przyznanego :) Także będziemy w trójkę od samego początku :)

dqprpx9ikjqhrova.png
  • betina89 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nelus , jesteś taka śliczna! a brzuszek jeszcze Ci uroku dodaje;D

2013[*]2015[*][*][*]
    0bcf50b349.png
    4bc96a8380.png
  • Mika 28 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne fotki a Ja dzisiaj buszuje w Toruniu ;) w końcu mogę Natalke zabrać do planetarium a ona cała w skowronkach i ciepło tu jak diabli ;)
    Potem ruszamy na lofty
    Blacluna alea msz trochę tych ubranek śliczne ;)
    A i jeszcze musze się pochwalić dziś weszłam w 3 trymestr ale się ciesze ;)
    Życzę miłego weekendu i zdrówka tam choruszki zycze

BlackLuna, stardust87, kark lubią tę wiadomość

bhywkrhm4kro7bny.png
    relgio4pjw325a69.png
  • Karolaaa91 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś

Piękny brzusio :-) ale jakie sterczace pośladki! Moje w ciazy to coraz mniejsze i flakowate a tu proszę jaka brazyliana :-)

Nelus wrote:
    Ja i moj duzy balonik w 25tyg :) tez nie mieszcze sie w zadne ciuchy ktore nosilam przed ciaza. Z rozmiaru xs/s przeskoczylam na m/l
    oge35x.jpg
    1z9hjo.jpg
    1ze8r3n.jpg

verynice, Nelus lubią tę wiadomość

atdci09kamv7205a.png
‹‹ 678 679 680 681 682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ