Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Nela wyglądasz super:) a brzusio cudny:)
kurcze moja mała zmorka znowu sobie urządziła disco w brzuszku mamusi i ani myśli iść spaćspożytkuje jakoś ten czas i wstawię w końcu kilka fotek z zapasów jakie już poczyniłam dla małej damy
z całej kolekcji wybrałam po parę sztuk i tak mamy:
......
i wstawiam gdyby któraś z przyszłych mamusi spodziewająca się synusia miała chęci i się jej akurat spodoba oddam za zwrot kosztów wysyłki bo dostałam od koleżanki (ma syna), ale jednak dla chłopca będzie to bardziej pasować, dla córci już mam śpiworek jakość zdjęć taka sobie (z telefonu) śpiworek jest w granacie bo na 1 zdjęciu wygląda trochę szarawo dopiero na drugim tam gdzieś wystaje jego prawdziwy kolor spod bluzeczek:)
........
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2014, 10:40
Nelus, kark, Kaarolina, Io, verynice, betina89, aswalda lubią tę wiadomość
-
Nela ja cierpię na bezsenność, ale godzinowo to mnie dzisiaj powaliłaś na łopatki:) i nie słuchaj jak Ci tak mówią to pewno z zazdrości, że tak dobrze wyglądasz:)
a co do ciuszków niewielka część mi została po starszej córci, aż dziw że to przetrwało tyle lattrochę ktoś da w prezencie, a inne od kiedy wiem, że małej już nic nie grozi i zdrowo się rozwija szaleję na promocjach lub przecenach,jeździmy na wycieczki po sklepach wszelkiego rodzaju starsza córa ma radochę bo zawsze coś się dzieje i ma z tego same plusy dla siebie, a ja nie byłabym sobą jakbym czegoś zawsze nie potaszczyła do domu choćby pary skarpetuniek dla małej
i tak się już uzbierał dość pokaźny stosik
-
nick nieaktualnyBlackLuna, ja z chęcią wezmę ciuszki, nawet ci mogę coś odpalić na kolejne zakupy dla damy
Wysłałam Ci zaproszenie
Kurcze, właśnie tego mi będzie brakowaćSukieneczek, falbanek, kwiatuszków, haftów i różu ;(
Jak się córcia urodziła to nienawidziłam takich rzeczy, ale po 5 latach w różu jak widzę takie małe ubranka to aż się łezka kręci w oku, że mnie to ominie...BlackLuna lubi tę wiadomość
-
BlackLuna wrote:Nela ja cierpię na bezsenność, ale godzinowo to mnie dzisiaj powaliłaś na łopatki:) i nie słuchaj jak Ci tak mówią to pewno z zazdrości, że tak dobrze wyglądasz:)
a co do ciuszków niewielka część mi została po starszej córci, aż dziw że to przetrwało tyle lattrochę ktoś da w prezencie, a inne od kiedy wiem, że małej już nic nie grozi i zdrowo się rozwija szaleję na promocjach lub przecenach,jeździmy na wycieczki po sklepach wszelkiego rodzaju starsza córa ma radochę bo zawsze coś się dzieje i ma z tego same plusy dla siebie, a ja nie byłabym sobą jakbym czegoś zawsze nie potaszczyła do domu choćby pary skarpetuniek dla małej
i tak się już uzbierał dość pokaźny stosik
Ja mam inna godzine bo od soboty jestem w zachodniej czesci kanady:) wy teraz sie budzicie a ja ide spac hihi a rano jak sie budze to juz jest naskrobane kilka stron i ciezko mi nadrobic!
Nigdy bym nie powiedziala ze niektore z tych ciuszkow sa uzywane, wygladaja na nowejak ja sie ciesze ze bede w takie slodkie ciuszki ubierac moja livke! A Ty juz wybralas imie dla swojej ksiezniczki?
Mam pytanko, pewnie juz nie raz o tym pisalyscie ale wtedy jeszcze nie wiedzialam co i jak a teraz chce kupic juz laktator i zaczynam sie interesowac tym tematem. Jakie wy marki polecacie? Wiem ze na pewno chce podwojny i elektryczny. Czytalam ze najlepsze sa avent I medela ale moze wy macie inne typy? -
betina89 wrote:Szukam jakichś stron z darmowymi próbkami dla niemowląt, polecacie jakies? Na paru już się zarejestrowałam ale o próbkach ani słychu...
betina89 lubi tę wiadomość
-
Nelus wrote:Ja mam inna godzine bo od soboty jestem w zachodniej czesci kanady:) wy teraz sie budzicie a ja ide spac hihi a rano jak sie budze to juz jest naskrobane kilka stron i ciezko mi nadrobic!
Nigdy bym nie powiedziala ze niektore z tych ciuszkow sa uzywane, wygladaja na nowejak ja sie ciesze ze bede w takie slodkie ciuszki ubierac moja livke! A Ty juz wybralas imie dla swojej ksiezniczki?
Mam pytanko, pewnie juz nie raz o tym pisalyscie ale wtedy jeszcze nie wiedzialam co i jak a teraz chce kupic juz laktator i zaczynam sie interesowac tym tematem. Jakie wy marki polecacie? Wiem ze na pewno chce podwojny i elektryczny. Czytalam ze najlepsze sa avent I medela ale moze wy macie inne typy?
Ja jestem najbardziej zainteresowana medelą, bo najwięcej pozytywnych opini czytałam właśnie na temat tego laktatora. Zastanawiam się nad pojedyńczym i elektrycznym. Z chęcią też dowiem się więcej bo w temacie wiem tyle co internet powie -
Dzien dobry. My sie witamy w kiepsiej kondycji i chorobowo
Tak strasznie mńie kaszle... Boje sie bo czytalam ze uciazliwy kaszel moze wywolas skurcze i trzeba bardzo uwazactylko co ja mam zrobic???
Nelus wygladasz rewelacyjnie. Taka laska!!!
BlackLuna ekstra zdobyczetez mi bedzie troche brakowac sukieneczek, spineczek ale syncia tez na modniacje mozna ubrac
Co do laktatora ja juz zakupilam elektryczny z Canpola tak jak Stardust ale niestety go jeszcze nie widzialammama mowi ze wyglada dobrze i solidnie. Tez czytalam dobre opinie. Nie chcialam przeplacac bo nie mam gwarancji ze wogole go uzyje a mysle ze 160 zl za elektryczny to warto dac
BlackLuna lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Z mamą dam sobie jakoś radę. Muszę
Dzięki za radę co do bloga. Zaraz sobie oblukam
Co do ciuszków dla dziewczynek to też będzie mi tego brakować. Marzyłam o córeczce. No ale mam nadzieję, że jeszcze nie wszystko stracone. O drugim maluchu chcemy myśleć za jakieś 3 lata. Zakladamy, że już wtedy bedziemy mieć ten wymarzony dom, albo chociaż większe mieszkanie. Ja bym bardzo chciała mieć trójkę dzieci, ale mąż uważa, że dwoje to góra.
Co do laktatora to ja się zglosiłam do testowania laktatora Canpolu. Zobaczymy czy mnie wybiorą. Fajnie by było. Zastanawiam się tylko czy oni go potem zabierają czy już zostaje dla mnie. W którejś z gazet dla mam też mozna się zglosić do testowania rzeczy. Myślę, że to fajna sprawa. -
kark, zaproszenie przyjęte
będziesz miała takie małe urozmaicenie w końcu pomimo wspomnień różowy już był
a jak Ci się urodzi taki mały przystojniak to w ogóle zapomnisz, dlaczego tęskniłaś za różowym skoro niebieski to taki śliczny kolor
Nela, ojj znam możliwości naszych mamusinych pisarek tutaj sama niejednokrotnie nadrabiałam całą noc żeby być na bieżąco, starsza siostra małej księżniczki pomagała w wyborze i będzie mała Kornelia, w skrócie Nelacórcia stwierdziła że to najładniejsze imię bo brzmi jak piękny kwiat więc tak już zostało
co do odciągaczy niestety nie pomogę, sama również dopiero zaczynam się tym interesować bo po pierwszej ciąży używałam co prawda z aventu, ale najzwyczajniejszego ręcznego i też zdał egzamin choć trzeba było się trochę naciągnąć
dlatego teraz również myślę o elektrycznym co by se życie ułatwić, ale czas pokarze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 08:53
kark lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry mamusie
Kolejny piękny dzień więc ubieram się i jadę po świeżutką kobiałkę truskawekBO wczoraj opędzliowaliśmy całą z rodzicami i z mężem
A Pani sprzedająca truskawki mówiła, że trzeba się najeść
A co do wolnego po porodzie to mój mąż bierze 2tygodnie tego co tam przysługuje zaraz po porodzie a od początku października ma ponad miesiąc urlopu wypoczynkowego - już przyznanegoTakże będziemy w trójkę od samego początku
-
Piękne fotki a Ja dzisiaj buszuje w Toruniu
w końcu mogę Natalke zabrać do planetarium a ona cała w skowronkach i ciepło tu jak diabli
Potem ruszamy na lofty
Blacluna alea msz trochę tych ubranek śliczne
A i jeszcze musze się pochwalić dziś weszłam w 3 trymestr ale się ciesze
Życzę miłego weekendu i zdrówka tam choruszki zyczeBlackLuna, stardust87, kark lubią tę wiadomość
-
Piękny brzusioale jakie sterczace pośladki! Moje w ciazy to coraz mniejsze i flakowate a tu proszę jaka brazyliana
Nelus wrote:Ja i moj duzy balonik w 25tygtez nie mieszcze sie w zadne ciuchy ktore nosilam przed ciaza. Z rozmiaru xs/s przeskoczylam na m/l
verynice, Nelus lubią tę wiadomość