Wrześniowe mamusie 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
przejrzałam blog, i powiem wam ze wiekszosc produktow to rzadzi babydream! i do tego to jedne z tanszych produktow
pozniej hipp, czsami jakis nivea sie pojawi... wiec bede wybierac z tych produktow.... a jak sie okazuje najdrozsze najgorsze! szok! ale reklamy rzadza
Paula55, dba lubią tę wiadomość
-
Paula55, ja będę rodzić w Kanadzie i to mnie też trochę martwi, bo nie wiem jak językowo sobie poradzę w takiej chwili
Mąż mówi, że ze mną będzie, ale mimo wszystko głupio będzie tak nie rozumieć jak coś powiedzą i czekać aż mąż przetłumaczy. Niby w tym szpitalu, który wybraliśmy, były parę lat temu jakieś polskie położne, więc może nie będzie tak źle. Jakbym zdecydowała się na poród w Polsce, to z mężem musielibyśmy być osobno o wiele, wiele dłużej, a tego nie chcieliśmy, więc rzucam się na głęboką wodę.
Tłumaczę sobie, że tyle kobiet jest w jeszcze gorszej sytuacji od nas i dają radę, ale są czasem chwile zwątpienia, strachu jak to będzie bez pomocy bliskich, z resztą sama wiesz.
Io, może pogadaj z mamą szczerze, że jej obecność, pomoc o wiele bardziej przyda Ci się jak mąż pójdzie do pracy ? Może akurat zrozumie. -
Mńie sie wydaje ze moja mama sama jest troche w strachu haha
u mnie taka odwazna ktora od samego poczatku pomagala prY dzieciach jest moja babciulka. Ale ona nie da rady przyleciec
Mama to mysle ze bardziej mi sie przyda zeby mi cos podac, czy obiad zrobicchoc malym jak bedzie trzeba tez sie zajmnie napewno
grunt ze nie bede sama
Tesciowa teraz pomaga bardzo przy synku od brata mojego T. Szoda ze do nas nie chca przyleciec choc ich zapraszamy
Nawet nie tyle do pomocy co nawet teraz na wakacjemoj sie o to ostatnio bardzo wkurzyl
Lo a ty chcesz od razu po porodzie w domku pracowac??
Ja nie wiem czy wroce do pracy wogole. Moj nie chce. Mowi ze jak z kasa nam bedzie w miare ok to lepiej zebym w domu zostala z malym.. Ale zobaczymy.
-
Hela ja dzieki temu blogowi juz od jakiegos czasu wiem ze kosmetyki z babydream sa super skladowo.
Zreszta tak samo poleca je neesiaa na swoim blogu na yt.
Betina ja znalazlam steonki ale jedynie w uka tu trzeba podac adres zeby wyslali wiec szkoda ale nie pomoge.
A dosptalismy sporo fajnych rzeczy
Zaczarowana ja tez sie boje. Niby jestem w uk ponad rok ale nie gadam biegle. Duuzo rozumiem ale boje sie ze w przyplywie emocji tez zwatpie
A nie bedziesz miala dostepu do tlumacza??? U nas w razie czego mozna poprosic zawsze o polskiego tlumacza za darmo...betina89 lubi tę wiadomość
-
Zaczarowana - jak to mamie powiedziałam to zasugerowała, żeby Piotrek (mąż) wziął urlop później, a ona pierwsza. Dla mnie to nie wchodzi w gre. Moja mama po prostu tak się doczekać nie może, że nie wytrzyma tych 3 tygodni. Ostatnio powiedziała, że ona czuje jakby to jej dziecko miało być. Z jednej strony bardzo się z tego cieszę, a z drugiej się martwię. U niej to wszystko wynika z miłości i dobrych chęci, ale nie chcę żeby starała się wejść w moją rolę. Miałam już takie przejścia z nią przy naszym weselu. Moi rodzice płacili za wesele więc moja mama powiedziała, że ma być tak jak ona chce. Zrobili nam piękne wesele, ale wiele rzeczy było nie tak jak ja chciałam. Tyle, że nie miałam nic do gadania. Nawet jak powiedziałam, że sama sobie zapłacę za to co chce mieć inaczej to ona strzelała focha a ja oczywiście jak zawsze ustępowałam. Tym sposobem miałam okropny tort, a nie taki jak marzyłam. Pamiętam swoją pierwszą myśl jak na salę wjechał tort typu ,,u cioci na imieninach'' - uduszę moją mamę.
-
nick nieaktualnyBetina, nigdzie teraz nie ma
Ja szukałam jakieś dwa miesiące temu już, ale nigdzie nic nie było, a nawet jak pisało, że wysyłają po zarejestrowaniu, to wyciągnęli ode mnie dane, a nic nie dostałam
Stardust, tylko, że mi na leżąco nigdy nic nie jest, bo leżę na lewym boku (sporadycznie na prawym). Na plecach zawsze mnie drażniło i rzadko kiedy potrafię wytrwać dłużej niż minutę. Zresztą kardiolog mnie o to pytał jużI każdy pyta czy robi mi się ciepło wcześniej, nie wiem z czym to może mieć związek, ale ja zawsze mówię, że nie, zimno. Po tym chłodzie wiem, że zaraz będą mroczki i muszę szybko usiąść
Kurcze, jak siedzę w domu to mi to obojętne, ale za niedługo będę musiała pojeździć trochę i mnie to powoli przeraża
Rossmann rządzi prócz chusteczek, pampersów i kremu na zimęPozostałe rzeczy cenowo i jakościowo (składowo) wszystkich biją na głowy
Szwagierka była w lidlu, mówiła, że ciuchy jak worki, a dla maluszków same mini rozmiary (56-62) -
Paula - będę pracować bo mam taką dodatkową pracę z księgowości i tego nie mogę zostawić bo nikt nie da rady mnie zastąpić. Na szczęście jak się dobrze ogarnę to nie będę musiała dużo czasu nad tym siedzieć. Już nawet męża przyuczam do pomocy. Poza tym chodzi też o kase. W przyszłym roku chcemy kupić działkę budowlaną i zacząć załatwiac budowę więc każdy grosz się liczy.
Ten blog jest super. Już postanowiłam, że kupię te chusteczki z Netto bo podobno rewelacyjne. Tylko nie umiem tam się odnaleźć, żeby poczytać np o pieluszkach albo oliwkach.Paula55 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyIo wrote:Ostatnio powiedziała, że ona czuje jakby to jej dziecko miało być. Z jednej strony bardzo się z tego cieszę, a z drugiej się martwię. U niej to wszystko wynika z miłości i dobrych chęci, ale nie chcę żeby starała się wejść w moją rolę. Miałam już takie przejścia z nią przy naszym weselu. Moi rodzice płacili za wesele więc moja mama powiedziała, że ma być tak jak ona chce. Zrobili nam piękne wesele, ale wiele rzeczy było nie tak jak ja chciałam.
U mnie mąż może wziąć zaraz po urodzeniu tylko te dni przysługujące mu ustawowo z tytułu urodzenia dziecka, bo w sierpniu zaczyna mu się w pracy sezon. Więc po powrocie ze szpitala będzie z nami całe 2 dni, a potem do pracy: pon-pt 5-16, sob 6-13... Tacierzyński może wziąć najwcześniej w marcu, bo wtedy kończy się najgorętszy okres i niezastąpionym pracownikom pozwalają wziąć urlop
Także ja akurat liczę na moich rodziców (mieszkają bardzo blisko), że przez pierwsze 2 tygodnie zajmą się córką (zaprowadzanie do przedszkola itd.), póki nie dojdę do siebie w 100%. -
nick nieaktualnyP.S. Io, z weselem też tak było
Jak zrobiłam coś po swojemu, np. paznokcie czy bukiet to od razu słyszałam bez ogródek "brzydkie" albo "nie podoba mi się"
Poza tym to cudna kobieta, ale też jestem zazdrosna, szczególnie jeśli chodzi o młodą i czasami ciężko mi było wytrzymać, żeby nie zrobić jej przykrości
Co do kąpieli, u nas córka kilka razy przespała, stwierdzaliśmy, że przecież i tak się bardzo nie brudzi to dziś nie kąpiemy, ale potem w nocy nie mogła spać, jakby myślała, że jeszcze nocy nie było, mimo, że było ciemno -
Jasne lo rozumiem. My tez chcemy po slubie zaczac budowe domu w Pl bo babcia nam chce dzialke zapisac
wiec o tyle bylo by latwiej
Teraz chcemy tu w uk kupic domek i mooooze uda sie zanim sie maly urodzi.
Wiec romumiem ze kazdy grosz sie przydaje
Kurde wy sie boicie ze mamy beda chcialy was zastapic a ja sie boje ze moj syn nie bedzie dziadkow poznawal
Ehh nie dogodzisz
-
Kark, to ty chociaż miałaś coś tak jak chcesz. U mnie tak nie było. Najlepsze, że moja mama chyba odbijała sobie to, że w jej wesele wtrącała się teściowa i też nie mogła decydować. Także mnie zostaje wtrącanie się w wesele młodego
Paula - moja koleżanka ma bratanka w UK. Jej rodzice mieszkaja w Polsce. Co jakiś czas tam latają ale niezbyt często bo ich nie stać. To samo w drugą stronę. Mimo to mały świata nie widzi poza dziadkami. Zwłaszcza dziadkiem. Ma ze 4 latka a rozmawia z nimi na skypie regularnie.
My działkę mamy ale na wsi i daleko od miasta więc chcemy coś bliżej kupić. Na szczęście mamy mieszkanie więc jest jakiś wkład własny. Trzymam kciuki za kupno domku!
kark lubi tę wiadomość
-
No wlasnie mojego mama sie smieje ze beda skypowymimdziadkami
ze mamy zainstalowac kameke w jekgo pokoju to beda miec wnuka na zywo
No zobaczymy jak to bedzie. W przyszym roku bedziemy wiecej w Pl zewzgldu na nasze wesele wiec moze nie bedzie tak zle
Dziekuje i rowniez powodzenia
Dobranoc
-
Moj maz na szczescie bedzie mogl wziąć urlop a potem taciezynski. Ja jestem nastawiona na to by radzic sobie sama z mezem,a jak zostane sama bede juz troche ogarnieta-mam nadzieje. Dla mnie jedyny problem jak na razie to wychodzenie z psem. Tez marzymy o budowie domu. Na razie walczymy ze sprzedaza mieszkania i nie ma latwo
kurde dziewczyny mam straszne parcie na mocz. Oby to nie zapalenie pecherza... Macie jakies domowe sposoby???
-
Paula55, nie słyszałam o takim tłumaczu za darmo, ale nawet bym go nie chciała. Mąż wychodzi mi na jedno i to samo, mieszkał już w Kanadzie, mówi biegle, więc jakoś damy radę, trzeba tylko przeskoczyć strach związany z tym, że powiedzą coś istotnego, a ja zamiast wykonać polecenie, będę słuchać co mąż ma do powiedzenia hahaha
Trochę mi ulżyło, że Ty pomimo mieszkania aktualnie w UK też masz wątpliwości językowe w takim momencie
Widać każda tak będzie miała, jeśli to nie będzie jej ojczysty język.
Kurczę, Io, powiem Ci, że masz niewesoło z mamą. Na pewno nie chce dla Ciebie źle i kocha Cię, ale takie podejście do sprawy jest co najmniej niezdrowe i dla niej, dla was i dla malucha. Dla dziecka to wy macie być najważniejsi, a nie babciaZe ślubem też widzę miałaś przeboje.
Ja myślę, że strach o "wybicie" z roli przez babcię, nie ma wiele wspólnego z zadrością. To jest całkiem normalne - to matka jest matką i koniec kropka. Kiedy babcia albo dziadek zaczynają za bardzo ingerować w życie malucha, to faktycznie robi się dziwnie, a matka czuje się odrzucona i niepotrzebna. Nie tak powinno być.
Ja właśnie bardzo cenię moich rodziców za dobre rady i wsparcie, ale nienachalne i wtedy kiedy o to proszę. Nawet jak przez jakiś czas po ślubie mieszkaliśmy u nich, to nigdy, dosłownie nigdy, ani ja ani mąż nie czuliśmy się jakoś ograniczani czy obserwowani, nie było wtrącania się. U teściowej nawet niedzielny pobyt doprowadzał mnie do szału - zawsze byłam zwolenniczką układu, że jeśli oboje pracujemy, to obojemy zajmujemy się domem na tyle ile kto może/potrafi. Ja pomagam teściowej przy obiedzie, proszę męża żeby nakrył do stołu, a ta mi z tekstem "daj mu spokój, niech sobie tv poogląda"
Io, po prawej stronie na górze masz "analizy", rozwijają Ci się różne produkty, klikasz, potem klikasz na obrazek z napisem "analiza..." i jesteś w temacie. Analizy pieluszek chyba tam nie widziałam. Jak kupisz chusteczki z netto, to daj znać, u mnie w netto nie było i ciekawa jestem czy w innym będą czy to był chwilowy produkt.
aswalda, w moim przypadku naturalne sposoby na pęcherz nigdy nie działają, zawsze mam takie poważne zapalenie, że kończę z lekamiale ponoć dobrze jest dużo pić, często oddawać mocz i dostarczać organizmowi witaminę C. A może dzidzia Cię skopała albo uciska na pęcherz i dlatego tak biegasz ?
Lecę spać, bo późno już, dobranocWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2014, 00:46
Io lubi tę wiadomość
-
Ja i moj duzy balonik w 25tyg
tez nie mieszcze sie w zadne ciuchy ktore nosilam przed ciaza. Z rozmiaru xs/s przeskoczylam na m/l
BlackLuna, kark, Beataa25, Kaarolina, Io, Paula55, verynice, betina89, Karolaaa91, Gosia19, ofcooo, Zaczarowana, assantea, aswalda lubią tę wiadomość